Ntinaras Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Ειδα το The snowman αρκετα καλο ηταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Οι Σπηλμπεργκ και Καμερον έχουν κάνει σίγουρα (δε ξέρω αν τους συγκαταλέγεις στους μεγάλους σκηνοθέτες). Το sequel toy blade runner πάντως δεν είναι από τον Σκοτ (μόνο παραγωγή).. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει.... Ο Σπήλμπεργκ έχει τόση σχέση με την τέχνη όσο μια ταϊβανέζικη πρέσα για τσολιαδάκια με τον Μιχαήλ Άγγελο! Θα σου βγάλει τα τέλεια 1000 τσολιαδάκια για να τα πουλήσεις στο περίπτερο και να μείνετε αμφότεροι ευχαριστημένοι (εσύ που κονόμησες και το τουρίστρια που αγκόρασε Ελλάντα), αλλά ποτέ το Δαΰίδ. Ο Κάμερον έχει κάνει δυο καλές ταινίες, αλλά δε νομίζω ότι είναι μεγάλος σκηνοθέτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δυστυχώς, ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό είναι η συνεχής σύγκριση. Ότι να 'ναι το μυαλό. Ευτυχώς που μπορούμε να το εξελίξουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ότι να 'ναι το μυαλό. Ευτυχώς που μπορούμε να το εξελίξουμε. Δε νομίζω να μπορούμε να εξελίξουμε τίποτα...τα τελευταία 100,000( ; )χρόνια είμαστε στην Cro-Magnon κατάσταση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ο Σπήλμπεργκ έχει τόση σχέση με την τέχνη όσο μια ταϊβανέζικη πρέσα για τσολιαδάκια με τον Μιχαήλ Άγγελο! Θεωρώ ότι τον αδικείς πολύ. Ναι, σαφώς και δεν είναι ο πλέον «καλλιτέχνης» σκηνοθέτης, αλλά όχι και ...ταϊβανέζικη πρέσα! Ακόμα και μόνο αυτό να είχε παρουσιάσει και μετά να είχε αράξει να ρουφάει μοχίτο σε καμιά εξωτική παραλία μέχρι να χαιρετήσει από συκώτι, θα τού άξιζε ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη κινηματογραφική ιστορία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jokerakias Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Τώρα σοβαρά κάνετε κουβέντα για την σκηνοθετική ποιότητα(όπως την ορίζει ο καθένας) του Σπηλμπεργκ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star12 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 MAMA ωραιο ατμοσφαιρικο θριλερακι που αν και παταει στα χναρια αλλων ταινιwn,sixth sence, others, woman in black που αντιγραφει λιγο,,το βρηκα πιο πολυ δραματικο,και στο τελος συγκηνιτικο λιγο, για χορορ ταινια Γενικα ειναι ενα απ τα καλα θριλερ του ντελτορο μαζι με το ορφανοτροφειο,και το κριμσον πκ {που και κει επαιζε η τζεσικα} με ωραια σκηνοθεσια,πλοκη,λιγο jump scare scenes, και λιγο δραμά.και φυσικα ωραια μουσικη υποκρουση. Ακομα απορω γιατι δε βγηκε στις ελ αιθουσες.αλλα τελωσπαντων οσοι δε το δατε.ΔΕΙΤΕ ΤΟ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Θεωρώ ότι τον αδικείς πολύ. Ναι, σαφώς και δεν είναι ο πλέον «καλλιτέχνης» σκηνοθέτης, αλλά όχι και ...ταϊβανέζικη πρέσα! Ακόμα και μόνο αυτό να είχε παρουσιάσει και μετά να είχε αράξει να ρουφάει μοχίτο σε καμιά εξωτική παραλία μέχρι να χαιρετήσει από συκώτι, θα τού άξιζε ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη κινηματογραφική ιστορία. Το να διαφωνούμε για την τέχνη είναι λογικό αφού ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη. Αυτό που προσπάθησα να πω για το Spielberg είναι οτι ο άνθρωπος μπορεί να είναι άριστος στο τεχνικό κομμάτι, αλλά δεν θεωρώ ότι κάνει υψηλή τέχνη. Παράγει τεχνικά άρτιες εμπορικές επιτυχίες, που φέρνουν μπόλικο χρήμα, γιατί αδερφέ μου στην καθημερινότητά μου δεν τρώω συνήθως εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα, αλλά μουσακάδες, σουβλάκια και τυρόπιτες. Για τη λίστα του Σίντλερ που αναφέρθηκε, ο δικός μου αντίλογος είναι οτι πρόκειται για ένα φοβερά αβανταδόρικο θέμα. Ο καθένας που θα είχε τα χρήματα να κάνει μια παραγωγή του ύψους του Spielberg με εκατοντάδες κομπάρσους ντυμένους σε ρούχα εποχής να προπηλακίζονται και να εξοντώνονται στα στρατόπεδα συγκεντρώσεις από άψογα ντυμενους Ναζί θα εκμαιευε ποταμούς δακρύων. Το συγκεκριμένο έργο ευτύχησε να έχει ενα Ρέιφ Φάινς σε εξαιρετική ερμηνευτική στιγμή κι αυτός είναι ο λόγος που συνιστώ σε όλους να το δουν. Ο Λίαμ Νησον όμως ήταν εντελώς απαράδεκτος και ατάλαντος, ενώ ο Μπεν Κινγκσλι ήταν καθαρά σε ρόλο Βασιλάκη Καϊλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeadOrganPlayer Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Το να διαφωνούμε για την τέχνη είναι λογικό αφού ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη. Αυτό που προσπάθησα να πω για το Spielberg είναι οτι ο άνθρωπος μπορεί να είναι άριστος στο τεχνικό κομμάτι, αλλά δεν θεωρώ ότι κάνει υψηλή τέχνη. Παράγει τεχνικά άρτιες εμπορικές επιτυχίες, που φέρνουν μπόλικο χρήμα, γιατί αδερφέ μου στην καθημερινότητά μου δεν τρώω συνήθως εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα, αλλά μουσακάδες, σουβλάκια και τυρόπιτες. Για τη λίστα του Σίντλερ που αναφέρθηκε, ο δικός μου αντίλογος είναι οτι πρόκειται για ένα φοβερά αβανταδόρικο θέμα. Ο καθένας που θα είχε τα χρήματα να κάνει μια παραγωγή του ύψους του Spielberg με εκατοντάδες κομπάρσους ντυμένους σε ρούχα εποχής να προπηλακίζονται και να εξοντώνονται στα στρατόπεδα συγκεντρώσεις από άψογα ντυμενους Ναζί θα εκμαιευε ποταμούς δακρύων. Το συγκεκριμένο έργο ευτύχησε να έχει ενα Ρέιφ Φάινς σε εξαιρετική ερμηνευτική στιγμή κι αυτός είναι ο λόγος που συνιστώ σε όλους να το δουν. Ο Λίαμ Νησον όμως ήταν εντελώς απαράδεκτος και ατάλαντος, ενώ ο Μπεν Κινγκσλι ήταν καθαρά σε ρόλο Βασιλάκη Καϊλα. Καλά τα λες φίλε αλλά η κουβέντα ξεκίνησε (από εσένα) με βάση το Ridley Scott και το σηκουελ που κάνει. Δε νομίζω ότι ο Σκοτ παράγει υψηλότερη τέχνη από τον Σπήλμπεργκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john1987 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Το να διαφωνούμε για την τέχνη είναι λογικό αφού ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη. Αυτό που προσπάθησα να πω για το Spielberg είναι οτι ο άνθρωπος μπορεί να είναι άριστος στο τεχνικό κομμάτι, αλλά δεν θεωρώ ότι κάνει υψηλή τέχνη. Παράγει τεχνικά άρτιες εμπορικές επιτυχίες, που φέρνουν μπόλικο χρήμα, γιατί αδερφέ μου στην καθημερινότητά μου δεν τρώω συνήθως εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα, αλλά μουσακάδες, σουβλάκια και τυρόπιτες. Για τη λίστα του Σίντλερ που αναφέρθηκε, ο δικός μου αντίλογος είναι οτι πρόκειται για ένα φοβερά αβανταδόρικο θέμα. Ο καθένας που θα είχε τα χρήματα να κάνει μια παραγωγή του ύψους του Spielberg με εκατοντάδες κομπάρσους ντυμένους σε ρούχα εποχής να προπηλακίζονται και να εξοντώνονται στα στρατόπεδα συγκεντρώσεις από άψογα ντυμενους Ναζί θα εκμαιευε ποταμούς δακρύων. Το συγκεκριμένο έργο ευτύχησε να έχει ενα Ρέιφ Φάινς σε εξαιρετική ερμηνευτική στιγμή κι αυτός είναι ο λόγος που συνιστώ σε όλους να το δουν. Ο Λίαμ Νησον όμως ήταν εντελώς απαράδεκτος και ατάλαντος, ενώ ο Μπεν Κινγκσλι ήταν καθαρά σε ρόλο Βασιλάκη Καϊλα. Νομίζω αξίζει να ανοίξεις χωριστό τοπικ γιατί άνοιξες τον ασκό του αιόλου... Πέρα από τo Schindlers List & Saving Private Ryan μήπως έχεις δει το Munich; Για μένα από τις πιο ατμοσφαιρικές ταινίες του με εξαιρετική σκηνοθεσία. Δηλαδή το Lincoln δεν ήταν εξαιρετικά δοσμένο; Μήπως ο Daniel Day Lewis που πρωταγωνίστησε δεν έκανε υψηλή τέχνη; Και στο κάτω-κάτω ποιός κάνει υψηλή τέχνη ο Τρίερ ή ο Λάνθιμος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snake_plissken2112 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 παίδες, πάντως και μια λίγο κόντρα γνώμη , η λίστα + ράηαν κτλ, οι δηλαδή ''σοβαρές'' του ταινίες, προσωπικά δε μου αρέσουν καθόλου, θα ζοριστώ πολύ για να τις ξαναδώ....καλοφτιαγμένο κλισέ αμερικανοποιημένο μελόδραμα, μονόπλευρο και υπεραπλουστευμένο όσο χρειάζεται για να πάρει κάνα όσκαρ... αντιθέτως ταινίες όπως jaws, et, close encounters, raiders of the lost ark είναι hands down αριστουργήματα + ταινίες με πραγματική καρδιά και συναίσθημα για την μάζα, έτσι όπως έπρεπε να γυρίζονται πάντα... σε σχέση με τον σκότ των 80ς πάντως, μια χαρά θεωρώ τότε πως και οι κάναν τρομερές ταινίες για το αμερικάνικο σινεμά της περιόδου, με τον έναν να ευτυχεί ότι έκανε back to back μάλλον τις 2 καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας ever και ο δεύτερος (με λίγο από τα 70ς) ότι έφτιαξε το σύγχρονο αμερικάνικο blockbuster... τώρα πάσης φύσεως αφορισμός για το σύνολο της καριέρας τους και για το αν είναι σπουδαίοι σκηνοθέτες ή όχι, ε δε νομίζω ότι ισχύει προφανώς για κανέναν από τους δύο σήμερα αδυνατώ να δώ οποιαδήποτε νέα τους ταινία (βσκ από τα μέσα 90ς και μετά ολότελα πλην 1-2 εξαιρέσεων) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Transformers the last knight 3D Ότι περίμενα, σενάριο που δεν βγάζει άκρη, ρομποτ που μετατρέπονται σε παλιοσίδερα και δεν βγάζεις άκρη τι ακριβώς γίνεται, κάποιοι στρατιώτες με οπλάκια που δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε και εκρήξεις, εκρήξεις, ΕΚΡΗΞΕΙΣ (και λίγες ακόμα εκρήξεις). Αυτή την φορά είχε και μια επιπλέον δόση από βασιλιά αρθούρο και λίγο ναζί για να δέσει το γλυκό. Πολλά χρήματα στοίχισε αυτή η ταινία και αναρωτήθηκα αν τα έβγαλε, πιο generic δεν γίνεται. Το 3D παντως ήταν καλό με πολλά pop out εφέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Καλά τα λες φίλε αλλά η κουβέντα ξεκίνησε (από εσένα) με βάση το Ridley Scott και το σηκουελ που κάνει. Δε νομίζω ότι ο Σκοτ παράγει υψηλότερη τέχνη από τον Σπήλμπεργκ. Δεν συγκρινα Σκοτ με Σπηλμπεργκ. Ούτε ειπα οτι ο Σκοτ κανει υψηλη τεχνη. Στο BR 1982 ομως αφησε ενα κλασσικο κομματι πισω του, κατι που δε μπορω να πω για τα πχ Ιντιανα Τζοουνς του Σπήλμπεργκ, οσο κι αν μου αρεσαν. Νομίζω αξίζει να ανοίξεις χωριστό τοπικ γιατί άνοιξες τον ασκό του αιόλου... Πέρα από τo Schindlers List & Saving Private Ryan μήπως έχεις δει το Munich; Για μένα από τις πιο ατμοσφαιρικές ταινίες του με εξαιρετική σκηνοθεσία. Δηλαδή το Lincoln δεν ήταν εξαιρετικά δοσμένο; Μήπως ο Daniel Day Lewis που πρωταγωνίστησε δεν έκανε υψηλή τέχνη; Και στο κάτω-κάτω ποιός κάνει υψηλή τέχνη ο Τρίερ ή ο Λάνθιμος; Το Munich το ειδα και το ξέχασα οπως η πλειοψηφια των θεατων νομιζω. Δεν αφησε κατι ιδιαιτερο σε μενα. Στο Λινκολν ειδα παλι την αγιαστουρα μιας πολιτικης προσωπικότητας κι έναν καλο Λιουις. Δε θα το έλεγα ομως κλασικό έργο. Ο λιουις ειναι εξαιρετικός ηθοποιος. Για τον Τριερ δεν εχω ιδιαιτερη αποψη, αλλά για το Λανθιμο θα ελεγα οτι με τον αστακο και τον κυνόδοντα εδωσε δυο φοβερά εργα για σκεψη και αναλυση. Ωρες σκοτωνομουνα στα φορουμ και στις παρεες μου με τις αναλυσεις αυτων των δυο. Οποτε ναι, για το Λανθιμο μπορω να πω οτι μου εδωσε πολυ περισσοτερη τροφη για σκεψη απο οτι ο Σπηλμπεργκ. Το τι θα κανει στη συνεχεια , ειδομεν. παίδες, πάντως και μια λίγο κόντρα γνώμη , η λίστα + ράηαν κτλ, οι δηλαδή ''σοβαρές'' του ταινίες, προσωπικά δε μου αρέσουν καθόλου, θα ζοριστώ πολύ για να τις ξαναδώ....καλοφτιαγμένο κλισέ αμερικανοποιημένο μελόδραμα, μονόπλευρο και υπεραπλουστευμένο όσο χρειάζεται για να πάρει κάνα όσκαρ... αντιθέτως ταινίες όπως jaws, et, close encounters, raiders of the lost ark είναι hands down αριστουργήματα + ταινίες με πραγματική καρδιά και συναίσθημα για την μάζα, έτσι όπως έπρεπε να γυρίζονται πάντα... Α γεια σου! Οσο για τα ιντιανα τζοουνς κτλ - τα σουβλακια που λεγαμε για μαζικη καταναλωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Οπως ειχα πει και στην κριτικη μου για το Bridge of Spies,οταν βλεπεις Spielberg ειναι σαν να καθεσαι σε μια αναπαυτικη δερματινη πολυθρονα της οποιας ο κατασκευαστης υστερα απο χρονια εμπειριας και τεχνικης αναλυσης,ξερει ακριβως τι χρειαζεται το σωμα σου, ετσι ωστε να νιωσεις ανετος. Αλλα δεν πιστευω πως του αξιζει αυτη η υποτιμηση ως εναν καλλιτεχνη που θελει απλα να ικανοποιει τα πληθη. Ολες οι παραπανω ταινιες που αναφεραν τα παιδια ειναι αριστα κομματια της τεχνης, και λυπηθηκα που κανεις δεν ανεφερε την αγαπημενη μου Catch me if you Can που θαρρω πως ειναι μια απο τις πιο υποτιμημενες ταινιες που εχουν υπαρξει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedy23 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ειδα και το The Snowman χθες. Δεν μου αρεσε καθολου. Ενα whodunnit εργο στο οποιο μαντευεις ευκολα και σχετικα γρηγορα το ποιος ειναι ο δολοφονος ειναι ολιγον τι απογοητευτικο. Επιπλεον απογοητευση για το ωραιο καστ που ειχε μαζεψει. Εχεις J.K. Simmons και Toby Jones και τους περιοριζεις σε 4ους ρολους. Παμε καλα; Κριμα, περιμενα περισσοτερο suspense και καλυτερο ρυθμο. Αργησε να παρει μπροστα και το τελος του λιγο εως πολυ deflating. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις