moumos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 K-PAX Την έχω δει πριν από αρκετά χρόνια - καμιά δεκαριά, ίσως; - και την ερμηνεία τού Spacey τη θεωρώ από τις κορυφαίες του. Είναι μεγάλος ηθοποιός ο άνθρωπος ούτως ή άλλως, αλλά προσωπικά μού κάνει εντύπωση το ότι σπανίως αναφέρεται το K-PAX μεταξύ αυτών. Με παρακινήσατε και κάθισα και απόλαυσα μετά από πολλά χρόνια την ταινία. Επειδή μου φέρνει στο μυαλό ωραία χρόνια στις αρχές των '00s και κυρίως για τον Spacey ένα ώραιότατο 9/10. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 North by Northwest Την είδα χθες. Δε θα πω τα κλασικά «αριστούργημα» κ.λπ., μόνο ότι αποτελεί επίτευγμα να βλέπεις μια ταινία κοντά 60 ετών και να σε έχει καθηλωμένο καθ' όλη τη διάρκεια και να μην κάνει «κοιλιά» ούτε δευτερόλεπτο. Και είναι ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα το να έχεις σκηνοθετήσει πολλές τέτοιες. Τρομερός Χίτσκοκ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bele Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) The black tower.Εγώ δεν είμαι γνωστός για τα ποιοτικά μου reviews, απλά θα δώσω μια μικρή εικόνα για όσους ενδιαφέρονται για την ταινία.Μια μείξη φαντασίας με στοιχεία industrial και άγριας δύσης στον "παράλληλο" κόσμο.Η κλασσική ιστορία του καλού και κακού που μάχονται για τη σωτηρία του κόσμου.Ωαία εφέ όπως και οι περισσότερες σημερινές ταινιες, μέτριες υποκριτικές ..το παιδί έπαιξε καλύτερα από τους περισσότερους εκει μέσα.Υπόθεση και εξέλιξη που γίνονται αντιληπτά κυριολεκτικά στο πρώτο 5λεπτο.Περίμενα παραπάνω με βάση το promotion που είχε η ταινία, αλλά μάλλον κατέληξε μια απλή εφηβική fantasy ταινία.Δείτε την έτσι για το γαμωτο, χωρίς να έχετε προσδοκίες. Edit: Με ενημερωσαν απο το control...Τhe Dark Tower Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2017 από bele Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 βασικα η ταινια λεγεται The Dark Tower και οχι black και......... ηταν γαματη. Ειδα και το el bar................. γαματη Ισπανικη και αυτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Site: Theghost in the shell . Δεν ξέρω ούτε από ανίμε ούτε από τίποτα σχετικό. Εγώ είδα την ταινία χθες και είναι 2-3η φορά στη ζωή μου (μετά από χιλιάδες ταινίες) που έπαιζε και δεν παρακολουθούσα. Χάζευα στο κινητό, στο τάμπλετ, σηκωνόμουν και έτρωγα κτλ. Εύκολα η πιο βαρετή ταινία που έχω δει εδώ και 5 χρόνια για να μην πω τίποτα πιο βαρύ. Της βάζω 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpaso1 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ελα που δεν σου αρεσε η στολη της scarlett.. Ασ'τα αυτα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 ´Ολως τυχαίως και εγώ είδα μόλις το Ghost in the shell 3D.Εγώ πάλι θα πω πως η ταινια ήταν εξαιρετική. Καθε πλάνο ήταν μοναδικό, η ταινία είχε απίθανες σκηνές δράσης και έδινε μια απίστευτη cyberpunk αισθητική. Η μουσική υποβλητική και ταιριαστή. Το 3D χωρίς να έχει κάτι το εντυπωσιακό σε βυθιζε στον δυστοπικο κοσμο της ταινιας . Ισως να βοηθησε το 3D, ισως οι απίστευτες εικονες augmented reality που ειναι θεμα που παρακολουθω, παντως βρηκα την ταινια παρα πολυ καλη. ΥΓ. Δεν εχω ιδεα για το comic που στηριχτηκε η τσινια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Χτες ειδα το 100 metros, αλλη μια πολυ γαματη Ισπανικη. Οι τυποι τοχουν πολυ με τον κινηματογραφο. Η μουσικη δε της ταινιας ειναι τουλαχιστον εκπληκτικη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 A Bronx Tale (1993) Μια απο τις κλασσικες μαφιοζικες ταινιες,επρεπε επιτελους να την δω. Πολυ διαφορετικο απο αυτο που περιμενα,κυριως επειδη ανεμενα αλλο ενα goodfellas απλα με διαφορετικους πρωταγωνιστες,αλλα ηταν κατι πολυ παραπανω απο μια απλη γκανγκστερικη ταινια. Δεν μπορω να πω πως ηταν κατι το εξαιρετικο βεβαια,αλλα για σκηνοθετικο ντεμπουτο του Ντε Νιρο αξιζει συγχαρητηρια. 8,5/10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Blade Runner, το ορίτζιναλ 1982 8.5/10 (το κλιπάκι είναι σπόιλερ) (το κλιπάκι είναι σπόιλερ) (το κλιπάκι είναι σπόιλερ) https://www.youtube.com/watch?v=NoAzpa1x7jU (το κλιπάκι είναι σπόιλερ) Δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες, ρε Βαγγέλη! Όντως ρε, δεν υπάρχουν! Ρε, δεν υπάρχουν σου λέω! Για να το εμπεδώσουμε, το ξανάπαμε καμιά δεκαριά φορές o ένας στον άλλο, με το κολλητάρι, ενώ έπεφταν οι τίτλοι με τη θεσπέσια μουσική του Vangelis. Άφραγκοι φοιτητές οι δυο μας, τέρμα αριστερά εγώ, Κωστάκης Καραμανλής ο άλλος. Πάντα η Τύχη έφερνε στο δρόμο μου δυσλειτουργικά άτομα. Ο λόγος που τα δυο άκρα συμφωνήσαμε ήταν οι γυναίκες της ταινίας. Εκείνος μαγεύτηκε από την μελαχρινή Σων Γιανγκ με τά άβγαλτα φρύδια, εγώ από το τρελό ξανθό νεοπανκιό Νταρυλ Χάνα. Το είπαμε ότι έχω ένα θέμα με τις επιλογές μου. Γιατί τώρα μείναμε μαγεμένοι από το original blade runner, 10 και βάλε χρόνια πριν, ενώ είναι ταινία του 1982, είναι η εξήγηση του τι κάνει ένα φιλμ κλασσικό ή πατάτα. Ο Ρίντλεϋ Σκοτ πήρε ένα μέτριο σενάριο με μικρές στιγμές μαγείας (όπως πχ ο μονόλογος του Ρουτγκερ Χάουερ) και το έντυσε πολύ ταιριαστά με τις εικόνες της δυστοπικής πόλης όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν τις κατσαρίδες στους χαμηλούς ορόφους, ενώ τα ύψη είναι για την ελίτ. Η ταινία είναι τίγκα στην εϊτίλα, με τις κουλές κομμώσεις, τις βάτες στα γυναικεία κοστούμια, το άφθονο πλαστικό, τις κυρτές, λαμπάτες οθόνες και τα σοφτγουεαρ-αρχαιολογίες, αλλά αυτό δεν ενοχλεί - τουλάχιστον όχι εμένα. Αν ήταν γυρισμένη στα ’90 ή στα ’70 θα είχε την αντίστοιχη αισθητική καθώς το Χολυγουντ ειναι δεσμιο συνήθως της εφήμερης επικαιρότητας. Το θέμα είναι ότι σαν ταινία έχει κάτι να πει, έστω κι αυτό το λίγο κι ο Ρίντλεϋ το υπηρέτησε αξιοπρεπέστατα. Μπορώ να πώ ότι στα πλάνα του και στις ερμηνίες που πήρε από τους ηθοποιούς του, έβαλε κάτω Σπήλμπεργκ, Λούκας, Πολέμους των …Γλάστρων, Άλιεν κι ό,τι άλλες sci-fi ταινίες έχω δει εκείνης της περιόδου. Αριστουργηματικός ο Ρούτγκερ Χάουερ, στις λίγες σκηνές που είχε και τέλειο το δέσιμό του με τη Ντάρυλ Χάνα - νομίζω η καλύτερη αναπαράσταση τεχνητής νοημοσύνης που έχω δει. Λίγος ο Χάρισον Φορντ γι αυτό το ρόλο, αλλά το προσπάθησε. Αναρωτιέμαι τι θα είχε βγει σαν αποτέλεσμα αν το ρόλο είχε πάρει κάποιος σαν τον Κρίστοφερ Γουώκεν. Στο κοντινό μέλλον τα ανδροειδή είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν από τους πραγματικούς ανθρώπους κι έχουν φτιαχτεί για να τους υπηρετούν στις μακρινές γαλαξιακές αποικίες, ως χειρώνακτες εργάτες, αναλώσιμοι μισθοφόροι, σεξ ντολς κτλ. Μια ομάδα ανδροειδών, με διαφορετική αντίληψη για το ποιος είναι ο ρόλος τους, παραβιάζει τις διαταγές και το σκάει για τη Γη, αναζητώντας απάντηση σε ένα βασικό τους πρόβλημα - την περιορισμένη διάρκεια ζωής τους, που έβαλαν σαν δικλείδα ασφαλείας οι δημιουργοί τους. Ο Ντέκαρντ είναι ένας μπάτσος-καμμένο χαρτί, που αναγκάζεται να επανέλθει στην υπηρεσία για να σκοτώσει τους παραβάτες που αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Τι τραβάνε κι αυτές οι χορεύτριες…. Ξαναείδα το Blade Runner του 1982/2007. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο ωραίο 35 χρόνια μετά. Προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το νέο BR και θέλω να είναι όλα τέλεια. Έχω αγχωθεί που διαλέξανε το Γκόσλινγκ, ξεθάψανε το Φορντ κι αγγαρέψανε το ...Βιλανόβα να το γυρίσει. Δε μου άρεσαν καθόλου τα Φρηκζονερς, Παπάριο και Κάρνιβαλ.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickmanak Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δεν θα την παλεψεις με το καινουργιο, πιστεψε με. Ειναι κατι παρομοιο με τα αυτοκινητα του Τζειμς Μποντ: Τα παλια ηταν παντα καλυτερα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το νέο BR και θέλω να είναι όλα τέλεια. Έχω αγχωθεί που διαλέξανε το Γκόσλινγκ, ξεθάψανε το Φορντ κι αγγαρέψανε το ...Βιλανόβα να το γυρίσει. Δε μου άρεσαν καθόλου τα Φρηκζονερς, Παπάριο και Κάρνιβαλ.... ...μετά από αυτό το ποστ, λέω να προετοιμαστώ κι εγώ ποπκορνικά για τα follow-up του σχολίου μετά που θα την δεις... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Blade Runner 2049 Ειχα δει πριν απο καμια βδομαδα το παλιο,για προετοιμασια και καλα εκανα επειδη το παλιο θα ειναι το κυριο μετρο συγκρισης με την νεα ταινια του Villeneuve. Κατα καποιο τροπο αυτο που περιμενα οτι θα παρω αυτο πηρα. Εξαιρετικα σκηνικα,απιστευτη ατμοσφαιρα,μουσικο σκορ μμμ προφανως οχι τοσο εμβληματικο οσο το παλιο,και μια ιστορια που προσπαθει να εμβαθυνει στο θεμα που αγγιξε η πρωτη. Ο Gosling ηταν ακριβως οπως τον περιμενα,ετσι σοβαρος,λιγο στωικος,λιγο ευαλωτος,λιγο μαγκας, ε τελος παντων οπως ειναι σε καθε του ταινια των τελευταιων χρονων.Καμια εκπληξη καμια απογοητευση. Οσκαρ δεν αξιζει παντως,αυτο πρεπει να παει και δικαιωματικα πια στον Ροτζερ Ντικενς που εχει κανει τα παντα να παρει ενα οσκαρ στην κατηγορια του,και βλεπω δυστυχως να του το παιρνει και φετος κανας Δουνκερκης που στον τομεα αυτο ηταν απλα εντυπωσιακος. Δεν ξερω τι αλλο να πω εγω δε μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο τα νοηματα που μου περασσε η ταινια,αλλα ας το αφησω αυτο στους πιο προσεκτικους που θα αναλυσουν μια ταινια 3 ωρων σκηνη προς σκηνη. Εμενα προσωπικα η ταινια μου φανηκε αρκετα πιο αργη και τραβηγμενη απ'οσο θα επρεπε γι'αυτο και της βαζω ενα 7,5/10. Αν δεν εχετε δει την πρωτη μην πατε σε αυτην δεν εχει νοημα,παρα τα οσα εχουν λαθεμενα πει οι δημιουργοι της ταινιας,δηλαδη οτι μπορει να παει ο οποιοσδηποτε με μηδενικο background. Τελος δεν πιστευω πως ειναι εφικτο να φτασει ποτε στο επιπεδο της πρωτης οσα εντυπωσιακα σκηνικα και να μας ριξει στη μαπα. (επειδη βλεπω καποιοι κριτικοι βιαζονται να την πουνε αριστουργημα ...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Αν αρχίσω και εγώ να αναπολώ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είδα το Director's Cut πρόσφατα (δηλαδή το 1992), τότε το 2049 δεν θα είχε καμία ελπίδα. Τότε, βλέπετε, οι τυρόπιτες στο κυλικείο του σχολείου ήταν πιο νόστιμες (μπλιαχ), η ζωή ήταν πιο γλυκειά (σχολείο...), οι πολιτικοί τίμιοι (1992 λέμε...), ο Jordan ήταν στα ντουζένια του και γενικά όλα ήταν ρόδινα, δέναμε τα σκυλιά με λουκάνικα. Τώρα έχουμε 2017. Ο Scott εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεμωραθεί, περιμένουμε με αγωνία (;; ) το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ της Marvel, έχουμε κινητά και γραφικά στις οθόνες του σπιτιού μας πολύ πιο εντυπωσιακά από τα εφέ του Blade Runner. To Blade runner 2049 ήταν ένα πείραμα που απέτυχε. Αλλά όταν το δει ο γιος μου σε καμιά δεκαριά χρόνια από τώρα θα μείνει με ανοιχτό το στόμα από το βάθος του, ενώ δεν θα μπορεί καν να αντέξει 10 λεπτά από το αρχικό, θα του φαίνεται όπως φαινόταν σε εμένα στα 16 μου o Μεγάλος Δικτάτωρ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Blade runner 2049. 9.5/10 για εμένα η καλύτερη ταινία της χρονιάς και από τις πιο σημαντικές των τελευταίων ετών. Γούστα είναι αυτά. Επισυνάπτω κριτική που με εκφράζει, προσοχή έχει πολλά spoilers. http://www.elculture.gr/blog/article/%ce%b4%cf%85%ce%bf-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%b9%cf%8c%ce%bd%ce%b9/ Υπάρχει μια ερώτηση που πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια: το τι πόρισμα βγάζει η σύγκριση του “Βlade Runner 2049 “με το “Βlade Runner”. Aγνοήστε παντελώς αυτήν την ερώτηση και πηγαίντε να δείτε στο σινεμά (σε μεγάλη οθόνη όπως του πρέπει, με την εικόνα και τον ήχο που του πρέπει) οραματικό κι ολοζώντανο σινεμά, καλλιτεχνικό κι εμπορικό μαζί, επιβλητικό κι υποβλητικό μαζί, πετάξτε στα σκουπίδια μαζί με την ερώτηση τη μίζερη νοσταλγική νεκροφιλία και πηγαίντε να δείτε μια μεγάλη ταινία του 2017, την ταινία ενός μεγάλου σκηνοθέτη του καιρού μας. Εγώ πάντως την είδα δύο φορές. Μην την δείτε σε rip την αδικείτε. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις