*nenya* Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Did you Wonder Who Fired the Gun? Alabama 1946, o μαγαζάτορας S. E. Branch πυροβολεί δύο φορές τον Bill Span με το που μπαίνει στο μαγαζί του. Δυο μέρες αργότερα ο Span αφήνει την τελευταία του πνοή σε ένα άθλιο νοσοκομείο όπου έστελναν μόνο τους μαύρους. Ο Branch ισχυρίζεται ότι ήταν αυτοάμυνα. Οι μαρτυρίες δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που γινόταν το έλα να δεις με περιστατικά βίας απέναντι στους μαύρους, όπου οι τοπικές αρχές έκαναν τα στραβά μάτια και κάλυπταν ρατσιστικές ομάδες. Alabama 2017, ο Travis Wilkerson, δισέγγονος του S. E. Branch, αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ μέσω του οποίου θα δώσει παραπάνω φως στην υπόθεση και μέσω συνεντεύξεων θα αποδείξει τι παλιάνθρωπος ήταν ο προπάππους του. Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με κεντρικό θέμα όχι τόσο τον θάνατο του Bill Span όσο την ανησυχητική κατάσταση σχετικά με τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στην Αμερική του τότε αλλά και του τώρα και το πώς μια ολόκληρη κοινωνία μπορεί να αδιαφορεί και να καλύπτει ακόμα και τα χειρότερα περιστατικά. Αξίζει να το δείτε! 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 ...και μόνο με την περιγραφή που έκανες, εγώ ψήθηκα Νένη. Στα υπ' όψιν το ντοκ λοιπόν. @washcloud αν σε ενδιαφερει, σου προτεινω να δεις τις παρακατω ταινιες που εχουν παρομοιο premise με το Wind River. ειναι αρκετα καλες. Τhunderhearthttp://www.imdb.com/title/tt0105585/?ref_=nm_flmg_act_86 Lone Starhttp://www.imdb.com/title/tt0116905/?ref_=nm_flmg_act_54 Mississippi Burninghttp://www.imdb.com/title/tt0095647/?ref_=nm_flmg_act_30 Θενκς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crom251 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 ...μετά από κάτι μήνες αναμονής να την ανεβάσουν σε κα'να Γκαμάτο (...έχοντας ήδη πσηθεί από διθυραμβικά σχόλια και κριτικές αριστεροδέξια), ξανατσέκαρα μετά από αυτό το ποστ και ω επιτέλους ανέβηκε. Μπριζώνω και την δικιά μου να την δούμε, και : ...αν και δεν είχε γρήγορους ρυθμούς, κατάφερε να μας εκνευρίσει σχετικά γρήγορα. Από τις χειρότερες που έχουμε δει τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ (δεν νομίζω να ήταν ακριβώς "ινδιάνικος καταυλισμός" το περιβάλλον). Με αφορμή έναν ξενέρωτο φόνο, διαδραματίζεται ένα γαϊτανάκι εξίσου ξενέρωτων/ηλίθιων/ασύνδετων συμβάντων (και ερμηνειών) που αύξησε τον αρχικό εκνευρισμό μας. Κακό θρίλερ με φόντο τα χιονισμένα βουνά του Wyoming. Why, oh why o-μι-τζι... 9/100 και πάλι πολλά λέω. ΜΑ-ΚΡΥ-Α... !^$#@!&^%^@*!& ...αυτοί που προτιμούσαν (!θεέ και κύριε...) την του '97, ήταν μάλλον λοβοτομημένοι. Τί μάλλον δηλαδή, αφού λες ότι λέγανε πως "είναι στο ίδιο επίπεδο". Δεν ξέρω από που πηγάζει η σιγουριά σου ότι δεν ήταν "κάποιο άθλιο ρημέηκ", διότι αυτό ακριβώς ήταν, όντας τηλεοπτικό μάλιστα. Καμμία σχέση η μία παραγωγή με την άλλη. Μέρα με την νύχτα. Η ατμόσφαιρα της ταινίας με τον Φόντα είναι κορυφή. Η παρωδία ταινιο...δίκης του '97 είχε απλά και μόνο τις παρουσίες των George C. Scott και Λέμον να επιδείξει και ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ. Μεγάλη αμαρτία που είδες πρώτα αυτήν που είδες. Still, αξίζει να τσεκάρεις την άλλη. Κι αν δεν αλλάξεις γνώμη, δεν της αξίζεις εσύ :ρ Για του 57 πηγαινα αλλα δεν μπορεσα να την βρω πουθενα (ψαχνω μονο αρχεια avi γιατι η tv δωματιου που εχω δεν υποστηριζει αλλα αρχεια) Θα το ψαξω για αργοτερα να την δω και αυτη. Αν και για να σου πω την αληθεια δεν νομιζω να μου αλλαξει την γνωμη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 εγω σημερα την ειδα 80s κ ειπα να ξανα δω http://www.imdb.com/title/tt0091637/?ref_=nv_sr_2 ωραια μουσικη κ ολα τα κλισε της εποχης Συμφωνώ. Η Κιμ στα καλίτερά της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
volos27 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Συμφωνώ. Η Κιμ στα καλίτερά της. ηταν η εποχη που νομιζα οτι στο χολιγουντ δεν υπηρχαν σουτιεν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 ...μετά από κάτι μήνες αναμονής να την ανεβάσουν σε κα'να Γκαμάτο (...έχοντας ήδη πσηθεί από διθυραμβικά σχόλια και κριτικές αριστεροδέξια), ξανατσέκαρα μετά από αυτό το ποστ και ω επιτέλους ανέβηκε. Μπριζώνω και την δικιά μου να την δούμε, και : ...αν και δεν είχε γρήγορους ρυθμούς, κατάφερε να μας εκνευρίσει σχετικά γρήγορα. Από τις χειρότερες που έχουμε δει τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ (δεν νομίζω να ήταν ακριβώς "ινδιάνικος καταυλισμός" το περιβάλλον). Με αφορμή έναν ξενέρωτο φόνο, διαδραματίζεται ένα γαϊτανάκι εξίσου ξενέρωτων/ηλίθιων/ασύνδετων συμβάντων (και ερμηνειών) που αύξησε τον αρχικό εκνευρισμό μας. Κακό θρίλερ με φόντο τα χιονισμένα βουνά του Wyoming. Why, oh why o-μι-τζι... 9/100 και πάλι πολλά λέω. ΜΑ-ΚΡΥ-Α... !^$#@!&^%^@*!& Μηπως δεν θα επρεπε να περιμενεις για θριλλερ με γρηγορους ρυθμους? Ποιανου η κριτικη σου εδωσε την ιδεα οτι θα ηταν τετοιου ειδους ταινια ? Και τελος παντων η ταινια αυτη δεν βασιζεται ουτε στην πολυπλοκοτητα της ιστοριας,ουτε σε ερμηνειες που φωναζουν ''κοιταξτε με ειμαι ηθοποιος και αξιζω οσκαρ !! '' (βλεπε καθε ταινια του Ντικαπριο...) . Υπαρχει μια διαφορετικου ειδους ομορφια στην λεπτοτητα και διακριτικοτητα των χαρακτηρων,στην τρομακτικη ερημια των βουνων,ομορφια που μονο ενας σκηνοθετης οπως ο Sheridan μας εχει δειξει οτι μπορει να αναγνωρισει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 http://www.imdb.com/title/tt0451279/ Αν σας αρέσουν και γουστάρετε εντυπωσιακά εφέ καθώς και την εντυπωσιακή Gal Gadot δείτε την.Εγώ για αυτά τα δύο άντεξα να τη δω ως το τέλος. Σίγουρα φονιάς ο Χίτλερ.Κανείς δε διαφωνεί.Αν όμως σκεφτεί κανείς τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τα χημικά του υποτιθέμενου Άρη ήταν σαν τα χημικά στου άλλου δικτάτορα στου Σαντάμ στο Ιράκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δεν μπορεσα να βρω του 1957 ...εν τω μεταξύ, γιατί έτσι; Μέχρι και στο archive.org τη βρίσκεις (είναι public domain πλέον). Κι αν την θες και στα ελληνικά, υπάρχει για online view και στο Gamato... edit : τώρα το είδα αυτό : ψαχνω μονο αρχεια avi γιατι η tv δωματιου που εχω δεν υποστηριζει αλλα αρχεια Βασικά πάνε Gamato, διάλεξε το λινκ για Openload που έχει κουμπί και για κατέβασμα και αφού κατέβει ριχ' την στο Format Factory (free και πανεύκολο στις λειτουργίες του) και καν' την avi αφού δεν την θες για online θέαση αλλά για την τιβί... Σίγουρα έχεις "χάσει" που ήδη είδες την άλλη (διότι ξέρεις πλέον την υπόθεση), αλλά το 12 Angry Men του '57 ΕΙΝΑΙ ταινία που βλέπεται και ξαναβλέπεται σε βάθος χρόνου. Γιατί πέρα από το σενάριο είναι και οι συγκεκριμένες ερμηνείες και η φωτογραφία/κινηματογράφιση και η σκηνοθεσία και τα πάντα όλα διότι είναι κανονικά ταινία με ό,τι συνεπάγεται αυτό και όχι "τηλεοπτικοθεατρικό" (όπου εκεί χάνει τα μέγιστα). Μηπως δεν θα επρεπε να περιμενεις για θριλλερ με γρηγορους ρυθμους? Ποιανου η κριτικη σου εδωσε την ιδεα οτι θα ηταν τετοιου ειδους ταινια ? Και τελος παντων η ταινια αυτη δεν βασιζεται ουτε στην πολυπλοκοτητα της ιστοριας,ουτε σε ερμηνειες που φωναζουν ''κοιταξτε με ειμαι ηθοποιος και αξιζω οσκαρ !! '' (βλεπε καθε ταινια του Ντικαπριο...) . Υπαρχει μια διαφορετικου ειδους ομορφια στην λεπτοτητα και διακριτικοτητα των χαρακτηρων,στην τρομακτικη ερημια των βουνων,ομορφια που μονο ενας σκηνοθετης οπως ο Sheridan μας εχει δειξει οτι μπορει να αναγνωρισει. ...δεν περίμενα σώνει και καλά "γρήγορους" ρυθμούς, αλλά (πέραν από το ότι έγραψα πριν ό,τι έγραψα για να το αντιπαραβάλλω με το ποστ που κουόταρα) παραήταν άνευρη/ασύνδετη/τίγκα στην άσχετη φλυαρία (ενώ θα έπρεπε τα πάντα να εξυπηρετούν ένα build-up σχετικό με την κύρια υπόθεση)/ κουραστική/ με κακές ερμηνείες (ειδικά της Όλσεν) και σκηνικά/interaction μεταξύ χαρακτήρων "μη πιστευτά" (...εκεί που είχε αρχίσει να ουρλιάζει ΕΦΜΠΙΑΪ-ΕΦΜΠΙΑΪ, έβαλα κυριολεκτικά τα γέλια...). ...η "κριτική" όλων όσων πέτυχα να λένε έστω μία κουβέντα, του τύπου "πολύ καλή" "εξαιρετική" "ταινιάρα", είτε ήταν εδώ, είτε οπουδήποτε αλλού. Και όχι μόνο μια κουβέντα, γιατί πέτυχα και παραπάνω όπου μιλούσαν για "ατμοσφαιρικότητα", "μυστήριο", αγωνίες με λαχτάρες κι άλλα σχετικά. Όσο για την λεπτότητα που λες, σόρι αλλά εγώ μόνο χοντροκοπιά είδα και χωρίς να τον ξέρω αυτόν τον Σέρινταν τον κόβω για πολύ μαλάκα και το έλεγα χθες που την έβλεπα ότι ήταν και σε σενάριο και σε σκηνοθεσία "α μπράβο, να ξέρω να τον αποφεύγω". Χοντροκοπιά του τύπου "α εδώ χρειαζόμαστε να κάνουμε αυτό, ας το κάνουμε κι ας μην κολλάει - δε γαμιέται;". Τα ΜΟΝΑ στοιχεία που δεν βγάζαν' γέλιο (λόγω γελοιότητας), ήταν α) η ερμηνεία του Graham Greene (είναι κλασσικούρα ο άνθρωπος) β) η ερμηνεία των χιονισμένων βουνών που κάνανε απλά την δουλειά τους : υπήρχανε... (...στην αρχή είχα ψηθεί και με την ερμηνεία του Jeremy Renner, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε και αυτός τζερεμές rather). Ακόμη και ο τίτλος μεσ' στη μαλακία της δηθενιάς είναι (πρέπει όμως να την δει κανείς πρώτα για να το νιώσει). Kαιρό πολύ είχα να σβήσω ταινία ΑΜΕΣΩΣ μετά την θέασή της...... ...κι επειδή ξανασχολήθηκα και εκ νέου τσαντίστηκα, 8/100 *(...αν εσένα βέβαια σου άρεσε και είδες όλα τα καλά που λες, εμένα μου περισσεύει - όμως η δική μου αίσθηση είναι στο εντελώς άλλο άκρο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 ...κι επειδή ξανασχολήθηκα και εκ νέου τσαντίστηκα, 8/100 Χαχαχαχαχα! Ώρες ώρες σε νιώθω πολύ ρε φίλε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 ^...και το κερασάκι στην τούρτα ήταν που σήμερα ρώτησα την δικιά μου που γενικά βλέπει τα πάντα και δεν είναι "αυστηρή" (ενώ εμένα με λες και δυσκοίλιο) τί βαθμό θα έβαζε με άριστα το 10 σε αυτό που είδαμε χθες και η απάντησή της ήταν ένα ξερό "τ ί π ο τ α"... Βγαίνω δηλαδή και χαριστικός με το 8/100... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Οκ οκ πολυ οργη φιλε για μια ταινια που δεν αξιωθηκες να πληρωσεις για να δεις καν... Και οπως ειπα αν δεν σου αρεσει η ταινια αυτη λογικα δεν θα σου αρεσουν ουτε Sicario ουτε Hell or High Water,ταινιες που εχουν ηδη καταξιωθει με πολλες υποψηφιοτητες και βραβεια καθιστωντας τες κατα τη γνωμη μου κατι παραπανω απο απλα ''δηθενιες''. Αλλα προφανως ο καθενας την γνωμη του εχει,ελευθερια λογου εχουμε,απλα δεν τρελαινομαι για τοσο παθιασμενα αρνητικες κριτικες σε ταινιες τοσο αγαπητες απο τον κοσμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 για μια ταινια που δεν αξιωθηκες να πληρωσεις για να δεις καν... ...γουάτ δε......; Δεμπαμ καλάααααα........ Χαιρετίσματα, αδερφέ. Χαιρετίσματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 ...γουάτ δε......; Δεμπαμ καλάααααα........ Χαιρετίσματα, αδερφέ. Χαιρετίσματα. Χαχαχ ισχυει μλκιες λεω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Wind River 2017 6/10. Ένας ...άμπαλος περί της υποκριτικής Τζέρεμι Ρενερ, υποδύεται έναν κυνηγό άγριων ζώων, που βοηθά μια ρούκι πράκτορα του FBI σε μια υπόθεση εγκλήματος σε καταφύγιο άγριας ζωής σε έναν ινδιανικο καταυλισμό. Κι εκεί που αναρωτιέσαι πότε θα της τονε σφυρίξει, ξαφνικά το έργο κάνει ένα τετακέ και μπαίνει με τις μπάντες στα ψυχολογικά χωράφια με τα υπαρξιακά δράματα….γάματα…. Το εργο προσπάθησε να γινει ποίημα για την άγρια ζωή στο Γουαιομινγκ, αλλά ο Ρένερ πραγματικά το πατησε και ψόφησε, για να μην εκφραστώ χειρότερα. Ειναι κριμα να διαλεγεις τοσο αστοχα το καστινγκ σου! Ο Ρενερ πραγματικα δεν το εχει με την υποκριτική. Όλες τις σκηνες του εργου που υποτιθεται οτι επρεπε να δωσει πονο και νοημα, τις έπαιξε με τον ίδιο σφιγμένο μορφασμό, σα να ειχε στουμπώσει από δυσκοιλιότητα μετα από 2 εβδομάδων δίαιτα με ρύζι σκέτο. Εριξε κατι πονεμένες ματιές στη συμπρωταγωνιστριά του, άλλο αταλαντο μανούλι, σφιχτηκε, ξανασφιχτηκε και μεχρι εκεί… Η κορυφαία υποκριτική στιγμή της πρωταγωνίστριας ήταν όταν φλάσαρε το κοινό με τον άσπρο πισινό της με το στρινγκ, σε μια τελείως κουλή και ξεκάρφωτη σκηνή, όπου ο σαλεμένος σκηνοθέτης προσπάθησε για έναν περίεργο λόγο να δέσει το δράμα μιας ινδιάνας μάνας για το παιδί της με τον πισινό μιας λευκής. Αυτό που πραγματικά με αηδίασε ήταν εισαγωγική σκηνή στο έργο. Υποτίθεται ότι οι προχω καλλιτέχνες βάζουνε μία ψαγμένη σκηνή (ίδε πώς ξεκινά το A Bittersweet life, για να καταλάβεις τι θα πει πώρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο), όπου ο θεατής παίρνει μια γερή τζούρα του τι θα ακολουθήσει. Στο Wind River η εισαγωγική σκηνή είναι το πώς ο γρόθος πρωταγωνιστης ντουφεκάει κάτι άγριους λύκους στο καταφυγιο. Τα πανεμορφα ζώα κομματιάζονται κυριολεκτικά μπροστά στην κάμερα από το τουφέκι-κανονι του ελευθερου σκοπευτή… Ελπίζω η όλη σκηνή να ήταν ψηφιακή τεχνολογία κι εγώ να την έφαγα τη φόλα, γιατί αν ήταν πραγματική, τότε πρέπει ο συγκεκριμένος σκηνοθετης να κρεμαστεί με τσιγκέλι από τον κώλο! Το σενάριο επίσης πάσχει πολύ από τρύπες. Κάποιος από τους πρωταγωνιστές σαβουριάζει στο πάτωμα τον αντίπαλο και του σκάει δέκα μπουκέτα στη μάπα και ο άλλος σηκώνεται σα να μην τρέχει μία. Σε άλλη φάση, εκπαιδευμένοι φύλακες στέκονται όρθιοι και τρώνε ατάραχοι τις σφαίρες του ελεύθερου σκοπευτή αντί να πέσουνε κάτω στη γη για κάλυψη. Οι δολοφόνοι έχουν σπείρει το δάσους με πτώματα γύρω από απ' το σπίτι τους και συνεχίζουν ατάραχοι τη ζωή τους χωρίς να τρέχει μία. Ενα βράδυ όλοι οι φυλακές της εγκαταστασης έχουν πάει και μπεκροπίνουν, ενώ ο μοναδικός που μένει στο στρατόπεδο γκομενίζει με πιτσιρικα. Βαριέμαι να γράφω άλλα. Έχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στη λειψανδρία αξιόλογων ηθοποιών που μαστίζει τις επιλογές του χόλυγουντ, εδω και πολλά χρόνια. Αβανταδόρικοι ρόλοι που θα απογειώνονταν από ηθοποιούς άλλων δεκαετιών τώρα απλά χαντακώνονται από τσόκαρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Βαριέμαι να γράφω άλλα. ...η πλάκα είναι ότι σε κάποια φάση την ίδια ατάκα πρέπει να είπε κι ο σεριντανιογράφος του passing wind, εχ, του Wind Rivah ήθελα να πω. Kατατά, προσυπογράφω (με την διαφορά ότι εγώ θα ήθελα να βαρέσω το σεριντανογαΐδουρο και όχι το ρενεροσάμαρο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις