jokerakias Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 δεν έχω δει του 97 αλλα του 57 είναι μια απο τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. 2
Kapetanakos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 ειδα αυτο οχι και ασχημο οχι και εργαρα.........η αρχη ηταν λιγο βαρετη αλλα απο την μεση και μετα.....τα εδωσε ολα. 6,5/10 λιγα πραγματα ωραια μουσικη αλλα μεχρι εκει. 5/10
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Ειδα το 12 angry men του 1997. Δεν μπορεσα να βρω του 1957, αλλα οι διαφορες οσον αφορα το σεναριο τουλαχιστον, απο οτι διαβασα δεν ειναι μεγαλες... Δεν ενθουσιαστηκα καθολου... ...κάτι που αποδεικνύει ότι το σενάριο δεν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας.
armin Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Paths of Glory (1957) Ημου παντα διστακτικος να δω την ταινια αυτη,επειδη πιστευα πως ο Κουμπρικ δεν ειχε ακομη αποκτησει αυτο το εμφανες μοναδικο του στυλ,και ετσι υποτιμουσα τις σκηνοθετικες του ικανοτητες προ 2001. Αλλα κατα τη γνωμη μου η ταινια αυτη ειναι ισως η καλυτερη ''πολεμικη'' ταινια που εχω δει (με την προφανη εξαιρεση του Στρατιωτη Ραιαν φυσικα)... Απο τις εξαιρετες ερμηνειες,στην εξαιρετικη συναισθηματικη κλιμακωση,στο ευφυεστατο κλεισιμο της ταινιας,που σιγουρα ενεπνευσε τοσες κοπιες, η ταινια αυτη ειναι πραγματικα αλανθαστη. Δεν ξερω αν φτανει το αριστουργηματικο επιπεδο καποιων αλλων του σκηνοθετη, αλλα σιγουρα πλησιαζει στο μεγαλειο οσο οποιαδηποτε αλλη απο τις ''ξεχασμενες'' του ταινιες. 10/10 4
Mr.Basil Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Είδα το Site: WindRiver Η ταινία αν και δεν έχει γρήγορους ρυθμούς με καθήλωσε. Από τις καλύτερες που έχω δει τους τελευταίους μήνες. Διαδραματίζεται σε έναν Ινδιάνικο καταυλισμό μιας μεσοδυτικής πολιτείας. Με αφρορμή έναν παράξενο φόνο διαδραματίζεται ένα γαιτανάκι συμβάντων που αυξάνει την αγωνία. Καλό θρίλερ με φόντο τα χιονισμένα βουνά του wyoming. 9/10 1
nickmanak Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Περσινη ταινια που αφορα την παιδεραστία, αλλά όχι με τρόπο που συνηθως βλεπουμε η περιμένουμε απο τετοιες ταινιες (μπατσοι, ενοχες, δικαστηρια, δραμα κλπ). Εδω εχουμε το συναισθηματικο δραμα απο την πλευρα του θυματος και του θυτη, χωρις να παρεμβαλλονται τριτοι. Πολυ καλες οι ερμηνειες απο τους 2 πρωταγωνιστες αλλά σπουδαιο και το ξετυλιγμα της ιστοριας απο το σκηνοθετη που δεν σου τη δινει στο πιατο, αλλα λιγη λιγη.
crom251 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 ...κάτι που αποδεικνύει ότι το σενάριο δεν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Στο reddit που διαβαζα σχολια παντως αρκετοι προτιμουσαν την ταινια του 97 και ακομα περισσοτεροι ελεγαν πως ειναι στο ιδιο επιπεδο... Παντως δεν ειναι καποιο αθλιο remake, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Οσον αφορα το σεναριο για μενα ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας και εφοσον το σεναριο του 97 ειναι πιστο στου 57 δεν νομιζω να αλλαζε η γνωμη μου...
postfire Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 ειδα το Spider-Man Homecoming 2017 ειλικρινα αυτό το λενε σπιντερμαν? δεν ξερω αν εβλεπα κομμωδια η καρτουν η το deadpool. 2+ ωρες ταινια και βλέπουμε το στο κολεγιο το χτυποκαρδια στο Beverly hills ποσο ξεπεσε η σειρα? κριμας επειδη ειμαι λατρης του βαζω χατηρικως 4
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Είδα το Site: WindRiver Η ταινία αν και δεν έχει γρήγορους ρυθμούς με καθήλωσε. Από τις καλύτερες που έχω δει τους τελευταίους μήνες. Διαδραματίζεται σε έναν Ινδιάνικο καταυλισμό μιας μεσοδυτικής πολιτείας. Με αφρορμή έναν παράξενο φόνο διαδραματίζεται ένα γαιτανάκι συμβάντων που αυξάνει την αγωνία. Καλό θρίλερ με φόντο τα χιονισμένα βουνά του wyoming. 9/10 ...μετά από κάτι μήνες αναμονής να την ανεβάσουν σε κα'να Γκαμάτο (...έχοντας ήδη πσηθεί από διθυραμβικά σχόλια και κριτικές αριστεροδέξια), ξανατσέκαρα μετά από αυτό το ποστ και ω επιτέλους ανέβηκε. Μπριζώνω και την δικιά μου να την δούμε, και : ...αν και δεν είχε γρήγορους ρυθμούς, κατάφερε να μας εκνευρίσει σχετικά γρήγορα. Από τις χειρότερες που έχουμε δει τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ (δεν νομίζω να ήταν ακριβώς "ινδιάνικος καταυλισμός" το περιβάλλον). Με αφορμή έναν ξενέρωτο φόνο, διαδραματίζεται ένα γαϊτανάκι εξίσου ξενέρωτων/ηλίθιων/ασύνδετων συμβάντων (και ερμηνειών) που αύξησε τον αρχικό εκνευρισμό μας. Κακό θρίλερ με φόντο τα χιονισμένα βουνά του Wyoming. Why, oh why o-μι-τζι... 9/100 και πάλι πολλά λέω. ΜΑ-ΚΡΥ-Α... !^$#@!&^%^@*!& Στο reddit που διαβαζα σχολια παντως αρκετοι προτιμουσαν την ταινια του 97 και ακομα περισσοτεροι ελεγαν πως ειναι στο ιδιο επιπεδο... Παντως δεν ειναι καποιο αθλιο remake, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Οσον αφορα το σεναριο για μενα ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας και εφοσον το σεναριο του 97 ειναι πιστο στου 57 δεν νομιζω να αλλαζε η γνωμη μου... ...αυτοί που προτιμούσαν (!θεέ και κύριε...) την του '97, ήταν μάλλον λοβοτομημένοι. Τί μάλλον δηλαδή, αφού λες ότι λέγανε πως "είναι στο ίδιο επίπεδο". Δεν ξέρω από που πηγάζει η σιγουριά σου ότι δεν ήταν "κάποιο άθλιο ρημέηκ", διότι αυτό ακριβώς ήταν, όντας τηλεοπτικό μάλιστα. Καμμία σχέση η μία παραγωγή με την άλλη. Μέρα με την νύχτα. Η ατμόσφαιρα της ταινίας με τον Φόντα είναι κορυφή. Η παρωδία ταινιο...δίκης του '97 είχε απλά και μόνο τις παρουσίες των George C. Scott και Λέμον να επιδείξει και ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ. Μεγάλη αμαρτία που είδες πρώτα αυτήν που είδες. Still, αξίζει να τσεκάρεις την άλλη. Κι αν δεν αλλάξεις γνώμη, δεν της αξίζεις εσύ :ρ 2
KilliK Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Στο reddit που διαβαζα σχολια παντως αρκετοι προτιμουσαν την ταινια του 97 και ακομα περισσοτεροι ελεγαν πως ειναι στο ιδιο επιπεδο... Παντως δεν ειναι καποιο αθλιο remake, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Οσον αφορα το σεναριο για μενα ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας και εφοσον το σεναριο του 97 ειναι πιστο στου 57 δεν νομιζω να αλλαζε η γνωμη μου... δες και το 12, το ρωσικο ρημεικ. λενε οτι ειναι εξαιρετικο. http://www.imdb.com/title/tt0488478/ @washcloud αν σε ενδιαφερει, σου προτεινω να δεις τις παρακατω ταινιες που εχουν παρομοιο premise με το Wind River. ειναι αρκετα καλες. Τhunderheart http://www.imdb.com/title/tt0105585/?ref_=nm_flmg_act_86 Lone Star http://www.imdb.com/title/tt0116905/?ref_=nm_flmg_act_54 Mississippi Burning http://www.imdb.com/title/tt0095647/?ref_=nm_flmg_act_30
Philippe Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Είδα το "The Promise" (2016), που έχει θέμα την γενοκτονία των Αρμενίων και κάνει αναφορές σε αρκετά πραγματικά περιστατικά, με πρωταγωνιστές Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon και σε μικρούς ρόλους τους Tom Hollander, Jean Reno, James Cromwell. Σαν ταινία δυστυχώς δεν λέει και πολλά, εγώ την βάζω στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχης θεματολογίας "The Water Diviner" (2014) του απεχθούς μπούλη Rusell Crowe, η οποία είχε ενθουσιάσει τους Kiwi και τους Αυστραλούς1, αλλά παρουσίαζε εμάς τους Έλληνες άκρως αρνητικά2. Ευτυχώς που υπάρχει και η Αρμενική Διασπορά, που προφανώς χρηματοδότησε3 το "The Promise", για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.. https://www.youtube.com/watch?v=gnwgMYeaqr4 Footnotes 1) Οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι παθιασμένοι με την συμμετοχή τους στην εκστρατεία της Καλλίπολης το 1915, επειδή σηματοδότησε την απαρχή δημιουργίας της εθνικής τους ταυτότητας. 2) Μέχρι και Τούρκοι σχολιαστές στο IMDb γράφουν ότι: "είναι κρίμα που ξεφτιλίζει τους Έλληνες" και τους δείχνει σαν "πειρατές της Καραϊβικής"! Όχι πως δεν διέπραξαν βιαιότητες οι δικοί μας, αλλά να βγάζει λάδι τους Τουρκαλάδες που είχαν ήδη διαπράξει γενοκτονίες όλων των μειονοτήτων, παραπάει. Βέβαια, οι Αυστραλοί έχουν μέχρι και μνημείο Κεμάλ Ατατούρκ στην πρωτεύουσα Canberra, οπότε αναμενόμενο. 3) Η σύγχρονη Αρμενική Δημοκρατία, πάλαι ποτέ Ανατολική Αρμενία και πρώην συνιστώσα της ΕΣΣΔ, λόγω τεταμένων σχέσεων και κλειστών συνόρων με Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία βασίζεται εν πολλοίς σε FDI από τους απόδημους Αρμένιους - π.χ. σε ΗΠΑ υπολογίζονται γύρω στο 1/2 εκατομμύριο. Μια επίσης ενδιαφέρουσα πληροφορία που αναφέρθηκε φευγαλέα στην ταινία και με έκανε να το ψάξω αφορά στις ασφαλίσεις ζωής που είχαν αγοράσει οι εύποροι Αρμένιοι από αμερικανικές εταιρείες πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και μόλις τα τελευταία χρόνια αποζημιώθηκαν (1, 2). 2
KilliK Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) το ιδιο δεν ειχανε κανει και στο Μαντολινο του Λοχαγου Κορελι, εδειχναν τους ελληνες ανταρτες ως βρωμιαρηδες εγκληματιες. τεσπα, δεν βγαζεις ακρη με τις ιστορικες ταινιες, αυτος που τις χρηματοδοτει/γυριζει θελει να περασει το δικο του μηνυμα. κριμα που ο Καζαν δεν πηρε ποτε την αδεια απο την ελληνικη κυβερνηση, για να γυρισει ταινια για την ΜΑ καταστροφη οπως ηθελε. ειναι κατι που λειπει και χρειαζεται. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2017 από KilliK 1
AristidisZ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Paths of Glory (1957) Ημου παντα διστακτικος να δω την ταινια αυτη,επειδη πιστευα πως ο Κουμπρικ δεν ειχε ακομη αποκτησει αυτο το εμφανες μοναδικο του στυλ,και ετσι υποτιμουσα τις σκηνοθετικες του ικανοτητες προ 2001. Αλλα κατα τη γνωμη μου η ταινια αυτη ειναι ισως η καλυτερη ''πολεμικη'' ταινια που εχω δει (με την προφανη εξαιρεση του Στρατιωτη Ραιαν φυσικα)... Απο τις εξαιρετες ερμηνειες,στην εξαιρετικη συναισθηματικη κλιμακωση,στο ευφυεστατο κλεισιμο της ταινιας,που σιγουρα ενεπνευσε τοσες κοπιες, η ταινια αυτη ειναι πραγματικα αλανθαστη. Δεν ξερω αν φτανει το αριστουργηματικο επιπεδο καποιων αλλων του σκηνοθετη, αλλα σιγουρα πλησιαζει στο μεγαλειο οσο οποιαδηποτε αλλη απο τις ''ξεχασμενες'' του ταινιες. 10/10 Δε το έχω δει, θα το βάλω ως άμεση προτεραιότητα, καθότι είναι ο 2ος αγαπημένος μου σκηνοθέτης... Πάντως πριν το 2001 είχε κάνει το απίστευτο Dr. Strangelove...
Προτεινόμενες αναρτήσεις