Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...βλεπόταν ρε Μάνο, καλά νομίζεις. Αυτό που δεν καταπινόταν είναι η σχεδόν παιδική αφέλεια με την οποία εξελίχθηκαν γεγονότα αλλά και χαρακτήρες από κάποιο σημείο και μετά, στην προσπάθεια να το μαζέψει/να περάσει το μήνυμά του "με το ζόρι" ο σκηνοθέτης.

Κάτι σαν "το μικρό σπίτι στο λιβάδι πάει σε αντιφασιστικό φεστιβάλ" ένα πράμμα... 

Λοιπον ειπα να τσεκαρω το Die Welle λογω της ιντριγκας που ξεσηκωθηκε και επειδη ειναι μια απο τις πολυ διασημες γερμανικες που δεν εχω δει.

Δυστυχως θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω που λεει πως η ταινια πηρε πολλες σκηνοθετικες και αφηγηματικες "εξοδους κινδυνου" με σκοπο να περασει εν μερει βεβιασμενα το μηνυμα της.

Αλλα το ξανασκεφτηκα λιγακι και δεν ξερω αν τετοιου ειδους εξελιξη των γεγονοτων ειναι τοσο απιθανη ειδικα οταν μιλαμε για εφηβους ηλικιας 16-17,μια ηλικια που το κυριο επιθετο που την χαρακτηριζει ειναι "παρορμητικη".

Παντως η ταινια με κρατησε καθηλωμενο για ενα μεγαλο κομματι της και μου αρεσαν πολυ καποιες σκηνες περιπου στο μεσο, οπου ακομα τα πραγματα ηταν σχετικα θολα με την πλοκη και την πορεια που θα επαιρνε ο σκηνοθετης.

Πιστευω ομως πως προς το τελος επεσε η ποιοτητα του εργου.

7/10

(Ζωες των Αλλων και Δρακος του Ντισελντορφ κλασσικες. Η Πτωση δεν μου αρεσε αλλα νομιζω πως εφταιγαν οι προσδοκιες μου για αυτην καθως πιστευα πως θα ειχε πιστολιδι γερο).

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Das boot απο εμενα http://www.imdb.com/title/tt0082096/

Δεν ξερω γιατι γραφει 2:30 ωρες,3:30 ωρες διαρκει η ταινια,θα χορτασεις γερμανικα..

Δες και τον δρακο του Ντίσελντορφ(1931),ξερω οτι χαζευεις παλιες-καλες ταινιες

απο το ιδιο σαιτ:

Runtime:

149 min | 209 min (director's cut) | Spain:138 min (VHS version) | USA:239 min (special uncut DVD version) | 293 min (Original Uncut Version)

απο wiki:

• 1981 unreleased version (209 minutes)
  • 1981 original theatrical cut (150 minutes)
  • 1984, 1988 BBC miniseries (300 minutes)
  • 1997 "Director's Cut" (208 minutes)
  • 2004 "The Original Uncut Version" (293 minutes) – miniseries minus episode-opening flashback scenes
Δημοσ.

...εγώ πάλι είμαι με την άποψης ότι η ερμηνεία του ήταν (ηθελημένα, έστω), υπερβολική, και όχι "τέλεια". Και αυτό ακριβώς ήταν νομίζω που ξεκίνησε/έδωσε ώθηση στη βαϊραλιά, το ότι δηλαδή έβγαζε καρικατούρα αντί για αληθοφάνεια - thus το τέλειο setting για να ευδοκιμήσει ένα από τα πρώτα και χαρακτηριστικά ιντερνετικά memes...

Την τελειότητα την άγγιξε/άγγιξαν (μέηκ-απ τημ κτλκτλ) με την οπτική ομοιότητα/μεταμόρφωση...

Νομίζω ότι είσαι τελείως λάθος για την υπερβολή, πιθανώς ίσως γιατί δεν έχει δει το πρωτότυπο να αγορεύει: τον ίδιο δλδ το Χίτλερ να βγάζει λόγο και την τρέλα του να συνεπαίρνει πρώτα τον ίδιο και μετά το ακροατήριό του :

https://www.youtube.com/watch?v=DFNUdCtMXWE

Αν ο Χίτλερ ήταν τόσο ακραίος σε λόγους που έβγαζε στα χρόνια της ανόδου του - προσπάθησε να φανταστείς (γιατι δυστυχώς δεν υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα) πως θα ήταν με τον περίγυρό του, όταν ήταν κλεισμένος σαν ποντίκι στο μπούνκερ του, έχοντας χάσει όλη την αυτοκρατορία του και με τον ήχο του πυροβολικού των ρώσων να πλησιάζει τον κώλο του

Ο Γκαντζ συνδίασε την οπτική ομοιότητα με μια τέλεια αντίληψη και αναπαραγωγή της ψυχοσύνθεσης του Χίτλερ και σίγουρα μελέτησε ότι οπτικοακουστικό υλικό έχει υπάρξει από το Χίτλερ. Αυτό φαίνεται ολοκάθαρα σε μια σκηνή οπου ο Χίτλερ ξετρυπώνει από το μπουνκερ  για να απονείμει παράσημα σε παιδάκια που πολεμούσαν στους δρόμους του Βερολινου εναντιον των Ρώσων. Υπάρχει το αντίστοιχο ιστορικό βιντεάκι με τον πραγματικό Χίτλερ και το τρέμουλο το χέρι του, που το κρύβει πίσω από την πλάτη του. Από κει οι ιστορικοί εικάζουν ότι ο Χίτλερ έπασχε από Πάρκινσον και ήταν ηδη σε διανοητική κατάπτωση. Ο σκηνοθέτης έχει βάλει ακριβώς την ίδια σκηνή στο έργο κι ο Γκαντζ μιμείται ακριβώς την ίδια σκηνή και το ίδιο τρέμουλο του χεριού.

• Like 4
Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=o-0hcF97wy0

Ειδα το ''It comes at night''

Πραγματικα απορω πως εχει 6.5 στο imdb..

Δεν εξηγει τι ειναι αυτο που υπαρχει σ ολη την ταινια(για να μν κανω spoiler) κ στο τελος σ αφηνει να μαντευεις τι εγινε τλκ.

4/10

• Like 1
Δημοσ.

Kρο, είμαι 45άρης. Δύσκολο λοιπόν να μην πέρναγε μπροστά απ' τα μάτια μου -και δη στις μέρες μας- "το πρωτότυπο".

Στο οποίο βίντεο, νομίζω νιώθει κανείς την παραφροσύνη του/δέος (όχι με την έννοια -εγώ τουλάχιστον- ότι φτιάχνομαι, αλλά με "τρομάζει" ο μαλακισμένος).

Την αίσθηση που είπα μου την έβγαλε, και όχι ότι με νοιάζει η επιβεβαίωση των άλλων όταν έχω δική μου άποψη, αλλά για την ιστορία είχα πετύχει παλιότερα, διαβάζοντας σχετικά με την ταινία, παρόμοιες απόψεις (μέχρι νομίζω και ατόμων που ήταν στο καταφύγιο - αλλά δεν παίρνω κι όρκο : πάνε χρόνια).

Στο Ντάουν, λοπόν, και στη συγκεκριμένη-"μεμεδίστικη" σκηνή, εγώ βλέπω να βγάζει μια υπερβολική (για έναν παράφρονα του calliber του) "κακομοιριά". Σε φάση "γ@μώ τον μπου$τη τον Εργοτέλη", που σηκώνει χαβαλέ (όπως κι έγινε, παγκοσμίως). Κι όπως θυμάμαι (ίσως και από τον ίδιο τον Γκαντζ ή τον σκηνοθέτη) να λέει, ήταν στοχευμένη, για να μην πάρει κανείς το λάθος μήνυμα = κάτι άλλο από "παράδειγμα προς αποφυγή" (αλλά και για να υπερτονίσει αυτό ακριβώς το "downfall" που διαδραματίστηκε, από κάθε άποψη. Δεν ήταν, ξαναλέω, τεχνικό το πρόβλημα της ερμηνείας. Και φαντάζομαι πως εσύ εννοείς πως ήταν very life-like. Με το οποίο διαφώνησα, και θα ήθελα να μπορούσα να βάλω στοίχημα ότι στη φάση της "Steiner - έκρηξης" ότι ποιός θα είδε τους Νιμπελούγκεν και δεν θα τους φοβήθηκε...

Για accuracy σχετικά με τρέμουλα κτλ, συμφωνώ. Ειδικά από την άποψη της "μεταμόρφωσης" του ηθοποιού, άγγιξε το τέλειο.

Δημοσ.

Να συμφωνήσω λοιπόν οτι διαφωνούμε στο πως πιστεύουμε οτι θα αντιδρούσε ο Χίτλερ, αφου δεν εχουμε ολες τις πληροφορίες για τα γεγονότα.

Προσπάθησα απλα να πω οτι ο Γκαντζ επαιξε τέλεια εναν υπερβολικό και παραφρονα άνθρωπο όπως ο Χίτλερ. Κι οχι οτι η υπερβολη που βλέπουμε στη μανιερα του ειναι επινόηση του ιδιου του Γκαντζ.Ο Χίτλερ ήταν ετσι αν οχι και χειρότερα. Αν τώρα ο σκηνοθέτης κι ο πρωταγωνιστής τονισαν περισσότερο αυτην την υπερβολή για την καρικατούρα που λες, δεν το ξερω, αλλα θα ψαξω να βρω κατι σχετικο απο περιέργεια.

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=o-0hcF97wy0

Ειδα το ''It comes at night''

Πραγματικα απορω πως εχει 6.5 στο imdb..

Δεν εξηγει τι ειναι αυτο που υπαρχει σ ολη την ταινια(για να μν κανω spoiler) κ στο τελος σ αφηνει να μαντευεις τι εγινε τλκ.

4/10

Εγω προσωπικα θα εβαζα σποιλερ σε αυτο που ειπες.

Ειδικα σε ταινιες τοσο καινουργιες και πολυαναμενομενες,το τελος τους δεν θα πρεπει να αναφερεται ουτε περιφραστικα κατα τη γνωμη μου.

Ψιλοσπαστηκα τωρα επειδη εδω και ποσους μηνες απευφευγα με νυχια και με δοντια το τρεηλερ και ηρθες εσυ με μια σου προταση και απλα μαμησες ολο το σασπενς...

Τεσπα. :cry:

• Like 4
Δημοσ.

Συγνωμη δν ειχα τετοια προθεση φυσικα..

Αλλα δν το θεωρω κ σποιλερ..

Το να σ αφηνει ενα τελος μαλακα,εχει πολλες πτυχες..

Χαρη κανεις που προειδοποιεις για αυτη την τεραστια φολα. Τι σποιλερ να κανεις στο τιποτα;

• Like 2
Δημοσ.

Μήπως να πούμε και ευχαριστώ; Λέμε ότι κάποιοι ενδιαφερόμαστε να δούμε την ταινία, βάλτε το σχόλιο για το τέλος σε spoiler. Προφανώς και είναι κάτι που δεν πρέπει να ξέρει κάποιος που θέλει να τη δει.

Τέλος πάντων, μου το χαλάσετε κι εμένα...

Δημοσ.

Ιστορίες για αγρίους (Relatos Salvajes) - 2015

Μαύρη κωμωδία από Αργεντινή, με πολλά βραβεία και υποψηφιότητες.

Στην ουσία πρόκειται για 6 ανεξάρτητες ιστορίες καθημερινής τρέλας. Αν και δεν είναι όλες οι ιστορίες εξίσου καλές (προσωπικά μου άρεσαν 4/6), η ταινία από την πρώτη κιόλας ιστορία κεντρίζει το ενδιαφέρον. Παίζει και ο αγαπημένος ηθοποιός Ricardo Darin σε μία από αυτές.Επειδή βλέπω ακόμα και το imdb να σποϊλεριάζει στο storyline, αν θέλετε να την απολαύσετε, δείτε την χωρίς να ψάξετε λεπτομέρειες. 

8/10 από εμένα (ούτε που κατάλαβα πως πέρασαν 2 ώρες)

• Like 3
Δημοσ.

Είδα το alien covenant

Αν και είχε τεράστιες σεναριακές τρύπες, όπως και ο προμηθέας, μπορώ να πω πως το ευχαριστήθηκα. Ο Ridley Scott μπορεί να έχει όλα τα στραβά αλλά έχει έναν τρόπο να κάνει την ταινία πολύ "κινηματογραφική" και χολυγουντιανή με την καλή έννοια, και σε κάνει να θέλεις να την δεις χωρίς να βαριέσαι. 

• Like 1
Δημοσ.

2046 (2004)

Ενα sequel του In the Mood for Love τοσο ατμοσφαιρικα,οσο και σε θεμα πλοκης.

Η ταινια πιανει την ιστορια εν μερει απο εκει που τελειωνει το In the Mood for Love, και στην ουσια πιστευω πως ο σκηνοθετης προσπαθησε να κανει την ιδια ταινια,απλα με περισσοτερους χαρακτηρες και συνεπως με μια μεγαλυτερη πληθωρα διαπροσωπικων σχεσεων. Και στον τομεα αυτο πιστευω πως πετυχε απολυτα αυτο που σκοπευε να πετυχει.

Οπως και το in the mood for love, η ταινια χαρακτηριζεται απο τον υπερμετρο ρομαντισμο της,και απο την ονειρικη ατμοσφαιρα της ταινιας,που μας βοηθαει να καταλαβουμε πως βλεπουμε αναμνησεις οχι μια ιστορια να εξελισσεται στο παρον.

Και το κυριο θεμα της ταινιας ειναι οι αναμνησεις και πως αυτες επηρεαζουν τον μελλοντικο εαυτο σου,και καποιες φορες τον εμποδιζουν απο το να προχωρησει στην ζωη του και να δεθει με νεα ατομα.

Δυσκολο να ακολουθησει κανεις μια ταινια τοσο αριστουργηματικη οπως το in the mood for love,αλλα σιγουρα ο wong kar wai το προσπαθησε και το πετυχε σε καποιο βαθμο.

Δεν πιστευω πως ειναι μια ταινια τοσο αποφασισμενη για το μηνυμα της και πώς θα το περασει,οπως η προηγουμενη.

8.5/10

• Like 3
Δημοσ.

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα - el hombre de las mil caras (2016)

Από τον σκηνοθέτη του "La Isla Minima"

H ταινία αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα στην Ισπανία τη 10ετια του '90 (τα οποία ομολογώ πως δεν γνώριζα)

Μεγάλη σε διάρκεια (2 ώρες) αλλά σε "κρατάει", με το να παρακολουθείς υπόγειες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ίντριγκες. Ίσως η πραγματικότητα που ζούμε και δεν μαθαίνουμε ποτέ, να μην απέχει και πολύ από αυτά που περιγράφει.

Πολύ καλή σκηνοθεσία, εξαιρετικοί ηθοποιοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα σκηνικα και η φωτογραφία (σε αυτό συμβάλλει και το ανελέητο κάπνισμα σχεδόν σε κάθε σκηνή) θυμίζουν έντονα δεκαετια 90. 

8/10 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...