Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα Necronomicon http://www.imdb.com/title/tt0107664/?ref_=nv_sr_1

Καταρχήν θα πω ότι την ταινία την λάτρεψα (light λατρεία όμως). Απλά με αντικειμενικά κριτήρια δεν μπορείς να την βάλεις πολύ ψηλά δεδομένου το budget της και την χρονολογία παραγωγής της. Ακόμα και έτσι όμως η θεματολογία και η εκτέλεση μια χαρά καλύπτουν αυτό που θα ήθελε να δει κάποιος και να το διασκεδάσει με το παραπάνω. Η ταινία χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ιστορίες και η μια είναι πιο fucked up από την προηγούμενη με την τελευταία φυσικά να ξεφεύγει (με την καλή έννοια για την θεματολογία). Φίλοι των splatter και των κλασσικών horror των 90΄ς σπεύσατε και δεν θα απογοητευτείτε αρκεί να είστε προετοιμασμένοι. 

Σε αντικειμενικά κριτήρια η ταινία δεν μπορεί να πάρει πάνω από 5-6 αλλά σε προσωπικό επίπεδο και το πόσο την ευχαριστήθηκα θα της βάλω 9/10. Είναι στην ίδια κατηγορία που έχω και το The crow, από αυτές που δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά. 

• Like 2
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι, ωραια ανθολογια η οποια αφιερωνεται στον Lovecraft και το εργο του, και πλαισιωνεται απο αρκετους γνωστους ηθοπους.

την προτεινω και εγω για οσους δεν την εχουν δει και θελουν κατι απο 90ς horror.

Δημοσ.

A Monster Calls (2016)

Ικανοποιητικη.Πολλοι λενε πως ειναι μια ταινια με βαθια νοηματα.Εγω πιστευω πως ειναι απλα μια ταινια που δειχνει, πώς ενα παιδι με μεγαλη δημιουργικοτητα και φαντασια αντιμετωπιζει το θανατο ενος κοντινου του ανθρωπου.

Οσον αφορα τις ερμηνειες τιποτα το εντυπωσιακο,ακομα και το αγορακι πιστευω πως σε πολλες σκηνες ηταν λιγο πιο υπερβολικο και εκφραστικο αποσο θα επρεπε.

Η φωνη του Liam Neeson ως το τερας με εβγαζε καθε φορα απο την ιστορια,και μου υπενθυμιζε συνεχως οτι βλεπω μια ταινια.Η φωνη του Νισον εχει γινει τοσο φημισμενη που κατανταει κατα καποιο τροπο αχρηστη,οπως και του Morgan Freeman.Αλλα πιστευω πως ειναι υποκειμενικη αποψη αυτη,νομιζω πως καποιοι θα βρηκαν την φωνη του πολυ ταιριαστη για το ρολο του δεντρου.

Το κυριο λαθος της ταινιας ειναι πως μεσα απο τοση δυστυχια που ειχε,δεν καταφερε να με κανει καποια στιγμη να συγκινηθω και ειμαι αρκετα ευκολος στον τομεα αυτο.Δεν ξερω τι φταιει.

7/10

Only God Forgives (2013)

Pretentious οσο δεν παει.

Δυσκολη ταινια,μονο 1μισι ωρα διαρκεια αλλα μου φανηκε μεγαλυτερη και απο το τριτο Lotr.

Ερμηνειες δεν υπηρχαν,η πλειοψηφια της ταινιας αποτελουνταν απο κενα ανεκφραστα προσωπα.Μονο η Kristin Thomas θεωρω πως εκανε μια αξιολογη προσπαθεια.

Πολυ γραφικη βια χωρις ιδιαιτερο λογο.Πολλες σκηνες σιωπης που δεν ειχαν να πουν κατι με την σιωπη τους αυτη.

Εψαξα να μαθω τα κρυμμενα νοηματα της ταινιας,και δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα πολυ απο αυτα.Πιστευω πως οτι εχει να πει η ταινια ειναι πληρως επιφανειακο και το καταλαβαινεις με την μια,δεν χρειαζονται επαναληψεις.

Φυσικα η μουσικη τα σκηνικα και ειδικα ο φωτισμος ειναι εξαιρετικα,μου θυμιζαν το Ματια Ερμηνικα Κλειστα σε πληθωρα σκηνων.

Αλλα οταν γινονται χωρις καποιο σκοπο και νοημα πιστευω πως χανουν την ομορφια που τους εδινε ο Κουμπρικ.

Οσον αφορα την σκηνοθεσια και την φωτογραφια δεν εχω παραπονο απο τεχνικη αποψη.

5/10.

Ps.

Παιδια εχετε να προτεινετε καποιες καλες γερμανοφωνες ταινιες,επειδη θελω να κανω λιγη επαναληψη και εξασκηση στη γλωσσα...

Δημοσ.

Lola rennt και Der Untergang από μένα. Επίσης, τις γερμανόφωνες ταινίες του Haneke, Das weiße Band και Funny Games

Δημοσ.

Παιδια εχετε να προτεινετε καποιες καλες γερμανοφωνες ταινιες,επειδη θελω να κανω λιγη επαναληψη και εξασκηση στη γλωσσα...

To Die Welle θα πρότεινα

• Like 1
Δημοσ.

Και εμένα πολύ ρηχό μου φάνηκε το die Welle. Αν και νομίζω ότι βλεπόταν, αλλά δεν είμαι και σίγουρος γιατί δεν τη θυμάμαι. Δε μου άφησε τίποτα.

Δημοσ.

...βλεπόταν ρε Μάνο, καλά νομίζεις. Αυτό που δεν καταπινόταν είναι η σχεδόν παιδική αφέλεια με την οποία εξελίχθηκαν γεγονότα αλλά και χαρακτήρες από κάποιο σημείο και μετά, στην προσπάθεια να το μαζέψει/να περάσει το μήνυμά του "με το ζόρι" ο σκηνοθέτης.

Κάτι σαν "το μικρό σπίτι στο λιβάδι πάει σε αντιφασιστικό φεστιβάλ" ένα πράμμα... 

• Like 2
Δημοσ.

Das boot απο εμενα http://www.imdb.com/title/tt0082096/

Δεν ξερω γιατι γραφει 2:30 ωρες,3:30 ωρες διαρκει η ταινια,θα χορτασεις γερμανικα..

Δες και τον δρακο του Ντίσελντορφ(1931),ξερω οτι χαζευεις παλιες-καλες ταινιες 

• Like 1
Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=2dzKgq4zl4E

Δες την Πτώση!

10/10 από μένα, μια από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες, με έναν ανεπανάληπτο Μπρούνο Γκάντζ.

Συγκλονιστική ταινία και σκηνοθεσία. Νοιώθεις ότι βρίσκεσαι στο μπούνκερ μαζί με το Χίτλερ!

https://www.youtube.com/watch?v=Pq3vz1TXOhI

Η ερμηνεία του Γκαντζ ήταν τόσο τέλεια, που κλιπάκια με το Χίτλερ να τα παίρνει στο κράνος έγιναν viral στο ίντερνετ σχεδόν σε όλο τον κόσμο! Εδω ο Αδόλφος μαθαίνει για την φιλική πεντάρα του Εργοτέλη στο Θρήνο....

• Like 2
Δημοσ.

...εγώ πάλι είμαι με την άποψης ότι η ερμηνεία του ήταν (ηθελημένα, έστω), υπερβολική, και όχι "τέλεια". Και αυτό ακριβώς ήταν νομίζω που ξεκίνησε/έδωσε ώθηση στη βαϊραλιά, το ότι δηλαδή έβγαζε καρικατούρα αντί για αληθοφάνεια - thus το τέλειο setting για να ευδοκιμήσει ένα από τα πρώτα και χαρακτηριστικά ιντερνετικά memes...

Την τελειότητα την άγγιξε/άγγιξαν (μέηκ-απ τημ κτλκτλ) με την οπτική ομοιότητα/μεταμόρφωση...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...