Fotis13 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Site: Thewall Eνδιαφερον concept και σκηνικο που διαδραματιζεται μεταξυ ενος ετοιμορροπου τοιχου που χωριζει εναν Αμερικανο στρατιωτη και εναν Ιρακινο εξτρεμιστη ελευθερο σκοπευτη . Ειχε ολες τις προυποθεσεις να βγει κατι πολυ καλο αλλα τελικα κατεληξε μια μετριοτητα .Δεν εμβαθυνε σε χαρακτηρες παρα το αβανταδορικο κεντρικο θεμα και η ερμηνεια του κεντρικου πρωταγωνιστη ηταν ανευρη .Ευτυχως το σωνει το τελος που δεν ηταν νεροβραστο . 6,3/10 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ASFE Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Security http://www.imdb.com/title/tt3501112/?ref_=nv_sr_1 Κατω του μετριου με πολλα κλισε!! Θυμιζει τον Μπατσο του Mall http://www.imdb.com/title/tt1114740/?ref_=nv_sr_1 μονο που οι κακοι εχουν οπλα αντι για σφεντονες και πατινια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μολι ειδα το The Hunted. http://www.imdb.com/title/tt0269347/reference εξαιρετικοτατο. φυσικα πατωσε μολις βγηκε, οι κριτικοι το θαψανε και εχει 30% στο RT. γελανε και οι πετρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μολι ειδα το The Hunted. http://www.imdb.com/title/tt0269347/reference εξαιρετικοτατο. φυσικα πατωσε μολις βγηκε, οι κριτικοι το θαψανε και εχει 30% στο RT. γελανε και οι πετρες. Rotten Tomatoes ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο το βλεπει ο κοσμος.Το ποσοστο του ειναι τελειως λαθος,δεν βασιζεται στις ακριβεις βαθμολογιες που βαζουν οι κριτικοι,απλα βλεπει αν του εχουν βαλει επανω η οχι απο 5.Το 30% δεν εννοει οτι οι κριτικοι εβαλαν κατα μεσο ορο 3/10 στην ταινια,απλα σημαινει οτι 7/10 κριτικους της εβαλαν 5 η κατω. Το Imdb εχει ενα πολυ πιο κατανοητο 6/10 στην ταινια που λες φιλε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 I, Daniel Blake http://www.imdb.com/title/tt5168192/?ref_=fn_al_tt_1 Εξαιρετικη αληθινη συγκινητικη. Μεσα στις 5 καλυτερες ταινιες του 2017. Δειτε την ολοι. 9/10 Guardians of the Galaxy Vol. 2 http://www.imdb.com/title/tt3896198/?ref_=fn_al_tt_1 Σαν την πρωτη δεν ειναι αλλα σιγουρα αξιζει μια θεαση. Βγαζει γελιο σε μερικες σκηνες εχει απιστευτα εφε και το τελος κατι παραπανω απο ικανοποιητικο. Εχει ακομα 3 σκηνες μολις τελειωνει η ταινια. Ο groot αξιαγαπητος. 7/10 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PerfectParanoia Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Rotten Tomatoes ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο το βλεπει ο κοσμος.Το ποσοστο του ειναι τελειως λαθος,δεν βασιζεται στις ακριβεις βαθμολογιες που βαζουν οι κριτικοι,απλα βλεπει αν του εχουν βαλει επανω η οχι απο 5.Το 30% δεν εννοει οτι οι κριτικοι εβαλαν κατα μεσο ορο 3/10 στην ταινια,απλα σημαινει οτι 7/10 κριτικους της εβαλαν 5 η κατω. Το Imdb εχει ενα πολυ πιο κατανοητο 6/10 στην ταινια που λες φιλε. Λοιπόν είδα το σχόλιό σου αρχικά και έγραψα ολόκληρη εξήγηση του γιατί το ποσοστό του RT δεν είναι "λάθος". Μετά που το ξαναδιάβασα δεν είμαι σίγουρος αν το εννοούσες όπως το εξέλαβα και μπορεί να σπατάλησα τον χρόνο μου. Δεν με νοιάζει τίποτα έκανα ένα τέταρτο να το γράψω και το ποστάρω ελπίζω να ενδιαφέρει κάποιον άλλον τουλάχιστον. To Rotten Tomatoes και imdb είναι τελείως διαφορετικά όπως είπες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ποσοστό του είναι λάθος. Το RT υπάρχει για να συγκεντρώνει βαθμολογίες,από κριτικούς κυρίως, ωστέ να σου δώσει μια εικόνα για τις πιθανότητες που έχει μια ταινία να σου αρέσει. Αυτό που λές με το 5 ισχύει αλλά όχι ακριβώς, ο κριτικός που βαθμολογεί την ταινία επιλέγει αν την θεωρεί άξια ή όχι του χρόνου σου (rotten ή fresh) άσχετα είδους βαθμού (5/10, 2 αστερακια στα 4, 2 στα πεντε ,C κτλ κτλ).Η διαφορά αυτή παίζει ρόλο γιατί το “6/10” μπορεί για ένα κριτικό να είναι άνω του μετρίου, για άλλον καλή και για έναν τρίτο απλά μέτρια. Ο στόχος είναι να αφαιρεθεί η υποκειμενικότητα του βαθμό, που είναι όντως πρόβλημα στο imdb ,και να απαντηθεί η απλή ερώτηση : “Αξίζει να την δώ ή θα βαρεθώ;” όχι η ποιότητα της ταινίας. Παράδειγμα το Hancock. Αν και είναι υποκειμενικό, εγώ την θεωρώ απλά μέτρια και ότι οποιοσδήποτε θα την βαρεθεί σε πολλά σημεία. Αν πάς στο imdb βλέπεις 6.4 το οποίο δεν λέει απολύτως τίποτα γιατί το Transformers Dark of the Moon έχει 6.3 αλλά και το Idiocracy 6.6. Αν και τελείως διαφορετικές ταινίες που μπορεί να αρέσουν ή όχι στον καθένα, κατα την γνώμη μου μία αξίζει να την δει κανείς σίγουρα περισσότερο από τις άλλες . Από imdb όμως θα έπρεπε να το παίξω στα ζάρια. Στο RT το Hancock είναι 41% από κριτικούς και 59% από κοινό , τα Tranformers και Idiocracy δε στα 35% και 76% από κριτικούς και 55% και 60% από το κοινό αντίστοιχα. Το πρόβλημα εδώ λοιπόν είναι ότι και οι 3 ταινίες με τον μέσο όρο του κοινού ο βαθμός είναι ίδιος(3.6-3.5-3.3 δηλαδή γύρω στο 6.5-7 παντού) και αυτές σε αριθμό είναι πολύ περισσότερες από τον κριτικών (5.4 -4.9 – 6.5) άρα θα τις έθαβαν και οι ταινίες θα παρουσιάζονταν ίδιας αξίας ενώ τώρα είναι πιο εύκολο να επιλεγεί η “πιο αξιόλογη” (rotten- rotten -fresh). Καμία από τις τρείς δεν είναι αριστούργημα σίγουρα αλλά αυτή που είναι fresh αξίζει περισσότερο. Μέχρι και η ταινία που λέτε έχει 3/5 από κοινό και 4.7/10 από κριτικούς άρα σε καθαρούς βαθμούς το 6/10 παραμένει [(4,7*141+6*41151)/(141+41151)=6,0121...], απλά δεν προτείνεται από αρκετούς κριτικούς και λιγότερο από το 60% από κοινό, η ταινία άρα φαίνεται rotten στο RT. Δεν λέω ότι δουλεύει πάντα τόσο ξεκαθαρά ούτε ότι θα ισχυεί για όλους αλλά έχω δεί ότι με το RT έχω επιλέξει ταινίες που μου αρέσουν πιο συχνά από ότι στο imdb. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gilmaru Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Why Him? http://www.imdb.com/title/tt4501244/ Why did I just watch this movie. Υπάρχουν αστείες στιγμές, αλλά η μισή ταινία είναι πραγματικά cringeworthy. Είναι το είδος της κωμωδίας που προσπαθεί να βγάλει γέλιο μέσω εξωφρενικών και εντελώς μη ρεαλιστικών συμπεριφορών, καταστάσεων και χαρακτήρων και σε πολλά σημεία δεν της βγαίνει και μοιάζει πολύ forced. 5/10 επειδή αν κάποιος την δει με πολύ χαλαρή διάθεση ενδεχομένως να γελάσει λίγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FKLDS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Polytechnique (2009) το βρήκα τυχαία στην ΕΡΤ2. Η ταινία αναφέρεται στη σφαγή στο πολυτεχνείο του Μόντρεαλ το Δεκέμβρη του 1989. Δυο στοιχεία που μου άρεσαν ιδιαίτερα: μέσα από το ασπρόμαυρο φιλμ καταφέρνει να βγάλει όλη τη δραματική κατάσταση, χωρίς να δώσει στην ταινία στοιχεία σπλάτερ. Το άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι πως προβάλλει την περιπλάνηση του θύτη μέσα στο πολυτεχνείο σχεδόν σε πραγματικό χρόνο - σε κάνει να σκεφτείς πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο. Δεν μου άρεσαν οι ερμηνείες των φοιτητών, σχεδόν απαθείς δέχονται τα χτυπήματα. Συμφωνώ με το imdb, 7.5/10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisWalker Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 http://www.imdb.com/title/tt1241317/ Death Note Δεν θα το έλεγα και πατάτα αλλά ούτε και καλή. Κάτι μέτριο για να περάσει η ώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maximusgr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Είδα μόλις το Death Note και ήταν απλά ένα διαμαντάκι!! Άριστα από μένα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 The Revenant http://www.imdb.com/title/tt1663202/ Σιγουρα πρεπει να τη δει οποιος γουσταρει Ντι Καπριο καθως ειναι ο βασικος ηρωας [2.30 ωρες κοντευε να πεθανει ,να μην το παρει το ρημαδι το βραβειο.... Τρομερες εικονες απο τα δαση Καναδα-Β.Αμερικης, πραγματικα τα πλανα ηταν τρομερα. Δεν ειμαι ειδικος , αλλα το παιξιμο του μου αρεσε αρκετα . Απο ενα σημειο και μετα ελεγα "τι στο διαλο αθανατος ειναι". Τρομερο επισης το παιξιμο του Tom Hardy . Εγω , οπως και πολλοι αλλοι που διαβασα σε forums , τη βρηκαμε αρκετα κουραστικη καθως εξελισσεται αργα και κραταει 2.30 ωρες. Γι'αυτο μην πλακωσετε τα ποπ κορν/τσιπς απο την αρχη γιατι εχει πολυ δρομο. Το τελος μου φανηκε οκ, βεβαια οι αποψεις διιστανται. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FKLDS Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Creepy (2016) Ιαπωνική ταινία μυστηριου-αστυνομική-θρίλερ, από τον kiyoshi kurosawa, σκηνοθέτη των Cure και Kairo. Είχα προσδοκίες όταν ξεκίνησα να τη βλέπω, αλλά τελικά με απογοήτευσε. Ξεκινά να αποκτά ενδιαφέρον μετά την πρώτη ώρα, αλλά χωρίς τίποτα το συγκλονιστικό. 5/10 από εμένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 In the Name of the Father (1993) Μια ταινια που βασιζεται πληρως στις υποκριτικες ικανοτητες του πρωταγωνιστη μας Daniel Day Lewis. Δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα ιδιαιτερα απο την πλοκη,η την μουσικη,η την σκηνοθεσια,αλλα οι ηθοποιοι στην ταινια αυτη και ιδιαιτερα ο πρωταγωνιστης μας καθως ο και ο πατερας του κουβαλησαν στην πλατη τους οποια αλλα μειονεκτηματα υπηρχαν στο εργο. Αλλα πιστευω πως αυτος ηταν εν μερει ο σκοπος των δημιουργων,καθως επικεντρωθηκαν ελαχιστα στο κεντρικο θεμα της πλοκης.Προτιμησαν να επικεντρωθουν στις αντιδρασεις των χαρακτηρων και πως η ιστορια αυτη επηρεασε τις ζωες τους. 8/10 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 What Happened To Monday Καινούρια dystopian future ταινία απο το Netflix. Το story ηταν ικανοποιητικό και η σκηνοθεσία επίσης. Η πρωταγωνίστρια έδωσε ρέστα. Γενικά βλεπόταν ευχάριστα και άξιζε το δίωρο. 7/10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Neruda 7.5/10 https://www.youtube.com/watch?v=neUwXV_cSwM Μια εκπληκτική ταινία του ισπανόφωνου κινηματογράφου, το σενάριο της οποίας θυμίζει το ύφος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές στα 100 Χρόνια Μοναξιάς / Ερωτα στα Χρόνια της Χολέρας. Το 1948, η Χιλή βουλιάζει στο φασισμό, υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ. Το ΚΚ της Χιλής κυρήσσεται παράνομο και το πιο επιφανές στέλεχός του, ο γερουσιαστής και ποιητής Πάμπλο Νερούντα, πρέπει να βγει στην παρανομία για να ξεφύγει από την καταδίωξη της αστυνομίας. Ο διώκτης του είναι ένας χαρακτήρας που τον παίζει εξαίσια ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Ένας μπάτσος "σκληρός, αλλά και λίγο βλάκας" "νόθος γιος μπάτσου και πόρνης", "προιόν έρωτα και αφροδισείων νοσημάτων", που προσπαθεί πιάνοντας τον ποιητή, να ξεφυγει από την ανυποληψία και τη χλεύη των ανωτέρων του. Οι οποίοι ανώτεροι του μπάτσου είναι η τάξη των μεγαλογαιοκτημόνων, αστών και πολιτικών, που μισούν όποιον προσπαθεί να ανέβει κοινωνικά και να διεκδικήσει την εξουσία τους. Γι αυτούς ο Νερούντα είναι η απειλή. Ο ενοχλητικός χοντρός που γεννηθηκε στη φτώχεια και τώρα ξεσηκώνει τους ινδιάνους και το λουμπεν προλεταριάτο ενάντια στην εξουσία. Εκνευριστικά πράγματα δηλαδή! Από την άλλη μεριά είναι ο ποιητής Νερούντα, που γίνεται σύμβολο έρωτα και αντίστασης για τον καταπιεσμένο Χιλιανό λαό, με τα παθιασμένα του ποιήματα, που δημοσιεύονται τωρα πια απο την παρανομία. Ένας καλοβολεμενος, γυναικάκιας μποέμ, που ζει την Επανασταση περισσότερο φαντασιακά, μην έχοντας ουσιαστικά επαφή με την ταλαιπωρία των Χιλιανων, ζώντας στη χλιδή της μπουρζουαζίας, που τόσο καταδικάζει το κόμμα του κι οι πένητες συντρόφοι του. Το έργο είναι αργό, σαν ποίημα, χωρίς δράση του τύπου καταδιώξεις, ξυλίκι ή αμερικάνικες καφρίλες και σε καμιά περίπτωση αστυνομικό. Στην πραγματικότητα είναι μια απολαυστική διανοητική μονομαχία των δύο πρωταγωνιστών, που έρχονται από τοσο διαφορετικούς κόσμους και χρησιμοποιούν τις ωραιότερες αλληλουχίες από ατακες, που έχω ακουσει εδω και πολλά χρόνια. Είναι ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού, δυο ανθρώπων που ζουν ο καθένας τις πλάνες του. Μια εξαίρετη σπουδή κοινωνιολογίας πάνω στα προβλήματα που συγκλόνησαν τον αιώνα που πέρασε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις