Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H αγαπη ειναι ελεφαντας (2000)

το σταματησα στο πρωτο λεπτο, οταν η τυπισσα μπηκε σε παρακμιακη πολυκατοικια της αθηνας, και ο τυπος στο διαμερισμα του ειχε ενα τεραστιο παραθυρο που εβλεπε σε περιβολι με δεντρα.

θεε μου...

Ρετιρε ειναι, τι περιβολι λες; Και εμενα ετσι ειναι στη βεραντα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

The witch (2015)

Τα διάφορα σχόλια που διάβασα σε αυτό το νήμα, με ώθησαν να τη δω πρόσφατα.

Προσωπικά, με εξέπληξε ευχάριστα.

Πρόκειται για ταινία μυστηρίου-θρίλερ χωρίς τα υπερβολικά εφέ ή τρικ του χόλυγουντ. Νομίζω πως ο τρόπος που προσπαθεί ο σκηνοθέτης να παρουσιάσει την ιστορία της οικογένειας, παραπέμπει περισσότερο σε ασιατικό και όχι σε κινηματογράφο "δυτικού" τύπου. Χωρίς να  χρησιμοποιεί εφέ, καταφέρνει να αποδώσει ατμόσφαιρα μυστηρίου. 

Σε ό,τι αφορά το στόρι της ταινίας,για όσα "υπερφυσικά" διαδραματίζονται και ταράζουν την οικογένεια, αν κάποιος προσπαθήσει να τα ερμηνεύσει λογικά, θα βρει απαντήσεις. Στο μόνο που δεν υπάρχει ερμηνεία, είναι το τελευταίο τέταρτο της ταινίας, όπου ο σκηνοθέτης (χρησιμοποιώντας πάλι υπερφυσικά στοιχεία) αφήνει τον θεατή να μαντέψει το τέλος της.

8/10 από εμένα

Ταινία που πρέπει να τη δεις μόνος προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια. Την δεύτερη φορά θα γίνει ακόμα καλύτερη στο εγγυώμαι. Προσωπικά την κατατάσσω στις all time classic ταινίες του είδους και δεν το περίμενα. Είναι "αδερφός" και "συνάδελφος" σε ταινίες τεράστιες του είδους όπως ο εξορκιστής και The omen και στέκεται επάξια απέναντι τους. Για εμένα όπως και αυτές είναι ταινίες 10/10.  

• Like 4

Ταινία που πρέπει να τη δεις μόνος προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια. Την δεύτερη φορά θα γίνει ακόμα καλύτερη στο εγγυώμαι. Προσωπικά την κατατάσσω στις all time classic ταινίες του είδους και δεν το περίμενα. Είναι "αδερφός" και "συνάδελφος" σε ταινίες τεράστιες του είδους όπως ο εξορκιστής και The omen και στέκεται επάξια απέναντι τους. Για εμένα όπως και αυτές είναι ταινίες 10/10.  

Συμφωνω απολυτα μια απο τις καλυτερες ταινιες του ειδους της τελευταιας δεκαετιας.Μαζι με αυτην μπαινει σιγουρα και το Babadook(2013) και πολυ πιθανον και το νεο Get out(2017).

Για το Babadook συμφωνώ, για το get out δεν το είδα αλλά σίγουρα θα το δω. 

On topic, ξαναείδα το War of the worlds http://www.imdb.com/title/tt0407304/?ref_=tt_rec_tt. Αν εξαιρέσεις το τελευταίο κομμάτι που για τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ meh εν τέλη είναι εξαιρετική και ειδικά τα δυο πρώτα μέρη με την ζωή στην πόλη και πως σιγά σιγά με τα καιρικά φαινόμενα να αλλάζουν και να αρχίζει η επιδρομή και εν τέλη στην πλήρη επίθεση και μάζωμα είναι μοναδικά σε παρουσίαση και αίσθηση. Θυμάμαι την ονειροπαγίδα toy 2003 που σαν ταινία έχανε αρκετά σε διάφορα σημεία αλλά στην αρχή της που φτιάχνει ατμόσφαιρα ήταν επίσης εξαιρετική. 

Σίγουρα 9/10 για εμένα αλλά συγχωρήστε το τελευταίο κομμάτι δεδομένου και ότι είναι αυθεντική μεταφορά ως γενική ιστορία. 

• Like 1

The King of Comedy (1982)

Ενα απο τα ξεχασμενα αριστουργηματα του Σκορσεζε,γεγονος απολυτως κατανοητο,καθως ο σκηνοθετης αυτος μας εχει συνηθισει σε πολυ πιο ''ζωντανες'' ταινιες οχι μονο απο αποψη χαρακτηρων αλλα και απο αποψη πλοκης.Οι ταινιες αυτες ειναι που τον εκαναν διασημο.

Ομως θεωρω πως η ταινια αυτη ειναι η πιο ξεχωριστη του εως τωρα και δυστυχως πολυ αμφιβαλλω αν θα επιστρεψει ποτε σε τετοια σκηνοθετικα μονοπατια.

Μια πολυ συγκινητικη αλλα και χιουμοριστικη ταινια,για εναν βαθια πληγωμενο ανθρωπο που προσπαθει να γεμισει το κενο της υπαρξης του,με λιγα λεπτα δημοσιοτητας.

9/10

• Like 2

cloverfield και 10 cloverfield lane

Ειδα πρωτα το 10 cloverfield lane.

Καλουτσικο περναει η ωρα ευχαριστα... 6,5/10

Το cloverfield το ειδα σε fast forward γιατι ημουν σχεδον σιγουρος τι θα δω...

Απλα το ειδα μηπως εχει καμια εκπληξη μεσα, αλλα δεν... Ισως να βλεπεται ευχαριστα απο καποιους που ικανοποιουνται απλα απο μια ταινια δρασης, αλλα εμενα δεν μου προσφερε απολυτως τιποτα... Παλι καλα που την περασα στα γρηγορα...

Hell or high water 7/10

Προτάθηκε από πολλούς συναγωνιστές, όποτε αποφάσισα να το τσεκάρω.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο γουέστερν, στην καταραμένη Αμερική της φτώχειας. Δύο αδέρφια ληστεύουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που προσπαθεί να τους φάει το ραντσο, για να πληρώσουν την υποθήκη. Στο ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί, παίρνει μέρος κι ένας ηλικιωμένος ρειντζερ, λίγο πριν βγει στη σύνταξη.

Η ταινία είναι σωστά δομημένη, χωρίς μεγάλα κενά ή κουλαμάρες. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το σενάριο, που δεν διστάζει να μπήξει ένα σωρό καρφιά στο φέρετρο του αμερικανικού ονείρου και να δείξει μια Αμερική βουτηγμένη στα χρέη.

Οι ηθοποιοί είναι λίγοι για τους  ρόλους, με εξαίρεση ίσως τον Τζεφ Μπρίτζες. Γενικά παρατηρώ στο Hollywood μια λειψανδρία στις νεότερες γενιές ηθοποιών. Βγαίνουν αρκετά καλά γατάκια, αλλά τίγρης - κανένας. Εδώ ας πούμε, στο ρόλο του μεγάλου αδελφού, εγώ θα ήθελα τον Κλιντ Ηστγουντ ή τον Πωλ Νιούμαν στα νιάτα του. Παρόλαυτα, βλέπεται με ενδιαφέρον αν και το τέλος είναι λίγο προβλέψιμο και κάνει μεγάλη κοιλιά. Φαντάζομαι ότι ο σκηνοθέτης δεν είχε τα κότσια να το πάει μέχρι τα άκρα και κάπου στο τέλος τα στρογγυλέψε.

• Like 1

War Dogs (2016)

Ευχαριστη ταινια.Μεγαλο λαθος η κατηγοριοποιηση της ως κωμωδια.Δεν νομιζω να γελασα παραπανω απο μια δυο φορες.Καποιοι θα πουνε οτι το αστειο ειναι γενικοτερα κατα βαρος του αμερικανικου κρατους και ο αθλιος τροπος που διαχειριζεται τους πορους του.

Ο Τζονα Χιλ πιστευω πως ηταν εξαιρετικος,με εξαιρεση το γελιο του,το οποιο ηταν τελειως εκτος.

Ο Miles Teller ηταν ενας πολυ κακογραμμενος χαρακτηρας,μια ηθικος και αλτρουιστης,μια αλαζονας και ψευτης και υλιστης.Δεν πιστευω οτι ηταν σωστη επιλογη να ειναι αυτος το κεντρο της ιστοριας,επειδη προσωπικα ποτε δεν με ενδιεφερε αν θα ζησει,θα παει φυλακη η θα πεθανει.

Η γυναικα του ηταν απλα ενα αβουλο πλασμα,με μονο σκοπο λιγες ελαχιστως δραματικες σκηνες ετσι ωστε να προχωρησει η ιστορια και με αυτην.

O Bradley Cooper ταιριαζε παρα πολυ,μια εξαιρετικη επιλογη,αλλα ειχε πολυ λιγο χρονο εμφανισης.

Αλλα γενικοτερα ηταν μια γρηγορη ευχαριστη ταινια,με τεραστια πηγη εμπνευσης απο Wolf of Wall Street και τον προκατοχο του Goodfellas,οχι πως συγκρινεται η τελευταια με τις αλλες δυο φυσικα...

6,5/10

The Legend of the Drunken Master (1994)

Δεν μπορω να πω οτι με κρατησε καθηλωμενο η ταινια αυτη,παρα την σχεδον αδιακοπη δραση της.

Αξιοθαυμαστες πολεμικες σκηνες περιτριγυρισμενες απο μια ιστορια πιο επιφανειακη και απο τις απλουστερες παιδικες.

Οι ερμηνειες δεν ειχαν καποιο λαθος,αλλα δεν ηταν τιποτα το ξεχωριστο.Τα σκηνικα τιποτα το ιδιαιτερο επισης.

6/10

• Like 1

γουααατ; το DM2 ειναι απο τις καλυτερες ταινιες του Jackie Chan. εντυπωσιακες χορογραφιες και το στορυ του αρκετα καλο για αυτο το ειδος. τωρα αν εσυ περιμενες Hidden Dragon, ειναι αλλο θεμα.

• Like 1

Goodnight Mommy - Ich seh ich seh (2014)

Αυστριακή ταινία μυστηρίου-θρίλερ, με πολλές βραβεύσεις.

Ίσως να φταίνε οι υπότιτλοι, ίσως τα σκηνοθετικά λάθη(?) σε λεπτομέρειες κραυγαλέες, αλλά ενώ ως σενάριο είναι αρκετά καλό, καταλαβαίνεις σχεδόν από την αρχή πως θα καταλήξει η ταινία. Τα δίδυμα δεν με εντυπωσίασαν στους ρόλους τους.

Πιστεύω πως θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

6/10 

Ειδα το The Circle στις διακοπες (το αναφερω διοτι μπορει να το εχω αδικησει μιας και στην ακρη του μυαλου μου  ηταν ποτε θα πιω το επομενο ποτο    :-D  

Στα θετικα του θα εβαζα το ενδιαφερον θεμα και το τελος του. Κατα τ'αλλα δεν μ'αρεσε η εξελιξη του τοσο ωστε να με κανει να μην χασω λεπτο ουτε οι ερμηνειες των πρωταγωνιστων. Ακομα και Χανκς καπως υποτονικος.

Είδα προχθές το Fences.

Αν και ειμουν λιγάκι προκατειλημμένος μου άρεσε. Η Viola Davis άξιζε το Όσκαρ.

Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον σταθερή αξία χωρίς να είναι ποτέ υπερβολικός στην ερμηνεία του.

Αξίζει να την δείτε.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...