Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The Thin Red Line,All Quiet on the Western Front(1930) και Johnny Got His Gun.Αυτες οι 3 ειναι οι καλυτερες αντιπολεμικες ταινιες στην Ιστορια του Κινηματογραφου.Δεν χωρουν καμια αμφισβητηση.

Μου κανει εντυπωση που δεν σου αρεσε η ταινια, ειδικα εσενα.Για την ηθοποια στην συγκεκριμενη ταινια εχουν γινει πολλες συζητησεις, ναι δεν ειναι και η ιδανικη αλλα νομιζω εχει λιγη σημασια για μια τετοια ταινια.

Μα καλα ειπες 3 ταινιες και δεν ειπες Apocalypse Now? Μετα απο αυτο ολα τα υπολοιπα ειναι λιγα. All Quiet on the Western Front, Stalag 13, και Full Metal Jacket ειναι οι 3 βασικες που μου απομενουν για να κλεισω τον πολεμικο κυκλο. Αλλα μετα την "Αποκαλυψη" δεν πιστευω να με αγγιξει κατι αλλο, οσο αυτο. Πραγματικο αριστουργημα.

Δεν μπορω να το εξηγησω, απλως το Johhny got his gun δεν με αφησω να συνδεθω μαζι του ουτε δευτερολεπτο. Ενιωθα συνεχως απομακρισμενος. Δεν εβρισκα ουτε ενα πραγμα να πω "να εδω ειμαστε". Ισως για την εποχη του να περασε μηνυματα και βαση των τοτε εξελιξεων ο κοσμος να το ειχε βρει επιτυχια, παντως χθες δεν μου ειπε τπτ.

Σκηνοθετικα ηταν πολυ χυμα, ηταν λες και ολες οι σκηνες επρεπε να μεταφραστουν και να παιξουν στο μυαλο σου, μου θυμισε πιο πολυ θεατρο παρα ταινια. (Βρηκα και μια Επιβεβαιωση απο RottenTom.)

Although Mr. Trumbo is primarily a screenwriter, screenwriting is only the worst of the film's several failures.

Και επιμενω πως ο πρωταγωνιστικος ρολος ηταν πολυ κακος. Ειδικα αυτο το δηθεν αφηγηματικο κομματι, και η εξωτερικευση των σκεψεων του με εκανε να πιστευω πως ο οποιοσδηποτε θα μπορουσε να το παραδωσει. Αυτες οι ταινιες δεν πρεπει να ειναι ετσι, πρεπει να τις βλεπεις και να λες μα καλα τι κανει ο θεος ο πρωταγωνιστης, πως τον νιωθει ετσι τον ρολο, κανεις αλλος δεν θα μπροουσε να το κανει σε ολον τον κοσμο.

Πολυ υπερβολη, υψιστο κωμικοτραγικο υφος, ηταν κυριολεκτικα "out there" (Ξεφυγε).

Παντως Δεν μπορεις να πεις πως η σκηνοθεσια και η ηθοποια δεν παιζουν ρολο. Καμμια ταινια δεν γυριζεται μονη της. Πρεπει να σου παρουσιαστει με τετοιο τροπο που να μπορεις να προβληματιστης και να εκτιμησεις. Αλλιως καθομαι σε σκοτεινο και αδειο δωματιο και σκεφτομαι και προβληματιζομαι και απο μονος μου χωρις να δω καμμια ταινια αμα ηταν ετσι.

Απλα ηθελα να αφιερωσω λιγο χρονο να αιτιολογησω την αποψη μου, γιατι και εγω εντυπωσιαστηκα που δεν μαρεσε, καθως περιμενα πολλα.

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^^ To Apocalypse Now! και το Full Metal Jacket ερχονται μετα για εμενα.Αυτες οι 3 που ανεφερα θεωρω οτι εχουν περισσοτερο φιλοσοφικο,ποιητικο τονο που ταιριαζει στις αντιπολεμικες.

Καταλαβαινω αυτο που λες για το κωμικοτραγικο υφος αλλα νομιζω οτι επιτηδες δοθηκε ετσι εκτος ισως απο 1-2 σκηνες που ηταν "καπως" και ηταν κακογυρισμενες.Το ολο feeling ομως εμενα μου το περασε και με το παραπανω για αυτο και με συγκλονισε.

Δημοσ.

Ενταξει καταλαβαινω και εγω την μερια σου. Αλλα για μενα, σε ενα ζητημα τοσο βαρυ οσο ο πολεμος προτιμω να δω την ωμη βια και την εξαθλιωση και ολα οσα δεν βλεπεις στην καθημερινοτητα σου, και βαση των εικονων να προβληματιστω και να μπω σε σκεψεις παρα να επικαλεστω την ποιητικη πλευρα των εξελιξεων και να μεταφραζω αληγορικα μυνηματα κτλ κτλ. Τα υλικα μιας συνταγης απο μονα τους δεν μου λενε κατι, η εκτελεση ειναι που δενει το δειγμα. Και για μενα εκτελεστικα απετυχε και δεν ειχε το υφος που επιθυμουσα. Προσωπικη αποψη παντα. B)

Δημοσ.

Sherlock Holmes 2. Καλύτερο από το πρώτο με τους ηθοποιούς σε μεγάλα κέφια, φαίνεται πως γουστάραν τους ρόλους. Δεν έκανε κοιλιά όπως το πρώτο. Τίμιο 7.5/10 για το είδος του , δηλαδή περιπέτεια με χιούμορ και ακατάπαυστη δράση . Λίγο να μην το παράκανε με την κάμερα ο σκηνοθέτας θα είμασταν σούπερ. Την συνιστώ ανεπιφυλακτα σε όσους τους άρεσε το πρώτο και για όσους δεν άρεσε και τόσο δώστε άλλη μια ευκαιρία.

Δημοσ.

Βρήκα το driver φριχτά ανούσιο, τόσο που έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι αν έχασα κάτι ή με πήρε ο ύπνος και δε το θυμάμαι.

Προκαλώ έναν φαν του να μου δώσει λόγο ύπαρξης της συγκεκριμένης ταινίας.

Δημοσ.

Βρήκα το driver φριχτά ανούσιο, τόσο που έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι αν έχασα κάτι ή με πήρε ο ύπνος και δε το θυμάμαι.

Είχε ωραίους διαλόγους ο Gosling.

Δημοσ.

80s ,b-moviα και άφθονο αίμα. Τί άλλο να ζητήσει κανείς?

Δημοσ.

Shame

Φοβαμαι οταν προκειται να δω ταινια με συντελεστες, ή πρωταγωνιστες που εκτιμω, γιατι ενδεχεται ειτε να μου αρεσει εξαναγκαστικα το αποτελεσμα λογω προκατειλλημενου φανμποισμου απο μερους μου, ή ακομα χειροτερα να μην μου αρεσει και να απογοητευτω και να αναδιοργανωσω καποια πιστευω. Στην προκειμενη περιπτωση δεν ισχυσει τιποτα απο τα 2. Ξεκινησα με ανοικτο μυαλο αγνωωντας οτι προκειται για παραγωγη του Steve McQueen (που μας εφερε το Hunger), με πρωταγωνιστη ξανα τον δυναμικο Fassbender και απλα αφησα το αποτελεσμα να με συνεπαρει απο μονο του, για αυτο που πραγματικα ηταν. Μια ακομα πανεμορφη εικονα. Μπορω να πω ακομα, οτι το ευχαριστηθηκα περισσοτερο απο το χθεσινο Cafe de Flore.

Full Metal Jacket

Τα σπασε. Ετσι απλα.

newDVD8.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το shame νταξ , δεν ξετρελαθηκα κιολας...οταν μιλαμε για εθισμους, προτιμω την σοκαριστικη προσεγγιση στο requiem for a dream...δεν το βρηκα μη ρεαλιστικο, μαλλον ψιλοαδιαφορο...

ειδα επισης το god bless america, επισης αδιαφορο, πολυ κηρυγμα...

το detachment παντως ηταν αρκετα ενδιαφερον

Επεξ/σία από xavier
Δημοσ.

Ειδα το Cafe de Flore.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι θελει να μας πει ο ποιητης γιατι ισως να καταλαβα κατι λαθος ή να μην καταλαβα καθολου?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...