Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρελενομαι οταν η αντιρηση για τετοιου ειδους ταινιεςμ οπως το wanted,kick ass,shootem up, ειναι οτι δεν ηταν ρεαλιστικες...ελεος...

Για να έχουν κάποια βάση τα λεγόμενά σου, δεν θα έπρεπε να κάνεις quote και τα λόγια αυτού που μίλησε για ρεαλισμό για την ταινία αυτη; Όχι τίποτ' άλλο, απλά για να δικαιολογήσεις την τελευταία λέξη :-) .

Πραγματικά δε καταλαβαίνω τι εννοεί κάποιος όταν λέει ότι το Shame δεν είναι πιστευτή ταινία. Προφανώς δε γαμάμε όλοι με τη συχνότητα που γαμούσε ο Fassbender αλλά αυτό δε τη κάνει λιγότερο ρεαλιστική. Το θέμα της ταινίας είναι ο εθισμός και όχι το σεξ, είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχει κόσμος με παρόμοιο εθισμό (ο Tiger Woods σε μία συνέντευξη είχε πεί ότο το Shame είναι σαν να έχει γυριστεί γι αυτόν). Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που δεν έχουν δεθεί ποτέ συναισθηματικά με κάποιον και στο σεξ μπορούν να λειτουργήσουν μόνο όπως ο πρωταγωνιστής της ταινίας.

Γι αυτό και όταν πήγε με τη μαύρη δε του σηκωνόταν για όποιον δε κατάλαβε, γιατί την είχε γνωρίσει πρώτα καλύτερα και ειχε κάνει έναν, έστω και μικρό, συναισθηματικό δεσμό μαζί της.

Η ταινία είναι απόλυτα ρεαλιστική και περιγράφει τη ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου που υπάρχει γύρω μας, πολύ περισσότερο στη σύγχρονη εποχή της αποξένωσης.

Νομίζω πως την ανέλυσα την ταινία.

Το ότι δεν είναι τόσο πιστευτή, μπορείς να το καταλάβεις και μόνος σου, από διάφορες λεπτομέρειες της ταινίας (π.χ. άραγε, πόσο αληθοφανές είναι, κάποιος εθισμένος στο σεξ, ακόμη και στην δουλειά του, να είναι τόσο καλός/αποδοτικός σε αυτή; ). Το θέμα της ταινίας, όπως το εξέλαβα, δεν ήταν το σεξ, ή ο εθισμός του πρωταγωνιστή σε αυτό, γιατί προφανώς ήταν εθισμένος ήδη από την αρχή της ταινίας. Το θέμα της ήταν η επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο πρωταγωνιστής, εξού και ο τίτλος της.

Επίσης, δεν νομίζω ο πρωταγωνιστής να αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο. Πιο πολύ τείνει σε ανθρώπους, όπως σωστά ανέφερες, τύπου Tiger Woods. Και μάλιστα, έκανα λόγο και για άλλη ταινία (Medianeras), της οποίας οι πρωταγωνιστές, βρίσκονται πιο κοντά σε αυτόν (σύγχρονο άνθρωπο).

Τα υπόλοιπα σχετικά με την λειτουργία του πρωταγωνιστή στο σεξ, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, και ήταν από αυτά που ανέβασαν τον βαθμό μου στην βάση. Ναι, είμαι αυστηρός στις βαθμολογίες μου!

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έ εντάξει, αν το βασικό επιχείρημα περί αναληθοφάνειας είναι η αποδοτικότητα του στη δουλειά πάω πάσο(που δε θυμάμαι καν βέβαια να αναφέρθηκε πουθενα ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτικός, αλλά οκ έδειχνε σχετικά ευκαταστατος οπότε λες μια καλή θέση θα την είχε). Από την άλλη και ο Tiger Woods που αναφέραμε σαν παράδειγμα μια χαρά αποδοτικός ήταν στη δουλειά του.

Επίσης, σαφώς και η συνειδητοποίσηση του εθισμού του είναι βασικό συστατικό της ταινίας όπως και ο ξεπεσμός του προς το τέλος

το πως προκαλεί εσκεμμένα τον τύπο στο μπαρ για να φάει ξύλο - ένα είδος τιμωρίας δηλαδή, ή στο gay bar που καταλήγει μετά

, το βασικό θέμα παρόλα αυτά δε παύει να είναι ο εθισμός και η ψυχοσύνθεση ενός "κατεστραμένου" χαρακτήρα. Η συνειδηοποίσηση που λες εσύ και όλα τα σχετικά είναι απλά τα παρελκόμενα.

Εν πάσει περιπτώση καλά κάνεις και είσαι αυστηρός στις βαθμολογίες σου, η δικιά μου αντίρηση είναι μόνο σε κάποια επι μέρους επιχειρήματα τα οποία και σχολίασα.

Δημοσ.

(π.χ. άραγε, πόσο αληθοφανές είναι, κάποιος εθισμένος στο σεξ, ακόμη και στην δουλειά του, να είναι τόσο καλός/αποδοτικός σε αυτή; ).

Mήπως είσαι λιγάκι υπερβολικός?

Το επόμενο βήμα είναι να πούμε πως γίνεται ο Fassbender να είναι εθισμένος στο σεξ, αφού όλοι ξέρουμε πως είναι ο Magneto.

Δημοσ.

δεν αναφερομουν σε καποιον συγκεκριμενα...απλα θυμαμαι οταν ειχε κυκλοφορησει το wanted, αυτη ηταν η αντιρρηση που ακουγα...και θεωρουσα και θεωρω πως η ρεαλιστικοτητα μιας ταινιας ειναι παντοτε σε αντιστοιχια με το συμπαν που δημιουργει..

τεσπα, μην τρελαινεστε, γουστα ειναι αυτα...δεν τρεχει τπτ...

Δημοσ.

Έ εντάξει, αν το βασικό επιχείρημα περί αναληθοφάνειας είναι η αποδοτικότητα του στη δουλειά πάω πάσο(που δε θυμάμαι καν βέβαια να αναφέρθηκε πουθενα ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτικός, αλλά οκ έδειχνε σχετικά ευκαταστατος οπότε λες μια καλή θέση θα την είχε). Από την άλλη και ο Tiger Woods που αναφέραμε σαν παράδειγμα μια χαρά αποδοτικός ήταν στη δουλειά του.

Επίσης, σαφώς και η συνειδητοποίσηση του εθισμού του είναι βασικό συστατικό της ταινίας όπως και ο ξεπεσμός του προς το τέλος

το πως προκαλεί εσκεμμένα τον τύπο στο μπαρ για να φάει ξύλο - ένα είδος τιμωρίας δηλαδή, ή στο gay bar που καταλήγει μετά

, το βασικό θέμα παρόλα αυτά δε παύει να είναι ο εθισμός και η ψυχοσύνθεση ενός "κατεστραμένου" χαρακτήρα. Η συνειδηοποίσηση που λες εσύ και όλα τα σχετικά είναι απλά τα παρελκόμενα.

Εν πάσει περιπτώση καλά κάνεις και είσαι αυστηρός στις βαθμολογίες σου, η δικιά μου αντίρηση είναι μόνο σε κάποια επι μέρους επιχειρήματα τα οποία και σχολίασα.

Η αποδοτικότητα του στην δουλειά, ήταν ένα από τα επιχειρήματα, τα οποία δεν συμβάδιζαν με τον όρο ρεαλισμός. Και νομίζω πως ήταν το πιο δυνατό. Σε κάποια φάση, αν δεν κάνω λάθος, τον εκθειάζει ο διευθυντής του, για μια ιδέα που είχε για την επιχείρηση, η οποία όμως, ήταν χρονολογικά μετά... από από το γέμισμα του υπολογιστή του, με διάφορα. Επομένως, δεν μου έκατσε καλά ο εθισμός του (ο οποίος προϋπήρχε), και η ταυτόχρονη αποδοτικότητα του στην δουλειά. Ο οποίος εθισμός, τον έκανε να απομακρυνθεί από τους δικούς του ανθρώπους (αδερφή και μάνα).

Για την επίγνωση της κατάστασής του, που την βάζεις σε δεύτερη μοίρα, έχω να κάνω μια ερώτηση. Αν το ήθελε το μωρό, και ήξερε εκ των προτέρων, πως αν δεθούν συναισθηματικά, δεν θα γινόταν τίποτα, γιατί το έκανε;

Mήπως είσαι λιγάκι υπερβολικός?

Το επόμενο βήμα είναι να πούμε πως γίνεται ο Fassbender να είναι εθισμένος στο σεξ, αφού όλοι ξέρουμε πως είναι ο Magneto.

Όταν μιλάμε για ρεαλισμό, νομίζω πως άλλος γίνεται υπερβολικός :P .

δεν αναφερομουν σε καποιον συγκεκριμενα...απλα θυμαμαι οταν ειχε κυκλοφορησει το wanted, αυτη ηταν η αντιρρηση που ακουγα...και θεωρουσα και θεωρω πως η ρεαλιστικοτητα μιας ταινιας ειναι παντοτε σε αντιστοιχια με το συμπαν που δημιουργει..

τεσπα, μην τρελαινεστε, γουστα ειναι αυτα...δεν τρεχει τπτ...

Εντάξει τότε, γιατί προς στιγμήν, νόμιζα, πως ήμουν ο αποδέκτης ;) .

Δημοσ.

Για την επίγνωση της κατάστασής του, που την βάζεις σε δεύτερη μοίρα, έχω να κάνω μια ερώτηση. Αν το ήθελε το μωρό, και ήξερε εκ των προτέρων, πως αν δεθούν συναισθηματικά, δεν θα γινόταν τίποτα, γιατί το έκανε;

Δε το ήξερε σίγουρα εκ των προτέρων. Υποθέτω ότι θα είχε πολλά χρόνια να δοκιμάσει να πάει με κάποια που υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο. Επίσης, η κατάσταση που έχει περιέλθει σε εκείνη τη φάση της ζωής του δε σημαίνει ότι παλιότερα δε θα είχε καταφέρει κάτι ανάλογο. Αυτό είναι κάτι το οποίο επιδεινώνεται με το καιρό. Κοινώς δεν το ήξερε από πριν ότι δε θα του σηκωνόταν σίγουρα. Μπορεί να το υποψιαζόταν αλλά ίσως να πίστευε και ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ακόμα και με κάποιο τρικ (πχ να το προχωρούσε χυδαία μαζί της) αλλά δε του βγήκε γιατί αυτή αν θυμάσαι τονα αγκάλιαζε και τον φιλούσε με συναίσθημα.

@Sellers

LOL!!! Τρελό το σχόλιο για τον Magneto!!!! Με πέθανες.

Δημοσ.

Okay okay

δεν ηθελα να δω το shame αλλα με ψησατε

αλλα αν ειναι καμια κλαψομουνια μπουχουχου ειμαι μονος στην μεγαλοπολη γουσταρω μια και δεν με γουσταρει

i will trace you and nuke you

:mrgreen:

Δημοσ.

Okay okay

δεν ηθελα να δω το shame αλλα με ψησατε

αλλα αν ειναι καμια κλαψομουνια μπουχουχου ειμαι μονος στην μεγαλοπολη γουσταρω μια και δεν με γουσταρει

i will trace you and nuke you

:mrgreen:

Κλαψομουνια δεν το λες με την καμία. Κλαψοψωλια απο την άλλη, άνετα.

Δημοσ.

Johnny Got His Gun

Πω ρε γαμωτο, δεν μαρεσε καθολου. Πολυ σπανιο για παλια ταινια με καλες κριτικες. Πολυ ασυναρτητο, και ο Timothy Bottoms δεν απεδωσε καθολου. Περιμενα πως και πως να τελιωσει :fear:

Δημοσ.

Δε το ήξερε σίγουρα εκ των προτέρων. Υποθέτω ότι θα είχε πολλά χρόνια να δοκιμάσει να πάει με κάποια που υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο. Επίσης, η κατάσταση που έχει περιέλθει σε εκείνη τη φάση της ζωής του δε σημαίνει ότι παλιότερα δε θα είχε καταφέρει κάτι ανάλογο. Αυτό είναι κάτι το οποίο επιδεινώνεται με το καιρό. Κοινώς δεν το ήξερε από πριν ότι δε θα του σηκωνόταν σίγουρα. Μπορεί να το υποψιαζόταν αλλά ίσως να πίστευε και ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ακόμα και με κάποιο τρικ (πχ να το προχωρούσε χυδαία μαζί της) αλλά δε του βγήκε γιατί αυτή αν θυμάσαι τονα αγκάλιαζε και τον φιλούσε με συναίσθημα.

Άρα με αυτά ως δεδομένα, η ταινία ήταν λειψή, είτε γιατί απέκρυψε πράματα που αφορούσαν την ταινία, και τα οποία είχαν προηγηθεί της έναρξής της και είχαν άμεση σχέση με αυτή (θα αρκούσε έστω κάποιο φλας μπακ ή κάποια αναφορά), είτε γιατί η έμφαση πού δίνει στην αντίληψη της πραγματικότητας (επίγνωση) του πρωταγωνιστή, ήταν πιο σημαντική απ' όσο κάποια τυχαία (ίσως και άσχετα) γεγονότα της ταινίας.

Johnny Got His Gun

Πω ρε γαμωτο, δεν μαρεσε καθολου. Πολυ σπανιο για παλια ταινια με καλες κριτικες. Πολυ ασυναρτητο, και ο Timothy Bottoms δεν απεδωσε καθολου. Περιμενα πως και πως να τελιωσει :fear:

Στο αφιερώνω:

Δημοσ.

Άρα με αυτά ως δεδομένα, η ταινία ήταν λειψή, είτε γιατί απέκρυψε πράματα που αφορούσαν την ταινία, και τα οποία είχαν προηγηθεί της έναρξής της και είχαν άμεση σχέση με αυτή (θα αρκούσε έστω κάποιο φλας μπακ ή κάποια αναφορά), είτε γιατί η έμφαση πού δίνει στην αντίληψη της πραγματικότητας (επίγνωση) του πρωταγωνιστή, ήταν πιο σημαντική απ' όσο κάποια τυχαία (ίσως και άσχετα) γεγονότα της ταινίας.

Έλα ρε συ, μη το ξεφτιλίζεις έτσι το θέμα... τι είναι αυτά που λες θα μας ακούσει και κανένας και θα μας πάρει με τα γιαούρτια...καμμία ταινία δεν είναι υποχρεωμένη να σου δείξει γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο ή τι είχε προηγηθεί πριν φτάσει στο θέμα που θέλει να πραγματευτεί. Έλεος πραγματικά.

Πέραν τούτου κάποια πράγματα εξυπακούονται, δε χρειάζεται πάντα να μας δίνουν μασημένη τροφή.

Δημοσ.

Νομίζω πως μαζί μιλάμε, και χώρια καταλαβαινόμαστε.

καμμία ταινία δεν είναι υποχρεωμένη να σου δείξει γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο ή τι είχε προηγηθεί πριν φτάσει στο θέμα που θέλει να πραγματευτεί. Έλεος πραγματικά.

Δεν είπα να δείξει όλη την ζωή του, αλλά κάτι που έχει άμεση σχέση με την ταινία.

η ταινία ήταν λειψή, είτε γιατί απέκρυψε πράματα που αφορούσαν την ταινία, και τα οποία είχαν προηγηθεί της έναρξής της και είχαν άμεση σχέση με αυτή (θα αρκούσε έστω κάποιο φλας μπακ ή κάποια αναφορά)

Πέραν τούτου κάποια πράγματα εξυπακούονται, δε χρειάζεται πάντα να μας δίνουν μασημένη τροφή.

Εφόσον εξυπακούονται, γιατί νομίζω πως η παρακάτω παράθεση, δεν βρίθει σιγουριάς;

Δε το ήξερε σίγουρα εκ των προτέρων. Υποθέτω ότι θα είχε πολλά χρόνια να δοκιμάσει να πάει με κάποια που υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο. Επίσης, η κατάσταση που έχει περιέλθει σε εκείνη τη φάση της ζωής του δε σημαίνει ότι παλιότερα δε θα είχε καταφέρει κάτι ανάλογο.

ΥΓ. Εφόσον παρατηρώ πως τα επιχειρήματα τελείωσαν, καλό θα ήταν να μην συνεχίσουμε την κουβέντα. Δεν είναι μόνο πως χαλάμε το τόπικ, αλλά κάνουμε και διαφήμιση μια ταινία, που ήδη θα έπρεπε να μας είχαν πληρώσει, για να την κάνουμε :mrgreen: . Και καλό θα ήταν εαν συνεχιστεί, να λείπουν οι διάφοροι άστοχοι χαρακτηρισμοί. Ευχαριστώ :-) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

shame 2011

well

τι μλκια ηταν αυτη...?

δλδ απο που να το πιασεις και που να το αφησεις...

στα +

ωραια φωτογραφια

ειδικα της ασιατισσας :mrgreen:

Υγ. +1 στον μοντ

να συμπληρωσω για να μην παρεξηγηθω

το παλικαρακι ηταν σε μια δυσκολη κατασταση...

Επεξ/σία από viper2005
Δημοσ.

Johnny Got His Gun

The Thin Red Line,All Quiet on the Western Front(1930) και Johnny Got His Gun.Αυτες οι 3 ειναι οι καλυτερες αντιπολεμικες ταινιες στην Ιστορια του Κινηματογραφου.Δεν χωρουν καμια αμφισβητηση.

Μου κανει εντυπωση που δεν σου αρεσε η ταινια, ειδικα εσενα.Για την ηθοποια στην συγκεκριμενη ταινια εχουν γινει πολλες συζητησεις, ναι δεν ειναι και η ιδανικη αλλα νομιζω εχει λιγη σημασια για μια τετοια ταινια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...