Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα επιτέλους στον Σκάι τα πάθη του Χριστού λόγω και των ημερών. Να πω την αλήθεια μου σφίχτηκε το στομάχι ρε παιδιά. Οκ κατανοητό λόγω Μελ Γκίμπσον αλλά πολύ ωμές σκηνές. Βλέπω το stand by me τώρα να χαλαρώσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είδα και γω το Hush (2016)

Μία κωφάλαλη συγγραφέας ζει μόνη της και απειλείται από έναν δολοφόνο. 

Δεν με ενθουσίασε, περίμενα περισσότερα και ίσως να φταίει και το γεγονός πως πριν τη δω διάβασα καλές κριτικές, του στυλ "μια από τις καλύτερες home invasion ταινίες των τελευταίων ετών." 

Πολύ καλή η πρωταγωνίστρια στο ρόλο της κωφάλαλης, αλλά μέχρι εκεί. Μικρό κάστιγκ ηθοποιών, λίγοι οι διάλογοι (για ευνόητους λόγους). Το σενάριο δεν έχει τίποτα πρωτότυπο και σε 1-2 σημεία "μπάζει". Ο σκηνοθέτης έξυπνα "παίζει" με τον ήχο - σε κάποια σημεία δεν υπάρχει ήχος - ώστε να βιώσουμε το δράμα της πρωταγωνίστριας. Επίσης ο σκηνοθέτης δεν χρησιμοποιεί το κλασικότατο τρικ - να πετάγεται ο δολοφόνος από το πουθενά. Έχει 1-2 σκηνές με αίμα, αλλά όχι gore ή splatter.

Γενικά, θα έλεγα πως είναι ταινία για να περάσει η ώρα και τίποτα παραπάνω.

6/10 από εμένα

(και αφού έπιασα το θέμα home invasion, όσοι δεν έχετε δει το funny games (1997) του Haneke, δείτε το)

Δειχνει τωρα την κλασσικη Χιονατη (του 1937 νομιζω) στον Alpha.

Απολαμβανω οπως οταν ημουν παιδακι κ θυμαμαι καθε σκηνη και τραγουδι. Αχ νοσταλγια.

• Like 1

The Way (2010)

"Ο Τομ Έιβερι ταξιδεύει στη Γαλλία για να παραλάβει τη σωρό του γιου του, με τον οποίο δεν είχε για καιρό επαφή. Ο γιος του σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας καταιγίδας στην αρχή της διάσημης διαδρομής προσκυνήματος στα Πυρηναία. Ο Έιβερι αποτεφρώνει τη σωρό, βάζει τις στάχτες σε ένα σακίδιο και ξεκινά για το ταξίδι που δεν πρόλαβε να κάνει ο γιος του."

Μια ταινία που δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου μέχρι τώρα, και μου την έκανε γνωστή ο poulinos. Τι να πει κανείς γι' αυτή τη ταινία; Μια διαδρομή τής οποίας οι πρωταγωνιστές σ' εμπνέουν ν' ακολουθήσεις, και παρόλο που κρατά κοντά δύο ώρες δεν κουράζει διόλου. Χορταίνεις εικόνες, τοπία - χορταίνεις ταξίδι. Πιάνεις τον εαυτό σου να βαραίνει στιγμές-στιγμές, απ' αυτά που μοιράζεται η παρέα, της οποίας έγινες κομμάτι και βαδίζετε μαζί, μα άλλες αλαφρώνεις, χαμογελάς.

Σε κάποιο σημείο ρωτούν τον Τομ "ξέρεις για ποιον λόγο κάνεις τον Δρόμο;" κι αυτός ανταπαντά "υποθέτω για τον Ντάνιελ", για να έρθει η απάντηση "να περπατήσεις τον Δρόμο για σένα - μονάχα για σένα". Και, πράγματι, όλη αυτή η πορεία παίρνει κάτι απ' τον χαρακτήρα τής εσωτερικότητας, της προσωπικής εξέλιξης για να φτάσει εν τέλει στη λύτρωση.

//Για μένα είναι λίγο το 7.4/10 που βλέπω στο imdb. Σίγουρα θα έβαζα κάτι παραπάνω.

• Like 1

Arrival - http://www.imdb.com/title/tt2543164/

΄Ηχος, εικόνα, ατμόσφαιρα, σενάριο όλα άψογα αλλά το στόρι βασίζεται σε ένα λογικό σφάλμα που είναι πολύ βαρύ για να συγχωρηθεί

7/10

Passengers http://www.imdb.com/title/tt1355644/

Sci-fi ταινία που βλέπεται ευχάριστα αλλά είναι πολύ κοινότυπη και προβλέψιμη

6/10

• Like 3

ειχα κατεβασει το miss sloane οταν εχει βαθμολογια στο imdb κοντα στο 6, λεω παπαρια θα ειναι...τελικα μου αρεσε αρκετα, η αρχικη βαθμολογια οφειλοταν προφανεστατα στην antigun θεματαλογια του...

The Best Offer[La migliore offerta]

ieGFK.jpg

Εξαιρετικη.Το ολο story σε προϊδεάζει για το τελος αλλα το εχουν τοσο μαεστρικα φτιαγμενο που δεν το καταλαβαινεις ευκολα. 9.5/10

Contratiempo

C88SWehW0AElp3-.jpg

Ακομα ενα επος απο τον σκηνοθετη του El Cuerpo.Δεν σε αφηνει σε χλωρο κλαρι σε ολη την ταινια.Υποβλητικη μουσικη σεναριο που οι Αμερικανοι δεν θα το εφτιαχναν ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα. 10/10

• Like 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Best Offer[La migliore offerta]

Εξαιρετικη.Το ολο story σε προϊδεάζει για το τελος αλλα το εχουν τοσο μαεστρικα φτιαγμενο που δεν το καταλαβαινεις ευκολα. 9.5/10

Πολυ καλη ταινια του Τορνατορε ,το τελος λιγο πολυ το περιμενα. 7,8/10 απο εμενα.

Την αλλη δεν την εχω δει,μπηκε για κατεβασμα.

Επεξ/σία από ΜΙχαλιεςς

Miss Sloane.

Μπράβο στους pro gun της Αμερικής που αυτή η ταινιαρα έκανε 4 εκ άνοιγμα και κόστισε τα τριπλα.

Ίσως το καλύτερο πολιτικό θρίλερ που έχω δει τελευταία μαζί με σειρές τύπου house of cards/billions κλπ.

Εξαιρετική η Chastain ειδικά στο δεύτερο μισό της ταινίας. Μην διαβάσετε την υπόθεση και μην δείτε spoilers αλλά δείτε την ταινία. 8.5/10

Contratiempo

Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω εξαιρετικό θρίλλερ μυστηρίου από τον δημιουργό του El Cuerpo (που εμένα μου άρεσε πολύ περισσότερο). Πολύ καλή ατμόσφαιρα και ερμηνείες αλλά απουσίαζε η αγωνία ενώ και η κατάληξε "φανερώθηκε" αρκετά νωρίτερα.

El cuerpo (the body)

Γενικα καλη ταινια, και ωραιο σεναριο. Αλλα τετοιου ειδους ταινιες low budget φαινεται οτι εχουν διαφορα σε σχεση με αλλες ταινιες του ιδιου τυπου σε μερικες επιλογες του σκηνοθετη και ερμηνιες ηθοποιων.  Γι αυτο τον λογο δεν μπορω να του δωσω μεγαλη βαθμολογια. Αλλα σαν ταινια ηταν αρκετα καλη και ικανοποιητικη. Ωραιο για οσους τους αρεσουν mystery.

7/10

Miss Sloane.

Το σύστημα σάπιο και τα λόμπι στον ρόλο των βαπορακιων. Κάποιο από αυτά είναι πολύ επιτυχημένο,γιατί ακολουθεί το χαζό και ρηχό πρότυπο,η καριέρα παν απ'όλα,οπότε οι αντίπαλοι στρέφονται εναντίων του,σε μια υπόθεση.

Ειναι πρωτότυπη η υπόθεση; Ούτε καν..

Εχει ενδιαφέρον; έχει τον κλασσικό,αργό ρυθμό μιας πολιτικής ταινίας ,αφού ο δημιουργός θέλει να δείξει ακριβώς και αναλυτικά πως δουλεύει το πράμα. Λογικό ειναι λοιπόν σε κάποια φάση να κουράζει,παρά τη νευρωδη μουσική ,τις γρήγορες εναλλαγές πλάνων και τα λοιπά τεχνάσματα.πάραυτα αν αρέσκεστε σε τέτοιου είδους ταινίες και σειρές,θα σας αρέσει.

Η ταινία βέβαια ακολουθεί τη μόδα του Χόλιγουντ ,με τις ηρωίδες που πατάνε τους κακούς χαζούς άνδρες αλλά νταξ,Χόλυγουντ..

Chastain.. Από τις πιο όμορφες γυναίκες εκεί έξω.

Contratiempo

Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω εξαιρετικό θρίλλερ μυστηρίου από τον δημιουργό του El Cuerpo (που εμένα μου άρεσε πολύ περισσότερο). Πολύ καλή ατμόσφαιρα και ερμηνείες αλλά απουσίαζε η αγωνία ενώ και η κατάληξε "φανερώθηκε" αρκετά νωρίτερα.

Καταπληκτικη ταινια.

Η ανατροπη, της ανατροπης.....

Δεν περιμενα πως θα την ειχαν δει κι αλλοι.

(9/10) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...