speedy23 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 The siege of Jatodville Η αληθινη ιστορια μιας μικρης ομαδας Ιρλανδων στρατιωτων, εκπροσωποντας τα Ηνωμενα Εθνη, απεσταλμενη στο Κονγκο που ηταν ηδη σε συνεχομενες φασεις εμφυλιου πολεμου. Μια χαρα εργο για το ειδος του καθως απεικονιζει πως μια ομαδα 150 στρατιωτων καταφερε να αντεξει την πολιορκια 3000 συνολικα επιτιθεμενων ατομων (ντοπιοι, Γαλλοι μισθοφοροι, Βελγικος στρατος) παγιδευμενη και το χειροτερο εχοντας μεινει εντελως μονοι τους, χωρις καμια βοηθεια απο τον ιδιο τον ΟΗΕ. Μαλλον ξεγραψτε το 'χειροτερο', καθως αυτο ηταν η ελλειψη αναγνωρισης απο το ιδιος το κρατος της Ιρλανδιας αργοτερα και η σχεδον ατιμωση των στρατιωτων! Το εργο λεει γιατι και τι πολιτικα παιχνιδια παιχτηκαν πανω στο ολο γεγονος απο τις εμπλεκομενες πλευρες. Καμια ερμηνεια δεν ξεχωρισε, ουτε δωθηκε αναλυση εκτενη σε καποιο χαρακτηρα καθως εστιασε στο γεγονος το ιδιο. Καλα γυρισμενο, δεν φωναζε low budget και ωραιο ρυθμο με τις συνεχομενες σκηνες μαχης. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daemonos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 The 9th life of Louis Drax http://www.imdb.com/title/tt3991412/ Συμπαθητική ταινία που αναπτύσσει μια ενδιαφέρουσα θεωρία. Κατα την γνώμη μου θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερη χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η ταινία δεν είναι καλή. 6.5/10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Snatch Την είχα δει πριν καμιά 15αριά χρόνια και θυμόμουν ότι μου είχε αρέσει πολύ, αλλά σχεδόν τίποτα άλλο. Οπότε ήταν λίγο σαν να την είδα για πρώτη φορά. Απίστευτο γέλιο! Και ευρηματική, δημιουργική σκηνοθεσία! Κάθε σκηνή έχει κάτι ενδιαφέρον. Οι ερμηνείες άπαιχτες, το σενάριο ευφάνταστο... Αν είδες αυτήν την ταινία και δεν πέρασες καλά, το πιθανότερο είναι ότι κάτι άλλο σου έφταιγε εκείνη τη μέρα. Όποιος του ξέφυγε, ας την δει ΣΗΜΕΡΑ! Εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Cafe Society 6/10 Η τελευταία φορά που είδα ταινία του Γούντι Αλλεν που είχε να προσφέρει κάτι στην 7η τέχνη ήταν το Match Point 7.5/10. Από κει κι έπειτα ο Αλλεν επαναλαμβάνεται με τις ανεγκέφαλες γκομενοιστοριες, που στην τελική, το θέμα το έχει αναλύσει άριστα στο παρελθόν. Τώρα πια ανακυκλώνει ωραίες μνίτσες και glossy περιτύλιγμα, με τη γνωστή εσανς θρησκείας. Ευχάριστη ταινία για σκότωμα χρόνου, αλλά μέχρι εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Memento Άνδρας με απώλεια βραχύχρονης μνήμης ψάχνει τον δολοφόνο της γυναίκας του. Δεν την είχα ξαναδεί από τότε που βγήκε στον κινηματογράφο και την θυμόμουν άριστα, αλλά είπα να την ξαναδώ. Ο ορισμός της τέλειας σκηνοθεσίας και της τέλειας πλοκής, πάνω σε ένα τέλειο σενάριο. O Nolan φτιάχνει το όνομά του με ένα ιδιοφυές φιλμ νουάρ λουσμένο στο φως, με την συνοδεία υποβλητικής μουσικής και την βοήθεια προικισμένων ηθοποιών. Μην τρομάξετε από το κουβάρι που αρχικά θα ξετυλιχτεί μπροστά σας, απλά οπλιστείτε με αρκετή συγκέντρωση και λίγη υπομονή και στο τέλος θα ανταμειφθείτε. Ένα αφηγηματικό και σκηνοθετικό αριστούργημα, που ο χρόνος δεν έχει αγγίξει στο ελάχιστο. Δεν προτείνω να το δείτε, λογικά το έχετε δει όλοι. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
παπι Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 http://www.imdb.com/title/tt1971325/ Καλο πικ εκανα και σήμερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Beauty and the Beast [2/5] Ένα χαλαρό, χωρίς έμπνευση ριμέικ από δεύτερο χέρι. Αν αγαπάτε το πρωτότυπο, προσπεράστε το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ASFE Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Το memento το εχω στο flashακι πολυυυυυ καιρο...Ολο λεω να το δω και ολο βαζω πιο καινουρια... Ναι δεν το εχω δει ακομα.. Λογικα θα το βαλω για Παρασκευη. Ολοι λενε ότι είναι πολύ καλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Απλα ταινιαρα και για την εποχη του...... πολυ μπροστα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedy23 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Memento Άνδρας με απώλεια βραχύχρονης μνήμης ψάχνει τον δολοφόνο της γυναίκας του. Δεν την είχα ξαναδεί από τότε που βγήκε στον κινηματογράφο και την θυμόμουν άριστα, αλλά είπα να την ξαναδώ. Ο ορισμός της τέλειας σκηνοθεσίας και της τέλειας πλοκής, πάνω σε ένα τέλειο σενάριο. O Nolan φτιάχνει το όνομά του με ένα ιδιοφυές φιλμ νουάρ λουσμένο στο φως, με την συνοδεία υποβλητικής μουσικής και την βοήθεια προικισμένων ηθοποιών. Μην τρομάξετε από το κουβάρι που αρχικά θα ξετυλιχτεί μπροστά σας, απλά οπλιστείτε με αρκετή συγκέντρωση και λίγη υπομονή και στο τέλος θα ανταμειφθείτε. Ένα αφηγηματικό και σκηνοθετικό αριστούργημα, που ο χρόνος δεν έχει αγγίξει στο ελάχιστο. Δεν προτείνω να το δείτε, λογικά το έχετε δει όλοι. Καλα οτι ειναι masterpiece, δεν υπαρχει αμφιβολια. Ρε θηριο, τη θυμοσουνα αριστα πραγματικα; Εγω στο διαστημα 1ης και 2η φορας που τα ειχα δει, θυμομουνα ελαχιστα πραγματα και ειχα ξεχασει πως ξετυλιγεται το νημα παρα μονο την καταληξη. Τεσπα, η απογνωση μου κατα τη διαρκεια της 1ης θεασης ηταν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Memento, wild tales, city of god, gataga, requiem for a dream, amorres perros και μερικες αλλες σταθμοι ταινιες, δε παιζει να μη τις εχει δει καποιος, αν θελει να εχει καποια πιο ολοκληρωμενη αποψη για το cinefil. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Memento, wild tales, city of god, gataga, requiem for a dream, amorres perros και μερικες αλλες σταθμοι ταινιες, δε παιζει να μη τις εχει δει καποιος, αν θελει να εχει καποια πιο ολοκληρωμενη αποψη για το cinefil. Ταινίες σταθμοί υπάρχουν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες αν τις χωρίσουμε κατά είδος. Τώρα από αυτές που γράφεις (είναι καλές έως πολύ καλές πχ City of God, Memento) αλλά το wild tales δεν έχει καμία θέση στα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Το Gataga μπορεί να μπεί δίπλα σε 2001, Solaris (1972), Blade Runner κτλ ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ghost in the Shell (1995) Με αφορμη την νεα live action εκδοχη αυτου του ιστορικου anime,που θα βγει σε λιγο καιρο και στην Ελλαδα,ειπα να την ξανατσεκαρω αυτη τη ταινια. Δεν εχω να πω πολλα πραγματα,ειναι ισως το αγαπημενο μου anime.Πιστευω οτι μεσα στην αρκετα μικρη διαρκεια του,καταφερνει να χωρεσει τοσα μοναδικα στοιχεια,και ομορφες καλοφτιαγμενες σκηνες,κατι που ισως και ο Miyazaki ακομα,δεν πιστευω οτι εχει καταφερει να το κανει σε τετοιο βαθμο. Η ταινια εξερευνει την φυση της ανθρωπινης υπαρξης καθως και τις οποιες επιπλοκες υπαρχουν στο θεμα αυτο,ειδικα σε μια δυστοπιανη,τεχνολογικα εξαρτουμενη πραγματικοτητα οπως το Ghost in the Shell.Πολλοι θα παρατηρησουν ομοιοτητες με τον "πνευματικο" πατερα της ταινιας αυτης,το θρυλικο Blade Runner.Και οχι αδικως. Οσοι δεν την εχετε δει προσπαθηστε να την τσεκαρετε πριν την νεα ταινια με την Scarlet. 10/10 Sunrise,A Song of Two Humans Μια απο τις τελευταιες βουβες ταινιες του σινεμα.Η χρονια εκεινη θεωρειται το απογειο του ειδους καθως απο την επομενη χρονια,το κοινο θα απαιτουσε την ομιλια μεσα στις ταινιες,κατι που θα μειωνε αποτομα της εξελιξη της κινουμενης καμερας.Δεν μπορω να πω οτι την αγαπω περισσοτερο απο τις κλασσικες του Τσαπλιν,αλλα ηταν σιγουρα μια αξιοθαυμαστη εμπειρια.Σε καποια σημεια πηγαινει λιγο πιο αργα απ'οτι εχω συνηθισει,αλλα νομιζω οτι αυτο ειναι δικο μου προβλημα,οχι της ταινιας ιδιαιτερα.Εκτος απο το απογειο του βωβου κινηματογραφου,θεωρειται και το απογειο της καριερας του Γερμανου σκηνοθετη Murnau ο οποιος θεωρειται απο τους κορυφαιους ολων των εποχων. 8/10 Jackie Brown Ισως η πιο ξεχωριστη ταινια που εχει βγαλει εως τωρα ο υπεροχος Ταραντινο.Ο Ταραντινο εχει ενα μοναδικο σκηνοθετικο στυλ και αυτη ηταν η μονη ταινια που αν δεν ηξερα απο πριν οτι αυτος την εφτιαξε,δεν θα τον σκεφτομουνα τοσο ευκολα.Προφανως υπαρχουν καποιες προφανεις ομοιοτητες με τις κλασσικες Pulp Fiction κτλ,οπως οι διαφοροι "ασκοποι" διαλογοι που στην συνεχεια ομως αποκτουν τεραστια σημασια,οι χρονικες περιπλοκες,ο Samuel Jackson.... Δεν ξερω για ποιο λογο ομως ειναι τοσο διαφορετικη η ταινια αυτη απο τις αλλες ,δεν μπορω ακριβως να εντοπισω την αιτια. 8,5/10. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Καλα οτι ειναι masterpiece, δεν υπαρχει αμφιβολια. Ρε θηριο, τη θυμοσουνα αριστα πραγματικα; Εγω στο διαστημα 1ης και 2η φορας που τα ειχα δει, θυμομουνα ελαχιστα πραγματα και ειχα ξεχασει πως ξετυλιγεται το νημα παρα μονο την καταληξη. Τεσπα, η απογνωση μου κατα τη διαρκεια της 1ης θεασης ηταν Όχι, δεν τα θυμόμουν όλα, εννοείται! Απλά την θυμόμουν πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα (ακόμη και ατάκες), αλλά φυσικά είδα και πολλά πράγματα που μου είχαν ξεφύγει. Αλλά μου έκανε εντύπωση πόσα πολλά θυμόμουν και αναδύθηκαν αμέσως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kapetanakos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 I Saw The Devil[Ang-ma-reul bo-at-da] http://www.imdb.com/title/tt1588170/?ref_=nv_sr_1 Ενα κορεατικο επος ενα αριστουργημα απο τους μετρ των ταινιων με θεμα την εκδικηση.Δεν σε αφηνει σε χλωρο κλαρι σε ολη τη διαρκεια της οι ανατροπες ειναι μεγαλες και περιεχει πολυ πολυ βια.Μπραβο στους κορεατες για ακομα μια φορα. 10/10 ΕΠΟΣ!!!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις