Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Split

Η νέα ταινία του Shyamalan. Λίγο δύσκολο να τη συζητήσεις. Ας συζητήσουμε τον Shyamalan. Οι ταινίες του είναι λίγο έτυχε/πέτυχε/δεν πέτυχε, αλλά υπάρχει κάτι που του αναγνωρίζω. Δεν ακολουθεί τις πεπατημένες. Δεν ακολουθεί φόρμουλες. Κάνει τις ταινίες που θέλει ο ίδιος να κάνει, έστω και αν δεν τον στηρίζει κανένας. Αυτό είναι πάντα καλό; Εμ... για μένα ναι, αλλά έχει καμιά φορά άσχημα αποτελέσματα. Αλλά προτιμώ τους καλλιτέχνες να είναι έτσι. Προτιμώ να βλέπω καινούργια πράγματα, έστω και αν υπάρχει η (σοβαρή) πιθανότητα της αποτυχίας.

Το Split για μένα ανήκει αναμφίβολα στις πετυχημένες του ταινίες, αν και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που δε θα τους αρέσει. Είναι όμως μοναδική. Έχει τα προαπαιτούμενα: καλή σκηνοθεσία (κάπου άκουσα ότι άλλαξε διευθυντή φωτογραφίας, πρέπει να έπαιξε μεγάλο ρόλο αυτό), πολύ καλές ερμηνείες, ωραίο κλίμα και το σημαντικότερο για ταινία του Shyamalan, αφήνει χώρο στον θεατή να σκεφτεί, δεν τον ταΐζει με το κουταλάκι λεπτομέρειες.

Από εκεί και έπειτα, υπάρχει όπως πάντα σε αυτές τις ταινίες το θέμα του φινάλε. Και εκεί όλα γίνονται πολύ προσωπικά. Δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί, δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να πει "θα σου αρέσει" ή "δε θα σου αρέσει". Απλά παίρνεις το ρίσκο, κάθεσαι να δεις την ταινία και βλέπεις τι αντίκτυπο θα έχει πάνω σου.

Εγώ είμαι μεγάλο "κορόιδο" για τέτοια φινάλε, γουστάρω απίστευτα και ανεβάζουν την εκτίμησή μου για την ταινία δύο σκαλιά παραπάνω! Κυρίως γιατί είναι κάτι που δεν είχα ξαναδεί, δεν είχα ξαναζήσει! Το συγκεκριμένο είναι και λίγο μια κατάσταση "αν δε σου άρεσε η ταινία... κακώς δε σου άρεσε, θα έπρεπε να σου αρέσει"! (χεχε) Θέλω πολύ να το συζητήσω με άλλους, οπότε θα ανοίξω ένα θέμα με spoilers! Τα λέμε εκεί!

Δημοσ.

Ειδα χθες το Sing Street και σιγουρα δεν το μετανιωσα. Ημουν κιολας λιγο σε down mood και καταφερε να μου την αλλαξει.

Με τις σωστες δοσεις και timing αστειου και σοβαρου διαλογου, συγκινητικο και ρομαντικο, με τις κοινωνικες του προεκτασεις, εφερε τη νοσταλγια και τα ονειρα της τοτε ηλικιας. 

Επισης καλο και το soundtrack αλλα κυριως τα original songs. Σιγουρα μια ταινια που θα ξαναδω στο μελλον.

• Like 2
Δημοσ.

Split

Η νέα ταινία του Shyamalan. Λίγο δύσκολο να τη συζητήσεις. Ας συζητήσουμε τον Shyamalan. Οι ταινίες του είναι λίγο έτυχε/πέτυχε/δεν πέτυχε, αλλά υπάρχει κάτι που του αναγνωρίζω. Δεν ακολουθεί τις πεπατημένες. Δεν ακολουθεί φόρμουλες. Κάνει τις ταινίες που θέλει ο ίδιος να κάνει, έστω και αν δεν τον στηρίζει κανένας. Αυτό είναι πάντα καλό; Εμ... για μένα ναι, αλλά έχει καμιά φορά άσχημα αποτελέσματα. Αλλά προτιμώ τους καλλιτέχνες να είναι έτσι. Προτιμώ να βλέπω καινούργια πράγματα, έστω και αν υπάρχει η (σοβαρή) πιθανότητα της αποτυχίας.

Το Split για μένα ανήκει αναμφίβολα στις πετυχημένες του ταινίες, αν και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που δε θα τους αρέσει. Είναι όμως μοναδική. Έχει τα προαπαιτούμενα: καλή σκηνοθεσία (κάπου άκουσα ότι άλλαξε διευθυντή φωτογραφίας, πρέπει να έπαιξε μεγάλο ρόλο αυτό), πολύ καλές ερμηνείες, ωραίο κλίμα και το σημαντικότερο για ταινία του Shyamalan, αφήνει χώρο στον θεατή να σκεφτεί, δεν τον ταΐζει με το κουταλάκι λεπτομέρειες.

Από εκεί και έπειτα, υπάρχει όπως πάντα σε αυτές τις ταινίες το θέμα του φινάλε. Και εκεί όλα γίνονται πολύ προσωπικά. Δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί, δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να πει "θα σου αρέσει" ή "δε θα σου αρέσει". Απλά παίρνεις το ρίσκο, κάθεσαι να δεις την ταινία και βλέπεις τι αντίκτυπο θα έχει πάνω σου.

Εγώ είμαι μεγάλο "κορόιδο" για τέτοια φινάλε, γουστάρω απίστευτα και ανεβάζουν την εκτίμησή μου για την ταινία δύο σκαλιά παραπάνω! Κυρίως γιατί είναι κάτι που δεν είχα ξαναδεί, δεν είχα ξαναζήσει! Το συγκεκριμένο είναι και λίγο μια κατάσταση "αν δε σου άρεσε η ταινία... κακώς δε σου άρεσε, θα έπρεπε να σου αρέσει"! (χεχε) Θέλω πολύ να το συζητήσω με άλλους, οπότε θα ανοίξω ένα θέμα με spoilers! Τα λέμε εκεί!

Θα το δω αυριο, περιμένω με ανυπομονησία αυτο το έργο, το τρέιλερ άφησε καλές υποσχέσεις.

Δημοσ.

Tell No One (2006)

Εξαιρετική γαλλική ταινία μυστηρίου και εγκλήματος γύρω από έναν γιατρό που χάνει τη σύζυγό του και 8 χρόνια μετά έρχεται αντιμέτωπος με μια αναπάντεχη έκπληξη. Πολύπλοκο σενάριο που προσφέρει ανατροπές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ένας Γαλλικός κλώνος του Ντάστιν Χόφμαν (Φρανσουά Κλουζέ) που βραβεύτηκε για την εμφάνισή του. 2 ώρες και 10 λεπτά η διάρκεια που περνούν για πλάκα.

A Monster Calls (2016)

Την είδα με χαμηλές προσδοκίες αλλά με αντάμειψε με το παραπάνω. Η μάχη ενός μικρού παιδιού με την αρρώστια της μητέρας του που οδηγεί το ένστικτο αυτοσυντήρησής του στην επινόηση ενός φανταστικού σωτήρα. Αποκάλυψη ο πιτσιρίκος στον πρωταγωνιστικό ρόλο, υποβλητική η φωνή του Λίαμ Νήσον στο ρόλο του δέντρου-τέρατος. Λίγο ψυχομπούκωμα όμως, ένιωσα την ίδια στεναχώρια που ένιωσα και όταν είδα το Sanctum (2011) σε 3D.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω !! Πολυ δυνατο θριλερ μυστηριου !!

Δεκαρι δεν νομιζω να εβαζα αλλα δεν εχει σημασια

Το δα και γω σημερα...Οντως καλη...Χαθηκε ο κοσμος να βγαλουμε και δω μια τετοια ταινια?

• Like 1
Δημοσ.

Split, ο McAvoy έσκισε. Ψυχολογικό καθαρά, χωρίς jump scares, έμφαση στη λεπτομέρεια. Ως ταινία 7.8 στο είδος της 9.5. Σίγουρα η καλύτερη του είδους τα τελευταία 2 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Περιμενα να μου αρεσει περισσοτερο η ταινια.

Το κυριο μου προβλημα με αυτην ηταν η διαρκεια.Πολλες φορες μεσα στην ταινια,επιασα τον εαυτο μου να λεει,αντε ρε παιδια λιγο πιο γρηγορα!

Πιστευω οτι εγω φταιω για αυτο,επειδη ειχα ορεξη για ενα καλο γουεστερν με δραση που να θυμιζει django και νομιζα οτι η ταινια θα ηταν παρομοιας φιλοσοφιας.

Μεγαλο λαθος καθως η ταινια ειναι πολυ πιο επικεντρωμενη σε συναισθηματικα-φιλοσοφικα ζητηματα.

Ο Brad Pitt ηταν εξαιρετικος στον ρολο του ως Jesse James ,νιωθω οτι εχει φτιαχτει για τον ρολο αυτο.

Ο Casey Affleck επισης πολυ καλος,ειδικα στις συναναστροφες του με τον Πιτ.

Μια πολυ καλοφτιαγμενη ταινια,ειδικα λογω του εξαιρετικου Roger Deakins ο οποιος την ιδια χρονια,θα εκανε και την ταινια No Country for Old Men,το αγαπημενο μου western.

Τα βασικα της προβληματα οπως ειπα ηταν η διαρκεια,και επισης οτι ενιωθα εν μερει αποστασιοποιημενος απο τους χαρακτηρες.

Θα της βαλω ενα 7,5/10 επειδη μου αρεσε πολυ η ταινια υστερα απο τον θανατο του Jesse.

• Like 1
Δημοσ.

The pit and the pendulum

http://www.imdb.com/title/tt0100369/?ref_=nv_sr_3

Πολύ ωραία b-movie όμως πολύ ωραία στημένη με στυλ τέτοιο που δεν σου δίνει την ιδέα b-movie (και δεδομένου την ηλικία της φυσικά). Από άποψη ηθοποιίας δεν θα δείτε κάτι φοβερό με εξαίρεση τον φοβερό και τρομερό Lance Henricksen σε μια πολύ "μαύρη" παρουσία και είναι πραγματικά πειστικός ως Ιεροεξεταστής. Η δε κοπελιά που τότε έπαιζε την Maria πραγματικά πανέμορφη και γυναικάρα αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε ταινία (κρίμα). Η ατμόσφαιρα αρκετά αρκετά καλή ενώ η σκηνοθεσία σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Είχε και σημεία αρκετά που ήταν χιουμοριστική η ταινία αλλά όχι επιτηδευμένα.

Βάση λοιπόν του πόσο διασκέδασα βλέποντας την θα της βάλω 7/10.     

• Like 1
Δημοσ.

Εξαιρετική ταινία το Split μετά απο πολυ καιρό για το είδος.

"Ψόφο" στα μαλακισμενα που γέλαγαν σε κάποιες σκηνές.

Εξαιρετικός πρωταγωνιστής...

8/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Allied (2016)

Ρομαντικό δράμα όπου ένας Βρετανός ερωτεύεται μια γαλλίδα αντιστασιακό κατά την αποστολή του να δολοφονήσει έναν Γερμανό πρέσβη στο Μαρόκο. Σύντομα όμως ο πρωταγωνιστής θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Καλή σε γενικές γραμμές, υποφερτός ο Μπραντ Πιτ, μερικές ενέσεις κατασκοπικού θρίλερ την κρατούν ζωντανή και μαζί το ενδιαφέρον του θεατή. Βλέπεται ευχάριστα αλλά μην περιμένετε κάτι που θα σας συγκλονίσει.

6.5/10

Εξαιρετική ταινία το Split μετά απο πολυ καιρό για το είδος.
"Ψόφο" στα μαλακισμενα που γέλαγαν σε κάποιες σκηνές.

Εξαιρετικός πρωταγωνιστής...

8/10

Ο λόγος που έχω μειώσει το σινεμά και επιλέγω αποκλειστικά βραδινές ή μεσονύκτιες προβολές. Έχει καταντήσει καρκίνος αυτό το πράγμα.

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1
Δημοσ.

Ειδα το The Infiltrator.

Η ταινια η ιδια δεν ηταν κακη, μια χαρα ηταν με τις αναμενομενες 'ενεσεις' βιας που περιμενεις σε αυτα τα εργα και το πως επηρεαζονται οι ζωες των πρακτορων και των γυρων τους αλλα δεν εχουν βγει αρκετα πια Παμπλο Εσκομπαρ themed εργα; Εχοντας δει ντοκυμαντερ, εργα και σχετικα προσφατα και το Ναρκος που ηταν παρα πολυ καλο και σαφως πιο αναλυτικο με τις λεπτομερειες γυρω απο το πως λειτουργουσαν και ειχε το draw βεβαια του ιδιου του Εσκομπαρ, το εργο με αφησε λιγο με αυτη την αντιδραση.

200.gif

Επισης ειδα το The Sunset Limited

Τελευταια εχω αποκτησει μεγαλη ορεξη για τετοιου ειδους εργα. Θεατρικα τυπου εργα που εκτυλισσονται σε ενα σκηνικο, με τονους διαλογου γυρω απο φιλοσοφικα και μη θεματα.

Μ'αρεσε αυτο το εργο διοτι κατ'αρχας ειχε δυο εξαιρετικους ηθοποιους και κυριως ο τροπος που αποτυπωσε ο Tommy Lee Jones στο προσωπο του την απελπισια και την καταθλιψη του χαρακτηρα στην οποια ειχε περιελθει ηταν spot on. 

Οπως και οι προσπαθειες του SLJ να τον βοηθησει.

Σηκωνω τα χερια ψηλα και παραδεχομαι οτι ο γρηγορος, υπερηχητικος σε καποια σημεια, διαλογος με εκανε να χασω καποιες αναφορες αλλα νταξει η κεντρικη ιδεα δεν χανεται.

ΥΓ: Αν εχετε αναλογου ειδους εργα να προτεινετε, do it. Εχω δει το The man from Earth btw.

• Like 1
Δημοσ.

Για ταινια με ζομπι, που συνηθως τις βλεπεις για να γελας, πολυ μου αρεσε. Απο τις αρκετα καλες θα ελεγα.

Παν και τιλίτ και πλοκ. Φέιλ επιλογή από τις λίγες (για εμένα τουλάχιστον).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...