Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Denial 2016

Θεωρώ δεδομένο πως το Ολοκαύτωμα είναι ιστορικό γεγονός, ωστόσο η ταινία ήταν απογοήτευση. Πολύ αφελώς γυρισμένη, σε κάνει να νομίζεις ότι βλέπεις ταινία πολιτικής κατήχησης που σαμποτάρει οποιαδήποτε φυσιολογική ροή της πλοκής. Θα περίμενα κάτι καλύτερο από τους Τίμοθυ Σπάλ και Τομ Γουίλκινσον και μια τόσο ενδιαφέρουσα υπόθεση. Καλύτερα να το γύριζαν σε ντοκυμαντέρ.

5.5/10

κακη εως τραγικη την ειδα πριν λιγες μερες και ειπα απο μεσα μου 10 φορες να το κλεισω...βαρεμαρα φουλ..μονο ο τυπος που στο τελος βγηκε κατηγορουμενος επαιζε πολυ καλα...με το ζορι 5/10!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειδα το The Hunt που ειχε αναφερθει εδω στις προηγουμενες σελιδες.

Πολυ καλη ταινια. Περιγραφει μια χαρα το πως ενα ψεμα, τις συγκυριες και απο ποιον ειπωθηκε (και ποσο λεπτεπιλεπτη η ολη κατασταση ειναι) μπορει να καταστρεψει τη ζωη καποιου και το στιγμα που του αφηνει για παντα.

Εξαιρετικη ερμηνεια απο Mads Mikkelsen.

• Like 5

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0756683/?ref_=fn_al_tt_1">Theman from the earth

Tην ταινια δεν την ηξερα την εμαθα μεσα απο εδω .Για αυτο το συγκεκριμενο ειναι απο τα καλυτερα τοπικ του φορουμ.

Η κεντρικη ιδεα του σεναριου ειναι ευφυεστατη.Νομιζω υπαρχει αντιστοιχο στην λογοτεχνια αλλα δεν μπορω να το ανακαλεσω στην μνημη μου .

Το θεμα εχει φιλοσοφικες προεκτασεις και ειναι εξ'ορισμου ανεξαντλητο .Η διαρκεια και το μεσο περιοριζουν αναγκαστικα την απαιτουμενη αναλυση και λεπτομερεια .Ομως συνολικα καταφερνει να το "δαμασει" στο βαθμο που ειναι δυνατον αλλα δεν πιανει τα επιπεδα αριστουργηματος ,εχει κενα .

Η προσεγγιση των θρησκειων ειναι μεστη και το twist στο τελος αφηνει πολυ ωραια επιγευση .

8/10

Είμαι μέγας φαν του είδους αυτών των ταινιών (ας την πούμε γενικά mind fuck αν και έχει και άλλες προεκτάσεις), αλλά την συγκεκριμένη την είχα αφήσει στην άκρη πάρα πολύ καιρό. Το λοιπόν κάθησα την είδα τις προάλλες αλλά δυστυχώς δεν, απλά δεν. Ίσως ένα από τα ατού της (low budget, αίσθηση ερασιτεχνικού πλάνου, ηθοποιών κτλ) για μένα ήταν μεγάλο μειονέκτημα. Ο πρωταγωνιστής ήταν κάκιστος ηθοποιός που μόνο για να πείσει όλα αυτά δεν ήταν ικανός. Η γκόμενα που τον γουστάρει σαν να μην τρέχει τίποτα άστον να λέει εγώ θα του κάτσω. Ακόμα και οι απαντήσεις στα ερωτήματα (ο Θεός να τα κάνει) ήταν τόσο γρήγορες - έτοιμες που άφηναν την αίσθηση ότι απλά διάβασε πολύ καλά το σενάριο. Με έχασε εντελώς όταν

καλά έζησε τόσες χιλιάδες χρόνια, νομίζω 14.000, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε αλλά αυτός ήταν και ο Jesus; ήμαρτον

το θεώρησα επιτηδευμένο όπως και την παρουσία της θείας στην παρέα απλά και μόνο για να ακουμπήσουμε και αυτό το θέμα "taboo".

Η κεντρική ιδέα ήταν ικανή να δημιουργήσει αριστούργημα δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία.

P.S τώρα είδα ότι το post είναι δικό σου Φώτη :) και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που "διαφωνώ" με κριτική σου. Αυτό είναι και το ωραίο σε αυτό το thread.

• Like 1

Είμαι μέγας φαν του είδους αυτών των ταινιών (ας την πούμε γενικά mind fuck αν και έχει και άλλες προεκτάσεις), αλλά την συγκεκριμένη την είχα αφήσει στην άκρη πάρα πολύ καιρό. Το λοιπόν κάθησα την είδα τις προάλλες αλλά δυστυχώς δεν, απλά δεν. Ίσως ένα από τα ατού της (low budget, αίσθηση ερασιτεχνικού πλάνου, ηθοποιών κτλ) για μένα ήταν μεγάλο μειονέκτημα. Ο πρωταγωνιστής ήταν κάκιστος ηθοποιός που μόνο για να πείσει όλα αυτά δεν ήταν ικανός. Η γκόμενα που τον γουστάρει σαν να μην τρέχει τίποτα άστον να λέει εγώ θα του κάτσω. Ακόμα και οι απαντήσεις στα ερωτήματα (ο Θεός να τα κάνει) ήταν τόσο γρήγορες - έτοιμες που άφηναν την αίσθηση ότι απλά διάβασε πολύ καλά το σενάριο. Με έχασε εντελώς όταν

καλά έζησε τόσες χιλιάδες χρόνια, νομίζω 14.000, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε αλλά αυτός ήταν και ο Jesus; ήμαρτον

το θεώρησα επιτηδευμένο όπως και την παρουσία της θείας στην παρέα απλά και μόνο για να ακουμπήσουμε και αυτό το θέμα "taboo".

Η κεντρική ιδέα ήταν ικανή να δημιουργήσει αριστούργημα δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία.

P.S τώρα είδα ότι το post είναι δικό σου Φώτη :) και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που "διαφωνώ" με κριτική σου. Αυτό είναι και το ωραίο σε αυτό το thread.

Δεν διαφωνω με την κριτικη σου   ,εισαι  πολυ συγκεκριμενος σε αυτα που λες και εχεις δικιο .Εγω ολα αυτα τα  εβαλα σε μια λεξη "κενα".Εδωσες πιο εμπεριστατωμενη εικονα  απλα  εγω ενθουσιαστηκα λιγο παραπανω γιατι  σπανιζει το ειδος .Ο πρωταγωνιστης ειναι κακιστος υποκριτικα ισχυει.

Αν σας άρεσε το the man from earth ρίξτε μία ματιά και στο sunset limited με τον Tommy Lee Jones.

Δεν είναι φαντασίας αλλά είναι καλή.

Την εχω δει πολυ καλη ,εντυπωσιακοι διαλογοι.

• Like 1

Instructions not included, Αργεντινικο μια απο τις 10 καλυτερες ταινιες που εχω δει ever.  Και μεξικανικος πολυ καλος βεβαια..... amorres perros.

Τον ισπανικο τον εχω top ομως......

Μπερδεμένα μας τα λες το Instructions not included είναι μεξικάνικο. Δεν είναι από τις 10 καλύτερες μου αλλά είναι αν θυμάμαι καλά η τελευταία ταινία που με έκανε και δάκρυσα (η γυναίκα μου διπλα σχεδόν έκλαιγε). Εξαιρετική σε όλα της πραγματι δείτε το όσοι δεν το έχετε δει asap. Οταν μία ιστορία-ταινία συγκινεί τόσο δεν έχει αξία η βαθμολογία ούτε αν έχει τεχνικές ή άλλες ατέλειες (που έχει αρκετές).

Είδα την τελευταία ταινία της δανέζικης τριλογίας αστυνομικών θρίλλερ για το Department Q ένα τμήμα που αναλαμβάνει ξεχασμένες υποθέσεις που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο ξεχασμένες. Flaskepost fra P ο τίτλος και η γνωστή περίεργη ομάδα αναλαμβάνει ακόμα μια "περίεργη" υπόθεση. Προτείνεται σε όσους αρέσει το στυλ του σκανδιναβικού αστυνομικού (και σαν λογοτεχνία και σαν σινεμά). Δεν φτάνει σε καμμία περίπτωση την εξαιρετική πρώτη ταινία της τριλογίας (Kvinden i buret) αλλά έχει το κλασσικό σκοτεινό στυλ (και το βαρύ θέμα), αγωνία και βλέπετε άνετα ως το τέλος πράγμα  όχι εύκολο σε αστυνομικό που ξέρεις τον δολοφόνο. Εξαιρετικοι οι δευτεροι ρόλοι ειδικά ο δολοφόνος και οι γονείς.

6.5/10

edit  Εννοείται αν και αυτοτελής υπόθεση εχει τεράστια διαφορά να δεις ολόκληρη την τριλογία με την σειρά

• Like 1

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0756683/?ref_=fn_al_tt_1">Theman from the earth

Tην ταινια δεν την ηξερα την εμαθα μεσα απο εδω .Για αυτο το συγκεκριμενο ειναι απο τα καλυτερα τοπικ του φορουμ.

8/10

Εγώ το συγκεκριμένο το είχα δει πριν πολλά χρόνια όταν είχε πρώτοβγει κ θυμάμαι είχα πει 'τι φόλα είναι αυτή θεέ μου'

Πέντε / έξι ατάλαντοι κομπάρσοι (γιατί μόνο ηθοποιούς δεν τους λες) κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο να δίνουν ρεσιτάλ μπουρδολογίας!

Μετά από χρόνια διάβασα εδώ τις καλές κριτικές όλων όσων την έβλεπαν και είπα να δώσω ακόμη μια ευκαιρία στην ταινία μήπως την είχα αδικήσει! Ε την έβαλα κ μου φάνηκε ακόμα χειρότερη από την πρώτη φορά!

Γι αυτό το παρόν νήμα είναι από τα καλύτερα, γιατί καταλαβαίνεις την διαφορετικότητα του γούστου του καθενός..

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εγώ είμαι ο 'περίεργος' μιας και η ταινία παίρνει υψηλές κριτικές από παντού..

~~~~~~

Arrival

Δυο λόγια για το έργο..

Αυτοί που γράφουν αυτά τα σενάρια, τι πίνουν και δεν μας δίνουν ρε φίλε??

Επικό σενάριο, πολύ μπροστά 8/10

• Like 3

Διαβάζω καλά λόγια για το Arrival και χαίρομαι. Είναι η ταινία που περιμένω πώς και πως. Άντε λίγο ακόμα να βγεί σε 1080p ή Remux.

• Like 1

ναι το dvdscr δε λεει σε ποιοτητα, το εχω κατεβασει αλλα δε το εχω δει ακομη και περιμενω καλυτερη κοπια

Dvdscr έχω να δω πάνω από δεκαετία. 1080p (internal encodes), Remux και 720p μόνο για καμιά σειρά.

• Like 1

ναι το dvdscr δε λεει σε ποιοτητα, το εχω κατεβασει αλλα δε το εχω δει ακομη και περιμενω καλυτερη κοπια

Αυτό που βγήκε προχθές δε βλέπεται με τίποτα, αυτό που βγήκε σήμερα από  Hive-CM8 μια χαρά βλέπεται

Το Arrival κυκλοφόρησε και σε καινούριο dvdscr από CM8 και βλέπεται μια χαρά.

Dvdscr έχω να δω πάνω από δεκαετία. 1080p (internal encodes), Remux και 720p μόνο για καμιά σειρά.

Εξαρτάται την τηλεόραση. Στο σαλόνι έχω μια Sony 45" και βλέπω μόνο 1080p, στο δωμάτιό μου που έχω μια 24 Samsung βλέπω ακόμα και HDCam. :P

Αυτό που βγήκε προχθές δε βλέπεται με τίποτα, αυτό που βγήκε σήμερα από Hive-CM8 μια χαρά βλέπεται

Ναι έλα βάλε screener σε 55αρα με καλό ηχοσυστημα να δεις πόσο βλέπετε. Εδώ και 8 χρόνια μόνο bluray αρχεία βλέπω άνω των 4gb και πάντα με dts ac3 ήχο. Λίγη παραπάνω αναμονή για να βγει το release αλλά σε ανταμείβει. Τώρα με το x265 γλίτωσα και κάνα 2TB από αρκετές σειρές.

Δεν βλέπω ποτέ τηλεόραση, ούτε καν ταινίες σε 1080p κτλ την έχω μόνο για λάμπα :) Ταινίες μόνο στο γραφείο σε 24 άρα ή στην 27 άρα οθόνη. Ευτυχώς η καρέκλα είναι ποιοτική. Έχω χούι το ξέρω :)

Στο γραφείο δεν την παλεύω να δω ταινία, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που έχω κατεβάσει Bluray με ελαφρά συμπίεση και θέλω να εκμεταλλευτώ τα 7.1 ηχεία μου (πχ για τις τριλογίες LOTR και Hobbit που τις έχω σε mkv των 30-35GB έκαστο). Δε ξέρω, μετά από λίγη ώρα πιάνομαι... :-D

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...