Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Four Link

Μην το δειτε μεγαλη π@π@ρι@.Ουτε για να περασει η ωρα.

Le mac Link

Πολυ καλο, ειναι κωμωδια.Γαλλικη κιολας οποτε x2 καλο.

Hodejegerne Link

Παρα πολυ καλο με φοβερη πλοκη μην το χασετε.Νορβηγικο.

The Whistleblower Link

Ειναι αληθινη ιστορια.Αρκετα καλο και βλεπετε ανετα.

Assalto ao Banco Central Link

Βραζιλιανικο αληθινη ιστορια κι'αυτο με μια ληστεια που εγινε το 2005 και θεωρειται

η μεγαλυτερη που εγινε ποτε.Περιμενα κατι πολυ πιο δυνατο αλλα ειναι καλο και περναει

η ωρα ευχαριστα.

The Devils Double Link

Ακομα μια αληθινη ιστορια που αξιζει να δειτε ειναι αυτην με τον σωσια του γιου του Saddam Hussein.Καλη ταινια και μονο που εχει συμβει στην πραγματικοτητα αυτο την κανει ακομα πιο

καλη.

The Brest Fortress Link

Φυσικα και αυτο και αληθινη ιστορια απο Λευκορωσια παρακαλω και ειναι για την αντίσταση των Ρωσων στρατιωτων απεναντι στους Ναζι σε ενα οχυρο στα συνορα Πολωνιας και Λευκορωσιας.Η αποψη μου ειναι πως ειναι πολυ καλογυρισμενο πιο καλο απ'οτι περιμενα και και πολυ καλη

ιστορια.Να την δειτε φυσικα.

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το Monsieur Lazhar που είδα δεν μου έκανε πολυ εντύπωση και θεωρώ τον βαθμό που έχουν δώσει στο Imdb υπερβολικό. Η ζωτικής σημασίας παρουσία του νέου δασκάλου στο σχολείο και συμβολή του για να ξεπεράσουν την απώλεια της δασκάλας τους δεν τονίζεται τόσο πολύ που αυτό είναι και το κλειδί της υπόθεσης. Απλά φαίνεται στο τέλος. Περίμενα κάτι καλύτερο. Δεν εννοώ ότι δεν ήταν καλή η ταινία, απλά το Dangerous Minds μου άρεσε περισσότερο σε αυτό το είδος.

Δημοσ.

Μόλις είδα το Las acacias. Μου άρεσε αρκετά μπορώ να πώ, βγάζει ωραία συναισθήματα. Αργή, με μουσική τον ήχο που βγάζει η μηχανή του φορτηγού και σχεδόν καθόλου διάλογοι. Ότι πρέπει για βραδάκι, για να χαλαρώσεις με τσιγαράκι και μπυρίτσα. Δύσκολα θα την πρότινα γιατι πολυ απλά αυτό το είδος δεν αρέσει 90%. 8/10 απο εμένα.

Δημοσ.

Battle Royale II: Requiem

Η χειροτερη συνεχεια, μιας αρχικα παρα πολυ καλης ταινιας, που εχω δει. Ever.

Χειρότερο κι από το American Ninja II???

Δημοσ.

Είδα το Intouchables.

Πάνω κάτω συμφωνώ με αυτά που έχουν γράψει οι προηγούμενοι. Πολύ ωραίες και πολλές ατάκες, έξυπνο χιούμορ, πολύ καλές ερμηνείες, κυρίως απο τους 2 πρωταγωνιστές.

Έλειπε κάτι όμως, η σκηνοθεσία νομίζω μπορούσε να είναι καλύτερη, και το σενάριο λίγο παραπάνω πεζό.

Κανείς δεν μίλησε για την μουσική; Συγκράτησα τα κομμάτια "Fly" και πιο πολύ το "Una Mattina" απο τον Ludovico Einaudi.

Δημοσ.

Ήμαρτον με το Intouchables... καλό είναι δε λέω... βλέπεται άνετα... αλλά με ποιο κριτήριο βάζει κάποιος 10 σε αυτή τη ταινία δε μπορώ να καταλάβω... έχει εκφυλιστεί τελείως η έννοια του αριστουργήματος στις μέρες μας...

αχ αυτή η νέα γενιά...δε σέβεται τίποτα πια...

δε το λέω για τον από πάνω φίλο αλλά για το γενικότερο κλίμα που επικρατεί

Δημοσ.

είδα προχτές το War of the arrows http://www.imdb.com/title/tt2025526/

πάρα πολύ καλή ταινία, πέρασε το 2ωράκι αέρα. Θυμίζει ελάχιστα το εχθρός προ των πυλών (στο οτι ο άσσος στο τόξο έχει το σεβασμό του αντιπάλου αντίστοιχου καλού πολεμιστή).

Πολύ δράση, μάχες με βέλη (κάτι που δεν είχα δει σε άλλη ταινία) μη αμερικάνικο τέλος και ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία. Αναρωτιέσαι πως βγάζουν οι κορεάτες τέτοιες ταινίες και οι αμερικανοί πρέπει να βγάζουν 55 πατάτες μέχρι να βγάλουν μια πολύ καλή.

Η ταινία ΔΕΝ έχει υπερβολές του στυλ ρίχνει ένα βέλος πίσω απο το κάστρο κάνει γκελ στα κεραμύδια και πετυχαίνει τον κακό στην καρωτίδα. Είναι πολύ ρεαλιστική ταινία.

Την προτείνω με 1000 για βραδιές που θέλετε να περάσετε ωραία με την παρέα!

ΥΓ: Ας μην κριτικάρουμε τις ούτως ή άλλως υποκειμενικές απόψεις του καθενός για κάποια ταινία. Φιλικά εννοείτε. Η πατάτα για κάποιον είναι αριστούργημα για τον άλλον και τούμπαλιν. Γιατί πρέπει ΟΛΟΙ να έχουμε τα ίδια γούστα; δε γίνεται και ΚΑΛΩΣ δε γίνεται

Δημοσ.

Χειρότερο κι από το American Ninja II???

Δεν εχω δει ουτε το πρωτο, αλλα βαση imdb ουτε και εκεινο δειχνει καλο (Που το βρηκες αυτο? :P ). Αντιθετως το πρωτο BR ειναι απο τα καλυτερα ασιατικα που χω δει, αλλα η συνεχεια του ηταν πικρα... Το περιοεργο ειναι οτι ειχε ιδιους παραγωγους και σκηνοθετες, αλλα το αποτελεσμα δειχνει τελειως b-movie απο εργασια φοιτητη που κανει την πρακτικη του...

Δημοσ.

@therock

To American Ninja είναι καταπληκτική ταινία. Σου προτείνω να τη δεις, εγώ όταν την είχα πρωτοδεί στο κινηματογράφο είχα μετά γεμίσει τους τοίχους του σπιτιού μας παντού τρύπες από τα αστεράκια που πετούσα δεξιά κι αριστερά. Και εννοείται ότι τις απόκριες είχα ντυθεί Ninja. Το sequel με είχε ξενερώσει όμως.

@andrip

Σχετικά με τα γούστα σαφώς και είναi υποκειμενικά, αυτό δε σημαίνει ότι επειδή κάτι μας αρέσει είναι και αριστούργημα. Ο ορισμός του αριστουργήματος δεν μπορεί να έχει υποκειμενικά κριτήρια μόνο.

Δημοσ.

Ήμαρτον με το Intouchables... καλό είναι δε λέω... βλέπεται άνετα... αλλά με ποιο κριτήριο βάζει κάποιος 10 σε αυτή τη ταινία δε μπορώ να καταλάβω... έχει εκφυλιστεί τελείως η έννοια του αριστουργήματος στις μέρες μας...

δε το λέω για τον από πάνω φίλο αλλά για το γενικότερο κλίμα που επικρατεί

Ενταξει δεν μπορεις να πεις οτι δεν ειναι και καλη(αλλωστε το αναφερεις κιολας) αλλα αν κρινεις με καποιες ταινιες που πριν βγουν τις παρουσιαζουν σαν την ταινια της χρονιας και ειναι η μεγαλυτερη μ@λ@κια της χρονιας τοτε το Intouchables μπορει να μπει ανετα στο top 10 για το 2011 ή 2012 ή και 2013 αν χρειαστει.Και αν σκεφτεις το ποσες ταινιες βγαινουν σε μια χρονια δεν ειναι και λιγο.

Δεν λεω οτι ειναι και επος αλλα συγκριτικα παντα με το τι κυκλοφορει ειναι απο τις καλυτερες.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου γέρο.

Την ξεκίνησα κι εγώ με πολλές προσδοκίες (να το πω κι αυτό) και στην αρχή με ξένισε λίγο γιατί μου θύμισε παλιά ελληνική ταινία το (ομολογουμένως) πολυφορέμενο στόρυ της. (Συγκεκριμένα το ο ''Κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται'' ή κάποια άλλη με τον Σταυρο Παραβα).

Συνέχισα ακάθεκτος όμως και περίμενα να δω ποτε θα σκάσει η μυτη η αριστουργηματικότητα. Μέχρι την μέση που είδα πάντως δεν έσκασε. Δεν το έκλεισα επειδή βαρέθηκα, απλά δεν προλάβαινα να το δω όλο, κάποια στιγμή θα το τελειώσω. Εν τέλει, ακόμα και στο τέλος να γίνεται κάτι σουπερ ουαου (που μονο εκεί μπορώ να στηρίξω τον όλο ντόρο περί αριστουργήματος), δεν γίνεται το αριστούργημα να κρίνεται απο το τι γίνεται προς το τέλος.

Ένα αριστούργημα πρέπει να κρίνεται απο το πως ξεκινάει,

και πως συνεχίζει.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Γίνεται να σε προσλάβω για δικηγόρο μου γιατί τα λες πιο ωραία πιο εμένα?

Απλά το έχουμε παραχέσει με το πόσο εύκολα αποκαλούμε μια ταινία αριστούργημα ή της βάζουμε 10/10. Κάποιος είχε βάλει 10/10 και στο Real Steel αν θυμάμαι καλά... έλεος!

Το αν κάτι είναι αριστούργημα θα το κρίνει και ο χρόνος εκτός από εμάς, η διαχρονικότητα είναι το παν. Οπότε καλύτερα να μη βιαζόμαστε...

Φυσικά τα γούστα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά δε μιλάμε γι αυτό τώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...