Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Last flag flying 6.5/10

Ξερω τον Λινκλετερ, από κάτι ψόφιες ταινίες που γύρισε με τον άλλον τον χάλια τον Ηθαν Χωκ και μια ξενέρωτη γαλλίδα και τις παρακολουθούσαμε τότε που προσπαθούσαμε να μάθουμε κόλπα για να πηδάμε γκόμενες τσάμπα. Του κάκου δηλαδή, γιατί η συγκεκριμένη εξίσωση δεν έχει λυθεί ακόμα.
Στη συγκεκριμένη ταινία ο Λινκλετερ ξεκινάει πολύ καλά, όπως τότε δηλαδή που προηγήθηκε Ολυμπιακός με το Ριβάλντο μέσα στο Άνφιλντ, για να τα .κατώσει στο τέλος και να μετατρέψει μια από τις πιο ωραίες αντιπολεμικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, σε ωδή προς τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό και στρατο.αυλίαση!
Τρεις αταίριαστοι πρώην συμπολεμιστές, βετεράνοι του Βιετνάμ, αναγκάζονται από μια απρόβλεπτη ανωτερα βία να παρακολουθήσουν μια κηδεία ενός πεζοναύτη που σκοτωθηκε στο Ιράκ. Οι “φίλοι” σχολιάζουν επί σχεδόν παντός επιστητού και καρφώνουν ένα σωρό καρφιά στο σάπιο φέρετρο του Αμερικάνικου μιλιταρισμού και αμάθειας. Το εργο είναι ουσιαστικά ένας ασταμάτητος διάλογος τριών μεσηλίκων στην πορεία τους προς την τελετή, οπότε δεν πολυπροτείνεται για .ουτσοκρίαρα (=νεαρός άντρας, του οποίου το μονο κεφάλι που λειτουργεί, λόγω ορμονών, είναι το κάτω…).
Το σενάριο είναι πολύ καλό, αλλά λόγω της σιωπηρής δικτατορίας Χόλυγουντ-κατεστημένου, περιορίζεται πολύ στο τι καυτηριαζει, κρατάει τον Αμερικανικό στρατό και πολιτική στο απυρόβλητο (η σκηνή της κηδειας ειναι απλά εμετική - μιλάμε για τρελλή κωλοτούμπα...) κι απλά πετάει μερικά χαλικάκια ατομικά στους πολιτικούς και κυρίως στον χαζό υιό …Θάμνο. Η κεντρική ιδέα παραμένει - σκοτώσου εσυ για πράγματα που δεν ξέρεις/καταλαβαίνεις/αποφασιζεις και μεινε με την εντυπωση ότι υπηρετησες μια Πατρίδα. Μια Πατρίδα που έχει κανει εντωμεταξυ λαμπόγυαλο τις Πατρίδες του άλλου μισού πλανήτη, στο όνομα της πιο ψεύτικης δημοκρατίας που εχει υπάρξει ποτέ….Και την ίδια στιγμή κάνει τα πάντα για να μην αναγνωρίσει τις ασθένεις και τις αναπηρίες των βετεράνων της από τα πεδία των μαχών και να μην τους πληρώσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατά το γνωστό  slogan “Delay, Deny, Hope you die" 

Αφού λοιπόν Πατρίδα και Στρατός μένουν στο απυρόβλητο, αυτό που απομένει είναι ο αλκοολικός να τη λέει στο θρησκόληπτο και τανάπαλιν και να καυτηριάζεται το μικρό, ατομικό , προσωπικό μας ψέμμα και ποτέ το μεγάλο σάπιο σύνολο.
Παρόλα αυτά, η ταινία προτείνεται ανεπιφύλακτα και μπράβο στο σύντροφο που την ξετρύπωσε - στο Metacritic φιγουραρει πολύ κάτω από πατσαβούρια όπως το The Big Sick, στη λιστα του 2017, τυχαίο;

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2018 στις 9:30 ΠΜ, rfc είπε

Εμενα η γκομενα δε μου αρεσε και τοσο πολυ..................... κατσε να μας πει και ο killik, ο αλλος ανωμαλος της παρεας. Οχι πως δε τη χτυπαγα στα βραχια ομως, να δω ποσο αιμα θα βγαλει, απλα θα τη παραταγα στο βουνο μετα και θα εφευγα.

Πεθανα...

Επεξ/σία από webparts
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The case for Christ

Tαινια με θεμα κορυφαιο φιλοσοφικο ζητημα αυτο  της θρησκειας και  συγκεκριμενα   την υποτιθεμενη  ανασταση του Χριστου .

Καλογυρισμενη  με σωστη ενταση   που  τελικα  καταληγει προπαγανδα υπερ του χριστινιασμου .Ενω θα μπορουσε να μεγαλουργησει αφηνοντας  τον θεατη να αποφασισει .Ειναι ομως θεμιτο καθως εχουμε δει πολλες με αντιθετη μεθοδολογια και συμπερασματα .

Aν και φυσικα δεν συμφωνω με τα συμπερασματα του φιλμ  και την  επιχειρηματολογια που ακολουθησε ,  θα βαλω 6,8/10  γιατι ειμαι large .

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 3

Pohwasogeuro (2010)

η αλλιως 

71 into the fire

Πολεμικη ταινια, με θεμα τις πρωτες μερες του πολεμου της κορεας που ενα ματσο μαθητες της Ν Κορεας μαχονται εναντια στη Β κορεα

Τεζα προπαγανδα προφανως, σε καποια σημεια δειχνει καλογυρισμενη σε καποια αλλα ειναι γεματη κλισε και λαθη σκηνοθετικα.

Τραγικο να δειχνει το στρατο της Β κορεας με αμερικανικα αρματα μαχης και αλλα πολλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α, κι εγώ μόλις τώρα το ίδιο έβλεπα! Βάζω πολύ καλή βαθμολογία!

Στο review, όχι στην ταινία. :P 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Jumanji (2017)

Αρκετα διασκεδαστικη ταινια. Ηταν καθολη τη διαρκεια της αστεια, με εξυπνους διαλογους. Ελαχιστες ηταν οι φορες που μου φανηκε καποιο αστειο κακογουστο. Προφανως το δυναμικο Rock-Hart ειναι το κυριο attraction της ταινιας αλλα και ο Τζακ Μπλακ εχει καποιες καλες σκηνες, οπως και η κοπελα. Οπως ολες οι ταινιες δρασης προς το τελευταιο 20λεπτο κανει μια κοιλια με αποτελεσμα στο τελος να μην σου αφηνει την καλυτερη εντυπωση. 

6,5/10

Munich (2005)

Θα επιμεινω στην γνωμη μου πως η ταινια αυτη επρεπε να κοψει καπου στα 40 λεπτα και αν κρατουσε μεσα τις κλασσικες πια ''κατασκοπικες'' της σκηνες, θα θεωρουνταν μια απο τις τοπ 5 του σκηνοθετη. Κατα τ'αλλα εξαιρετικη ταινια.

8/10

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Professor Marston & the wonder women

Αληθινη ιστορια και καταπληκτικη ταινια, κυριως για ανωμαλους σαν εμενα και τον Killik, που πραματευεται πως τελικα βγηκε το κομικ wonder woman και οχι μονο, μιας και ο δημιουργος του ζουσε μαζι με 2 γυναικες σε "τριο" κατασταση.

Η ταινια ειναι εξαιρετικη και πολυ διεγερτικη χωρις να ειναι τυπου τσοντας. Υψηλων προδιαγραφων με πολυ ωραιο σεναριο και ηθοποιοι προτυπα.

7.5/10

http://www.imdb.com/title/tt6133130/?ref_=nv_sr_1

Επεξ/σία από rfc
  • Like 3

5 ώρες πριν, armin είπε

Munich (2005)

Θα επιμεινω στην γνωμη μου πως η ταινια αυτη επρεπε να κοψει καπου στα 40 λεπτα και αν κρατουσε μεσα τις κλασσικες πια ''κατασκοπικες'' της σκηνες, θα θεωρουνταν μια απο τις τοπ 5 του σκηνοθετη. Κατα τ'αλλα εξαιρετικη ταινια.

8/10

εξαιρετικό εκτελεστικά το Μόναχο, δε συμφωνώ για τη διαρκεια, απλά επρεπε να κανει μια μαγκικη 50-50% αποτιμηση του συμβαντος κι οχι τη γνωστη αριελσαρονιαδα αυτου του τυπου ταινιών.

• Like 1

16 ώρες πριν, armin είπε

Jumanji (2017)

Αρκετα διασκεδαστικη ταινια. Ηταν καθολη τη διαρκεια της αστεια, με εξυπνους διαλογους. Ελαχιστες ηταν οι φορες που μου φανηκε καποιο αστειο κακογουστο. Προφανως το δυναμικο Rock-Hart ειναι το κυριο attraction της ταινιας αλλα και ο Τζακ Μπλακ εχει καποιες καλες σκηνες, οπως και η κοπελα. Οπως ολες οι ταινιες δρασης προς το τελευταιο 20λεπτο κανει μια κοιλια με αποτελεσμα στο τελος να μην σου αφηνει την καλυτερη εντυπωση. 

6,5/10

Munich (2005)

8/10

Πάει πάνω από 10ετία που έχω δει το Μόναχο.Ευκαιρία να το φρεσκάρω γιατί είναι και από αυτές που έλειπαν από την ταινιοθήκη μου.:rolleyes:

Για το από πάνω θα δω αν και πότε θα το δω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

εξαιρετικό εκτελεστικά το Μόναχο, δε συμφωνώ για τη διαρκεια, απλά επρεπε να κανει μια μαγκικη 50-50% αποτιμηση του συμβαντος κι οχι τη γνωστη αριελσαρονιαδα αυτου του τυπου ταινιών.

Δεν μπορω να πω οτι εχω ψαχτει σχετικα με τα πραγματικα γεγονοτα που αναφερεται η ταινια. Αλλα παντως η γνωμη μου ειναι πως αφου δεν αναφερεται πουθενα πως η ταινια ειναι βασισμενη σε αληθινα συμβαντα, τοτε ο σκηνοθετης και οι σεναριογραφοι ειναι ελευθεροι να κανουν οτι τους βολευει, ειτε για μεγιστο δραματικο αντικτυπο ειτε για προσωπικους λογους.

ΥΓ. Γραψε λαθος πραγματι το αναφερει στην αρχη πως ειναι εμπνευσμενη απο αληθινα γεγονοτα.... 

Α ρε Σπιλμπεργκ μας τρολλαρες παλι.

Επεξ/σία από armin

http://www.imdb.com/title/tt6133130/

Professor Marston and the Wonder Women 6/10   

Το θέμα της ταινίας είναι ένα τολμηρό τρίο-ο καθηγητής ψυχολογίας, η σύζυγος και η ερωμένη τους,  στη συντηρητική Αμερική του Μεσοπολέμου. Ο καθηγητής τυγχάνει να είναι και ο εμπνευστής του κόμικ με τη Wonder woman, μιας ψιλό διεστραμμένης ηρωίδας που δανείζεται πολλά απο την προσωπική ζωή και τις φαντασιώσεις του καθηγητή. 

Αν τώρα έχεις στα χέρια σου τέτοια ιστορία, είναι σαν να σου έχουν δώσει φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Εσύ ποιόν θα βάλεις να το χτυπήσει? Το Μεσι/Γούντι Αλλεν/Κεσις η τη θείτσα την Άντζελα Ρομπερτσον, που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της. 
Διάλεξες τη θείτσα λοιπόν και φαε τώρα μια κρύα σούπα με μπόλικο λεμονι… 

Πολύ ανευρη και κρυα ταινία με τελείως επίπεδες ερμηνείες. Ξεχωρίζει η Ρεμπεκκα Χωλ, αλλά κι αυτη την εχουν ψαλιδισει τοσο ασχημα στα μαλλιά στο πιο άχαρο λεσβιακο καρρε που εχω ποτέ δει, που αυτή η υπέροχη καστανή γυναικάρα που στάζει .αύλα στο Vicky,  Cristina, Barcelona, εδώ έχει στιγμές που απλά τη λυπάσαι απο την άσχημια που την έχουν φορτώσει, καθώς θυμίζει… πετεινό-ανεμοδειχτη, ετσι άχαρα που γυρίζει το κεφάλι της με αυτο το απαίσιο χτένισμα! 
Οι άλλοι 2 του τριγώνου είναι "πατσας, πατσας ψιλοκομμένος!", που λέει κι ο Βέγγος, ενω η σκηνοθεσία ειναι απλά για λιθοβολισμό απο ορθόδοξους Ιουδαίους του 5 μΧ.

Πρέπει να απαλλαγούμε από την αυταπάτη ότι το Hollywood μπορεί να δημιουργήσει τέχνη. Από τη χώρα που υπάρχουν πολιτείες που αμφισβητείται σοβαρά η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου κι οι φανατικοί χριστιανοί Μουτζαχεντίν επιθυμούν την διδασκαλία της Βιβλου αντι για το μάθημα της Βιολογίας και δαιμονοποιούν τις αμβλώσεις, είμαστε καταδικασμένοι να παραλαμβάνουμε ταινίες  με την οπτική κλειδαρότρυπας βικτωριανης εποχής.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...