badweed Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 The man from earth Καθηγητής πανεπιστημίου μαζέυει τους συναδέλφους του στο σπίτι του μία ημέρα πριν φύγει από την πόλη και τους εκμυστηρεύεται ότι είναι 14000 ετών. Ευχαριστώ τον liakjim που μας την ξετρύπωσε. Η ταινία είναι κακή. Κακή σκηνοθεσία, μέτριοι ηθοποιοί, η πλοκή έχει προβλήματα και οι χαρακτήρες αντιδρούν μάλλον παράλογα. Αιτία για όλα αυτά πιστεύω πως είναι η υπερβολικά μικρή της διάρκεια για το θέμα με το οποίο καταπιάνεται, η ιστορία της ανθρωπότητας απλά δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά, όσο μεγάλος συγγραφέας και αν είσαι. Η λέξη που της ταιριάζει είναι αυτή που επέλεξε ο liakjim, εγκεφαλική. Η ταινία απλά σου δίνει το έναυσμα να σκεφτείς, το τί θα κάνεις και πώς θα αξιοποιήσεις αυτά τα ελλειπέστατα που σου παρουσιάζει είναι καθαρά δική σου δουλειά. Η ταινία (ή μάλλον η κεντρική της ιδέα) θα έπρεπε να αποτελεί βασικό μάθημα κάθε θεωρητικής επιστήμης στο πρώτο έτος. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο αφύπνισης, πακέτο με το Cosmos, ίσως και το Cloud Atlas. Σπουδαία ιδέα, μέτρια εκτελεσμένη σε μία κακή ταινία. το εναυσμα φανταζομαι θελει να προκαλεσει και η ταινια , θετωντας απλως μερικα μεγεθη και καποια μετρα και σταθμα που χρησιμοποιουμε για να συντονιζομαστε ως ανθρωποι και κυριως σαν κοινωνια στο τωρα και την αλλαγη τους μεσα στον χρονο. και αυτο το πετυχαινει παρα πολυ καλα κατα την αποψη μου , χωρις περιττες οπιτκοακουστικες παρεμβολες (και αυτο επισης στα πολυ συν της ταινιας ) φανταζομαι ειναι δυσκολη η αποπειρα της αυτοτελους εξιστορισης της γενικοτερης ιστοριας ειτε σε 90 λεπτα , ειτε σε 900 επεισοδια , αυτο που μενει ομως σταθερο αλλα και νομιζω τροχοπεδι της ταινιας , ειναι οι δυνατοτητες και οι αδυναμιες μας ως οντοτητες (ακομη και αν εχουμε ξεπερασει εναν θνητο περιορισμο ) 1
Daemonos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 The hateful eight Μεγαλη πατατα...δεν αξιζει να το δειτε.Οι διαλογοι ειναι γελοιοι,λες κ τους εγραψε 10χρονο και ουτε σταγονα δρασης.Οι τελευταιες ταινιες του Ταραντινο ειναι ολες βγαλμενες απο γραμμη παραγωγης...κανενα ενδιαφερον. 1/10 IMDB -- 8.1 Rotten Tomatoes (πιo αυστηρό από το Imdb) -- 75% και 78% Νομίζω δεν χρειάζεται να σχολιάσω αυτό που έγραψες... 1
gdriver Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 solace η ταινία είχε προταθεί να είναι η συνέχεια του seven , κάτι το οποίο απορρίφθηκε και δικαίως. καλό θριλεράκι , όπου οι δύο κύριοι πρωταγωνιστές έχουν μεταφυσικές δυνατότητες , όπως πρόβλεψη μέλλοντος, θέαση παρελθόντος με αφή αντικειμένων , όλα όμως άριστα απεικονισμένα. αρκετό "μυστήριο" αλλά για λίγο καθώς γρήγορα γίνεται κατανοητός από όλους τους χαρακτήρες στο αστυνομικό τμήμα ο λόγος που γίνονται οι φόνοι. Υπόκοφα θέτει πάλι το ζήτημα εάν η ευθανασία στους ανθρώπους πρέπει να γίνει επιτρεπτή ή όχι αλλά στο τέλος το ζήτημα το θέτουν ανοικτά. μέχρι βέβαια τη μέση το θέμα αυτό παρουσιάζεται ρηξικέλευφθα από την πλοκή και δεν τίθεται άμεσα τέτοιο ερώτημα απλώς ο θεατής το καταλαβαίνει από την πλοκή. κόλιν φάρελ και άντονυ χόπκινσ είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές. δείτε το ,δεν είναι χάσιμο χρόνου.
V for Vagelis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Θα προτιμούσες αντι για Bale και Pitt τον παπακαλιατη και τον χαραλαμπιδη , καταλαβαίνω ... Δες το και φαντάσου οτι παίζουν αυτοί , σιγά και τι έγινε ρε βαγγο ? Το έπιασες, ακριβώς αυτούς τους 2 θα προτιμούσα, και αντί του Gosling τον Καπουτζίδη. Η ταινία (ή μάλλον η κεντρική της ιδέα) θα έπρεπε να αποτελεί βασικό μάθημα κάθε θεωρητικής επιστήμης στο πρώτο έτος. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο αφύπνισης, πακέτο με το Cosmos, ίσως και το Cloud Atlas. Ωπα... Cosmos και Cloud Atlas στην ίδια πρόταση; 1
Voodooman Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ωπα... Cosmos και Cloud Atlas στην ίδια πρόταση; Γιατί όχι;
king2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Γιατί όχι; Το cosmos είναι ένα σοβαρό ντοκιμαντέρ το cloud atlas ένας αχταρμας από διάφορες ιστορίες που στο τέλος και καλά συνδέονται και βγάζεις ένα γενικό νόημα. 1
liakjim Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=mvxDE-PBu5o Γροθιά στο στομάχι. Η ταινία σε αφήνει μετά το τέλος, καθηλωμένο στην πολυθρόνα , πλημμυρισμένο από συναισθήματα. Γιατί δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα και γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Λάνθιμος ( που αναρωτιέμαι γιατί είναι σκηνοθέτης). 8.5/10 3
Voodooman Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Το cosmos είναι ένα σοβαρό ντοκιμαντέρ το cloud atlas ένας αχταρμας από διάφορες ιστορίες που στο τέλος και καλά συνδέονται και βγάζεις ένα γενικό νόημα. Δεν εξετάζω ποιότητα ταινίας, ούτε καν την επιτυχία της εκτέλεσης, αλλά την κεντρική ιδέα της και μόνο αυτή. Το κοινό στοιχείο και των τριών είναι ότι σε κάνουν, λιγότερο ή περισσότερο, να σκεφτείς.
george_gr1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Όλο γι αυτό το seven διαβάζω κι ακόμη δεν εχω κάτσει να το δω. Κατά ενα μυστήριο λόγο σκέφτομαι ότι δεν θα μου αρέσει και θα χάσω τον χρόνο μου τζάμπα. Ειναι πολύ λίγες οι ταινίες που το παθαινω αυτό και θα αποφασίσω να κάτσω να την δω καθαρά σαν αγγαρεία. Ήδη αγχώθηκα με την σκέψη ότι πρέπει να την βάλω στο προγραμμα.
gon1332 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Χαχα. Απλά δες την. Το κακό με εμένα είναι με το σουλατσάρισμα στο internet είχα ήδη φάει το spoiler για το τέλος χωρίς καν να ξέρω ότι υπάρχει αυτή η ταινία.
ΜΙχαλιεςς Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Πολυ καλη ταινια κ προτεινω να την δειτε. 1
kgian Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Resident Evil: Retribution 3D Διασκεδαστική ταινία. Έχει κενά μπόλικα, ανεξήγητες καταστάσεις, σφαίρες πετάνε χιλιάδες, αλλά η ταινία είναι διασκεδαστική. Η Mila είναι απόλαυση να την βλέπεις. Το 3D καλό. Γενικώς τώρα που τελείωσα την πενταλογία των Resident Evil μπορώ να πω πως αξίζει να τα δουν οι οπαδοί της δράσης. Σαν ξεκομμένες ταινίες μπορεί να έχουν τα προβλήματά τους αλλά σαν σειρά σε βάζουν σε έναν εναλλακτικό κόσμο. Τα εφέ βελτιώνονται σταδιακά από την πρώτη ταινία προς την πέμπτη. Δεν έχω παίξει καθόλου τα παιχνίδια για να ξέρω αν οι ταινίες έχουν στοιχεία απο αυτά (που δεν έχουν και πολλά απο όσο έχω διαβάσει). Eπίσης είδα το πρώτο επεισόδιο από την μίνι σειρά του BBC War and Peace (2016) Ωραίο, με υψηλά Production values. Οι ηθοποιοί δεν μου πολυταιριάζουν στους ρόλους αλλά πιστεύω σε αυτό φταίει πως είχα δει και την παλιά ρώσικη 8ωρη ταινία που τους είχε πετύχει πολύ καλά. Νομίζω πάντως πως πρέπει κάποιος να το δει για να έχει μια σχέση με αυτό το αριστούργημα της λογοτεχνίας.
*nenya* Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Χθες πήγα και ξαναείδα το Star Wars σε έναν απ'τους πιο παλιούς ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, το Αελλώ. Λειτουργεί απ'το 1939 και ενώ πήγαινα στον 1ο όροφο είδα μια μηχανή προβολής απ'το 1945 που την είχαν τοποθετημένη δίπλα στην σκάλα, σαν να υποδέχεται το κοινό [προσπαθώ να ανεβάσω την φωτογραφία της μηχανής να την δείτε κι εσείς αλλά μου βγάζει κάποιο error γαμώτο, θα ξαναπροσπαθήσω πιο μετά]. Και αφού το Star Wars το βαθμολόγησα ήδη σε προηγούμενο post, εδώ θά'θελα απλά να πω ρε παιδιά να μην εγκαταλείπουμε τους παλιούς κινηματογράφους της πόλης μας...κρίμα να αφήσουμε την ιστορία να χαθεί, μην πάνε για κλείσιμο τα παλιά σινεμά. 3
lefter Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Όλο γι αυτό το seven διαβάζω κι ακόμη δεν εχω κάτσει να το δω. Κατά ενα μυστήριο λόγο σκέφτομαι ότι δεν θα μου αρέσει και θα χάσω τον χρόνο μου τζάμπα. Ειναι πολύ λίγες οι ταινίες που το παθαινω αυτό και θα αποφασίσω να κάτσω να την δω καθαρά σαν αγγαρεία. Ήδη αγχώθηκα με την σκέψη ότι πρέπει να την βάλω στο προγραμμα.απλα υπεροχη 2
marge Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Και αφού το Star Wars το βαθμολόγησα ήδη σε προηγούμενο post, εδώ θά'θελα απλά να πω ρε παιδιά να μην εγκαταλείπουμε τους παλιούς κινηματογράφους της πόλης μας...κρίμα να αφήσουμε την ιστορία να χαθεί, μην πάνε για κλείσιμο τα παλιά σινεμά. Τα σινεμα ειναι ηδη απομειναρι αλλης εποχης. Ποτε δε θα καταλαβω γιατι νοσταλγουμε ταλαιπωρες καταστασεις και εποχες ξεπερασμενες - απο τις οποιες εν τελει δεν εχουμε χασει απολυτως τιποτα. Whatevs. Ειδα χθες το "The Big Short". Self-proclaimed "drama" για τη καταρρευση της housing φουσκας στις ΗΠΑ around 2008. Σαν σινεμα, μετριο, αλλα σιγουρα διδακτικο. Δειτε το στο σπιτι σας, ιδανικα με παρεα that guy που δοξαζει το Μαρξ και ειρωνευεται τον καπιταλισμο σε καθε ευκαιρια που του δινεται. Εκτος και αν θελετε ενα ηρεμο βραδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις