heavyaris Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, μου έχει συμβεί το εξής περίεργο: Θέλω να ελέγξω αρκετές global ip, (για λόγους ασφαλείας) μια μπρος μία για ανοιχτές port. Χρησιμοποιώ το Nmap - Zenmap GUI και επιλέγω “intense tcp scan all tcp ports” για να ελεγθούν και οι 65535 port. Κάθε φορά όμως που ξεκινάω το scan, πέφτει η σύνδεση μου από 5 έως 30 λεπτά (και τερματίζεται και το scan). Βλέποντας τις ρυθμίσεις του router παρατηρώ ότι παίρνω global ip. Σαν να μου εφαρμόζεται «τιμωρία» από τον isp μου φαίνεται, υπάρχει αυτή η περίπτωση; Ευχαριστώ.
chris_ap Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δε μου φαίνεται και παράξενο να σε κόβει ο ISP αφού πας να σκανάρεις όλο το internet. Τουλάχιστον μη βάζεις intense scan και άσε κάνα interval ανάμεσα στα scans για να μη σε κόβει όποιος σε κόβει από την απέναντι πλευρά. Υ.Γ. Δε ξέρω πως διασφαλίζεις τον εαυτό σου σκανάροντας τους υπόλοιπους, αλλά κάτι θα έχεις στο μυαλό σου
heavyaris Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 καλησπέρα φίλε, οι διευθύνσεις είναι πελάτες της εταιρείας πληροφορικής που εργάζομαι, και όλες τις εγκαταστάσεις που σκανάρω εμείς τις στήσαμε. δύο - τρείς έχουν αγορασμένο block /28-άρι, αλλά και πάλι εγώ τις κάνω μία - μία, μη χρησιμοποιώντας range. η εντολή που τρέχω είναι η nmap -p 1-65535 -T4 -A -v xxx.xxx.xxx.xxx και τρέχω μια φορά το πρόγραμμα, όχι 2 παράθυρα παράλληλα. ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, μου έχει συμβεί το εξής περίεργο: Θέλω να ελέγξω αρκετές global ip, (για λόγους ασφαλείας) μια μπρος μία για ανοιχτές port. Χρησιμοποιώ το Nmap - Zenmap GUI και επιλέγω “intense tcp scan all tcp ports” για να ελεγθούν και οι 65535 port. Κάθε φορά όμως που ξεκινάω το scan, πέφτει η σύνδεση μου από 5 έως 30 λεπτά (και τερματίζεται και το scan). Βλέποντας τις ρυθμίσεις του router παρατηρώ ότι παίρνω global ip. Σαν να μου εφαρμόζεται «τιμωρία» από τον isp μου φαίνεται, υπάρχει αυτή η περίπτωση; Ευχαριστώ. να σου δωσουν για τιμωρια global ip δεν υπαρχει.η θα εχεις πραγματικο δικτυο(public ip's) και θα εχεις μια απο αυτες η θα εχεις μια fake px 192.168.1.1 εκτος σε μερικα ρουτερ που κανεις κατι παραξενα dmz και φαινεται σαν να εχει γινει assign h public στο Pc.
heavyaris Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 οχι φίλε μου, δεν κατάλαβες, ίσως δεν το έθεσα σωστα. εννοώ ότι, ενώ παίρνω global ip δεν έχω ιντερνετ, αυτό λέω μήπως γίνεται λόγω των port scan - ισως να θεωρούνται κακόβουλα από την μεριά του isp.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 α σορρυ το καταλαβα λαθος.δεν εχουν λογο να σε κοψουν.ακομα και παρανομα να το κανεις θα πεσει παρατηρηση απο αυτον που θα πει οτι ο ταδε κανει search.εσυ δεν κανεις κατι παραξενο.αν δεν εχεις καθολου α.σεταρε ξανα το ρουτερακι και το δικτυο σου το πραγματικο.εννοειται Nat Κλειστο.και μετα μιλας με τον παροχο μηπως αν και σπανιο για καποιο λογο δεν μπορει να σου κανει assign το πραγματικο δικτυο.αυτο θα το καταλαβεις και ευκολα αν με το nat enable εχεις ιντερνετ(fake ip's) τοτε κατι γινεται πραγματι με το πραγματικο.
rfc Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μπορει να μη σε ριχνει ο ISP σου, αλλα το ιδιο το ρουτερ σου, αν εχεις ενεργοποιημενο το firewall. Αυτες τις δοκιμες δεν τις κανεις με τοσο απλο τροπο. Κλεισε σε πρωτη φαση το firewall να δεις γιατι πεφτεις.
heavyaris Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 παιδια, τώρα μια μερα μετά εχω ιντερνετ, τους πήρα τηλ και καναν "καθαρισμο γραμμής"
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 καθαρισμο γραμμης.τι αλλο θα ακουσουμε.κανα lock unlock θα εκαναν και θα παιξε.δεν συγχρονιζε η συγχρονιζε και δεν επαιρνε Ip?
heavyaris Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 συγχρόνιζε, έπαιρνα ip, αλλά έβλεπε λέει ότι τις τελευταίες 2 μέρες είχε σφαλματα? κλπ
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 θα παιξε κανα lock unlock Η κανα reset την καρτα.δεν εχει να κανει με το port scan Που εκανες.απλα ετυχε.
heavyaris Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά, να ρωτήσω, επειδή έχουμε κόψει τα ping, μήπως αυτό επηρεάζει που σε μερικές ip δεν παίρνω καθόλου αποτελέσματα;
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά, να ρωτήσω, επειδή έχουμε κόψει τα ping, μήπως αυτό επηρεάζει που σε μερικές ip δεν παίρνω καθόλου αποτελέσματα; δεν νομιζω οτι το Ping επηρεαζει το scan port.αμα ηταν ετσι θα εκοβε καποιος το Ping και θα ηταν safe.σιγουρα το να απανταει στο Ping βοηθαει αρκετα πραγματα να ξερεις οτι πραγματι υπαρχει κατι εκειπισω και σιγουρα οτι περναει το ping ισως κανει την ασφαλεια ενα κλικ πιο χαλαρο αφου ειναι ενα παραπανω service Που δεν εμποδιζεται.
heavyaris Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Χρησιμοποιώ το port scanner της solarwinds και μου κάνει εντύπωση γιατί σε μερικές ip που ξέρω ότι τρέχουν services, οπως πχ exchange server, δεν μου εμφανίζει καμμία πόρτα ανοικτή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα