Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση Arch σε Asus eee pc 701


mask2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Προσπαθώ να εγκαταστήσω Arch στο netbook. Έχω διαβάσει τα σχετικά με το τι πρέπει να κάνω λόγο του ssd, αλλά έχω βρεθεί σε αδιέξοδο με τα partition. Είχα ανοίξει και παλιότερα ένα θέμα σχετικά με αυτό το λαπτοπ και μου είχε προταθεί να εγκαταστήσω arch. Εγώ όμως τότε δεν είχα το χρόνο και τελικά του έβαλα eeebuntu. Τώρα θέλω να προχωρήσω στην εγκατάσταση του arch γιατί διαβάζω ότι μία πολύ ενδιαφέρουσα διανομή. Το πιο κοντινό που έχω εγκαταστήσει με επιτυχία είναι debian net install σε virtual machine. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να ορίσω τα partitions με noatime και να δεχθεί να μην έχω swap, καθώς επίσης και το τι μέγεθος πρέπει να έχουν τα partition. Έχω και μια sdhc 8gb. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να βάλω το /home σε αυτή; Ευχαριστώ πολύ.

 

EDIT: το site eeeuser δεν ανοίγει από το πρωί και ίσως εκεί να έβρισκα κάτι. Ξέρει κανείς γιατί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά βρήκα άκρη με τα partitions. :-) Παίρνοντας μία ιδέα και από τις μαρμελάδες κατάφερα και έκανα κανονικά login. Έχω ρυθμίσει και τον slim στο auto login. Μια χαρά ως εδώ. Πως μπορώ τώρα να ρυθμίσω σωστά την κάρτα γραφικών και την ανάλυση. Η κάρτα είναι intel και έχω εγκαταστήσει σύμφωνα με το wiki του arch τον κατάλληλο driver. Μια βοήθεια σας παρακαλώ να γίνει όμορφο το desktop γιατί δεν βλέπεται. :eek: Έχω χρησιμοποιήσει την συνταγή του τρίτωνα όσον αφορα την εγκατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω εγκαταστήσει xorg, fluxbox, lxpanel, xterm και τις εφαρμογές που ήθελα. Το .xinitrc είναι ρυθμισμένο, το ίδιο και τα daemons στο rc.conf. Μπαίνω κανονικά στην επιφάνεια εργασίας αλλά δεν ξέρω πως να ρυθμίσω την ανάλυση και γενικότερα πως να φτιάξω την εμφάνιση.

 

Πως μπορώ να πειράξω τα μενού για να μπορω να εκκινώ τις εφαρμογές; Έχει στην πρόταση του τρίτωνα τον κώδικα για τα μενού του fbpanel και του lxpanel. Να χρησιμοποιησω αυτά ή είναι μόνο για την δικιά του εγκατάσταση.

 

Εκτός από τα αρχεία που έχει στην μαρμελάδα ο τρίτωνας, τι αλλο πρέπει να πειράξω για να φτιάξω την ανάλυση της οθόνης;

 

Να διευκρυνήσω πως χρησιμοποιώ τους κωδικες σαν τυγφλοσούρτη και προσπαθώ να τους τροποποιήσω ως προς τις δικές μου ανάγκες και να καταλάβω περίπου τι σημαίνουν όλα αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πες μας τι σου απαντάει το

 

>lsmod | grep video

 

Αν δεις ότι το module είναι φορτωμένο θα δεις μια απάντηση όπως

 

>

[manos@arch ~]$ lsmod | grep video
video                  14871  1 i915

 

Αν λοιπόν ισχύει αυτό βάρα ένα

>xrandr

σκέτο να δούμε τι modes υποστηρίζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το lsmod δεν μου επεστρψε τπτ ούτε καν λαθος. Αυτό τι σημαίνει; Το xrandr δείχνει ότι είμαι σε 800x480. Άρα είμαι εντάξει. Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι και το οτι η cpu είναι συνέχεια στο 100%. Ακόμα και με τον custon kernel-eee. Τι να κάνω για αυτό; εγκατέστησα και το cpufrequtils αλλά τίποτα. Σε έχω πρήξει αλλά θέλω πολύ να το φτιάξω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

 

EDIT: Για το πρόβλημα της cpu βρήκα αυτό στο δεύτερο post. Το μόνο κακό είναι ότι το site όπως γράφω και παραπάνω δεν ανοίγει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαίνεται ότι ο driver δεν φορτώνεται. Για άνοιξε το xorg.conf με

 

>nano /etc/X11/xorg.conf 

 

και δες στο Section "Device" ποιον έχει σαν driver. Μάλλον θα βρεις το "vesa"

Αν είναι έτσι άλλαξε το και κάνε το "intel" και κοπάνα του ένα restart να δούμε.

 

Θα βρεθεί άκρη που θα πάει don't worry :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως διάβασα στο arch wiki ο τελευταίος xorg δεν δημιουργεί xorg.conf. Πρέπει να φτιάξω μόνος μου; Έχω βρει ένα έτοιμο εδώ . Να το χρησιμοποιήσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για ανάλυση βάλε lxrandr

για την κάρτα σου

>lspci -k | grep VGA

 

θα σου πρότεινα πάντως να βάλεις lxde (πολύ ελαφρύ είναι και αυτό) και μόλις το σκαλίσεις λίγο και του πάρεις τον αέρα φτιάχνεις ένα (δυο, τρεις) user ακόμα για να παίξεις με όλα τα *box

 

για την εμφάνιση αυτό που έχει ο tritonas μπορεί να μην παίξει με copy-paste κατά πάσα πιθανότητα αλλά αν στηριχτείς σε αυτό και το καταλάβεις κάνεις αλλαγές και το φέρνεις στα μέτρα σου

βάζεις yaourt η packer η pacaur μπαίνεις aur ψάχνεις gtk-theme (zukitwo-theme η elementary από μένα) και θα βρεις κάτι που να σου αρέσει

επίσης faenza-icon-theme

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εντολή μου επιστρέφει:

>VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev04)

Τι σημαίνει αυτό; Συγγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά είπαμε δεν έχω και πολλες γνώσεις. Όσο για το πρόβλημα με την υψηλή χρήση cpu τι να κάνω; Καμιά ιδέα; Εχω φάει ώρες ψάχνοντας αλλά δεν έχω βρει κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που έκανε την χρήση της cpu να εκτινάσσεται ήταν το lxpanel :-( . Δηλαδή άμα βάλω όλο το lxde θα είναι καλύτερα ρυθμισμένο και άρα δεν θα έχω τέτοιο πρόβλημα ή απλώς ξεχνάω την πρόταση να βάλω μόνο lxde; Συνεχίζοντας τον καταιγισμό ερωτήσεων :-D . Με την κάρτα γραφικών είμαι εντάξει; Έβαλα το παραπάνω xorg.conf και δεν έχω κανένα πρόβλημα στο boot. Να το αφήσω ή να το αφαιρέσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτά που έχεις βάλει είναι ελάχιστα πακέτα οπότε βάλε από πάνω μόνο το lxde

διάβαζε το wiki προσεκτικά και αν δεν θες να φτιάξεις άλλο user πριν μπεις σε γραφικό με lxde δώσε

>rm -fr ~/*

>rm -fr ~/.*

μετά φτιάξε το .xinitrc όπως λέει στο wiki δλδ exec ck-launch-session startlxde και αν έχεις error στο ck-launch-session βεβαιώσου ότι έχεις το πακέτο consolekit

 

αν έχεις πάλι πρόβλημα με το lxpannel δοκίμασε lxpanel-svn η lxpanel-git από aur

 

για την κάρτα εάν έχεις installed

>pacman -Q xf86-video-intel

είσαι ok και δεν χρειάζεσαι το xorg.conf, αν και δεν υπάρχει πρόβλημα και να το έχεις αλλά keyboard,mouse κτλ καλύτερα στο udev

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...