Προς το περιεχόμενο

Amd Fx O/C Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανοιξα ενα νεο θέμα για να postαρουμε όσοι έχουμε amd fx και έχουμε κάνει oc !

Εγώ παρέλαβα σήμερα . και σε καμιά ωρίτσα θα ανεβάσω τα ρολόγια :rolleyes:

Δημοσ.

Δωστου κι αλλο δεν νιώθει.. αλλά στρέσσαρε με occt για να κερδίσεις χρόνο αλλα και να τεστάρεις καλύτερα stability!!

Δημοσ.

αύριο πάλι :) το θέμα είναι ότι διάβασα ότι και πρέπει να είναι cpu max temp 61 c.

στα ξένα φόρουμ ανεβάζουν μέχρι και 85!

Έχει διαβάσει κανείς τίποτα για το τι παίζει ?

Δημοσ.

δυο ώρες έχω ασχοληθεί μονό μαζί του (λόγω σχολής δεν εχω χρόνο) λογικά από αύριο θα ασχοληθώ πολύ περισσότερο.

προς το παρών κάνω μόνο oc . προσπαθώ να βρω μέχρι που μπορεί να φτάσει safe με αέρα.

36049259.th.png

Uploaded with ImageShack.us

αν έχετε να προτείνετε να τρέξω κάτι , κάντε το (αλλά νομίζω τα review μας καλύπτουν σε αυτόν τον τομέα)

Δημοσ.

Ξερω ότι το intel burn test δεν είναι διολου optimized για τους FX αλλα τα gflops που βγαζει ειναι πραγματικα για γελια!!

Δημοσ.

το θέμα είναι ότι διάβασα ότι και πρέπει να είναι cpu max temp 61 c.

στα ξένα φόρουμ ανεβάζουν μέχρι και 85!

Έχει διαβάσει κανείς τίποτα για το τι παίζει ?

Ναι, επίσημα η AMD αναφέρει σαν όριο τους 61 C, αλλά επειδή το shutdown threshold είναι στους 90 C ,πολλοί τον δουλεύουν σε ψηλότερες θερμοκρασίες, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είναι και καλό για την μακροζωία του επεξεργαστή.

Άλλωστε κάπου εκεί θα ξεκινήσει το throttling ο επεξεργαστής οπότε δεν έχει και νόημα να τον κρατάς τόσο ψηλά σε θερμοκρασίες.

Νομίζω πως για 24/7 δεν θα πρέπει να ξεπερνά την ένδειξη των 61 C σε max load.

Chief, βλέπω πως παίζεις κυρίως με multi στο O/C .

Επειδή η L3 cache δεν χρονίζεται στην συχνότητα της CPU αλλά του NB δοκίμασε να φτάσεις στα ίδια GHz κλοκάροντας όμως FSB και NB (εννοείται με turbo disabled).

Τρέξε έπειτα μερικά benches στα γρήγορα ( πχ. AIDA64 cache& memory , CPU Queen, CPU Photoworxx, FPU Julia , κλπ ) αλλά 2 φορές, με χρονισμό στα ίδια ρολόγια πχ. στα 4,2 Ghz .

Την πρώτη φορά ανεβαίνοντας με multi ενώ την δεύτερη ανεβάζοντας FSB και NB.

Θεωρητικά την δεύτερη φορά παρ' ολο που τα GHz είναι ίδια, θα πρέπει να έχεις καλύτερα σκορ γιατί τα deep pipelines της αρχιτεκτονικής αποδίδουν καλύτερα σε χαμηλά multi με ψηλά FSB.

Καλό είναι να κλοκάρεις το NB γιατί έτσι ανεβαίνει και η συχνότητα λειτουργίας της L3 cache στην CPU ,που πιστεύω πως βοηθά σημαντικά σε καλύτερα αποτελέσματα .

Χρόνο να' χεις να παίζεις, σαν να λέμε, hehe biggrin.gif

Cheers

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...