Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες αναρωτιόμουν επειδή έχω να κάνω Format κάτι χρόνια (4 περίπου), τι θα συμβεί αν γίνει αναβάθμιση CPU/MOBO/RAM; Θα χρειαστεί Format μετά;

Windows 7 64bit παίζω, το PC μου είναι από κάτω στο signature. Ο λόγος που μπαίνω στην διαδικασία να αναρωτηθώ είναι το ότι:

α) Χρειάζομαι ένα formatάκι για κάτι προβληματάκια λογισμικού δώθε-κείθε.

β) Σιχαίνομαι το format όπως ο Θεός το σκάκι.

γ) Σκέφτομαι ότι ΙΣΩΣ σε 3-4 μήνες πάω για Sandy Brige (ή και έναν νέο AMD με τα τωρινά δεδομένα).

δ) Έτσι ρωτάω τα παραπάνω για να ξέρω.. να κάνω format τώρα; Ή θα χρειαστεί να ξανακάνω format στην αναβάθμιση;

Δημοσ.

Ακομα και να μην χρειαστει φορματ ( συμβαινει συνηθως οταν η καινουργια μητρικη εχει το ιδιο τσιπακι με την προηγουμενη ) το πιο πιθανο ειναι να μην σου δουλευει και πολυ ομαλα το συστημα οπως ειχα παθει κ εγω. Κανε εσυ το φορματ σου και αν χρειαστει...απλα ξανακανε!

Δημοσ.

Μια διευκρινιστική ερώτηση. Τα 7 τα έβαλες σε upgrade απο vista; Γιατι 4 χρονια χωρις format σημαινει 2007, εκτος αν εβαλες καποια εκδοση των 7 στα μεσα του 2008

Δεν το εχω εχω κανει ποτε αλλα στη θεση σου θα δοκιμαζα

1) Να βγαλω οσο μπορουσα περισσοτερους drivers και να κανω αναβαθμιση και να δω πώς παίζει

2) Αν βαριεμαι να τους βγάλω ή δεν μπορώ να κανω αναβαθμιση να περασω καινουριους drivers (εφ οσων γινει το Boot με καποιον τροπο) και να δω πως παιζει μετα. Λογικα δεν εχεις να χασεις τιποτα, μονο χρονο

3) Δεν ειμαι εσυ αλλά στη θέση σου δε θα έκανα καμια αναβάθμιση εκτος απο αυξηση μνημης. Φαντάζομαι το κάνεις για gaming σκοπους ή για την έξαψη γενικότερα

4) Αν προκειται να κανεις στα σίγουρα ένα format καντο μετά την αναβάθμιση εκτός αν είσαι σε τόσο χάλια κατάσταση

Δημοσ.

υπάρχει και το linux για να ηρεμήσεις από τα format. Αλλα προφανώς δεν θα το θες

Έχει να κάνει 4 χρόνια φορμάτ και της λες να ηρεμήσει από φορμάτ;Τίποτα άλλο;;

Δημοσ.

ΟΧΙ απαραιτητα! αν εχεις ηδη προβληματακια με λογισμικο ,ειναι αλλο θεμα. τοτε ισως χρειαζεται το φορματ, για να στρωσουν τα πραγματα.

ομως με τα 7-64bit, κατα τη γνωμη μου ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο το φορματ. πρεπει να κανεις ομως καποια πραγματα ΠΡΙΝ την αναβαθμιση για να μην εχεις Conflicts μετα! πριν κανεις την αλλαγη θα πρεπει να "καθαρισεις" οποιονδηποτε driver ή utility-προγραμμα εχει σχεση με τα παλια κομματια. πχ audio drivers, gigabit lan drivers, κλπ.

επειτα αφου κανεις την αναβαθμιση σου, κανεις οτι θα εκανες και με φρεσκο λειτουργικο. περνας τους νεους drivers!

εχω αλλαξει και στα 2 μου πισι μητρικες και επεξεργαστη στο HTPC και δεν εχω κανει ακομα φορματ! και μαλιστα στο HTPC οι μητρικες ειχαν εντελως διαφορετικο CHIPSET!! απo Nvidia 570 σε AMD 785G!!

και στο MAIN PC μου που εχω RAID0 η νεα μητρικη το ειδε κανονικα και μπουταρισε..!!!

Δημοσ.
γ) Σκέφτομαι ότι ΙΣΩΣ σε 3-4 μήνες πάω για Sandy Brige (ή και έναν νέο AMD με τα τωρινά δεδομένα).

Nα διαβάζουμε σωστά. είπε πως θα κάνει formats απανωτά τώρα και μετά σε 3-4ης μήνες.

Το linux τις πιο πολλές φορες δουλεύει κανονικά και μετά από μεγάλες αναβάθιμισης και ετσι θα γλίτωνε το δεύτερο format

Δημοσ.

Nα διαβάζουμε σωστά. είπε πως θα κάνει formats απανωτά τώρα και μετά σε 3-4ης μήνες.

Το linux τις πιο πολλές φορες δουλεύει κανονικά και μετά από μεγάλες αναβάθιμισης και ετσι θα γλίτωνε το δεύτερο format

Ειναι Gamer δε νομιζω πως την ενδιαφέρει

Δημοσ.

Ποτε δεν καταλαβα οταν καποιος ρωταει κατι που δεν ξερει ή εχει προβλημα να του προτεινουν καποιοι να βαλει linux.

Τι βοηθεια νομιζουν οτι προσφερουν ???

Η επιλογη λειτουργικου ειναι ...αλλουνου παπα ευαγγελιο.

Δημοσ.

Ωραίος ο ELFάκος.

Απαντήσεις:

Linux δε μπαίνουν για κανένα λόγο. Είναι σαν να σου λένε "Για να ζήσεις για 1000 χρόνια, μείνε σε μια ειδική γυάλα". Gaming <> Non-windows 64bit OS.

Το έχω 4 χρόνια από Upgrade Vista64bit. Έχει 3 θεματάκια, 1ον το Chrome πρέπει συνεχώς να κλείνει αν αφήσω το PC για κάνα τέταρτο ώστε να νιώσει, 2ον το σύστημα είναι γενικά πολύ πιο βαρύ απ'όσο πρέπει να ήταν με το hw μου, και 3ων ένας σκληρός κατά τη προσπέλασή του φορτώνει στο 99% την RAM και έχει σαν αποτέλεσμα το να μένει σέγκος κάθε λίγο το PC (έχει γίνει και τόπικ το οποίο σαφώς έχει μείνει αναπάντητο). Με ένα Format καθάρισα και από τα 3 (με το 2ο το πιο σημαντικό σαφώς).

Έχοντας όμως περίπου 180 Games εγκατεστημένα, και άπειρα χρήσιμα προγράμματα (εγκατεστημένα τονίζω).. είναι μεγάλος μπελάς η φάση.

Το 3 του Disqualified, σαφώς για Gaming.. Αλλά ίσως έχεις δίκιο, έτσι όπως είναι τα πράγματα.. ίσως είναι καλύτερα να πάρω κάνα φορεματάκι παραπάνω γιατί δεν βλέπω να εξελίσσεται τόσο το Gaming για να απαιτεί τέτοιους χρονισμούς και τέτοια επεξεργαστική ισχύ. Είχα συνηθίσει να αναβαθμίζω από συνήθεια.

Δημοσ.

Μια πολυ καλη και ευκολη λυση για να επαναφερουμε το pc οπως οταν το πρωτοστησαμε ειναι το norton Ghost που αν το ειχες κανει οταν το pc ηταν σε καλη φαση σε 15 λεπτα θα το επανεφερες οπως τοτε.

Δημοσ.

Μια πολυ καλη και ευκολη λυση για να επαναφερουμε το pc οπως οταν το πρωτοστησαμε ειναι το norton Ghost που αν το ειχες κανει οταν το pc ηταν σε καλη φαση σε 15 λεπτα θα το επανεφερες οπως τοτε.

Ναι αλλά τα 180 :confused: παιχνίδια και έτσι θα τα έχανε,τουλάχιστον πολλά από αυτά αφού μερικά συνεχίζουν να τρέχουν.

Κορίτσι έκανες ποτέ τον κόπο να τρέξεις το Ccleaner; καθαρίζει προσωρινά και γενικά άχρηστα αρχεία και «ξανάνοιώθει» όπως λες και εσύ το μηχάνημα.

Κάνεις και ένα καλό defragg καθαρίζεις και την cache από το chrome και τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Ναι αλλά τα 180 :confused: παιχνίδια και έτσι θα τα έχανε,τουλάχιστον πολλά από αυτά αφού μερικά συνεχίζουν να τρέχουν.

Αν ειχε παρει ghost μετα την εγκατασταση τους γιατι να τα χασει ?

Δημοσ.

Αν ειχε παρει ghost μετα την εγκατασταση τους γιατι να τα χασει ?

Αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα φαντάσου πόσο μεγάλο θα ήταν το ghost,αν μιλάμε για δύο διαμερίσματα τότε μετά την εγκατάσταση 180 παιχνιδιών και πόσων προγραμμάτων πρώτων πάλι μπορεί να έχεις προβλήματα με μερικά από αυτά(είναι δύστροπα μερικά τι να κάνουμε) και δεν νομίζω να δει κανείς σημαντική διαφορά από το να καθαρίσει απλά τα windows που έχει ήδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...