Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδες. Εχω ενα προβλημα που δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει.

Λοιπον οταν ανοιγω τον υπολογιστη και εχω κουμπομενους επανω τους 2 εξωτερικους δισκους εναν 2.5' 1tb wd και ενα 3.5' 750gb wd o υπολογιστης bootαρει αργα με καθηστερηση γυρω στα 10 με 15 δευτερολεπτα στην πρωτη οθονη αναγνωρησης επεξεργαστη ραμ και συσκευων. συγκεκριμενα οταν φτασει στο σημειο να διαβασει τους δυο εξωτερικους δισκους. Τις usb τις εχω ρυθμισει σε hispeed αλλα δεν βλεπω καποια διαφορα. Τι μπορω να κανω ωστε να ανοιγει πιο γρηγορα εκτος απο το να βγαζω τους σκληρους καθε φορα που bootαρει το pc?

H motherboard μου ειναι η Sapphire AM3RS790G και οι σκληροι ειναι και οι δυο usb 2.0 με τους οποιους δεν εχω τετοιο προβλημα ουτε στο λαπτοπ ουτε στο netbook.

Δημοσ.

Στην δικιά μου μητρική το έκαμνε αυτό λόγου παλιού Bios το έκανα update και λύθηκε,δες και εσύ αν υπάρχει νέο bios που να λέει για usb mass storage(ή παρόμοιο).

Αν δεν είναι από αυτό δυστυχώς κοιτάς προ βλάβη μεριά,δεν παίρνουν αρκετό ρεύμα οι δίσκοι έχουν πρόβλημα τα usb κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Εχω περασει το τελευταιο update του bios ηδη. Οι usb δεν νομιζω να εχουν προβλημα αντε να ειχε η μια το πολυ δυο αλλα ολες δεν μπορει να εχουν το ιδιο προβλημα.

Πιστευω οτι μεσα απο τα bios κατι παιζει καποια ρυθμιση αν γνωριζει καποιος ας μου πει.

Δημοσ.

Το μόνο από το bios που μπορεί να σου αργεί την διαδικασία σε αυτό το σημείο είναι αν στην αναγνώριση δίσκων τα έχεις στο auto αντί να είναι σεταρισμένοι οι δίσκοι σαν αυτό που είναι που όμως τόσο πολύ να αργεί μου φαίνεται παράξενο,ένα άλλο είναι αν ψάχνει για λειτουργικά πάνω στους δίσκους,δώσε δηλαδή να ξεκινάει πάντα και μόνο από τον εσωτερικό.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι ειναι ρυθμισμενοι σαν δισκοι και να bootαρει το εχω κανονικα απο τον εσωτερικο. Στο σημειο που καθηστερει γραφει "Auto detect usb drives...." και ξεκιναει απο κατω να βλεπει τους δισκους κανει 5-6 δευτερολεπτα για τον εναν και 5-6 για τον αλλο.

Δημοσ.

Δηλαδή σε αυτήν την οθόνη μέσα στο bios (άσχετα αν σε εσένα είναι διαφορετικά)

σου βγάζει τα στοιχεία των εξωτερικών δίσκων;

lass_2.gif

Δημοσ.

Οχι τους εχω κανει disable απο το μενου των boot devices. τους δισκους τους βλεπω στα auto detective mass storage device.

Δες και μια screenshot απο το boot. Εδω εχει αναγνωρισει τον πρωτο σκληρο και παει για τον δευτερο.

Link

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...