Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τη βοήθειά σας...

Είχα έναν SSD της Intel στο laptop, επί ένα χρόνο και κάτι έπαιζε τέλεια, όλα καλά.

Από τον Αύγουστο όμως άρχισε να μου κάνει κολπάκια. Κολλούσε στο boot, προτού μου βγάλει την οθόνη φόρτωσης των Windows ή κατά τη διάρκεια αυτής. Μετά από 2-3 resets ξεκολλούσε και άνοιγε τα Windows. Το εν λόγω παραμύθι συνεχίστηκε για καμιά εβδομάδα (1 στις 3 φορές που άνοιγα το laptop, κολλούσε στο boot των Windows) και μετά σταμάτησε...

Σαν καλός μ@λ@κας αδιαφόρησα. B) Μέσα Σεπτεμβρίου το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε. Τη μια ημέρα όλα OK, την επόμενη φόρτωνε τα Windows μετά από 2-10 resets, τη μεθεπόμενη πάλι όλα ΟΚ και loop. Kατόπιν 2 εβδομάδων που παιζόταν το ίδιο βιολί, το πρόβλημα ως δια μαγείας σταμάτησε, κάθε μέρα όλα τα boots του laptop γίνονταν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και φτάνουμε στο παρόν, όπου πριν από μια εβδομάδα, καθώς δούλευα στο laptop, μου πετάει το iTunes που έπαιζε μουσική μήνυμα ότι δεν μπορεί να διαβάσει από το σκληρό. Πατάω OK και τα πάντα σταματούν να αποκρίνονται... Firefox, iTunes και ό,τι άλλο έτρεχε εκείνη την ώρα. Ο κέρσορας δούλευε, αλλά τα Windows δε μου άνοιγαν ούτε τον Task Manager. Κλείνω το laptop από το διακόπτη Power, το ξαναανοίγω και... πάπαλα! :o

Επί 2 ημέρες προσπαθούσα ατελέσφορα να κάνω το PC να bootάρει. Την οθόνη φόρτωσης των Windows πλέον δεν την εμφάνιζε. Τη μια κολλούσε στο σημείο ακριβώς πριν από αυτή, την άλλη μου έλεγε ότι δεν υπάρχει σκληρός δίσκος, την άλλη ότι δεν υπάρχει λειτουργικό... Στο BIOS το σκληρό τον αναγνώριζε κανονικά.

Υπέθεσα ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με τον ελεγκτή SATA του laptop, οπότε έβγαλα τον SSD και έβαλα τον HDD της μαμάς του. Boot κανονικότατα... Ξαναβάζω τον SSD, τίποτα...

Την επόμενη φόρτωσα τον SSD σε ένα dock, το συνέδεσα με USB στο PC και όχι μόνο τον αναγνώρισε, αλλά όλα τα αρχεία δούλευαν κανονικά... :blink:

Στο laptop τώρα έχω τον HDD της μαμάς του και εδώ και μια εβδομάδα δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει όλο αυτό το post και γνωρίζει, μπορεί παρακαλώ πολύ να μου πει τι σκ@τά παίζει με τον SSD; :unsure:

Είναι εντός εγγύησης, αλλά δεν τον έχω πάει ακόμα πίσω στο κατάστημα γιατί θα δουν ότι τα Windows διαβάζουν χωρίς πρόβλημα τα αρχεία του και θα μου τον δώσουν πίσω λέγοντάς μου ότι δεν bootάρει επειδή έχει χτυπήσει κάποιο αρχείο των Windows... Σενάριο το οποίο υποθέτω ότι δεν παίζει, γιατί αν ίσχυε δε θα μου έκανε τα καψόνια bootάρω δεν bootάρω προτού σταματήσει να bootάρει μια και καλή... :mellow:

Δημοσ.

Φιλε μου,κανε ενα κοπο να ξαναβαλεις τον ssd στο laptop και προσπαθησε με το cd των windows να κανεις repair.Αν δεν διορθωθει (που μαλλον δεν) και δεν βαριεσαι καντου ενα format και αν σου κανει παλι τα ιδια στειλτον για RMA.Οπως το περιγραφεις μαλλον ο ssd εχει προβλημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! ^_^

Αυτό είχα σκεφτεί να κάνω, αλλά ήθελα να μάθω μήπως τυχόν κάποιος από το forum γνώριζε τι ακριβώς πρόβλημα έχει ο SSD...

Δημοσ.

Ποιο ακριβως ειναι το προβλημα που εχει (αν τελικα εχει) ο ssd,δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που μπορει να στο πει.Και να υπηρχε καποιος,δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι.Κανε καναδυο ενεργειες να βεβαιωθεις οτι εχει σιγουρα προβλημα ο ssd και μετα κατευθειαν πισω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...