pbp Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας, Έχω κάνει ένα project σε DevC++ και πάω να κάνω compile και μου βγάζει compile error: 'NULL' undeclared (first use this function). Τι πρέπει να κάνω για να αναγνωρίζει κανονικά το δείκτη NULL? :/ Ευχαριστώ
migf1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Να κάνεις: > #include <stdio.h> // ή <stdlib.h> ή <string.h> ή <stddef.h>
pbp Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Να κάνεις: > #include <stdio.h> // ή <stdlib.h> ή <string.h> Με το <iostream> δεν δουλεύει δηλαδή ? C++ γράφω.
migf1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Με το <iostream> δεν δουλεύει δηλαδή ? C++ γράφω. Δεν θυμάμαι.
jstark Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Αφού γράφεις σε C++, γράψε = 0 τότε αντί για = NULL.
pbp Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Αφού γράφεις σε C++, γράψε = 0 τότε αντί για = NULL. οκ thnx!
nplatis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Αφού γράφεις C++, αν θέλεις το NULL χρειάζεσαι το <cstddef>. Αν σε άλλα περιβάλλοντα δουλεύει με το <iostream> αυτό μπορεί να γίνεται γιατί αυτό με τη σειρά του κάνει include το <cstddef>. Αλλά καλύτερα να βάλεις 0 γιατί ενδεχομένως ο compiler σου να μην υποστηρίζει την C++11.
migf1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Ή κάνε το εσύ define μόνος σου... > #ifndef NULL #define NULL 0 #endif
παπι Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Νομιζω οτι ειναι καλυτερο να αλλαξεις IDE. ΙΜΟ
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Νομιζω οτι ειναι καλυτερο να αλλαξεις IDE. ΙΜΟ +1. Από τα χειρότερα IDEs που έχω δει για μη embedded systems ανάπτυξη.
Directx Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Νομιζω οτι ειναι καλυτερο να αλλαξεις IDE. ΙΜΟ +1 Αν είναι δυνατόν να μην μπορεί να πιάσει το NULL!!
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Και να ήταν μόνο αυτό...; Για πλάκα δοκίμασε να κάνεις debugging σε DevC++ και θα αλλάξεις γνώμη. Όχι προς το καλύτερο αλλά προς το χειρότερο
nplatis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Νομίζω ότι τα σχόλια για το Dev-cpp είναι υπερβολικά. Για αρχή στον προγραμματισμό μια χαρά είναι: ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση. Απλώς η έκδοση του gcc που έχει μαζί του είναι παλιά. Όμως μπορεί να δουλέψει και με πιο καινούργια (αν και τότε χάνεται η απλότητα). Για το θέμα με το NULL, φαίνεται ότι ο φίλος που ρώτησε απλώς δεν έκανε το σωστό... Έχετε άλλη πρόταση για IDE για C/C++ στα Windows, ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση; Το Visual Studio Express είναι μία λύση. Κάτι άλλο (για gcc);
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Νομίζω ότι τα σχόλια για το Dev-cpp είναι υπερβολικά. Για αρχή στον προγραμματισμό μια χαρά είναι: ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση. Απλώς η έκδοση του gcc που έχει μαζί του είναι παλιά. Όμως μπορεί να δουλέψει και με πιο καινούργια (αν και τότε χάνεται η απλότητα). Για το θέμα με το NULL, φαίνεται ότι ο φίλος που ρώτησε απλώς δεν έκανε το σωστό... Έχετε άλλη πρόταση για IDE για C/C++ στα Windows, ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση; Το Visual Studio Express είναι μία λύση. Κάτι άλλο (για gcc); NetBeans (δεν είναι τόσο ελαφρύ αλλά είναι απλό, με αρκετές δυνατότητες και αξιόπιστο)
migf1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Code::Blocks (δαγκωτό) - το setup που περιέχει και τον mingw gcc (εκτός αν τον έχεις ήδη, οπότε κατεβάζεις το απλό setup και τον βρίσκει μόνο του). ΥΓ. Και για σκέτη C, Pelles C EDIT: Βασικά κάνει support διάφορους compilers και project importing από DevC και MSVS (νομίζω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα