Προς το περιεχόμενο

ATI HD4770 Overclock

Antonis3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω την κάρτα που αναφέρω στον τίτλο και θα ήθελα να της κάνω λίγο overclock. Δοκίμασα με το AMD Overdrive αλλά όταν ανεβάζω έστω και λίγο το core clock όταν κάνω διάφορες ενέργειες όπως όταν ανοίγω ένα video στο youtube κάνει ένα πράγμα σαν να κάνει refresh όλη η οθόνη. Είναι πολύ ενοχλητικό και το κάνει σε ότι κι αν κάνω σχεδόν. Άμα ανεβάσω το μεμορυ μόνο δεν το κάνει αλλά δεν αυξάνονται και πολύ οι επιδόσεις έτσι.

Οι θερμοκρασίες idle είναι 42C και μετά από 10 λεπτά furmark 62C max. Τι προτείνετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

flicker λέγετε αυτό - και κάτι δεν πάει καλά...

Είσαι σίγουρος ότι "περνάνε" τα clocks? Δοκίμασε με το latest Afterburner και βλέπε με το gpuz. Επίσης, τελευταίους catalyst ;)

flicker λέγετε αυτό - και κάτι δεν πάει καλά...

Είσαι σίγουρος ότι "περνάνε" τα clocks? Δοκίμασε με το latest Afterburner και βλέπε με το gpuz. Επίσης, τελευταίους catalyst ;)

Έχω τους τελευταίους catalyst και τα clocks περνάνε κανονικά τα βλέπω στο gpuz. Τι παίζει;

Ίσως να μην ψήνεται καθόλου η κάρτα για "παιχνίδια" - ίσως να έχει κανένα κλειδωμένο bios ή απλά κάτι δεν πάει καλά με τους drivers. Αν είσαι σίγουρος ότι οι drivers @ stock δουλεύουν υποδειγματικά, άρχισε ψαξίματα για bios.

Είχα 4770 και clockαρε σαν διάολος...

49721159.jpg

δεν μπορεί να έχεις πέσει σε τόσο χάλια κάρτα. Ποια είναι ακριβώς;

Ειναι η υλοποιηση της sapphire. οι ντραιβερς δουλευουν τελεια σε στοκ και δεν εχω κανενα προβλημα με τα παιχνιδια, ουτε οταν κανω οβερκλοκ εχω στα παιχνιδια αλλα μονο στα windows γενικα εχω φλικερ. λες να του ριξω κανα asus top bios που κανουν πολλοι για να ανεβασουν βολτ; εχεις κανενα λινκ γιατι δν εχω ιδεα απο bios καρτων.

Αν είναι αυτή είναι συμπαθέστατη υλοποίηση και ψάξου για σωστό bios, γιατί έχει headroom για o/c. Επίσης τα flickers συχνά είναι θέμα μνημών, δοκίμασε ένα μικρό underclock στις μνήμες μπας και παίζει εκεί κάτι στραβό...

sapphire_hd4770_power.jpg

Αν είναι αυτή είναι συμπαθέστατη υλοποίηση και ψάξου για σωστό bios, γιατί έχει headroom για o/c. Επίσης τα flickers συχνά είναι θέμα μνημών, δοκίμασε ένα μικρό underclock στις μνήμες μπας και παίζει εκεί κάτι στραβό...

sapphire_hd4770_power.jpg

Δοκίμασα με asus top bios αλλά όταν προσπαθώ να το κάνω από windows μου βγάζει ενα error το ίδιο και οταν προσπαθώ από bootable usb, γενικά βρήκα μόνο κάτι αρχαίους οδηγούς, παίζει κανα καλό tutorial γιατί δεν έχω ιδέα;

http://www.techpowerup.com/downloads/2040/ATIFlash_3.89.html

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=57750

Απλά βεβαιώσου ότι το bios είναι κατάλληλο πρώτα - γιατί θα την brickάρεις :)

Και πως βεβαιώνομαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ φλάσαρα με asus top bios και έκανα ο/c 850/950 και είναι stable χωρίς flickers κτλ. Παραπάνω κάνει κάτι φλικ και μέσα στα παιχνίδια. Μένω στο παραπάνω λοιπόν και είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Επεξ/σία από Antonis3d

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...