Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,θα χρειαζόμουν λίγη βοήθεια στο θέμα επιλογής εσωτερικού σκληρού δίσκου.

Τις τελευταίες βδομάδες τα windows 7 δεν άνοιγαν και γενικά υπήρχνα προβλήματα,έκανα πολλές ώρες memtest και HDD Diagnostics και μου έβγαλε σφάλματα μόνο στον σκληρό,οι μνήμες είναι οκ,οπότε και αποφάσισα να αγοράσω έναν καινούριο και να κάνω εκεί εγκατάσταση των win 7.

Η μητρική μου είναι η GIGABYTE GA-EP43C-DS3 και έχει υποστήριξη για 6 x SATA 3 Gb/s connectors.

Στο δίσκο θα βάλω τα Windows 7 Ultimate ,οπότε θέλω να έχει οπωσδήποτε 64mb μνήμη και 7200rpm.Ωστόσο θέλω να είναι και 1TB σίγουρα για να αποθηκεύω και ταινίες/σειρές.

Έχω βρει αυτόν εδώ, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303650

Ο οποίος φαίνεται να έχει αυτά που θέλω και τον βρήκα και εδώ 10 ευθώ περίπου φτηνότερα,απλώς στα σχόλια των αγοραστών του e-shop διαβάζω ότι είναι αργός κτλπ...;;

Εσείς τι λέτε;; έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά που ζητάω ;

Από οποιοδήποτε μαγαζί είναι έμπιστο και δέχεται παραγγελίες με αντίκαταβολή.

Μάξιμουμ θα δώσω ~65 ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)

Δημοσ.

Τον είχα δει και εγώ,αλλά να τα εμπιστευτώ αυτά τα καταστήματα που τον έχουν φτηνά;

Δεν είναι το θέμα τα λεφτά,εξάλλου αντικαταβολή θα δώσω,το θέμα είναι τι εξυπηρέτηση έχουν και για μετά ,αν μου χαλάσει...

Συν ότι αυτός ο δίσκος έχει 32mb ram,λέτε να παίξει πολύ ρόλο;

Δημοσ.

οπως όλοι.

Εγώ μέχρι στιγμής όσους έχω είναι οκ απλά κάποιοι άλλοι ίσως να έχουνε θέματα.

Θέμα κομματιού είναι τις περισσότερες φορές και που θα πέσεις.

γενικά πάντως δεν έχω ακούσει παράπονα

Δημοσ.

Ο F3 ειναι σατα 2?Εχω και εγω σατα,μιας και μου ηρθε να τον βαλω σε σατα 2 η σατα 3[το 3gbits που λεει τι ειναι,δεν ενοει σατα 3 ετσι?]

sata 2 είναι...

Δημοσ.
[το 3gbits που λεει τι ειναι,δεν ενοει σατα 3 ετσι?]

1.5Gbit/sec = (1.500MB/8 καθώς 8bits=1byte) = 187.5KB/sec. Στην πράξη, ΜΕΧΡΙ (1.2Gbit) 150ΜΒ/sec. ---> SATA 1.0 (ή SATA I ή και σκέτο SATA)

3.0Gbit/sec = (3.000MB/8 καθώς 8bits=1byte) = 375.0KB/sec. Στην πράξη, ΜΕΧΡΙ (2.4Gbit) 300ΜΒ/sec. ---> SATA 2.0 (ή SATA II)

6.0Gbit/sec = (6.000MB/8 καθώς 8bits=1byte) = 750.0KB/sec. Στην πράξη, ΜΕΧΡΙ (4.8Gbit) 600ΜΒ/sec. ---> SATA 3.0 (ή SATA III)

Δημοσ.

Στην ακόμη περισσότερη πράξη,δεν πα να λέει SATA 10 για λόγους marketing o σκληρός το ίδιο θα δουλεύει είτε σε SATA 1 τον βάλεις,είτε σε SATA 2 είτε σε SATA 3,είτε σε SATA 100,από τη στιγμή που οι ταχύτητές ανάγνωσης και εγγραφής του δεν ξεπερνούν τα 110mb/sec

Δημοσ.

...γι' αυτό έβαλα το ΜΕΧΡΙ βρε παλιοχανούμι :ρ

...κι έχεις και λίγο άδικο, καθώς εκτός του ότι ο με κάθε νεότερη SATA τεχνολογία ΠΑΕΙ πιο γρήγορα από τον άλλο (έστω και, συγκριτικά, ελάχιστα), υπάρχουν και οι SSD που ΟΝΤΩΣ εκμεταλλεύονται ΠΟΛΥ καλύτερα τις δυνατότητες των SATA πρωτοκόλλων...

Anyway, το ποστ δεν είχε γίνει για ν' αναδείξει τις δυνατότητες των δίσκων, αλλά για να ξεκαθαρίσει στον Σωκράτη τις αντιστοιχίες των μοντέλων με τις ονομαστικές τους ταχύτητες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...