Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι εξαιρέσεις στην Java είναι φτιαγμένες για να συμβαίνουν, ούτε κανονική ούτε λάθος ροή έχει το πρόγραμμα, ούτε τρέχει κάτι αν προκύψει εξαίρεση έξω από try-catch. Και σίγουρα το να βάλεις όλο τον κώδικα σε try catch είναι τουλάχιστον λάθος.

Η λύση του Directx είναι μία χαρά αν και όνομα dimitris24 θα γίνει δεκτό παρόλο που περιέχει αριθμούς.

Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (όπως και τον nexuss), και εγώ συντάσσομαι με την άποψη ότι τα exceptions είναι εδώ για να μας βοηθήσουν όπου χρειάζεται κατά την συγγραφή του κώδικα μας.

Από εκεί και πέρα σκοπός του προγράμματος είναι να απορρίπτει String που απαρτίζονται εξ ολοκλήρου από integers καθώς αυτό αντιλήφθηκα ότι είναι το ζητούμενο από τον τρόπο που δόθηκε η εκφώνηση (όνομα είναι το "test" ή το "test123" αριθμός είναι το "123"):

θελω να χρησιμοποιησω try catch ωστε αν δινει καποιος αντι για ονομα αριθμο να του βγαζει ενα μηνυμα ξερω

(όπως εξήγησα στο αρχικό post μου).

Τώρα αν ο topic starter θέλει κάτι διαφορετικό . . . (??)

Δημοσ.
τις εξαιρέσεις θα πρέπει να τις χρησιμοποιείς για περιπτώσεις οι οποίες δεν ανήκουν στην "κανονική" ροή του προγράμματος (για αυτό και το όνομά τους - εξαιρέσεις).

offtopic

Αν σου ζητάει όνομα και γράψεις νούμερα είναι μια μη φυσιολογική ροή προγράμματος. Μπορεί αν μην έχει λάθος που να σκάσει το πρόγραμμα (πχ διαίρεση με 0) αλλά παραμένει μη-φυσιολογική ροή καθώς μπορεί να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα αργότερα. Ακόμη θα μπορούσε να θέλει να κάνει throw exception ώστε η εισαγωγή στοιχείων να γίνεται σε ένα τμήμα του προγράμματος ενώ ο έλεγχος των δεδομένων σε άλλο.

Πχ σε 3-tier database communication ο έλεγχος δεν γίνεται στο GUI αλλά στο Business Logic Layer. Οπότε για να φανεί στο GUI ένας τρόπος είναι το exception από πιο κάτω layer. Για αυτό άλλωστε υπάρχει και το throw σαν εντολή. Για να "πετάς" δικά σου exceptions -δικά σου μηνύματα, error codes κτλ.

ontopic

Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να διαβάζει string και ελέγχοντας ένα-ένα τα περιεχόμενά του να πετάξει ένα custom exception αν βρει αριθμό (δεν ξέρω java για να γράψω το παράδειγμα :P )

Δημοσ.

Οι εξαιρέσεις στην Java είναι φτιαγμένες για να συμβαίνουν, ούτε κανονική ούτε λάθος ροή έχει το πρόγραμμα, ούτε τρέχει κάτι αν προκύψει εξαίρεση έξω από try-catch. Και σίγουρα το να βάλεις όλο τον κώδικα σε try catch είναι τουλάχιστον λάθος.

Τα exception υπαρχουν για να τα πιανουμε.- Για αυτο ξαναλεω, οποιος ασχολειται με αυτα τα frameworks καλο ειναι να βαζει παντου try. Ενα exception μπορει να στο πεταξει στο πιο ακυρο σημειο πχ να κανεις κανα pow και γινει κανα overflow στον integer!

Δημοσ.

Ωω, είμαι σίγουρος ότι ο vasil1989, που τώρα έχει αρχίσει να μαθαίνει για Exceptions, θα διαβάζει αυτά που λέμε και θα σκέφτεται "Πάει τα έπαιξαν αυτοί. Μια απλή ερώτηση τους έκανα και το έκαναν επιστήμη το θέμα". Και σκέψου ότι εγώ το ξεκίνησα όλο αυτό. Χμ...

Ενδιαφέρουσες απόψεις παρόλαυτα.

Δημοσ.

Παπί και GKNSB γίνεστε kinky. Προσοχή! Μας βλέπουν και μικρά παιδιά! :D

Χαχαχαχαχα!! Το πιάνουν το Exception !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...