Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πρέπει να το βγάλεις από το ups και ειδικά από τα χαζό ups turbo-x πολύ πιθανό να κάνει περισσότερο κακό αντί για καλο

Να το βγάλω από το UPS γιατί? Αφού πήρα στατιστικά και με UPS και απ' ευθείας (τώρα με το νέο καλώδιο) και δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά. Τι έχω να κερδίσω έτσι?

Με τετοιο attenuation ομως θα επρεπε να συγχρονιζει αρκετα ψηλοτερα..

Πράγματι, κάποιος μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχουν τη γραμμή μου σε 12άρι προφίλ και πως θα πρέπει να ζητήσω από τους τεχνικούς αλλαγή με προοπτική για αρκετά περισσότερα mbps. Μήπως χάσω όμως σε σταθερότητα? Τι λέτε?

Δημοσ.

ζητα να σου χαμηλωσουν στο default margin 9 για τον οτε την γραμμη.και οπως ειπαν βγαλε την γραμμη απο το ups .no reason γενικα.

Δημοσ.

Σήμερα παρόλο που είμαι βέβαιος για ότι σας λέω όσον αφορά την απόσταση (άλλωστε το είπε και το Google Earth), πήρα το αυτοκίνητο και έκανα την διαδρομή και προφανώς όχι σε ευθεία, αλλιώς δεν θα σας έγραφα τώρα :lol: ! Ακόμη και με τις λίγες στροφές που μεσολαβούν (3), το κοντέρ έγραψε 700 και κάτι ψιλά μέτρα. Η τύχη μου το έκανε και συνάντησα και έναν γνωστό μου, πρώην (συνταξιούχο) υπάλληλο του ΟΤΕ και έκανα την και την δεύτερη επιβεβαίωση, πως το data center του ΟΤΕ συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο που βρίσκεται το εμπορικό κατάστημα-μαγαζάκι! Αν και ήμουν βέβαιος και γι' αυτό, αφού όπως σας είπα εδώ είναι χωριό, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει άλλη εγκατάσταση του ΟΤΕ και να μην το γνωρίζω (όχι μόνο εγώ δηλ. ο καθένας-μην παρεξηγηθούμε κιόλας :D ). Προμηθεύτηκα και κάποια πραγματάκια που χρειαζόμουν για το τσεκ και αύριο θα τα τσεκάρω όλα, αφού σήμερα δυστυχώς δεν πρόλαβα. Θα γράψω πάλι αύριο με αποτελέσματα και βλέπουμε. Thanks!

απλα το ειπα επειδη πολλες φορες σε μερικα μερη υπαρχουν και αλλα κτιρια του οτε και πολυς κοσμος μπερευεται.βλεπε καλλιθεα που υπαρχει γκαραζ οτε και παρνηθα που υπαρχουν τα Logistic του οτε.σε αλλες περιπτωσεις μπορει και ενα κτιριο να ειναι εγκατελειμενο και να εχει μεσα μηχανηματα και οι τεχνικοι να ειναισε αλλο κοντινο.για αυτο το ειπα.και επισης το ειπα επειδη οπως σου εγραψα και πιο πανω για να αλλαξει το attenuation πρεπει να γινει χοντρη πατατα.

Λοιπόν, σήμερα έκανα όλες τις δοκιμές που μου προτείνατε, παίρνοντας κάθε φορά που έκανα μία αλλαγή και μετρήσεις έτσι ώστε να εντοπίσω το πρόβλημα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ, όμως δυστυχώς είχα ξεχάσει να σας πω κάτι που τελικά αποδείχτηκε σημαντικό. Το καλώδιο του τηλεφώνου που ερχόταν από το καθιστικό δεν κατέληγε κατευθείαν στο ρούτερ αλλά στο UPS. Από το UPS έφευγε ένα άλλο μικρότερο σε μήκος αλλά και σε διατομή καλώδιο για το ρούτερ. Αυτό για την προστασία της γραμμής. Οι τσιφούτηδες της TURBO-X, γιατί τέτοιο είναι το UPS, είχαν βάλει ένα καλώδιο που μόνο για να δέσω καμιά φασολιά κάνει, μισό στο πάχος του κοινού τηλεφωνικού καλωδίου (αντί 4 σύρματα, 2). Και μιλάμε για ένα καλώδιο ενός μέτρου, "Σιγά ρε παιδιά μη πέσει έξω η εταιρία"!!! Αντικαθιστώντας αυτό το καλώδιο με ένα πιο ενισχυμένο, είδα κατευθείαν μία διαφορά της τάξεως των 2,5 - 3,5 μονάδων (SNR Margin) και 27 - 28 μονάδων (Line Attenuation). Αγόρασα και έβαλα κι ένα φίλτρο στο τηλέφωνο, το οποίο όμως δεν έδωσε κάποια σημαντική διαφορά, κάτι δέκατα της μονάδας, και έτσι πιστεύω πως μπορώ να πω ότι το πρόβλημα λύθηκε. Ανέβασα αυτά τα screenshots για να δείτε την διαφορά.

Και εδώ μπορείτε να δείτε σε ποιά κατηγορία κατατασσόταν η σύνδεση πριν (με κόκκινο) και μετά την αλλαγή του καλωδίου (πράσινο) στον πίνακα που με σπαζοκεφάλιασε.

Και τώρα αν κάνουμε την διαίρεση Downstream Line Attenuation: 17,4 db / 13,81 = 1,26 που πλησιάζει κατά πολύ περισσότερο στην πραγματικότητα σε σχέση με την απόσταση, απ' ότι τα 3,5 χιλιόμετρα που έβγαινε πριν.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και sorry για την παράλειψη. Αν το είχα εντοπίσει πιο πριν δεν θα παιδευόμασταν στο γιατί δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Αλλά που να φανταστώ πως κάποιοι λυπούνται και δυο καλωδιάκια στο πάχος της τρίχας.

α.βγαινει 1,35 Km γιατι α.το καλωδιο δεν παει ευθεια.β.εχεις πολλες ενωσεις.ενωση αστικο κεντρο ενωση παροχο ενωση κατανεμητη οτε ενωση καφαο,ενωση box ενωση χωνευτη οποτε και αυτα παιζουν ρολο.τωρα για το καλωδιο που λες οκ δεν παιζει μονο ρολο το παχος.β.το καλωδιο που εχει μεσα 2 αντι για 4 δεν εχει θεμα.ετσι και αλλιως τα 2 χρησιμοποιεις.απλα μπορει να εχει κοπει το ενα απο τα 2 και να παιζεις μονο με το ενα για αυτο να βλεπεις τοσο χαλια χαρακτηριστικα.θα μπορουσες πχ να το δοκιμασεις σε ενα τηλ απο περιεργεια η με ενα πολυμετρο για να δεις αν ειχε κοπει η οχι.φιλτρο θα βαλεις σε ολα τα τηλεφωνα και σε συναγερμο αμα εχεις.ασχετα με το αν ακους θορυβο η βλεπεις διαφορα στα χαρακτηριστικα.μπορει να μην δεις διαφορα στο ποσο συγχρονιζει αλλα να πεφτει το νετ οταν σηκωνεις το τηλ .οποτε παντα φιλτρο.margin θα μπορουσες να ειχες και το ιδιο και να μην ειναι παραξενο.μεγαλη ιστορια για να το εξηγησω.παντως για μενα βγαλτο απο το Ups ειδικα απο τετοια σαπιλα Ups πλαισιου.

Με τετοιο attenuation ομως θα επρεπε να συγχρονιζει αρκετα ψηλοτερα..

ναι αλλα εχει και σχεδον 10,5 margin.αν του το ριξουν στα 9 θα κερδισει λιγο.απο εκει και περα ναι πραγματι θα πρεπε να παιζει παραπανω αλλα μετα ειναι και θεμα καλωδιωσεων θεματα ποιοτητας χαλκου.εκει για να δει αν ολα ειναι οκ θα μπορουσε α.να ζητησει να εχει 9 margin β.να ζητησει Interleave για να συγχρονισει περισσοτερο αμα δεν τον νοιαζει το Ping και γ.να κανει δοκιμη στον κατανεμητη χωρις τα καλωδια του σπιτιου για να δει αν χανει καθολου και εκει σε ποιοτητα.

Να το βγάλω από το UPS γιατί? Αφού πήρα στατιστικά και με UPS και απ' ευθείας (τώρα με το νέο καλώδιο) και δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά. Τι έχω να κερδίσω έτσι?

Πράγματι, κάποιος μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχουν τη γραμμή μου σε 12άρι προφίλ και πως θα πρέπει να ζητήσω από τους τεχνικούς αλλαγή με προοπτική για αρκετά περισσότερα mbps. Μήπως χάσω όμως σε σταθερότητα? Τι λέτε?

θα κερδισεις οτι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.:P.δοκιμασε 9 ari profile και Interleave.και το 9 ειναι σταθερο.εδω η forthnet δινει 6.οποτε δυσκολα να εχεις θεμα .εχεις και καλα χαρακτηριστικα πλεον οποτε 99 τις 100 δεν θα εχεις θεμα.και αν θες να δεις ποσο καλα παιζει η γραμμη σου μπαινε που και που στο ροτυερ και κοιτα το margin .αμα πχ ειναι σταθερο στα 10,5 η πηγαινει συν πλην μια μοναδα εισαι μια χαρα.αν τωρα το δεις να πεφτει στα 6 η να πηγαινει στα 13 τοτε οκ μην ζητησεις αλλαγη γιατι μπορει να εχεις θεματα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά για πείτε μου την γνώμη σας με

SNR Margin: 9

Attenuation: 16

σε Conexx 24mbps

η μέγιστη ταχύτητα που πιάνω είναι 19mbps, θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος; βασικά είμαι ή να το κυνηγήσω περισσότερο και να τηλεφωνήσω στον ΟΤΕ δεδομένου ότι το DSLAN είναι σε απόσταση μικρότερη του ενάμιση χιλιομέτρου από το σπίτι μου.

Προβλήματα διακοπής σύνδεσης δεν έχω μόνο το Azureus όταν το ανοίγω κάνει διαδοχικά 5-10 σπασίματα και μετά στρώνει αλλά με uTorrent ποτέ δεν σπάει και υποπτεύομαι ότι φταίει ο συνδυασμός router(κάποιο Philips) με Azureus και όχι η γραμμή. Απλά ρωτάω το 24άρι είναι άπιαστο όνειρο ή είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Προς το παρόν διστάζω να τηλεφωνήσω στον ΟΤΕ γιατί φοβάμαι μήν μου κατεβάσουν το 19mbps στα 12 ή και χαμηλότερα.

Δημοσ.

Μια χαρά εισαι φίλε μου εγώ φαντάσου με 6 SNR Margin forthnet όμως παίζω κοντά στα 22mbps οπότε φαντάζομαι και εσυ καπου εκει θα έπαιζες με 6. Γενικά ο Οτε παίζει με ψηλό snr και τυχερός εισαι που δεν εισαι πιο πάνω, για εμένα εισαι μια χαρά μην το σκαλίζεις.

Φίλος μου που ειναι οχι 1 χιλιόμετρο αλλα απέναντι ακριβώς απο τον οτε δεν πιάνει ακριβώς 24mbps οποτε γενικά ειναι πολύ δύσκολο να τα πιάσεις ειναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο.

Αν θέλεις την γνώμη μου θα μπορούσες να επενδύσεις σε ενα καλύτερο router γιατι ενδεχομένος να κερδίσεις κατι δηλαδή απο 22300 που ίσως να εισαι σε 22500 και γενικά και αυτα σπασίματα που έχεις με τα torrent ισως να στρώσουν με ενα καλύτερο router.

Κοίτα το draytek vigor 2700vg στα 25 euro και απλά θα χρειαστείς ενα firmware update για να χρησιμοποιήσεις full τις λειτουργίες του , η το ποιοτικότερο και ακριβότερο βέββαια Vigor 2710

Δημοσ.

γεαια σας παιδια.. εχω σύνδεση hol 24 mbps και πιανω σχεδόν 8 mbps.. ειμαι απο απο τιν πατρα και μενω κατω απο το στρατοπεδο το κτχ.. αν ξερει καποιος που ειναι απο τιν πατρα να μου πει που ειναι το dslam ; μήπως ξερει να μου πει καποιος; ευχαριστω ..

Δημοσ.

Παιδιά για πείτε μου την γνώμη σας με

SNR Margin: 9

Attenuation: 16

σε Conexx 24mbps

η μέγιστη ταχύτητα που πιάνω είναι 19mbps, θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος; βασικά είμαι ή να το κυνηγήσω περισσότερο και να τηλεφωνήσω στον ΟΤΕ δεδομένου ότι το DSLAN είναι σε απόσταση μικρότερη του ενάμιση χιλιομέτρου από το σπίτι μου.

Προβλήματα διακοπής σύνδεσης δεν έχω μόνο το Azureus όταν το ανοίγω κάνει διαδοχικά 5-10 σπασίματα και μετά στρώνει αλλά με uTorrent ποτέ δεν σπάει και υποπτεύομαι ότι φταίει ο συνδυασμός router(κάποιο Philips) με Azureus και όχι η γραμμή. Απλά ρωτάω το 24άρι είναι άπιαστο όνειρο ή είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Προς το παρόν διστάζω να τηλεφωνήσω στον ΟΤΕ γιατί φοβάμαι μήν μου κατεβάσουν το 19mbps στα 12 ή και χαμηλότερα.

kai 15 mbit Να επαιζες δεν θα μπορουσες να το δωσεις βλαβη.δεν υπηρχε περιπτωση να την δεχτει ο οτε.θα την δεχοταν αμα ισουν κατω απο 10.οποτε εισαι πολυ μια χαρα με βαση το attenuation σου.adsl ειναι οχι μισθωμενο ουτε οπτικη.το azureus ειναι πιο βαρυ γενικα απο το Mtorrent.επισης μπορεις να του μειωσεις τα Max connections.24 αρι θα δεις μονο και ΑΜΑ εισαι max 200-300 μετρα απο τον οτε.ΚΑΙ ΑΜΑ.γιατι εχω δει και ατομα διπλα στον οτε να παιζουν 19.και με 9 αρι margin ξεχασε το το 24.με 6 που δινει η forthnet Η αμα το κατεβασεις εσυ 6 εκει ναι.

και στατιστικα.εχω κανει τετραψηφιο αριθμο ενεργοποιησεων και ως τωρα εχω δει 3 φορες ατομο να παιζει 23997.

τις δυο φορες ηταν σε αποσταση 100 μετρων και την τριτη φορα ηταν σε mini dslam οποτε ηταν κατι σαν 100 μετρα καλωδιο ethernet που απλα ηταν σαν τηλεφωνικο χρησιμοποιημενο.οποτε και στον οτε να παρεις δεν μπορεις να κανεις κατι.αμα το ρουτερ σου παιζει με dmt τοτε το ριχνεις εσυ στα 6.

Μια χαρά εισαι φίλε μου εγώ φαντάσου με 6 SNR Margin forthnet όμως παίζω κοντά στα 22mbps οπότε φαντάζομαι και εσυ καπου εκει θα έπαιζες με 6. Γενικά ο Οτε παίζει με ψηλό snr και τυχερός εισαι που δεν εισαι πιο πάνω, για εμένα εισαι μια χαρά μην το σκαλίζεις.

Φίλος μου που ειναι οχι 1 χιλιόμετρο αλλα απέναντι ακριβώς απο τον οτε δεν πιάνει ακριβώς 24mbps οποτε γενικά ειναι πολύ δύσκολο να τα πιάσεις ειναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο.

Αν θέλεις την γνώμη μου θα μπορούσες να επενδύσεις σε ενα καλύτερο router γιατι ενδεχομένος να κερδίσεις κατι δηλαδή απο 22300 που ίσως να εισαι σε 22500 και γενικά και αυτα σπασίματα που έχεις με τα torrent ισως να στρώσουν με ενα καλύτερο router.

Κοίτα το draytek vigor 2700vg στα 25 euro και απλά θα χρειαστείς ενα firmware update για να χρησιμοποιήσεις full τις λειτουργίες του , η το ποιοτικότερο και ακριβότερο βέββαια Vigor 2710

και να θελει να το σκαλισει ο οτε θα κλεισει την βλαβη απευθειας.οπως ειχε πει ατομο απο τον οτε αν παιζεις κατω απο το μισο που παιζουν οι υπολοιποι εκει στο καφαο οκ εκει μπορει να το κοιταξει.οποτε και στα 12 να πεσει δεν θα του αλλαξουν κατι.αμα τα αλλαζαν ετσι θα πρεπε ολα τα καλωδια να πανε για πεταμα.

γεαια σας παιδια.. εχω σύνδεση hol 24 mbps και πιανω σχεδόν 8 mbps.. ειμαι απο απο τιν πατρα και μενω κατω απο το στρατοπεδο το κτχ.. αν ξερει καποιος που ειναι απο τιν πατρα να μου πει που ειναι το dslam ; μήπως ξερει να μου πει καποιος; ευχαριστω ..

το βασικο θα ηταν να μας πεις μεσα απο το ρουτερ ποσο attenuation εχεις για να δουμε αν ειναι Normal η οχι

πατρα εχει πχ

ΠΕΛΟΠΟΣΠλ. Βασιλέως Γεωργίου 4ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥΟλύμπου 3ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣΚωνσταντινουπόλεως & Κύπρουδεν ξερω σε ποιο απο ολα εισαι κοντα μια που δεν ξερω απο πατρα.αλλα για να μην κανουμε υποθεσεις πες μας ποσo attenuation,margin εχεις και ποσο συγχρονιζεις.

και υπαρχουν και χειροτερα.αλλοι συγχρονιζουν στα 2 Mbit και αλλοι δεν εχουν καν ιντερνετ.ο μεσος ορος βγαινει 10 Mbit .οποτε δεν εισαι ασχημα.

αν παιρνεις απο πελοπα πρεπει να εισαι 2-3 Km αποσταση κανα 35-40 attenuation ισως οποτε ειναι λογικα τα 8 Mbit.

Δημοσ.

poulinos@

Δεν θα ανέφερα βλάβη απλά μου πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχει ένα 25-30% συνδρομητών που πιάνουν 24mbps και ίσως αν ζητούσα κάποιος τεχνικός να τσεκάρει την γραμμή μου να πετύχαινα κάτι παραπάνω, αλλά σύμφωνα με αυτά που μου αναφέρετε μάλλον ακούγομαι υπερβολικός εεεε? και το 19 μια χαρά είναι.

Άλλαξα ρούτερ πήρα ένα Vigor 2700 και το Azureus τουμπεκί, αν και το εγκατέστησα μόλις σήμερα, μπορώ να πω ότι είναι πολύ σταθερή η σύνδεση με το καινούριο ρούτερ.

Δημοσ.

poulinos@

Δεν θα ανέφερα βλάβη απλά μου πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχει ένα 25-30% συνδρομητών που πιάνουν 24mbps και ίσως αν ζητούσα κάποιος τεχνικός να τσεκάρει την γραμμή μου να πετύχαινα κάτι παραπάνω, αλλά σύμφωνα με αυτά που μου αναφέρετε μάλλον ακούγομαι υπερβολικός εεεε? και το 19 μια χαρά είναι.

Άλλαξα ρούτερ πήρα ένα Vigor 2700 και το Azureus τουμπεκί, αν και το εγκατέστησα μόλις σήμερα, μπορώ να πω ότι είναι πολύ σταθερή η σύνδεση με το καινούριο ρούτερ.

δεν ειναι 25-30 % των συνδρομητων.απορω αν ειναι 5 τις 100 που πιανει ταχυτητα μεγαλυτερη απο 23900.και αυτοι θα ειναι οι μισοι forthnet Λογω του 6 snr γιατι με 9 στις υπολοιπες εταιρειες δυσκολο.οχι απλα υπερβολικος αλλα τρελλο θα σε θεωρησουν αμα παρεις τηλ.εδω παιζει καποιος στα 20 και μετα εχει βλαβη και παιζει στα 10 τους λες οτι εχει προβλημα η γραμμη και σου λενε μια χαρα ειναι.οσο για το ρουτερ καμια σχεση το vigor Με το μπαχαλο το αλλο.σαν να συγκρινεις Fiat με ferrari.vigor rulez και το 2700 ειναι τζαμπα απλα .το Philips ειναι σαπιδι.

Δημοσ.

γεια σας παιδια .. εχω hol 24 mbps πιανω 7.5 mbps περιπου και στο download δεν ξεπερνάει τα 950kbs.μενω στιν πατρα το dslam ειναι 2.500 χιλιομετρα περίπου απο το σπιτι μου στιν οδο καραισκακη (το γραφω για καποιον που ειναι απο τιν πατρα)ενω εγω μενω στιν εγλυκαδα που νομίζω πως εχει dislam η εγλυκαδα αλλα δεν με εχουν συνδέσει εκει .. ειναι καλη η ταχύτητα που πιάνω ή να τους ενοχλήσω λιγο στιν hol μλήπως γινει κατι και βελτιωθεί η ταχύτητα μου;

Δημοσ.

γεια σας παιδια .. εχω hol 24 mbps πιανω 7.5 mbps περιπου και στο download δεν ξεπερνάει τα 950kbs.μενω στιν πατρα το dslam ειναι 2.500 χιλιομετρα περίπου απο το σπιτι μου στιν οδο καραισκακη (το γραφω για καποιον που ειναι απο τιν πατρα)ενω εγω μενω στιν εγλυκαδα που νομίζω πως εχει dislam η εγλυκαδα αλλα δεν με εχουν συνδέσει εκει .. ειναι καλη η ταχύτητα που πιάνω ή να τους ενοχλήσω λιγο στιν hol μλήπως γινει κατι και βελτιωθεί η ταχύτητα μου;

α.7,5 Mbps ειναι κοντα στα 800-1000 kilobytes ταχυτητα οποτε εισαι μια χαρα.β.το dslam ειναι 2500 μετρα οχι 2500 χιλιομετρα.αν εισαι 2,5 km ναι τοτε ειναι νορμαλ η ταχυτητα σου.δεν μπορεις να πεις εσυ που να σε συνδεσουν και ας εχεις πιο κοντα σου καποιον αλλον οτε.αν το καφαο σου συνδεεται σε αλλον οτε που ειναι πιο μακρια δεν αλλαζει.οποτε πριν ενοχλησεις γιατι τζαμπα θα ενοχλησεις κανε ενα κοπο να μας κανεις ενα copy paste τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου εδω για να δουμε λιγα πραγματα παραπανω.atttenuation,margin κτλ.

Δημοσ.

θα μπεις μεσα στον ρουτερ λογικα με την Ip που εχει πχ 192.168.1.254 και καπου μεσα στο μενου θαπρεπει να γραφει attenuation,margin και ποσο συγχρονιζεις.εξαρτατε το ρουτερ που εχεις.δεν ειναι κατι δυσκολο.για την ip η την βλεπεις στο manual η την γραφει απο κατω η πας σε παραθυρο command prompt γραφεις Ipconfig και ειναι το νουμερο που γραφει στο default gateway(προεπιλεγμενη πυλη)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...