sifi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, λοιπόν θα ήθελα την γνώμη σας καθώς χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα μάλλον η ποιότητα της σύνδεσης μου είναι άθλια. Η ονομαστική τιμή της σύνδεσης που πληρώνω είναι 24Mbps και ο πάροχος Conn-x. Eδώ πρέπει να πω πως όταν είχα κάνει το συμβόλαιο ήταν μικρότερη αλλά πρίν περίπου 1-1,5 χρόνο αν θυμάμαι καλά ο ΟΤΕ από μόνος του αναβάθμισε όλες τις συνδέσεις. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι παραπονεμένος αφού κατεβάζω ένα αρχείο 700 MB (Βίντεο) σε περίπου δέκα λεπτά (ή 1,3 MB/s η καλύτερη ταχύτητα D torrent κάτω από καλές συνθήκες S/P). Σήμερα όμως και λόγο κάποιου άλλου θέματος μπήκα σε αυτό το site του ΟΤΕ: http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/dsl_baudtec_TW263R4_10.htm ...και βάση των δικών τους λεγόμενων (βλέπε πίνακες) και σε σύγκριση πάντα με τα δικά μου στατιστικά: Downstream - Upstream SNR Margin: 9.8 - 9.9 db Line Attenuation: 44.9 - 37.8 db Data Rate: 10865 - 388 kbps ...η ποιότητα της σύνδεσης μου βγαίνει από μέτρια έως κακή. Και όπως σας είπα, πρακτικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά στις αναζητήσεις που έκανα επί του θέματος και στα άρθρα που διάβασα είδα ανθρώπους με πολύ χαμηλότερη σύνδεση με πολύ καλύτερα στατιστικά και πολλά περισσότερα παράπονα από μένα. Θα έπρεπε να αρχίσω να παραπονιέμαι κι εγώ? Υπάρχουν πρακτικά πράγματα που μπορώ να κάνω εγώ για να βελτιώσω την κατάσταση? Παράδειγμα: 1) Tο καλώδιο που έρχεται από το καθιστικό στον χώρο που έχω τον υπολογιστή (το καλώδιο του τηλεφώνου εννοώ) έχει ένα μήκος 2-3 μέτρα μεγαλύτερο απ' ότι χρειάζεται, παίζει ρόλο? Αν το κόψω να έρχεται ακριβώς θα υπάρξει κάποια διαφορά? 2) To ρούτερ (καλά αυτό σίγουρα παίζει ρόλο) είναι το στάνταρ ρούτερ που δίνει η Conn-x το Router Baudtec TW263R4-A2 αλλά είναι τόσο τραγικό αυτό που να δικαιολογεί τόσο μεγάλες αποκλίσεις στα στατιστικά? 3)Αυτά τα στατιστικά που πήρα από το interface του router μου (192.168.1.1) είναι "πρό" ρούτερ δηλ. της γραμμής? Γιατί εάν ναι και να αλλάξω ρούτερ??? Ποιά η διαφορά??? Ή μετά το ρούτερ δηλ. αυτό που φτάνει τελικά στο PC αφού περάσει από το ρούτερ? Ρωτάω γιατί εάν είναι έτσι και να αλλάξω ρούτερ ίσως βελτιωθεί η κατάσταση σαν αποτέλεσμα-πρακτικά, αφού το ρούτερ θα διαχειρίζεται καλύτερα αυτό που δίνει η γραμμή αλλά τα στατιστικά θα έχουν παραμείνει το ίδιο. Λάθος? 4) Ο υπόλοιπος εξοπλισμός-παρελκόμενα splitters είναι ο στάνταρ που περιείχε το κουτί παρέα με το ρούτερ...παίζει κάποιο ρόλο??? 6) Παρατήρησα ότι ο ΟΤΕ έχει δώσει κάποια καινούργια firmware, μέσα σε αυτά και κάποιο για το συγκεκριμένο ρούτερ...υπάρχει περίπτωση αυτό να βοηθήσει πουθενά??? Αν όχι και αφού γενικότερα δεν έχω πρόβλημα λειτουργίας ποιός ο λόγος να το κάνω? Τέλος θέλω να πω ότι το σπίτι μου από το κτήριο του ΟΤΕ δεν απέχει περισσότερο από 1 χιλιόμετρο σε ευθεία γραμμή...μπορεί να λέω και πολύ-σίγουρα όμως δεν λέω λίγο. Επίσης πρόκειται για επαρχεία που πιστεύω ότι εδώ θα έπρεπε τουλάχιστον θεωρητικά η κατάσταση να είναι καλύτερη από άποψη συμφόρησης των γραμμών, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο και αν δεν κάνω κάποιο λάθος. Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.
louben Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Σημερα παρατηρησα και εγω οτι η κατασταση στο connex ειναι αθλια.Ευχομαι να ειναι παροδικο.
sifi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Σημερα παρατηρησα και εγω οτι η κατασταση στο connex ειναι αθλια.Ευχομαι να ειναι παροδικο. Να 'σαι καλά φιλαράκι...τώρα κάποιος άλλος μου είπε το ότι τα στατιστικά μου είναι καλά λέει και η σελίδα του ΟΤΕ πρέπει να κατέβει γιατί δεν ξέρουν τι λένε. Βγάλε άκρη...
isay Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 sifi αν ψάξεις το forum θα βρεις δεκαδες ανάλογες συζητήσεις. Στα βασικά. Αν θες να δεις τι πραγματικά συμβαίνει πρέπει να κάνεις τα παρακάτω: Να αποσυνδέσεις οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή (ακόμα και συναγερμό) απο την τηλεφωνική σου εγκατάσταση και να συνδέσεις στην κεντρική πρίζα (αυτή που μπαίνει στο σπίτι) μόνο το router (χωρίς splitter). Να δεις τα στατιστικά σου και να τα σημειώσεις. Να ρωτήσεις κάποιον στην πολυκατοικία σου για τα αντίστοιχα στατιστικά. Αν μένεις σε μονοκατοικία, ρωτάς κάποιο διπλανό γείτονα. Να ρωτήσεις κάποιον γείτονα σε αποσταση το πολύ ένα τετράγωνο απο το σπίτι σου. Αν τα νούμερα τους ειναι καλύτερα κατά 20-30% (ολίγον αυθαίρετο νούμερο αλλα ενδεικτικό οτι εχεις προβλημα) τότε να κοιτάξουμε εκ νεου που μπορεις να εχεις προβλημα. Αν είναι τα ίδια τοτε δεν εχεις προβλημα. Δυο ακόμα μικρές παρατηρήσεις. Η σύμβαση που εχεις ειναι εως 24mbps. Οι συνθήκες (Αποσταση σου απο οτε, ποιότητα καλωδίων, συνδέσεων,κλπ) καθορίζουν και την ταχύτητα που θα κλειδώσεις και απο τα γραφόμενα σου κλειδώνεις κάπου στα 10mbps. Τέλος η απόσταση απο τον ΟΤΕ. Είναι το εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ ή το data centre του ΟΤΕ που πάνε ολες οι γραμμές, όλων των providers;
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, λοιπόν θα ήθελα την γνώμη σας καθώς χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα μάλλον η ποιότητα της σύνδεσης μου είναι άθλια. Η ονομαστική τιμή της σύνδεσης που πληρώνω είναι 24Mbps και ο πάροχος Conn-x. Eδώ πρέπει να πω πως όταν είχα κάνει το συμβόλαιο ήταν μικρότερη αλλά πρίν περίπου 1-1,5 χρόνο αν θυμάμαι καλά ο ΟΤΕ από μόνος του αναβάθμισε όλες τις συνδέσεις. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι παραπονεμένος αφού κατεβάζω ένα αρχείο 700 MB (Βίντεο) σε περίπου δέκα λεπτά (ή 1,3 MB/s η καλύτερη ταχύτητα D torrent κάτω από καλές συνθήκες S/P). Σήμερα όμως και λόγο κάποιου άλλου θέματος μπήκα σε αυτό το site του ΟΤΕ: http://www.otenet.gr..._TW263R4_10.htm ...και βάση των δικών τους λεγόμενων (βλέπε πίνακες) και σε σύγκριση πάντα με τα δικά μου στατιστικά: Downstream - Upstream SNR Margin: 9.8 - 9.9 db Line Attenuation: 44.9 - 37.8 db Data Rate: 10865 - 388 kbps ...η ποιότητα της σύνδεσης μου βγαίνει από μέτρια έως κακή. Και όπως σας είπα, πρακτικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά στις αναζητήσεις που έκανα επί του θέματος και στα άρθρα που διάβασα είδα ανθρώπους με πολύ χαμηλότερη σύνδεση με πολύ καλύτερα στατιστικά και πολλά περισσότερα παράπονα από μένα. Θα έπρεπε να αρχίσω να παραπονιέμαι κι εγώ? Υπάρχουν πρακτικά πράγματα που μπορώ να κάνω εγώ για να βελτιώσω την κατάσταση? Παράδειγμα: 1) Tο καλώδιο που έρχεται από το καθιστικό στον χώρο που έχω τον υπολογιστή (το καλώδιο του τηλεφώνου εννοώ) έχει ένα μήκος 2-3 μέτρα μεγαλύτερο απ' ότι χρειάζεται, παίζει ρόλο? Αν το κόψω να έρχεται ακριβώς θα υπάρξει κάποια διαφορά? 2) To ρούτερ (καλά αυτό σίγουρα παίζει ρόλο) είναι το στάνταρ ρούτερ που δίνει η Conn-x το Router Baudtec TW263R4-A2 αλλά είναι τόσο τραγικό αυτό που να δικαιολογεί τόσο μεγάλες αποκλίσεις στα στατιστικά? 3)Αυτά τα στατιστικά που πήρα από το interface του router μου (192.168.1.1) είναι "πρό" ρούτερ δηλ. της γραμμής? Γιατί εάν ναι και να αλλάξω ρούτερ??? Ποιά η διαφορά??? Ή μετά το ρούτερ δηλ. αυτό που φτάνει τελικά στο PC αφού περάσει από το ρούτερ? Ρωτάω γιατί εάν είναι έτσι και να αλλάξω ρούτερ ίσως βελτιωθεί η κατάσταση σαν αποτέλεσμα-πρακτικά, αφού το ρούτερ θα διαχειρίζεται καλύτερα αυτό που δίνει η γραμμή αλλά τα στατιστικά θα έχουν παραμείνει το ίδιο. Λάθος? 4) Ο υπόλοιπος εξοπλισμός-παρελκόμενα splitters είναι ο στάνταρ που περιείχε το κουτί παρέα με το ρούτερ...παίζει κάποιο ρόλο??? 6) Παρατήρησα ότι ο ΟΤΕ έχει δώσει κάποια καινούργια firmware, μέσα σε αυτά και κάποιο για το συγκεκριμένο ρούτερ...υπάρχει περίπτωση αυτό να βοηθήσει πουθενά??? Αν όχι και αφού γενικότερα δεν έχω πρόβλημα λειτουργίας ποιός ο λόγος να το κάνω? Τέλος θέλω να πω ότι το σπίτι μου από το κτήριο του ΟΤΕ δεν απέχει περισσότερο από 1 χιλιόμετρο σε ευθεία γραμμή...μπορεί να λέω και πολύ-σίγουρα όμως δεν λέω λίγο. Επίσης πρόκειται για επαρχεία που πιστεύω ότι εδώ θα έπρεπε τουλάχιστον θεωρητικά η κατάσταση να είναι καλύτερη από άποψη συμφόρησης των γραμμών, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο και αν δεν κάνω κάποιο λάθος. Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις. εχεις γραψει πολλα εγω θα απαντησω με λιγα SNR Margin: 9.8 - 9.9 db Line Attenuation: 44.9 - 37.8 db Data Rate: 10865 - 388 kbps πλεον στις 24 αρες γραμμες δεν γινεται να εχεις πανω απο 10 snr εκτος αν στο βαλουν αυτοι απο default κατα τα αλλα με οτε εχεις 9 με forthnet 6 κτλ.οποτε αυτο το πινακακι ειναι ακυρο τελειως.δεν στεκει.μακαρι να επαιζε μονο ρολο το margin εσυ εχεις παρα πολυ καλη γραμμη.10 Mbit με 44 attenuation ειναι θαυμα.το Upload σου ειναι λιγο χαμηλο λογω του snr Που σε κλειδωνουν και του μεγαλου attenuation αλλα δεν μπορεις να κανεις και πολλα. οτι παιζεις καλα ειναι θαυμα με τετοια χαρακτηριστικα. καλο θα ειναι να εχεις μικρο τηλεφωνικο και μεγαλο δικτυου.αν δεν μπορεις να εχεις μικρο τηλεφωνικο τοτε παρε ενα δικτυου και καντο τηλεφωνικο.δηλαδη χρησιμοποιησε το ενα απο τα 4 ζευγαρια του Utp και βαλε rj11 klips.το γιατι ειναι καλυτερο το εχω γραψει σε διαφορα ποστς μην τα ξαναγραψω τωρα. τα στατιστικα ειναι μια χαρα.αρα δεν φταιει το ρουτερ.μπορει με ενα αλλο ρουτερ να συγχρονιζες καλυτερα αλλα μπορει να μην ηταν τοσο σταθερο λογω μεγαλου attenuation.τωρα απο ρουτερ σε ρουτερ μπορει να εβλεπες κανα mbit διαφορα δεν νομιζω παραπανω. αυτα ειναιτ ης γραμμης τα στατιστικα και ειναι αυτα που φτανουν στο pc σου αφου το ethernet δεν εχει απωλειες.αν αλλαξεις ρουτερ μπορει να παιξεις καλυτερα μπορει και χειροτερα. και λογικα με αλλο ρουτερ θα δεις πανω κατω τα ιδια χαρακτηριστικα.μικρες διαφορες και αυτες λογω toy chipset. μπορει πχ το 44 attenuation να ειναι 43 η 45. οχι ενταξει σπανια να πετυχεις μαπα splitter.εκει συνηθως αφηνεις μονο το ρουτερ πανω στην γραμμη και βλεπεις τι γινεται αν εχει διαφορα στην ταχυτητα συγχρονισμου η οχι. για μενα παντα κανε οτι firmware update βγει.καλυτερα να παιξει ναι.χειροτερα σπανια εως ποτε.και να παιξει χειροτερα ξαναβαζεις το previous αν και δεν προκειται. δεν γινεται να εισαι λιγοτερο απο km.το 45 attenuation δειχνει πανω απο 3 km αποσταση.οποτε ισως το κτιριο που νομιζεις οτι καταληγει η γραμμη σου να μην ειναι αυτο. εκτος αν μια στο εκατομμυριο εχει γινει κατι τοσο παραξενο στην γραμμη σου που ανεβαζει το attenuation τοσο στα υψη που δεν το νομιζω αυτο θα μπορουσε να ηταν μονο κανα φιλτρο πριν απο το ιντερνετ αλλα εκει δεν θα συγχρονιζες καν.επισης αν εχεις συναγερμο πρπει να βαλεις φιλτρο στο συναγερμο. Να 'σαι καλά φιλαράκι...τώρα κάποιος άλλος μου είπε το ότι τα στατιστικά μου είναι καλά λέει και η σελίδα του ΟΤΕ πρέπει να κατέβει γιατί δεν ξέρουν τι λένε. Βγάλε άκρη... καλα σου ειπε αυτος.επισης η καλυτερη δοκιμη αν πιανουν καποιου τα χερια ειναι οπως ειπε ο φιλος στο κεντρικο πριζακι χωρις τιποτε αλλο.αν πιανουν παραπανω τα χερια αποσυνδεεις ολα τα αλλα πριζακια και δοκιμαζεις μονο με τα 2 καλωδια που ερχονται απο κατω απο τον κατανεμητη.αν πιανουν ακομα πιο πολυ τα χερια σου κανεις δοκιμη κατανεμητη η στην χωνευτη.
sifi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 sifi αν ψάξεις το forum θα βρεις δεκαδες ανάλογες συζητήσεις. Στα βασικά. Αν θες να δεις τι πραγματικά συμβαίνει πρέπει να κάνεις τα παρακάτω: Να αποσυνδέσεις οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή (ακόμα και συναγερμό) απο την τηλεφωνική σου εγκατάσταση και να συνδέσεις στην κεντρική πρίζα (αυτή που μπαίνει στο σπίτι) μόνο το router (χωρίς splitter). Να δεις τα στατιστικά σου και να τα σημειώσεις. Να ρωτήσεις κάποιον στην πολυκατοικία σου για τα αντίστοιχα στατιστικά. Αν μένεις σε μονοκατοικία, ρωτάς κάποιο διπλανό γείτονα. Να ρωτήσεις κάποιον γείτονα σε αποσταση το πολύ ένα τετράγωνο απο το σπίτι σου. Αν τα νούμερα τους ειναι καλύτερα κατά 20-30% (ολίγον αυθαίρετο νούμερο αλλα ενδεικτικό οτι εχεις προβλημα) τότε να κοιτάξουμε εκ νεου που μπορεις να εχεις προβλημα. Αν είναι τα ίδια τοτε δεν εχεις προβλημα. Δυο ακόμα μικρές παρατηρήσεις. Η σύμβαση που εχεις ειναι εως 24mbps. Οι συνθήκες (Αποσταση σου απο οτε, ποιότητα καλωδίων, συνδέσεων,κλπ) καθορίζουν και την ταχύτητα που θα κλειδώσεις και απο τα γραφόμενα σου κλειδώνεις κάπου στα 10mbps. Τέλος η απόσταση απο τον ΟΤΕ. Είναι το εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ ή το data centre του ΟΤΕ που πάνε ολες οι γραμμές, όλων των providers; Κατ' αρχήν sorry αν ξανανοίγω χιλιοειπωμένα θέματα, αλλά ξέρεις ψάχνοντας το σήμερα σχεδόν όλη την ημέρα κατόρθωνα να βρω παρόμοιες περιπτώσεις με την δική μου που απαντούσαν σε κάποια από τα ερωτήματα μου αλλά όχι σε όλα και όχι με σιγουριά αφού κάθε περίπτωση βασίζεται σε διαφορετικά δεδομένα (άλλη σύνδεση, άλλος πάροχος, άλλο πρόβλημα κτλ). Θα κάνω το τεστ-έρευνα που μου προτείνεις και θα επανέρθω με πιο καθαρά δεδομένα. Σίγουρα δεν περιμένω να πιάνω 24, αλλά πιστεύω ότι αφού ο ΟΤΕ είναι λιγότερο από χιλιόμετρο (ναι εκεί είναι και τα γραφεία και το data centre του ΟΤΕ) και αφού κάποιοι προβληματίζονται με καλύτερα στατιστικά από τα δικά μου και μικρότερες συνδέσεις μου κάνει περίεργο, καταλαβαίνεις πως το σκέφτομαι? Δηλ. για να έχω μία σύνδεση που με τα δικά τους δεδομένα θα λέγεται καλή πρέπει να έχω το PC μου μέσα στο μαγαζί τους? Το αν ευθύνεται η κακή-παλαιά (εξωτερική) καλωδίωση του δικτύου καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα (βέβαια σε αύτη την περίπτωση δεν θα έπρεπε να "τάζουν και αυτές τις ταχύτητες που τάζουν) αλλά αν υπάρχουν κάποιες πρακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση (μέσα στο σπίτι μου) θα ήθελα να το ξέρω. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Κατ' αρχήν sorry αν ξανανοίγω χιλιοειπωμένα θέματα, αλλά ξέρεις ψάχνοντας το σήμερα σχεδόν όλη την ημέρα κατόρθωνα να βρω παρόμοιες περιπτώσεις με την δική μου που απαντούσαν σε κάποια από τα ερωτήματα μου αλλά όχι σε όλα και όχι με σιγουριά αφού κάθε περίπτωση βασίζεται σε διαφορετικά δεδομένα (άλλη σύνδεση, άλλος πάροχος, άλλο πρόβλημα κτλ). Θα κάνω το τεστ-έρευνα που μου προτείνεις και θα επανέρθω με πιο καθαρά δεδομένα. Σίγουρα δεν περιμένω να πιάνω 24, αλλά πιστεύω ότι αφού ο ΟΤΕ είναι λιγότερο από χιλιόμετρο (ναι εκεί είναι και τα γραφεία και το data centre του ΟΤΕ) και αφού κάποιοι προβληματίζονται με καλύτερα στατιστικά από τα δικά μου και μικρότερες συνδέσεις μου κάνει περίεργο, καταλαβαίνεις πως το σκέφτομαι? Δηλ. για να έχω μία σύνδεση που με τα δικά τους δεδομένα θα λέγεται καλή πρέπει να έχω το PC μου μέσα στο μαγαζί τους? Το αν ευθύνεται η κακή-παλαιά (εξωτερική) καλωδίωση του δικτύου καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα (βέβαια σε αύτη την περίπτωση δεν θα έπρεπε να "τάζουν και αυτές τις ταχύτητες που τάζουν) αλλά αν υπάρχουν κάποιες πρακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση (μέσα στο σπίτι μου) θα ήθελα να το ξέρω. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. μην ζητας συγνωμη.καθε προβλημα ειναι ξεχωριστο. παντως σε πολυ σπανιες περιπτωσεις το attenuation αλλαζει .απο την αλλη ειναι και παραξενο να παιζεις 10 mbit με 44 attenuation.εκτος αν τα αναφερει λαθος το ρουτερ οποτε εκει πρεπει να κανεις δοκιμη με αλλο router η κανε ενα firmwareupdate να δουμε αν θα αλλαξει κατι.αν ειναι πραγματι λιγοτερο απο km ναι θα πρεπε να ειχες πολυ παραπανω.ανετα 15+.επισης λιγο πολυ λιγο παραξενο το upload σου.24 mbit εχω δει να παιζουν ατομα που ηταν 150 μετρα απο τον οτε.απο εκει και περα μπορει να δεις ατομα να ειναι διπλα στον οτε και να πιανουν 15 μονο.δηλαδη ειναι η αποσταση ειναι και η ποιοτητα του χαλκου.ετσι ειναι το adsl παγκοσμιως οχι μονο εδω.οσο πιο μακρια τοσο πιο χαλια.με 44 attenuation οπως σου ειπα πρεπει να εισαι κανονικα κανα 3 km.αν εισαι τοσο και στο εξωτερικο να ησουν τα ιδια θα επαιζες .απλα στην ελλαδα ενταξει ειναι πιο χαλια η ποιοτητα των καλωδιων.για αυτο σου ταζουν εως 24 mbit και οχι 24 .επειδη ακριβως ειναι η ποιοτητα του χαλκου και η αποσταση που τα καθοριζουν.για αρχη αν μπορεις ανοιξε το κεντρικο πριζακι αποσυνδεσε τα παντα βρες με ενα πολυμετρο ποια ειναι τα 2 καλωδια που ερχονται απο κατω και δες εκει συγχρονισμο.εκτος αν πιανουν τα χερια σου κατανεμητη η χωνευτη.παντως κατι μου λεει οτι δεν εισαι 1 Km που λες και οτι τα στατιστικα ειναι φυσιολογικα.θα δειξει.
sifi Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 καλο θα ειναι να εχεις μικρο τηλεφωνικο και μεγαλο δικτυου.αν δεν μπορεις να εχεις μικρο τηλεφωνικο τοτε παρε ενα δικτυου και καντο τηλεφωνικο.δηλαδη χρησιμοποιησε το ενα απο τα 4 ζευγαρια του Utp και βαλε rj11 klips.το γιατι ειναι καλυτερο το εχω γραψει σε διαφορα ποστς μην τα ξαναγραψω τωρα. Δεν χρειάζεται να ξαναγράψεις γιατί είναι καλύτερο αλλά αν θες εξήγησε λίγο τι πρέπει να κάνω και πως γιατί δυστυχώς αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Δεν φταις εσύ απλά εγώ δεν ασχολήθηκα μέχρι σήμερα με αυτό. δεν γινεται να εισαι λιγοτερο απο km.το 45 attenuation δειχνει πανω απο 3 km αποσταση.οποτε ισως το κτιριο που νομιζεις οτι καταληγει η γραμμη σου να μην ειναι αυτο. Έκανα και εγώ την διαίρεση και θεωρητικά βγαίνει 3,5 χιλ. περίπου αλλά πρακτικά στην πραγματικότητα δηλ. η απόσταση σε ευθεία είναι λιγότερο από ένα χιλιόμετρο. Πέρα του ότι εδώ είναι χωριό και 3,5 χιλιόμετρα είναι όλη όλη η αγορά, ακόμη και με το Google Earth που το μέτρησα τώρα, το βγάζει 0,56 χιλιόμετρα (σε ευθεία). Περί αυτού δεν υπάρχει θέμα, είμαι βέβαιος. εκτος αν μια στο εκατομμυριο εχει γινει κατι τοσο παραξενο στην γραμμη σου που ανεβαζει το attenuation τοσο στα υψη που δεν το νομιζω αυτο θα μπορουσε να ηταν μονο κανα φιλτρο πριν απο το ιντερνετ αλλα εκει δεν θα συγχρονιζες καν.επισης αν εχεις συναγερμο πρπει να βαλεις φιλτρο στο συναγερμο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πάνω στην γραμμή εκτός από το ρούτερ και ένα ασύρματο τηλέφωνο. Θα δοκιμάσω απευθείας και θα δώσω πάλι στατιστικά. Τέλος θέλω να πω ότι δεν είμαι κανένας ψείρας να ψάχνω να βρω το δέκατο του MB απλά μου κάνει εντύπωση...ή αυτά τα στατιστικά που δίνουν από τον ΟΤΕ σαν μέτρο σύγκρισης στους πελάτες τους είναι τελείως άκυρα (που τους μειώνει πιο κάτω κι απ' το μείον) ή κάτι πάει πολύ λάθος με την σύνδεση μου. Ψάχνω να δω μήπως τόσο καιρό χάνω το μισό των δυνατοτήτων που πληρώνω και δεν το έχω καταλάβει, γιατί βάση των στατιστικών αυτό φαίνεται. Thanks θα επανέρθω με περισσότερα στοιχεία.
isay Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Κατ' αρχήν sorry αν ξανανοίγω χιλιοειπωμένα θέματα, αλλά ξέρεις ψάχνοντας το σήμερα σχεδόν όλη την ημέρα κατόρθωνα να βρω παρόμοιες περιπτώσεις με την δική μου που απαντούσαν σε κάποια από τα ερωτήματα μου αλλά όχι σε όλα και όχι με σιγουριά αφού κάθε περίπτωση βασίζεται σε διαφορετικά δεδομένα (άλλη σύνδεση, άλλος πάροχος, άλλο πρόβλημα κτλ). Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Κάνε τις δοκιμές που σου πρότεινα και θα δείξει αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ή οχι.
sifi Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 πρεπει να κανεις δοκιμη με αλλο router η κανε ενα firmwareupdate να δουμε αν θα αλλαξει κατι. Θα κάνω αύριο με το φως της ημέρας το firmwareupdate, μετρήσεις πριν και μετά θα επιβεβαιώσω και πάλι την απόσταση (αν και εκεί είμαι σίγουρος) και θα σας ενημερώσω με ότι στοιχεία προκύψουν και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ! Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Κάνε τις δοκιμές που σου πρότεινα και θα δείξει αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ή οχι. Ok, επανέρχομαι αύριο με νεότερα, thanks!
isay Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Η αποσταση που υπολογίζεις δεν πρέπει να ειναι με απευθείας οπτική επαφή αλλά με την πορεία που ακολουθεί το τηλεφωνικό δίκτυο, απο το τηλ κεντρο μεχρι το σπιτι σου.
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Η αποσταση που υπολογίζεις δεν πρέπει να ειναι με απευθείας οπτική επαφή αλλά με την πορεία που ακολουθεί το τηλεφωνικό δίκτυο, απο το τηλ κεντρο μεχρι το σπιτι σου. απλα και παλι ειναι παραξενο.αλλο 3 km + και αλλο λιγοτερο απο km που λεει ο φιλος μας.οσο και γυρω γυρω να κανει το καλωδιο δεν γινεται να βγαινει 3km απο μισο. 6 φορες παραπανω.που στο καλο παει διαμεσω λαμιας στο καφαο?η περισσεψαν 2-3 Km καλωδιο και λενε αστο να υπαρχει και το τυλιξαν γυρω γυρω
sifi Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Η αποσταση που υπολογίζεις δεν πρέπει να ειναι με απευθείας οπτική επαφή αλλά με την πορεία που ακολουθεί το τηλεφωνικό δίκτυο, απο το τηλ κεντρο μεχρι το σπιτι σου. Σήμερα παρόλο που είμαι βέβαιος για ότι σας λέω όσον αφορά την απόσταση (άλλωστε το είπε και το Google Earth), πήρα το αυτοκίνητο και έκανα την διαδρομή και προφανώς όχι σε ευθεία, αλλιώς δεν θα σας έγραφα τώρα ! Ακόμη και με τις λίγες στροφές που μεσολαβούν (3), το κοντέρ έγραψε 700 και κάτι ψιλά μέτρα. Η τύχη μου το έκανε και συνάντησα και έναν γνωστό μου, πρώην (συνταξιούχο) υπάλληλο του ΟΤΕ και έκανα την και την δεύτερη επιβεβαίωση, πως το data center του ΟΤΕ συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο που βρίσκεται το εμπορικό κατάστημα-μαγαζάκι! Αν και ήμουν βέβαιος και γι' αυτό, αφού όπως σας είπα εδώ είναι χωριό, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει άλλη εγκατάσταση του ΟΤΕ και να μην το γνωρίζω (όχι μόνο εγώ δηλ. ο καθένας-μην παρεξηγηθούμε κιόλας ). Προμηθεύτηκα και κάποια πραγματάκια που χρειαζόμουν για το τσεκ και αύριο θα τα τσεκάρω όλα, αφού σήμερα δυστυχώς δεν πρόλαβα. Θα γράψω πάλι αύριο με αποτελέσματα και βλέπουμε. Thanks!
sifi Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν, σήμερα έκανα όλες τις δοκιμές που μου προτείνατε, παίρνοντας κάθε φορά που έκανα μία αλλαγή και μετρήσεις έτσι ώστε να εντοπίσω το πρόβλημα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ, όμως δυστυχώς είχα ξεχάσει να σας πω κάτι που τελικά αποδείχτηκε σημαντικό. Το καλώδιο του τηλεφώνου που ερχόταν από το καθιστικό δεν κατέληγε κατευθείαν στο ρούτερ αλλά στο UPS. Από το UPS έφευγε ένα άλλο μικρότερο σε μήκος αλλά και σε διατομή καλώδιο για το ρούτερ. Αυτό για την προστασία της γραμμής. Οι τσιφούτηδες της TURBO-X, γιατί τέτοιο είναι το UPS, είχαν βάλει ένα καλώδιο που μόνο για να δέσω καμιά φασολιά κάνει, μισό στο πάχος του κοινού τηλεφωνικού καλωδίου (αντί 4 σύρματα, 2). Και μιλάμε για ένα καλώδιο ενός μέτρου, "Σιγά ρε παιδιά μη πέσει έξω η εταιρία"!!! Αντικαθιστώντας αυτό το καλώδιο με ένα πιο ενισχυμένο, είδα κατευθείαν μία διαφορά της τάξεως των 2,5 - 3,5 μονάδων (SNR Margin) και 27 - 28 μονάδων (Line Attenuation). Αγόρασα και έβαλα κι ένα φίλτρο στο τηλέφωνο, το οποίο όμως δεν έδωσε κάποια σημαντική διαφορά, κάτι δέκατα της μονάδας, και έτσι πιστεύω πως μπορώ να πω ότι το πρόβλημα λύθηκε. Ανέβασα αυτά τα screenshots για να δείτε την διαφορά. Και εδώ μπορείτε να δείτε σε ποιά κατηγορία κατατασσόταν η σύνδεση πριν (με κόκκινο) και μετά την αλλαγή του καλωδίου (πράσινο) στον πίνακα που με σπαζοκεφάλιασε. Και τώρα αν κάνουμε την διαίρεση Downstream Line Attenuation: 17,4 db / 13,81 = 1,26 που πλησιάζει κατά πολύ περισσότερο στην πραγματικότητα σε σχέση με την απόσταση, απ' ότι τα 3,5 χιλιόμετρα που έβγαινε πριν. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και sorry για την παράλειψη. Αν το είχα εντοπίσει πιο πριν δεν θα παιδευόμασταν στο γιατί δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Αλλά που να φανταστώ πως κάποιοι λυπούνται και δυο καλωδιάκια στο πάχος της τρίχας.
biomecanoid Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 πρέπει να το βγάλεις από το ups και ειδικά από τα χαζό ups turbo-x πολύ πιθανό να κάνει περισσότερο κακό αντί για καλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα