Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα πρωί http://www.msystems.gr/index.php?category=2031&product=11417 116 ευρω, τωρα μολις 143 ! ! !

Ε Λ Ε Ο Σ

Προφανως δεν εχει στοκ και πλεον αγοραζει με τις νεες τιμες που βαζει ο διανομεας.. μεσα θες να μπει ο ανθρωπος;

Αυτο το κανουν για να εχει καποιο στοκ η αγορα και να μην μεινει ασαλιωτη αυτους τους 1/2 μηνες που θα κρατηθουν ετσι οι τιμες.. αφου παραγονται πολυ λιγοι HDD.

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απο απλη περιεργεια περασα παλι απο πλαισιο πειραια.Ειχα παει πριν 1 εβδομαδα ακριβως να παραλαβω ενα docking station και εναν WD earx.

Θυμομουν ΑΚΡΙΒΩΣ το "αποθεμα"που ειχαν και μεσα στις βιτρινες και θυμαμαι απο ποια στοιβα πηρε και μου εδωσε τον δικο μου(ποσα ειχε καθε στοιβα κλπ)

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ναι εχουν ανεβασει την τιμη ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΚ που εχουν!:mrgreen:

οχι οτι μου κανει εντυπωση απλα επειδη συζητατε περι αδειων αποθηκων και οτι αγοραζει απ ευθειας απο τον προμηθευτη με τις νεες τιμες.

και σαν να μην εφταναν ολα αυτα απο χτες εχει αρχισει και βγαζει σταδιακα bad sectors ο δισκος που κουβαλαω μαζι μου ενας samsung HM500LI :mad:

Δημοσ.

εχουν δικαιωμα να ανεβασουν την τιμη στα στοκ και στις καινουργιες εισαγωγες (οπου επιβαλλεται βεβαια)

δυστυχως ειναι ετσι στο εμποριο και δε μπορουμε να κανουμε κατι. ελευθερη αγορα και αν θες αγοραζεις. μονο οπλο που εχουμε στα χερια μας ειναι να μην αγορασουμε ετσι ωστε να πεσει η ζητηση. αυτο βεβαια ειναι αδυνατο οπως καταλαβαινετε οποτε δεχομαστε τις τιμες και οποιος θελει αγοραζει.

ετσι εγινε και πριν 2-3 (οκτωβριος 2009 αν θυμαμαι) χρονια με τον τριπλασιασμο των τιμων στις ddr2 (για αλλους λογους τοτε ετσι επεβαλε η διεθνης αγορα τοτε). τι και αν ειχαν στοκ στις αποθηκες τους με τιμολογια στις παλιες τιμες. ανεβηκαν εν μια νυκτη τα παντα.

Δημοσ.

ρε παιδιά ,

παλιό είναι το θέμα με τους σκληρούς , παίζει εδώ και μήνα κοντά , και δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές . Εκτιμάται το terra να φτάσει 300 ευρώ , αν και το βρίσκω μάλλον υπερβολικό . Και επειδή και η μνήμη έχει πέσει πάρα πολύ , υποπτεύομαι ότι και εκεί θα αρχίσουν να κάνουν παιχνίδια με τεχνικές ελλείψεις κλπ . Τοχουν δοκιμάσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά δεν τους έβγαινε . Τώρα με τους σκληρούς φαίνεται ότι τους βγαίνει, μέχρι κάποιος να σπασει την συμφωνία . Μην τσιμπάτε .

Δημοσ.

Αυτό το "εργοστάσιο" που "βγάζει τις μνήμες", από το 1992 που ασχολούμε με τα PC-ιά, χρόνο παρά χρόνο "καίγεται".

Πότε θα καταλάβουν ότι πρέπει να εγκαταστήσουν καλύτερο σύστημα πυρόσβεσης...

:rolleyes:

Δημοσ.

ψαχνω για εξωτερικο δισκο περιπου στα 320 gb καμια εβδομαδα τωρα και προσπαθω να υπολογισω αν συμφερει να το παρω απο εδω ή απο εξω.

Κι εξω αρχιζουν να αυξανουν τις τιμες αλλα σε καμια περιπτωση μεσα σε μερες να κανουν αυξηση της ταξης του 50-60 ή 100% οπως κανουν τα μαγαζια εδω.

Η μεγαλυτερη αυξηση που ειδα, σε συγκεκριμενο μοντελο στο εξωτερικο ηταν 2,7 ευρω!

Δημοσ.

εγώ να κάνω άλλη μια ερώτηση γιατί είμαι και λίγο χαζός? :-(

η πλημμύρα έγινε σε εργοστάσιο westedn digital όπως λέει και το προηγούμενο λινκ.Οι τιμές ανέβηκαν μόνο σε wd ή σε όλες τις μάρκες?

Δημοσ.

αυτο βεβαια ειναι αδυνατο οπως καταλαβαινετε οποτε δεχομαστε τις τιμες και οποιος θελει αγοραζει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του τοπικ δεν είναι αδύνατο φυσικά. Δεν νομίζω να έχει κανείς pc χωρίς σκληρό δίσκο (εξαρούνται οι νέες συνθέσεις, μιλάω καθαρά για αναβαθμίσεις), κι όμως, από όταν δημιουργήθηκε το τοπικ στάνταρ θα ανέβηκαν οι πωλήσεις των δίσκων (και πολύ ίσως). Και ο μέσος αγοραστής θα είναι ήδη κάτοχος 500-1000GB δίσκου. Θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ πλαίσιο/multirama κλπ :P

Δημοσ.

εγώ να κάνω άλλη μια ερώτηση γιατί είμαι και λίγο χαζός? :-(

η πλημμύρα έγινε σε εργοστάσιο westedn digital όπως λέει και το προηγούμενο λινκ.Οι τιμές ανέβηκαν μόνο σε wd ή σε όλες τις μάρκες?

Ε ναι βασικα και εγω αυτο σκεφτομαι. Η WD επαθε ζημια, οι αλλοι γιατι τις ανεβαζουν?

Αν και ακτεπεκταση στο λινκ πιο πανω λεει:

Other hard drive manufacturers (such as Seagate) will also be affected as component suppliers have experienced flooding. According to Western Digital CEO John Coyne, it will all add up to a significantly reduced supply of hard drives into 2012.

Δηλαδε θα συνεχιστει και το μες στο 12 η ελλειψη και οι υψηλες τιμες? Ρε μπας και μας δουλευουν για να μας τα παρουν περιοδο κρισης που χουμε?

Δημοσ.

Το ιδιο γινεται και με τις ψυκτρες των επεξεργαστων. Εχουν αυξηθει υπερβολικα. Προσπαθουν να καλυψουν την ζημια απο την μειωμενη ζητηση. Δεν πανε καλα.

Δημοσ.

εγω απορω γιατι τα "μεγαλα"καταστηματα ανεβασαν ΜΟΝΟ τους εσωτερικους...:mrgreen:

οκ πες για εσωτερικους δεν εχουν στοκ(δεν παιζει)

εχουν ΗΔΗ ανεβασει τιμες ενω οι εξωτερικοι ειναι ακριβως στα ιδια επιπεδα

Δηλαδη εναν μη ψαγμενο καταναλωτη τον συμφερει να παρει 2ΤΒ εξωτερικο που ειναι φτηνοτερος απ τον αντιστοιχο εσωτερικο :devil:

Δημοσ.

Η πλημμύρα έγινε στη Ταϋλάνδη γενικώς, όχι μόνο στο σημείο που είχε εργοστάσιο η WD. Δελτίο τύπου έχει εκδώσει και η Seagate (έβαλα links παραπάνω).

Δες και το παρακάτω κέιμενο από http://www.tomshardware.com/news/seagate-wd-hard-disk-drive-thailand-flood,13802.html

The hard drive market is reacting to the heavy floods in Thailand.

Zoom

Prices for hard drives have jumped by as much as 50 percent within one week, market research firm IHS said. About a quarter of all hard drives are manufactured in Thailand and it appears that all major vendors are affected in some way.

...

A Seagate manager told CRN India that the company expects and "acute" shortage of drives and that the manufacturer expects prices to increase. However, there was no information how sharp this increase can be. Both WD and Seagate said that the floods in Thailand have created a problem for the industry that will take several quarters to resolve.

Πάντως η αύξηση των τιμών σε στυλάκι 100% είναι επιεικώς αδικαιολόγητη. Ε, όχι και μας προστατεύουν από την έλλειψη, δεν είναι δικαιολογία αυτή να αυξήσεις τη τιμή λες και είναι πετρέλαιο ένα πράγμα. Συνεννοημένη αισχροκέρδεια σε διεθνές επίπεδο, θα βγάλουν τους δίσκους + τα σπασμένα + κέρδος (άντε να τους πλυμμηρίζει κάθε χρόνο δηλαδή, καλά είναι). Επίσης δε νομίζω να επηρεάστηκε ακριβώς (!) το ίδιο πχ η WD με τη Seagate ώστε να υπάρχουν και οριζόντιες αυξήσεις επί των τιμών, εκτός αν φτιάχνονταν στο ίδιο εργοστάσιο. Λογικά θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στο ποσοστό... αισχροκέρδειας. Μιλάμε για κλίκα και για καρτέλ ή μου φαίνεται.

Υ.Γ. Η κατάσταση αποτελεί και (ηθικό δίδαγμα) δείγμα δωρεάν γι άλλες σχετικές καταστάσεις, όπως πχ:

- τί θα γινόταν αν δεν υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 εταιρείες σκληρών

- πώς θα νιώθαμε αν αύριο επιστρέφαμε στη δραχμή και τρώγανε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα ένα 100~150% πάνω λόγω υποτίμησης

Δημοσ.

Οι τιμές των σκληρών είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ! Ειλικρινά προκαλούν "θλίψη" :(

Ζητάνε 70 ευρώ για τον 1600AAJS που μέχρι εχθές δεν δίναμε καν σημασία ότι υπάρχει σαν δίσκος!

Μόλις τώρα είδα ότι έχει ανοιχτεί σχετικό νήμα που κοίταξα για σκληρό δίσκο και κουφάθηκα! :blink:

Το "Αυγό" πάντως έχει στοκ στις παλιές τιμές:

Newegg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...