Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μην κάνουν τους εμπόρους λοιπόν.

μα την εχουν πατησει ηδη και πολλα μαγαζια δε τα εμπιστευονται οι προμηθευτες γι'αυτο πλεον δεν εχουν στοκ!

απλα βαζουν στο τιμοκαταλογο την τιμη που βγαινει απο χονδρικη +φπα+κερδος

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μα την εχουν πατησει ηδη και πολλα μαγαζια δε τα εμπιστευονται οι προμηθευτες γι'αυτο πλεον δεν εχουν στοκ!

απλα βαζουν στο τιμοκαταλογο την τιμη που βγαινει απο χονδρικη +φπα+κερδος

Ωραία ΑΡΑ ο συντηρητικός έμπορος δε θα πάρει 50 ακριβούς δίσκους αλλά 20 (50χ20=1000). Και να έχει και να είναι μέσα στο κέρδος του σωστά; Δε θέλει να ρισκάρει.

Θα πουλήσει του 20 δίσκους λοιπόν ΟΠΟΤΕ τους πουλήσει μια και δε μπαίνει μέσα, θα βγάλει άλλη μία χήνα και πάμε για επόμενη κλπ κλπ

Παιδιά μη χρυσώνουμε το χάπι.

Και να στο πω αλλιως; Αν οι τιμές πέφτανε κατα 50%, περίμενες το πλαίσιο να σου ρίξει τιμές ΑΜΕΣΩΣ?

Δε νομίζω...

Δημοσ.

Και να στο πω αλλιως; Αν οι τιμές πέφτανε κατα 50%, περίμενες το πλαίσιο να σου ρίξε τιμές ΑΜΕΣΩΣ?

Δε νομίζω...

πέρα από όλα τα άλλα που συμφωνώ, αυτό είναι το αποκορύφωμα. Είναι παρόμοιο φαινόμενο με τη βενζίνη, όταν ακριβαίνει το πετρέλαιο την ίδια μέρα ακριβαίνει η βενζίνη, όταν πέφτει είτε πέφτει αργά αργά η τιμή της βενζίνης είτε καθόλου. Έτσι λοιπόν κ εδώ μέσα σε 2 μέρες είδαμε μέχρι κ αυξήσεις 100%, δεν νομίζω όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση μέσα σε μιά μέρα να ρίξουν 50%.

Δημοσ.

κοιτα ο πιο συντηρητικος ειναι αυτος που δεν εχει καθολου στοκ και δεν αγχωνεται.

βεβαια ισχυει οσο λιγοτερους τοσο καλυτερα οπως το λες...

τωρα για τη μειωση το καθε μαγαζι προσπαθει να βγαλει οτι περισοτερο μπορει(οσο το παιρνει)

τα μικρα μαγαζια εχουν καλυτερες τιμες στα πλαισια της προσπαθειας τους να αποκτησουν μεριδιο στην αγορα.

το πλαισιο δε θα τις ριξει αμεσως εννοειται θα κοιταξει να βγαλει οτι μπορει απο το υπερκερδος.Τοτε θα ειναι απατη και θα πουλαει ακριβα.

δε θα μπορει να το κανει για πολυ αυτο ομως αναγκαστικα θα τις ριξει(οχι ομως τοσο οσο και οι υπολοιποι)

οπως ισχυει με ολα τα προιοντα του πουλαει τωρα θα τους παει...

Δημοσ.

κοιτα ο πιο συντηρητικος ειναι αυτος που δεν εχει καθολου στοκ και δεν αγχωνεται.

βεβαι ισχυει οσο λιγοτερους τοσο καλυτερα οπως το λες...

τωρα για τη μειωση το καθε μαγαζι προσπαθει να βγαλει οτι περισοτερο μπορει(οσο το παιρνει)

τα μικρα μαγαζια εχουν καλυτερες τιμες στα πλαισια της προσπαθειας τους να αποκτησουν μεριδιο στην αγορα.

το πλαισιο δε θα τις ριξει αμεσως εννοειται θα κοιταξει να βγαλει οτι μπορει απο το υπερκερδος.Τοτε θα ειναι απατη και θα πουλαει ακριβα.

δε θα μπορει να το κανει για πολυ αυτο ομως αναγκαστικα θα τις ριξει(οχι ομως τοσο οσο και οι υπολοιποι)

οπως ισχυει με ολα τα προιοντα του τωρα θα τους παει...

Θα σου πω κάτι

Κατά 90% ο δεν έχων αποθήκη/στοκ χάνει παρά κερδίζει. Οταν θα μπει ο πελάτης στο μαγαζί μου και μου πει θέλω οδοντογλυφίδες (παράδειγμα είναι) και του πω δεν έχω, περίμενε να παραγγείλω και το έχεις σε 1,2,3 μέρες. Αυτός θα πάει στον δίπλα που το έχει και εγώ θα τον χάσω.

Με απλά λόγια έμπορος σημαίνει έχω στοκ, έχω αποθήκη και παίρνω και το ρίσκο. Δε θέλω να το πάρω; Να πάω να πίνω ένα καφέ γιατί απλά δεν είναι δουλειά μου.

Οταν όμως εγώ ο ΕΜΠΟΡΟΣ έχω 100 κομμάτια στην αποθήκη μου και ακούγεται αύξηση τιμών και αυξάνω την τιμή, από την μια λέγομαι μάγκας στα ελληνικά αλλά αισχροκερδώ από την άλλη. Μπράβο μου βέβαια γιατί είχα στοκ. Είμαι Ελληνάρας και θα γδύσω κόσμο και θα βάλω λεφτά στη τσέπη μου.

Ετσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με τη λογική της αρπαχτής.

Και δύσκολα πιστεύω ότι μεγάλα καταστήματα που τα βλέπω και πουλάνε δίσκους 100 ευρώ ενώ χθες τους είχαν 60 πχ ότι δεν είχαν στοκ.

Δημοσ.

κοιτα εγω μαζι σου αλλα θα δεις οτι απο αυριο ολα τα μαγαζια θα αυξησουν τις τιμες...

ειτε εχουν στοκ ειτε δεν εχουν...

ολοι θα ηθελαν να τους δινουν φτηνα για να τους δωσουν ολους!

ολοι λαμογια θα ειναι?δε μπορει και το 100%!

αρα θα εχουν τους λογους τους...

υγ:το pc1 δε στοκαρει ουτε δισκο!απιστευτο?

Δημοσ.

Μα σου μιλάω για μεγάλα μαγαζιά με αποθήκες.

Το μικρό μαγαζί της γειτονιάς οκ θα έχει 5 δίσκους θα τους πουλήσει και τέλος. Θα πάρει σε νέα αυξημένη τιμή θα πουλήσει αυξημένα. Οκ δεκτό

Ομως η μαγκιά θα ήταν ποια; Ευκαιρία τα μεγάλα μαγαζιά να σπάσουν τα μούτρα στα μικρά και να μείνουν μόνα τους, να θησαυρίσουν μετά.

Απλό παράδειγμα αν είχα ένα μεγαλοκατάστημα με 100 δισκους στην αποθήκη και οι μικροί πουλάνε 100ευρώ+ εγώ θα βάραγα 50 το κάθε δίσκο. Ο πελάτης είναι το ζόρι να μπει στο μαγαζί. Αν τον πιάσεις δύσκολα τον αφήνεις. οπότε προς το παρόν βγάζω το λογικό κέρδος αλλά αφήνω χωρίς δουλειά τους μικρούς. Σπάνε τα μούτρα τους. Μένω μόνη μου στην αγορά και κερδίζω περισσότερα μετά. Αυτή είναι η μαγκιά και όχι η αρπαχτή.

Και γι΄αυτό το λόγο εταιρίες αντέχουν 30 χρόνια και άλλες ανοίγουν σήμερα και κλείνουν αύριο. Ο μάγκας στο τιμόνι κάνει τη διαφορά. Ο μάγκας σκέφτεται μελλοντικά ο άλλος πως θα κάνω σπίτι με πισίνα τώρα.

Δημοσ.

αυτο που λες ειναι σαν μια προσφορα.

Οταν σου τελειωναν οι 100 ομως τι θα εκανες?

γιατι ειναι ουσιαστικα σαν να τους χαρισες...

οκ θα εφτιαχνες ονομα,φημη κτλ αλλα τα μεγαλα μαγαζια το εχουν ηδη αυτο!

γι'αυτο πιο πιθανο ειναι να κανει μικρο μαγαζι κατι τετοιο οπως ειχε γινει με τα iphone4 πριν κατι μηνες αν θυμαμαι καλα...

Δημοσ.

Ποια προσφορά όταν βγάζω το κανονικό κέρδος και δεν βάζω έκπτωση στο προϊόν;

Πουλαγα αυτά που είχα στην αποθήκη μου 50ευρώ έτσι και αλλιώς ή όχι; Εβγαζα τα 25ευρώ μου ή όχι;

Δε βλέπω την προσφορά!

Απλά δεν πουλάνε οι άλλοι. Ο πελάτης έρχεται σε εμένα και όχι στον διπλανό.

Καθυστερώ τις πωλήσεις τους ναι ή όχι;

Ερχεται η νέα παρτίδα δίσκων ναι ή όχι;

Ως μεγαλύτερο κατάστημα εγώ και με μεγαλύτερες ποσότητες που αγοράζω δεν παίρνω και καλύτερη έκπτωση;

Πάλι δε μπορώ να έχω καλύτερη τιμή από το μικρό μαγαζί της γειτονιάς;

Συνεχίζω να κρατάω το πελάτη μου;

Οι επιταγές του μικρού πως πληρώνονται σε αυτό το διάστημα οεο;

Ετσι πάει το σύστημα. Ο μεγάλος έχει πάντα την ευκαιρία να φάει το μικρομάγαζο που δεν έχει αποθήκη.

Και αυτό γιατί έχουμε σε όλα ελεύθερη αγορά. Δεν είναι όπως πχ στα βιβλία όπου ισχύει η Ενιαία τιμή βιβλίου για 2 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης. Που είτε είσαι μεγαλοβιβλιοπώλης είτε συνοικιακός το ίδιο θα πουλήσεις.

Δημοσ.

Παλιότερα αν κρατούσες έναν δίσκο μετά από 1-2 μήνες έχανε την αξία του. Με τα σημερινά δεδομένα αξίζει να κρατάς απόθεμα δίσκων :-D

Ευτυχώς έχω εδώ και μήνες έναν σχεδόν αμεταχείριστο 1.5TB δίσκο που είχα πάρει από τα lidl.

Δημοσ.

Παλιότερα αν κρατούσες έναν δίσκο μετά από 1-2 μήνες έχανε την αξία του. Με τα σημερινά δεδομένα αξίζει να κρατάς απόθεμα δίσκων :-D

Ευτυχώς έχω εδώ και μήνες έναν σχεδόν αμεταχείριστο 1.5TB δίσκο που είχα πάρει από τα lidl.

πόσο μου τον δίνεις; :devil:

Δημοσ.

Drop shipping - τριγωνική πώληση στην ουσια τις παραδοσεις τις στελνει ο προμηθευτης τους με τις αποθηκες...

1ον οπως ειπε καποιος πιο πανω για το πετρελαιο ειναι παρανομο να ανεβαζεις τιμες ΑΛΛΑ ποιος θα τους ελεγξει?

2ον το συνηθες προβλημα ειναι οταν γυρισεις σκληρο-ραμ-καρτα γραφικων θα σου πουν με την τιμη που το χες παρει αν εχει ανεβει η τιμη και με την τιμη του τωρα αν εχουν κατεβει:P

στις ραμ οι ddr2 σε πολλες περιπτωσεις ειναι πιο ακριβες απο τις ddr3 γιατι υπηρχε μεγαλη ζητηση και μικρη παραγωγη για καποιο λογο!

Δημοσ.

σιγουρα τον συμφερει με τη νεα τιμη!

τωρα παμε παλι:

εστω οτι πουλαγες τους 100*50 ειχες 2500κερδος

μετα με τη νεα τιμη για να αγορασεις 100 ηθελες 5.000!!!

που θα τα εβρισκες?

και μη μου πεις οτι θα αγοραζες 20.Οσους και να αγοραζες τα 2500 τα ειχες χασει!γι'αυτο λεω οτι ειναι προσφορα για διαφημιση

εκτος αν εκλεινες το μαγαζι και δεν αγοραζες ποτε ξανα δισκους!

σιγουρα θα δουμε νεες τιμες και στις αγγελιες!

Δημοσ.

Θα έπιανε καλό χρήμα στην μαύρη αγορά σήμερα.

Τώρα δεν τον πουλάω γιατί έχουν φουλάρει οι εσωτερικοί μου (samsung 1tb + wd640MB).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...