pbp Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας, Έστω ότι χρησιμοποιώ την generic class ArrayList. Όταν την δηλώνω για ένα συγκεκριμένο τύπο πχ <String>.. οκ μπορώ να δουλέψω κανονικά με τις συναρτήσεις της και να προσθέσω και να αφαιρέσω στοιχεία. Ti αλλάζει όμως αν την δηλώσω για έναν τύπο που έχω φτιάξει εγώ πχ μια κλάση Person με πεδία private String name; private String surname; private int age; και τις κατάλληλες συναρτήσεις set & get. Πως πχ θα μπορέσω να προσθέσω στοιχεία σε κάθε πεδίο (name,surname,age) της κλάσης (του τύπου) Person ξεχωριστά? Ευχαριστώ.
bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δεν ειμαι σίγουρος τι ρωτάς, αλλά για να προσθέσεις αντικείμενα τύπου Person στην ArrayList θα κινηθείς οπως και με το string: >Person p = new Person(...); ArrayList<Person> aL = new ArrayList<Person>(); aL.add(p); Και για να παιξεις με κάποιο στοιχείο της Array List κανονικά: >aL[10].setSurname("Παπαδόπουλος");
moukoublen Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 2 Τρόποι: έστω > ArrayList<Person> lst = new ArrayList<Person>(); // πρόσθεση στοιχείων στην λίστα... 1ος > lst.get(0).setFirstName("fff"); 2ος > Person tmpPerson = lst.get(0); tmpPerson.setLastName("dsrfds"); >aL[10].setSurname("Παπαδόπουλος"); Νομίζω οτι στην java δεν υπάρχει στο ArrayList απευθείας προσπέλαση με τα "[]".
moukoublen Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Γενικότερα είναι αρκετά γλυκιά συνήθεια η υπερφόρτωση τελεστών του .net αλλα ενταξει... Δεν είναι και κάνα σπουδαίο εμπόδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα