pournaras Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Αφού υπάρχουν και άτομα σαν τον παπί που πιστεύουν οτι τα λογικά πράγματα που λέει το μνημόνιο θα πραγματοποιηθούν, τότε πάμε καλά. Το μνημόνιο πρέπει να είναι πιο λαικιστικό και απο κόμματα της δεκαετίας του 80. Λέει οτι θα γίνουν όλες αυτές οι ουάου μεταρρυθμίσεις με τη λάθος συνταγή και με τους λάθος ανθρώπους. Μιλάμε για σίγουρη επιτυχία. Πάντως εγώ ήδη γεύτικα τα καλά στο σύστημα υγείας. Έβηχα για 10 μέρες και αποφάσισα να πάρω στον ΕΟΠΥ να κλείσω ραντεβού. Το ΙΚΑ της περιοχής μου δεν είχε παθολόγο και όλοι οι παθολόγοι στις 3 περιοχές γύρω απο μένα είχαν ραντεβού για τον Ιούλιο και μετά. Αποτέλεσμα? Πήγα και έσκασα 30€ ευρώπουλα και πλήρωσα και τα φάρμακα με μεγαλύτερη συμμετοχή. Και τώρα που δεν μου έχει περάσει πλήρως και θα πρέπει να ξαναπάω, θα σκάσω άλλα 30€. Έτσι ξέρω και γω να "εξορθολογίζω τα έξοδα τους κράτους". Και αν μετά εγω πω στο γιατρό να μην μου κόψει απόδειξη και να του δώσω 20-25 θα είμαι ελληνάρας που δεν πληρώνει φόρους. Το οτι δε θα πραγματοποιηθει το μνημονιο, φταιει το ιδιο ή οι δικοι μας που δεν το πραγματοποιουν; Ειναι πρακτικα αδυνατον να γινουν οι αλλαγες που λεει, ή απλα δε θελουμε εμεις να τις κανουμε;
παπι Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Αφού υπάρχουν και άτομα σαν τον παπί που πιστεύουν οτι τα λογικά πράγματα που λέει το μνημόνιο θα πραγματοποιηθούν, τότε πάμε καλά. Το μνημόνιο πρέπει να είναι πιο λαικιστικό και απο κόμματα της δεκαετίας του 80. Λέει οτι θα γίνουν όλες αυτές οι ουάου μεταρρυθμίσεις με τη λάθος συνταγή και με τους λάθος ανθρώπους. Μιλάμε για σίγουρη επιτυχία. Πάντως εγώ ήδη γεύτικα τα καλά στο σύστημα υγείας. Έβηχα για 10 μέρες και αποφάσισα να πάρω στον ΕΟΠΥ να κλείσω ραντεβού. Το ΙΚΑ της περιοχής μου δεν είχε παθολόγο και όλοι οι παθολόγοι στις 3 περιοχές γύρω απο μένα είχαν ραντεβού για τον Ιούλιο και μετά. Αποτέλεσμα? Πήγα και έσκασα 30€ ευρώπουλα και πλήρωσα και τα φάρμακα με μεγαλύτερη συμμετοχή. Και τώρα που δεν μου έχει περάσει πλήρως και θα πρέπει να ξαναπάω, θα σκάσω άλλα 30€. Έτσι ξέρω και γω να "εξορθολογίζω τα έξοδα τους κράτους". Και αν μετά εγω πω στο γιατρό να μην μου κόψει απόδειξη και να του δώσω 20-25 θα είμαι ελληνάρας που δεν πληρώνει φόρους. Το οτι συμφωνω με ενα μεγλο μερος του μνημονιου δεν συνεπαγεται οτι ειμαι υπερ καποιων κομματων. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι παντα το πατε στο κομματικο, εγω απλος δινω ενα hint στο κοσμο που κραζει το μνημονιο, του λεω το απλουστατο διαβασε το. Τωρα για το μεταρρυθμισεις με λαθος συνταγη.... Δηλαδη τι πρεπει να προηγηθει για να φτιαξουν μια βαση δεδομενων στην εφορια; Αναπτυξη; Μειωση ανεργιας; Μεχρι και το facebook εχει περισσοτερες πληροφοριες για μενα παρα η εφορια (δεν υπερβαλω, η εφορια δεν ξεις ποσο χρονων ειναι ο φορολογουμενος )
kostas_dr Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Στην εφορία δεν υπάρχει σύνδεση των υπολογιστών απο όροφο σε όροφο στο ίδιο κτήριο! Τι να λέμε τώρα;
capten- Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Πάντως κάποια μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί.Βεβαια κάποια πράγματα που αφορά την λειτουργία και την παραγωγικότητα του δημοσιου τομέα για ψηφοθηρικούς και καιροσκοπικούς λόγους δεν έχουν γίνει απολύτως τίποτα.Μάλλον τα ελάχιστα.Αλλα έχω την upopsia ότι έχουμε φάει τον γάιδαρο και μας λείπει η ουρα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα τουλάχιστον η ελληνική οικονομία θα μπει σε μια φάση σταθερότητας οποτε μένει η κυβέρνηση και η ΕΕ να πάρουν τα απαιτούμενα μετρα να δώσουν χρήματα και να βελτιωθεί το δημόσιο.Έτσι να έχουμε και μια ελπίδα να βελτιωθεί η παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα και να αυξηθεί η κατανάλωση ώστε να βγούμε από τα σκατά που είμαστε τώρα. Αν όμως κάποιοι μας πάνε στη δραχμή έχω την υποψία για μια τετραετία θα ακούμε τις ...ερπύστριες στους δρόμους των πόλεων μας μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και όλη η υπόλοιπη Ευρώπη και όχι μονο θα μπει σε μια άνευ προηγούμενο κρίση σε ότι αφορά τα τελευταία 60 χρονια. Και αμφιβάλλω αν θα θέλουν τους μεγαλύτερους κλεφτες και απατεώνες την επομενη φορα στα σαλόνια τους. Νομίζω ok διότι μπορεί και να κάνω λάθος alla στη παρούσα φάση το ευρώ είναι μονόδρομος όχι μονο για την Ελλάδα αλλα για όλη την υφήλιο.Αργότερα ίσως να συζητήσουμε έξοδο από ευρώ η τουλάχιστον να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ.
kostas_dr Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Τα οχήματα για να κινήσουν τις ερπύστριες θέλουν και ένα σωρό καύσιμα που δεν θα' χουμε! Μάλλον περίπολοι με γαϊδούρια (χωρίς gps), σαν την γνωστή διαφήμιση στην τηλεόραση, θα υπάρχουν!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 [...] Μάλλον περίπολοι με γαϊδούρια (χωρίς gps), σαν την γνωστή διαφήμιση στην τηλεόραση, θα υπάρχουν! Πουτέ! Μ'ριζ' κουπριά!
Critter Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Το οτι δε θα πραγματοποιηθει το μνημονιο, φταιει το ιδιο ή οι δικοι μας που δεν το πραγματοποιουν; Ειναι πρακτικα αδυνατον να γινουν οι αλλαγες που λεει, ή απλα δε θελουμε εμεις να τις κανουμε; Και τα 2 παίζουν ρόλο. Λαικισμός = να υπόσχεσαι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Το μνημόνιο δομικά και εφαρμόζοντας κατα γράμμα αυτά που λέει,δεν μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητο αποτέλεσμα που υπόσχεται, για λόγους που έχουμε ξανασυζητήσει και κυρίως λόγο της βίαιης προσαρμογής που επιτάσει. Κατά δεύτερο λόγο φταίνε αυτοί που το εφαρμόζουν οι οποίοι δεν ξέρω τι ακριβώς παιχνίδι παίζουν. Χαζοί δεν είναι πάντως και άμα θέλαν να το εφαρμόσουν, θα το εφάρμοζαν. Δεν τους φταίνε ουτε οι συντεχνίες, ούτε οι συνδικικαλιστές που έιναι δικά τους παιδιά. Αποδείξανε με τις περικοπές στο δημόσιο (πραγμα αδιανόητο λιγα χρόνια πρίν) ότι αν θέλουν να κάνουν κάτι, το κάνουν. Αν με ρωτάς σαν πολίτη αν θέλω να γίνουν οι αλλάγες, σαφώς και θέλω, αρκεί να γίνουν σε ένα ανθρώπινο πλαίσιο, που η πλειοψηφία του κόσμου θα μπορεί να καλύψει τουλάχιστον τις πρώτες ανάγκες. Όταν όμως πολλές οικογένειες δεν έχουν να φάνε και αφορούν πολύ κοντινά μου πρόσωπα, πραγματικά διχάζομαι για πολλά πράγματα. Δηλαδη τι πρεπει να προηγηθει για να φτιαξουν μια βαση δεδομενων στην εφορια; Αναπτυξη; Μειωση ανεργιας; Μεχρι και το facebook εχει περισσοτερες πληροφοριες για μενα παρα η εφορια (δεν υπερβαλω, η εφορια δεν ξεις ποσο χρονων ειναι ο φορολογουμενος ) Ήπια προσαρμογή λέγεται και κατανομή των βαρών εκεί που αναλογούν και όχι σε κάτι συντάξεις των 300-700€ κτλ. Οι υπάλληλοι τους πληρώνανε τους φόρους τους τόσα χρόνια. Οι δημόσιοι όλους και οι ιδιωτικοί τους περισσότερους. Αλλοί δεν πληρώνανε και συνεχίζουν να μην πληρώνουν. Κι'όμως πάλι την πληρώνει ο μισθωτος σύμφωνα με το αγαπητό μνημόνιο. Επομένως σωστή η βάση δεδομένων, αλλά να πληρωθεί αναλογικά απο τον ελληνικό λαο και όχι απο τους ίδιους και τους ίδιους ώστε η κοινωνία να έχει να φάει. Τέλος, σου έδωσα και παραδειγμα με το συστημα υγείας για τον περίφημο εξορθολογισμό του. Εξορθολογισμός του συστήματος υγείας = κόβω της παράνομες συνταγές, ελέγχω τις προμηθείες κτλ. Δεν σημαίνει κόβω τα φάρμακα και την περίθαλψη απο αυτούς που τα χρειάζονται όπως επιτάσει το μνημόνιο και εφαρμόζουν οι συνεργάτες των συντακτών του.
skiabox Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Στην εφορία δεν υπάρχει σύνδεση των υπολογιστών απο όροφο σε όροφο στο ίδιο κτήριο! Τι να λέμε τώρα; http://www.skai.gr/news/finance/article/204016/i-psifiopoiisi-dimosion-upiresion-tha-eihe-exoikonomisei-sto-kratos-340-dis/ Το ελληνικό δημόσιο θα είχε εξοικονομήσει 340 δισ. ευρώ αν είχε ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες του τα τελευταία 17 χρόνια, ανέφερε ο Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, στο ρ/σ του ΣΚΑΪ. Τόνισε δε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να δώσει ώθηση μέσα από την κρίση που διανύουμε στον τομέα των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας που ως χώρα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Και ένα σχόλιο από εμένα ως επαγγελματία της πληροφορικής (προγραμματιστής) : Κρίμα πάντως για ένα project 3 μηνών το πολύ να πεθαίνει ένας ολόκληρος λαός από την πείνα.
viper2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 http://www.skai.gr/n...kratos-340-dis/ Το ελληνικό δημόσιο θα είχε εξοικονομήσει 340 δισ. ευρώ αν είχε ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες του τα τελευταία 17 χρόνια, ανέφερε ο Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, στο ρ/σ του ΣΚΑΪ. Τόνισε δε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να δώσει ώθηση μέσα από την κρίση που διανύουμε στον τομέα των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας που ως χώρα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Και ένα σχόλιο από εμένα ως επαγγελματία της πληροφορικής (προγραμματιστής) : Κρίμα πάντως για ένα project 3 μηνών το πολύ να πεθαίνει ένας ολόκληρος λαός από την πείνα. το νουμερο παντως ειναι λιγουλακι μεγαλο...
FarCry Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 το νουμερο παντως ειναι λιγουλακι μεγαλο... Το ελληνικό δημόσιο θα είχε εξοικονομήσει 340 δισ. ευρώ αν είχε ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες του τα τελευταία 17 χρόνια για 17 χρονια λεει. αυτο μας κανει 20 δισ ευρω το χρονο κερδος. βεβαια ειμαστε στο ευρω απο το 2002 οποτε δε ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο το πραγμα
παπι Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 το νουμερο παντως ειναι λιγουλακι μεγαλο... Μπορει και να βγαινει Ουσιαστικα εχουμε χοντρικα χοντρικα f(x) = x * 17 + x * 6% * 17
Porg Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Λαικισμός = να υπόσχεσαι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Το μνημόνιο δομικά και εφαρμόζοντας κατα γράμμα αυτά που λέει,δεν μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητο αποτέλεσμα που υπόσχεται, για λόγους που έχουμε ξανασυζητήσει και κυρίως λόγο της βίαιης προσαρμογής που επιτάσει. Το μνημόνιο είναι στην ουσία ένα δάνειο που μας δόθηκε με προϋπόθεση να κάνουμε όλα αυτά που έπρεπε να κάνουμε τόσα χρόνια!Το έβαλε ένας φίλος πριν καλό είναι να διαβαστεί απο όλους!Άποψη μου, το 80% είναι σωστά, 20% είναι λάθος μέτρα ή μη εφαρμόσιμα στην ελληνική πραγματικότητα Κατά τα άλλα, λαϊκιστές είναι αυτοί που εναντιώνονται στο μνημόνιο και τάζουν τάζουν τάζουν στη λογική του λεφτά υπάρχουν... τα αποτελέσματα αυτής της λογική τα είδαμε, τα ζούμε Παράδειγμα, πριν απο λίγο στο ΣΚΑΙ λέει ο άλλος λέει θα σωθούμε καθώς θα ανακηρύξουμε ΑΟΖ σε μία μέρα και μετά θα τρέχουν τα δις...αστεία πράγματα που απευθύνονται σε ηλίθιους που έφυγαν απτα παλιά μαντριά και ψάχνουν νέα. Συνοψίζω όσα θέλω να πω σε μία πρόταση: Δεν ψάχνουμε λύση αλλά νέους δημαγωγούς!
rodin002 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω σε οτι φορά το μνημόνιο, διαβάζοντας το είδα οτι οι περικοπές εχουν ήδη γίνει. Μήπως τελικά δεν θέλουνε κάποιοι να εφαρμοστεί γιατί πλήττονται συμφέροντα όσων κλέβανε απο το κράτος τοσα χρόνια και κάνουνε προπαγάνδα?? Μου φαίνεται πολύ περίεργο κάποια γνωστά μπλογκ να είναι τελείως απόλυτα.
skiabox Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Πάντως σίγουρα δεν είναι project 3 μηνών. Καλά έτσι θέλουν να πιστεύεις σίγουρα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ειδικοί στο αντικείμενο , που είναι και οι μόνοι που ξέρουν αν γίνεται ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις