Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε, εντάξει, σχολιαστής ήταν, θεωρίες έλεγε. Απέκτησε και μια αναγνωρισιμότητα.

Τελευταία ήταν συχνα πυκνά καλεσμένος του Παπαδάκη (αυτό τώρα είναι θετικό ή αρνητικό; )

Σχολιαστης ο οποιος αρχισε να κανει περιοδιες σε ολη την ελλαδα και να λεει αυτα που λεει... δεν τον λες απλο σχολιαστη.

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ίσως έχει και πολιτικές φιλοδοξίες. Νομίζω ότι έχει προχωρήσει σε κάτι πιο οργανωμένο, αλλά δεν θυμάμαι τίτλο που έχει το κίνημα (ωχ, απογορευμένη λέξη!)

Δημοσ.

Έξω απ' την Ευρώπη;;; Θα καταντούσαμε σαν την Αλβανία επι Χότζα (δοξασμένες εποχές είναι η αλήθεια).

Ενώ ας πούμε τώρα που είμαστε στην ευρώπη και έχουμε και το €, θα χεστούμε στο τάλαρο να ουμ. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η υπόθεση. Λύση είτε έξω είτε μεσα στην Ευρώπη, αυτη τη στιγμη όπως είναι τα πράγματα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ή το βουλώνουμε και πάμε σε κινεζοποίηση ή δεν το βουλώνουμε και πάμε σε πτώχευση με βίαιη εισαγωγή της φτώχειας στη ζωή μας, με την θεωρητική προοπτική απο το μηδέν να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε, εφόσον οργανωθεί σωστά το κράτος. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Δημοσ.

Ναι μεγάλη προσωπικότητα ο Καζάκης

σημασία έχει alkis ο τρόπος που ενημερωνόμαστε και αν αυτός είναι αμερόληπτος και αντικειμενικός πράγμα που δεν ισχύει

για τα ΜΜΕ παγκοσμίως γιατί είναι ελεγχόμενα.

Η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9 διέκοψε την λειτουργία της διότι οι συντελεστές της δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις "άνωθεν υποδείξεις". Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου και ημέρα Πέμπτη, οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει "υπόδειξη" αλλαγής πλεύσης.

Δημοσ.

Κινήσεις εντυπωσιασμού,να πάρουν κανα χαζό με το μέρος τους.

Δεν τους εμπόδισε αυτό σήμερα να αφήσουν έναν ακόμη σακάτη στο δρόμο.

Γούρουνοι....

Δημοσ.

Συγνώμη, αλλά η αστυνομία απειλεί πως θα συλλάβει..;

Κανονικά η εισαγγελία δεν δίνει εντολή;

ακομη δεν εχεις μαθει οτι οι κρατικοι θεσμοι εδω στην ελλαδα δεν λειτουργουν οπως οριζει το Συνταγμα;

ο καθενας κανει οτι γουσταρει εδω.

Ενώ ας πούμε τώρα που είμαστε στην ευρώπη και έχουμε και το €, θα χεστούμε στο τάλαρο να ουμ. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η υπόθεση. Λύση είτε έξω είτε μεσα στην Ευρώπη, αυτη τη στιγμη όπως είναι τα πράγματα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ή το βουλώνουμε και πάμε σε κινεζοποίηση ή δεν το βουλώνουμε και πάμε σε πτώχευση με βίαιη εισαγωγή της φτώχειας στη ζωή μας, με την θεωρητική προοπτική απο το μηδέν να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε, εφόσον οργανωθεί σωστά το κράτος. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Critter.εσυ δεν ησουν που υπεμενες οτι αν απολυθουν ΔΥ και ιδιωτικοποιηθουν οι ΔΕΚΟ,θα καταστραφει η οικονομια και θα εκτιναχθει η ανεργια; οτι οι ΔΥ ειναι αυτοι που συντηρουν την αγορα;

τωρα που φτασαμε στο σημερινο σημειο,με πανω απο 1m ανεργους,την αγορα να εχει τελματωσει,η οικονομια να εχει μονο αρνητικους δεικτες,να αυξανονται οι φοροι,να γινονται μειωσεις μισθων και να συνεχιζουμε

να δανειζομαστε απο τους ξενους,εφοσων συμβαινουν ολα,εσυ τι εχεις να πεις τωρα;

επιμενεις ακομη στην ιδια αποψη;

απο περιεργια ρωταω.

Δημοσ.

Critter.εσυ δεν ησουν που υπεμενες οτι αν απολυθουν ΔΥ και ιδιωτικοποιηθουν οι ΔΕΚΟ,θα καταστραφει η οικονομια και θα εκτιναχθει η ανεργια; οτι οι ΔΥ ειναι αυτοι που συντηρουν την αγορα;

τωρα που φτασαμε στο σημερινο σημειο,με πανω απο 1m ανεργους,την αγορα να εχει τελματωσει,η οικονομια να εχει μονο αρνητικους δεικτες,να αυξανονται οι φοροι,να γινονται μειωσεις μισθων και να συνεχιζουμε

να δανειζομαστε απο τους ξενους,εφοσων συμβαινουν ολα,εσυ τι εχεις να πεις τωρα;

επιμενεις ακομη στην ιδια αποψη;

Πως τα συνδέεις αυτά τα 2; Για ανελυσε το μου. Δηλαδή πως θεωρείς οτι η απόλυση 150.000 και η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ θα έλυνε το προβλημα του 1.000.000. Ας πούμε εμένα με μαθηματικά δημοτικού μου προκύπτει οτι 1.000.000 + 150.000 = 1.150.000 άνεργοι.

Δεύτερον, εγώ 2 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που ξέρω και βρίσκονται στο συγγενικό μου περιβάλλον, η μία είναι καθαρίστρια σε σχολείο στην Άρτα και απο 1100€ που έπαιρνε μετά απο 30 χρόνια δουλειάς, παίρνει 560€ και αλλον ένα που είναι στο υπουργείο οικονομικών, έπαιρνε 2500 και τώρα παίρνει 1300 μετά απο 27 χρόνια. Συνεπώς άσχετα με τις απολύσεις, απο τη στιγμή που το μισθολογικό κόστος έχει πέσει στο μισό (υπάρχουν απτά παραδείγματα...δεν ξέρω τι λένε τα κανάλια), είναι λες και εχουν μείνει οι μισοι δημοσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι μισοί συνεχίζουν με τους παλιούς μισθούς. Επίσης πολλοι φύγαν με πρόωρη συνταξιοδότηση και κάποιοι με εφεδρία. Είδες καμμιά βελτίωση; Ίσα ίσα που αυτό συντέλεσε σημαντικα στο 1m ανέργους. Απορώ πως δεν το καταλαβαίνεις και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις.

Εν πάσει περιπτώσει ανελυσε μου, τεκμηριωμένα και διεξοδικά το πως οι 150.000 φταίνε για το 1.000.000 και τότε θα μπώ στον κόπο να σου γράψω ένα σεντονάκι απο αυτά που έχω γράψει άπειρες φορές αλλα δεν μπαίνεις καν στον κόπο να διαβάσεις. Και απο τη στιμγή που απευθύνεσαι σε μένα, τότε θα πρέπει να είσαι αναλυτικός όπως εγώ για να μιλάμε με ίδιους όρους. Μην μου γράψεις πεποιθήσεις. Θέλω τεκμηρίωση που να εξηγεί συστημικά πως επηρρεάζει το ένα το άλλο.

Τριτον, οι ιδιωτικοποίησεις σαφώς και δεν βοηθάνε πουθενά καθως το μόνο που καταφέρνουν είναι να φέρνουν τα μελλοντικά κέρδη στο παρόν και να δίνουν μια προσωρινη ανάσα στον τρέχοντα προυπολογισμό. Και όταν λέω ανάσα, εννοω μια τρίχα απο τα @@ του χρέους. Απο την επόμενη χρονιά δεν θα έχεις ούτε αυτά τα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που προσέφεραν οι ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ και θα είσαι σε ακόμα χειρότερη θέση. Τα κέρδη αυτά θα τα έχει πλέον ο ιδιώτης και θα σου δίνει ψίχουλα απο φόρους, αν είσαι ικανός εσύ σαν κράτος να τα εισπράξεις. Αυτά ειναι οικονομικά που διδάσκονται στα πρώτα έτη και έχουν να κάνουν με λογιστική goodwill. Αν θες ψάξτο.

Τέλος, εγω είμαι απο αυτούς που έχω γράψει ξεκάθαρα οτι η κόντρα ιδιωτικός/δημόσιος τομέας είναι η στάχτη στα μάτια του λαού (εχω εξηγήσει γιατί) και γενικότερα η κατάσταση είναι μπρός γκρεμος και πίσω ρέμα. Δηλαδή για μένα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λύση στο τρέχον σύστημα. Είτε όπως έγραψα δεν θα πτωχεύσουμε ποτέ επίσημα και θα ακολουθήσουμε το δρόμο της κίνας και θα λεμε "ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ εχουμε 10% ανάπτυξη" και το 90% θα πεινάει, είτε θα πτωχεύσουμε επίσημα και θα ευχόμαστε να βρεθεί ο ηγέτης που θα καταφέρει να κάνει πραγματική επανίδρυση του κράτους απο τα συντριμια του.

Αν εσύ θεωρεις οτι ο ιδιώτης θα σε κάνει να επιστρέψεις στην ευημέρια (θα ήθελα μια συστημικη ανάλυση απο σένα και γι'άυτο), τοτε λυπάμε που θα στο πω, αλλα ο ιδιώτης το μόνο που θα κάνει θα είναι το πρώτο σενάριο. Δηλάδη να μας οδηγήσει σε μισθούς Βουλγαρίας - Κίνας και να καυχιέται μαζί με τον τότε δοσύλογο πρωθυπουργό μας οτι υπάρχει ανάπτυξη και δεν υπάρχει ανεργία. Κάτι σαν αυτό που έκανε πρόσφατα ο Βούλγαρος πρωθυπουργος, που με 41% του Βουλγαρικού λαού στα όρια της φτώχειας μας έκανε και συστάσεις μη του γ@μήσω τίποτα βραδιάτικο.

Δημοσ.

δηλαδη επιμενεις ακομη στην ιδια σου αποψη.να μην αγγιξει κανεις του ΔΥ και τις ΔΕΚΟ και να συνεχιζει να τους πληρωνει ο ιδιωτικος τομεας.

αυτο μου λες τωρα.ενταξει.

υγ. 150.000; δεν θα λυνανε το προβλημα,αφου θα παραμενανε τουλαχιστον αλλοι 850.000 ΔΥ που κανουν κουμαντο στην ελλαδα.αλλα ειναι μια καλη αρχη.

την οποια αρχη οι πολιτικοι αρχοντες προσπαθουν να αποφυγουν με νυχια και με δοντια,εδω και 2 χρονια.i wonder why.

Δημοσ.

^...άνθρωπε, προσπάθα να καταλάβεις κάποια πράγματα : ακόμη και εάν το Δημόσιο ως σύνολο είναι ΤΟΣΟ παρασιτικό (υπόθεση εργασίας είναι, αλλά λέμε ρε παιδί μου), το ξήλωμά του ΠΩΣ ακριβώς θα εξυπηρετήσει τη χώρα; Υπολειτουργεί που υπολειτουργεί (και με τα τελευταία ωραία κι αν έχει ψαλλιδιστεί), αν αποδεκατιστεί από προσωπικό, το ξεπούλημα των σχετικών επιχειρήσεων, και να μην ήταν, γίνεται επιβεβλημένο. Όπως σου είπαν ήδη και δεν εννοείς να καταλάβεις, τα όποια κρατικά έσοδα, θα περιοριστούν σημαντικά, και οι δε ιδιώτες που θ' αναλάβουν τις σχετικές επιχειρήσεις, πάλι εσένα τον ιδιώτη θα πηδήξουν. Λογικό δε σου φαίνεται μετά απ' ολ' αυτά, αντί να επιθυμείς αποδόμηση του κρατικού τομέα, να φωνάζεις για συμμάζεμα του...; Και ναι, να μπει χοντρό χέρι σε υψηλόμισθους, αργόμισθους και διευθυνταράδες. Και ναι, άρση και της μονιμότητας. Και ναι, να παταχθούν οι μίζες και 'γω δεν ξέρω τί άλλο. Να μπει τάξη όμως, όχι διάλυση.

Δημοσ.

δηλαδη επιμενεις ακομη στην ιδια σου αποψη.να μην αγγιξει κανεις του ΔΥ και τις ΔΕΚΟ και να συνεχιζει να τους πληρωνει ο ιδιωτικος τομεας.

αυτο μου λες τωρα.ενταξει.

υγ. 150.000; δεν θα λυνανε το προβλημα,αφου θα παραμενανε τουλαχιστον αλλοι 850.000 ΔΥ που κανουν κουμαντο στην ελλαδα.αλλα ειναι μια καλη αρχη.

την οποια αρχη οι πολιτικοι αρχοντες προσπαθουν να αποφυγουν με νυχια και με δοντια,εδω και 2 χρονια.i wonder why.

Ευχαριστώ πολύ για την διεξοδική σου ανάλυση, την τεκμηρίωση των απόψεων σου και τη διαστρέβλωση της δικιάς μου. Προφανώς και δεν έχεις ιδεά για αυτά που γράφεις. Είναι απο καιρό σαφές και απλά συνεχώς το επιβεβαιώνεις.

Υ.Γ : Βγες απο την αίρεση στην οποία είσαι. Δεν εξηγείται αλλιώς.

^...άνθρωπε, προσπάθα να καταλάβεις κάποια πράγματα : ακόμη και εάν το Δημόσιο ως σύνολο είναι ΤΟΣΟ παρασιτικό (υπόθεση εργασίας είναι, αλλά λέμε ρε παιδί μου), το ξήλωμά του ΠΩΣ ακριβώς θα εξυπηρετήσει τη χώρα;

Μη του βάζεις δύσκολα. Αυτά άκουσε να λένε, αυτά παπαγαλίζει. Τον έχω ρωτήσει και γω πόσες φορές και δεν ξέρει να απαντήσει. Και μου κανεί και την ερώτηση αν επιμένω, την ώρα που κάθε μέρα δικαιώνονται όλο και πιο πολύ αυτά που έγραφα και συνεχίζω να γράφω.

Δημοσ.

Στην Αγγλία έχουν απολυθεί πάνω απο 1 εκ. ΔΥ. Γιατί όχι και εδώ; Η σαβούρα σε κάτι απίθανες υπηρεσίες θα είναι στάνταρ γύρω στις 100.000.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...