Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Carrefour ειναι γαλλικη.

αυτο δεν το κανανε ηδη με την Ελλαδα; μονο που η επανεπενδυση εγινε βιλες και τζιπς εδω περα;

Το γνωρίζω ότι είναι Γαλλική...και η Public είναι U.K. Όλη η βόρεια Ευρώπη επωφελήθηκε απο την ανοικτή αγορά, αλλά κυρίως η Γερμανία. Όσο για την επανεπένδυση, ναι το έκαναν σε ένα βαθμό με τα ΚΠΣ τα οποία όμως ήταν κυρίως έργα ανάπτυξης υποδομών, τα οποία βέβαια έχουν αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία αλλά, με την επανεπένδυση εννοούμε να επιδοτήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις/βιομηχανίες έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Με λιγα λόγια να δώσουν λεφτά απευθείας στους Γερμανούς/Γάλλους κτλ επιχειρηματίες να ανοίξουν δουλειές εδώ και όχι στο Υπ.Οικονομικών.

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν οι Γερμανοί λοιπόν δεν θέλουν να χάσουν όλα αυτά τα προνόμια πρέπει να σοβαρευτούν και 1) να το πάρουν απόφαση ότι θα βάλουν λεφτά απο τη τσέπη τους 2) τα πλεονάσματα που παίρνουν να τα επανεπενδύουν στις ελλειματικές χώρες προκειμένουν να ωθήσουν την ανάπτυξη.

ακριβως οπως τα λες ειναι γιαυτο και δεν υπαρχει win-win situation

δηλαδη ή θα δωσει τα λεφτα που κερδισε η γερμανια πισω στις χωρες του νοτου βαζοντας την ΕΚΤ να σωσει την κριση οποτε και θα καταρρευσουν οι εξαγωγες της απο τον πλυθωρισμο, τερμα και τα μετρα που ταλανιζουν τους λαους απειλωντας τα κρατη με χρεωκοπια ή αντιο ευρω

γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος. το μονο χαρτι που ειχε να παιξει η γερμανια για να εχει win-win ηταν να αναγκασει ολα τα κρατη μελη της ευρωζωνης να της δωσουν το δικαιωμα, να εκχωρησουν δηλαδη την δημοσιονομικη τους "κυριαρχια". οποτε θα μπορουσε να σε σωσει αλλα και να ξυλοφορτωνει με μετρα.

ομως οι αγορες τρεχουν και δεν προλαβαινουν τις διαβουλευσεις για αλλαγες των συνθηκων οπως θελουν οι γερμανοι γιαυτο και τωρα βγαινουν δημοσιευματα οτι θα παρακαμψουν βρυξελλες, ευρωπαικους θεσμους και θα κανουν διμερης συμφωνιες μεταξυ τους ωστε να μπει ο ελεγχος στην υπερομαδα απο τον ιανουαριο. λογαριασαν χωρις τον ξενοδοχο ομως μιας που η φιλανδια ειπε βροντερο οχι και τους αδειασε η βρυξελλες με τον γιουνγκερ.

Οποτε καλειται η γερμανια να διαλεξει τι προκειται να χασει.

αυτη ειναι η διαφορα μεταξυ FED (αμερικη) και ECB (ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα)

http://www.capital.gr/News.asp?id=1341368

Δημοσ.

Zakkwylde : Πρέπει να καταλάβεις ότι οι ανοργάνωτοι θα 'τρέχουν' πάντα για να επωφελούνται οι οργανωμένοι.Επίσης η ολιγαρχία που δημιουργήθηκε εις βάρος των υπόλοιπων από την 10ετία του 80 και μετά και που πίστεψε ότι μπορείς να πληρώνεσαι χωρίς να παράγεις υπεραξία ή στην χειρότερη περίπτωση εμποδίζοντας - με τη γραφειοκρατεία που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που είναι μέσα από τον γκισέ- τις επενδύσεις , έχει εξελιχθεί πλέον στην χειρότερη μορφή μαφίας , καθώς πλέον για να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ζωής της, ζητάει πλέον λεφτά από ανέργους και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Δυστυχώς λοιπόν το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο ίδιος ο κόσμος, οπότε φώς στο τούνελ θα αργήσουμε να δούμε.

Επίσης μην ελπίζεις ότι η ροή των χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα θα συνεχίσει να γίνεται στα τυφλά όπως γινόταν τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι η πλήρης διακυβέρνηση από το εξωτερικό μιας και η ελληνική πολιτική τάξη έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ διαφθοράς και ανευθυνότητας (όχι ότι και να θέλει μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα , καθότι το δημόσιο σύστημα από κάτω φαίνεται να είναι πλήρως αυτονομημένο - ουσιαστικά μιλάμε για μπουλούκια αγροίκων - και να μην μπορεί να διορθωθεί)

Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι είναι Γαλλική...και η Public είναι U.K. Όλη η βόρεια Ευρώπη επωφελήθηκε απο την ανοικτή αγορά, αλλά κυρίως η Γερμανία. Όσο για την επανεπένδυση, ναι το έκαναν σε ένα βαθμό με τα ΚΠΣ τα οποία όμως ήταν κυρίως έργα ανάπτυξης υποδομών, τα οποία βέβαια έχουν αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία αλλά, με την επανεπένδυση εννοούμε να επιδοτήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις/βιομηχανίες έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Με λιγα λόγια να δώσουν λεφτά απευθείας στους Γερμανούς/Γάλλους κτλ επιχειρηματίες να ανοίξουν δουλειές εδώ και όχι στο Υπ.Οικονομικών.

σωστο αυτο.

Zakkwylde : Πρέπει να καταλάβεις ότι οι ανοργάνωτοι θα 'τρέχουν' πάντα για να επωφελούνται οι οργανωμένοι.Επίσης η ολιγαρχία που δημιουργήθηκε εις βάρος των υπόλοιπων από την 10ετία του 80 και μετά και που πίστεψε ότι μπορείς να πληρώνεσαι χωρίς να παράγεις υπεραξία ή στην χειρότερη περίπτωση εμποδίζοντας - με τη γραφειοκρατεία που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που είναι μέσα από τον γκισέ- τις επενδύσεις , έχει εξελιχθεί πλέον στην χειρότερη μορφή μαφίας , καθώς πλέον για να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ζωής της, ζητάει πλέον λεφτά από ανέργους και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Δυστυχώς λοιπόν το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο ίδιος ο κόσμος, οπότε φώς στο τούνελ θα αργήσουμε να δούμε.

Επίσης μην ελπίζεις ότι η ροή των χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα θα συνεχίσει να γίνεται στα τυφλά όπως γινόταν τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι η πλήρης διακυβέρνηση από το εξωτερικό μιας και η ελληνική πολιτική τάξη έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ διαφθοράς και ανευθυνότητας (όχι ότι και να θέλει μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα , καθότι το δημόσιο σύστημα από κάτω φαίνεται να είναι πλήρως αυτονομημένο - ουσιαστικά μιλάμε για μπουλούκια αγροίκων - και να μην μπορεί να διορθωθεί)

πολυ σωστο και αυτο.

Δημοσ.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι η πλήρης διακυβέρνηση από το εξωτερικό

δεν θελω να γινω γερμανος. ελληνας γεννηθηκα και θα πεθανω

• Like 1
Δημοσ.

δεν θελω να γινω γερμανος. ελληνας γεννηθηκα και θα πεθανω

Ελπιζω βεβαια να χαιρεσαι και για τους ελληνες που σε κυβερνησαν ολα αυτα τα χρονια. Εκαναν τα παντα για την ελλαδα...

Δημοσ.

Εγώ όμως θα ήθελα να γίνω πολιτισμένος.

πολιτισμος και δικτατορια δεν υφισταται. εκτος αν εισαι υπερμαχος της χουντας

Ελπιζω βεβαια να χαιρεσαι και για τους ελληνες που σε κυβερνησαν ολα αυτα τα χρονια. Εκαναν τα παντα για την ελλαδα...

οχι δε χαιρομαι. αλλα δεν παω στο αλλο ακρο

οπως ρωτησε και ο χατζηνικολαου, ή γερμανικο προτεκτορατο ή κουβα δεν υπαρχει τριτος δρομος δηλαδη ε?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θέλω λύσεις. Εάν μου τις δώσουν σε ένα χαρτί γραμμένες στα Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Αγγλικά ή Ισπανικά, δεν θα πω "αααααα εγώ μόνο Ελληνικά διαβάζω.".

Δημοσ.

Εγώ θέλω λύσεις. Εάν μου τις δώσουν σε ένα χαρτί γραμμένες στα Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Αγγλικά ή Ισπανικά, δεν θα πω "αααααα εγώ μόνο Ελληνικά διαβάζω.".

οι λυσεις που θα σου δωσουν θα ειναι κομμενες και ραμμενες προς οφελος τους

εκτος αν πιστευεις πραγματικα οτι νοιαζονται για την ελλαδα :rolleyes:

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/151783.html

κατι για γερμανικες αποζημειωσεις και κατοχικα δανεια τα ξεχασαμε βλεπω :whistle:

Δημοσ.

οι λυσεις που θα σου δωσουν θα ειναι κομμενες και ραμμενες προς οφελος τους

Αυτό εννοείται. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα με βοηθήσουν όμως. Πήγαινε εσύ σε έναν γιατρό, και πες του "κάνε μου μια μεταμόσχευση καρδιάς δωρεάν", και πες μου πόση ώρα γελούσε.

Όλοι θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Και εσύ θα ήθελες τα λεφτά σου πίσω.

Δημοσ.
πολιτισμος και δικτατορια δεν υφισταται. εκτος αν εισαι υπερμαχος της χουντας

δεν σε χαλασε ομως οταν ο γερμανος σου φερε το ευρωπαικο και σε εβαλε στο Μουντιαλ,επειδη πατησε πρωτιστως ποδι στην ελληνικη νοοτροπια και ποδοσφαιρικο κατεστημενο.

αλλα οταν ειναι καποιος να βαλει τον νεοελληνα να δουλεψει σκληρα και σοβαρα,τοτε αυτος θυμαται τα δικαιωματα και τις ιδεολογιες.

Δημοσ.

Και εσύ θα ήθελες τα λεφτά σου πίσω.

κατι για γερμανικες αποζημειωσεις και κατοχικα δανεια τα ξεχασαμε βλεπω :whistle:

οταν τα παρω τοτε το συζηταμε

Δημοσ.
οταν τα παρω τοτε το συζηταμε

δεν εχει υπογραψει η ελλαδα συμφωνια συμφωνα με την οποια απαλλασεται ως χωρα απο ολες τις απαιτησεις της για πολεμικη αποζημιωση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...