Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.Έχω φτιάξει GUI σε Matlab και έχω 3 κουτάκια για inputs. Θέλω στα inputs να βάλω όρια. Δηλαδή στο κουτάκι άλφα για παράδειγμα, το νούμερο που θα εισάγω να είναι μεγαλύτερο του μηδενός και μικρότερο της μονάδας....Αν γνωρίζει κανείς πως γίνεται με κώδικα ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! :)

Δημοσ.

Καλημέρα.Έχω φτιάξει GUI σε Matlab και έχω 3 κουτάκια για inputs. Θέλω στα inputs να βάλω όρια. Δηλαδή στο κουτάκι άλφα για παράδειγμα, το νούμερο που θα εισάγω να είναι μεγαλύτερο του μηδενός και μικρότερο της μονάδας....Αν γνωρίζει κανείς πως γίνεται με κώδικα ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! :)

 

 

α) Αυτό ανήκει στην κατηγορία του προγραμματισμού.

 

β) Στον guide (για να βρεις τον guide δώσε στο command window guide και επέλεξε το gui σου) μπορείς να θέσεις μέγιστες και ελάχιστες τιμές για κάθε element του gui. Επίσης, μπορείς να θέσεις και το βήμα. Πατώντας save στον guide παράγεται και ο κώδικας αυτόματα.

 

γ) Εάν σε νοιάζει για text input, τότε ή θα πρέπει να προσδιορίζεις κάπου τι τιμές είναι επιτρεπτές, έτσι ώστε να το βλέπει ο χρήστης, ή να κάνεις το conversion εσύ. Το conversion, εφόσον μιλάμε για αριθμητικές τιμές, μπορεί να γίνει με την χρήση της str2num και των floor, ceil ή round εντολών μαζί με διαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς με το 10 (ή/και δυνάμεις αυτού). Εάν θες να υπάρχει feedback στον χρήστη ότι πρέπει να βάλει αυτός τέτοια τιμή, τότε μπορείς να ελέγχεις την τιμή που έβαλε (με ένα if) και να κάνεις, εάν υπάρχει λάθος, ένα static text visible με την set, π.χ.

 

>
if theInput < 0 || theInput > 1
   set('handles.theSaticText', 'visible', 'on')
end

 

Όπου στο static text θα έχεις γραμμένο ότι πρέπει οι τιμές να είναι μεταξύ του [0, 1]. Μόλις δώσει ο χρήστης σωστή τιμή, απλά κάνεις το static text, visible off.

 

Δηλαδή:

 

>
if theInput < 0 || theInput > 1
   set('handles.theStaticText', 'visible', 'on')
else
   set('handles.theStaticText', 'visible', 'off')
end

 

Θα μπορούσες απλά να ρωτάς το theStaticText ποια είναι η τιμή για το visible αλλά δεν θυμάμαι απέξω εάν επιστρέφει Max value ή string off/on. Μπορείς όμως να το δοκιμάσεις ελέγχοντας τι επιστρέφει η:

 

>
get('theStaticText', 'visible')

 

 

 

Υ.Γ. Μην ξεχάσεις να γράψεις και το update για τα handles στο τέλος της μεθόδου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...