Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

1) Γιατι λέει not installed; Μηπως έπαιζα με αυτούς που πέρασε το windows update τοσο καιρο; Θα ορκιζομουν οτι ειχα κατεβασει απο την msi.

Νο idea,οι δοκιμες θα σε βοηθησουν φανταζομαι..

2) Ο driver της καρτας γραφικών που προτείνει τι διαφορά εχει από αυτόν που θα κατεβάσω απο την nvidia; Δεν εχω σκοπό να τον περάσω και αυτόν, αλλά απο περιέργεια.

Θεωρητικα προκειται για optimized nvidia drivers απο τον κατασκευαστη. Πρακτικα δεν εχω ιδεα και φανταζομαι πως ο καθε κατασκευαστης κανει τα δικα του "optimizations". Δεν το εχω ψαξει διεξοδικα το θεμα σχετικα με την αποδοση και αν οντως υπαρχει καποιο "optimize", φανταζομαι ολο και καπου θα παιζει καποιο συγκριτικο με benchmarks (guru3d?). Αποψη μου, εαν εισαι gamer φορτωνεις τους official της nvidia και κανεις την δουλεια σου. Δεν εχω ακουσει να προκαλουν προβλημα σε κανενα (και λογικο μου φαινεται).

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξανάγινε σήμερα(όχι μπλε οθόνη, αλλα το freeze που έλεγα.) Το άφησα κανα 15λεπτο αλλα δεν εφτιαξε και εκανα restart. Στον event viewer είδα αυτό την στιγμή που το παθε:

thSz1.png

Τι μπορει να σημαινει;

• Moderators
Δημοσ.

Απο προβλημα στο IDE cable (..κατι το οποιο υποθετω πως δεν χρησιμοποιεις εαν ειναι σχετικα νεο το pc) εως προβλημα σε καποιο cd/dvd drive. Φυσικα απο το "απο" μεχρι το "εως" της προηγουμενης προτασης παρεμβαλεται οτιδηποτε software που ζηταει προσβαση στο \Device\Ide\IdePort3. Φανταζομαι θα ειδες και συ μ ενα γρηγορο googling πως δεν υπαρχουν ικανοποιητικες απαντησεις.

Εαν εχεις χρονο παντως και τα hangs του συστηματος εχουν αρχισει να γινονται ενοχλητικα, μια ματια στον driver verifier που λεγαμε νωριτερα στο thread, δεν θα πηγαινε χαμενη.

Δημοσ.

Σκέφτομαι μηπως φταίει ο δίσκος... Στον Disk Sentinel εχει health 67% και μάλιστα warning spin retry count 13. To οποίο μάλιστα ήταν 11 την πρώτη φορά που το χα ξανατρέξει.

• Moderators
Δημοσ.

Ανετα μπορει να σου προκαλει προβλημα ο σκληρος,ειδικα εαν ισχυουν τα spin retries που αναφερει το hard disk sentinel. Ελπιζω να μην εχεις τα windows πανω του.

• Moderators
Δημοσ.

Ειμαστε και σε ασχημη περιοδο για αγορες σκληρων. Μην παιζεις με την τυχη σου παντως (..οχι κ αλλο τελοσπαντων), παρε τουλαχιστον ενα image των windows εαν ειναι δυνατον.

Σκληρος με μειωμενο health, freezes και τα windows πανω του, you re a daredevil huh?smilie.png

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι πως δεν εχω και τίποτα που να με νοιάζει(πολύ). Οτι εχω ειτε υπάρχει στο ιντερνετ είτε δεν μου χρειάζεται ιδιαίτερα. Θα στήσω και τον cloud server με την βοηθεια των links που έδωσες στο αλλο topic ωστε να είμαι ήσυχος.

• Moderators
Δημοσ.

Τα κολληματα δεν εχουν και τραγικη συχνοτητα για να μην αντεχονται, απλα αν "σκασει" ο σκληρος θα σκασει ξαφνικα και θα πρεπει να σαι προετοιμασμενος. Αφου δεν καιγεσαι, αν στηθει και ο cloud server, μια χαρα προετοιμασμενος θα σαι. Αρα εν ολιγης καθεσαι στ αβγα σου και δεν ασχολησε με το θεμα μεχρι νεωτερας.

Δημοσ.

Λοιπόν, ενδιαφέροντα νέα. Ειχα τρέξει τον verifier χθες και ειχα κανει μετα schedule να ξανει disk check το οποιο το εβαλα να κανει σημερα. Τελειωσε πριν λίγο, και ανοιγει το pc και πεταει μπλε οθόνη που λεει τα εξής:

Faulty Driver detected, replace with a working driver(στο περιπου τωρα) και εδειχνε σε ενα αρχείο hidclass.sys.

Ανεβαζω dump σε λιγα λεπτα.

edit: ανεβηκαν. ΕΙναι 2 γιατι το κανα 2 φορες, λογικα ειναι ιδια.

d.zip

• Moderators
Δημοσ.

Ειμαι στα μερη σας για μερικες μερες και δεν εχω το χρονο να δω τα dumps(downloaded αλλα δεν υποσχομαι τπτ προς το παρον).Ο hidclass.sys εχει να κανει με τις usb θυρες. Ενα fresh install αυτου ειναι μια καλη αρχη. Ο συγκεκριμενος ειναι της ms, οποτε 99% δεν μιλαμε για δυσλειτουργικο driver,αλλα οπως λεει και ο verifier, κατεστραμμενο. Το οποιο μπορει καλλιστα να προερχεται απο την κατασταση του σκληρου που εχεις τα windows επανω(..για να το υπενθυμισωwink.gif)

• Moderators
Δημοσ.

sfc /scannow απο administrative cmd για αρχη (system file check). Θα ελεγξει ολα τα αρχεια των windows για τυχον προβληματα

Διαβασε αν θελεις το help της εντολης για να δεις τι παιζει (sfc /?)

Ή ενα "μπακαλιστικο" ειναι να πας στον device manager και να κανεις uninstall οτι σχετικο με usb.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ'ευχαριστώ, το τρεξα, και βλεπουμε.

edit:

Μμμ did not find any integrity violations... Αν κανω το μπακάλικο τρόπο ενώ εχω usb keyboard/mouse θα μπορώ να ξανακάνω install? Ειμαι σε safe mode οποτε δεν ξερω καν αν θα κανει αυτοματο install...

Στο F8 Menu μαζι με τα safe modes εχει και ενα repair windows... Μπορει αυτό να κανει κατι;

edit2:

Πάτησα το repair windows και ανοιξα ενα command line που ειχε x:\windows και παρατήρισα τα εξής:

Το αρχείο

X:\Windows\System32\Drivers\hidclass.sys έχει διαφορετικό μέγεθος και ημερομηνία(παλαιότερη) από το

C:\Windows\System32\Drivers\hidclass.sys.

Να αντικαταστήσω το νεώτερο με το παλαιότερο αρχείο;

edit3:

Μιας και ελειπες το αντικατέστησα μεσω του repair cmd(καθως μεσω του safe mode δεν με αφηνε), αλλα δεν αλλαξε κατι. Απενεργοποιησα τον verifier.

Επεξ/σία από bnvdarklord
  • Moderators
Δημοσ.

Ανεβασε και τα νεωτερα dumps που πηρες και θα τα δω ολα μαζι απο Δευτερα βραδυ λογικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...