bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Πριν αρκετές μέρες μου πέταξε το pc μπλέ οθόνη. Το παθαίνει καμιά φορά, οχι ιδιαίτερα συχνά, αλλα συμβαίνει, για αυτό ρωτάω εδώ μηπως ξέρει κάποιος τι σημαίνουν αυτά τα error codes. Τα στοιχεία ειναι αυτά Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48 Locale ID: 1032 Additional information about the problem: BCCode: a BCP1: FFFFFA80FFF19288 BCP2: 0000000000000002 BCP3: 0000000000000001 BCP4: FFFFF80002CE53DA OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Files that help describe the problem: C:\Windows\Minidump\100811-24578-01.dmp C:\Users\Dark Lord\AppData\Local\Temp\WER-215593-0.sysdata.xml Read our privacy statement online: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409 If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline: C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt Υπάρχει επίσης κάποια σελίδα της microsoft(ή και οχι μονο) που να ψάχνεις με αυτά τα error codes και να βλέπεις τι παιζει; Ευχαριστώ.
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Aν εχεις ορεξη να το ψαξεις Tα bugchecks μπορεις να τα βρεις ολα συγκεντρωμενα στο help file του windows debugger, παρ ολα αυτα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος παντα πως ισχυει οντως το εκαστοτε bugcheck που βλεπεις σε καθε bsod. Εαν εισαι σιγουρος πως δεν εχεις προβλημα hardware, ανεβασε καπου τα περιεχομενα του φακελου c:\windows\minidump
bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Παίζει να ειναι και πρόβλημα hardware, γιατι σχετικά σπάνια πάλι, ο driver της καρτας γραφικών κολλάει. Είτε επανέρχεται(τότε μαυρίζει η οθόνη συνήθως), είτε θελει restart(τοτε συνήθως παγώνει η εικόνα εκτός του mouse που κινείται αν το θυμηθει). Αυτό δεν μου χει τύχει σε games. Το minidump σε επισύναψη. edit: Το post στο blog σου μπήκε bookmark Minidump.zip
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Αυτο που συνηθως λεω σε τετοιες περιπτωσεις, προσπαθησε να εντοπισεις εαν οντως ειναι hardware προβλημα πριν ξεκινησεις να αναλυεις. Δεν υπαρχει 100% τροπος να σου πει καποιος εαν εχεις hardware προβλημα (ποσο μαλλον ποιο hardware) απο τα minidumps. Στην καλυτερη των περιπτωσεων, θα μπορει να σου πει πως πιθανοτατα εχεις hardware προβλημα αλλα με αρκετη δοση ικασιας. That said, θα ριξω μια ματια στα minidumps και θα σου πω εαν βρω κατι. Απο τα λιγα που λες, δεν ακουγεται σαν προβλημα hardware της καρτας τουλαχιστον, απο τη στιγμη που παιζεις παιχνιδια χωρις προβλημα. Προβλημα driver απο την αλλη, μπορει ανετα να ειναι.
bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. Μακάρι να μην ειναι πρόβλημα hardware, αλλα πάντα βάζω νέους drivers αν εχει περάσει αρκετός καιρός από οταν βγήκαν, οπότε μαλλον δυσκολα φταίει αυτό. Το περίεργο έχω ψιλοβρει ενα pattern των παγωμάτων. Συνήθως ειμαι σε Opera, αλλα επειδή εχω 2 gmail το ενα το χω στο firefox. Τρείς φορές εχει συμβεί την ώρα που κλείνω το firefox. Υποπτεύομαι επειδή εχει hardware acceleration δηλαδη χρησιμοποιεί την gpu, ενώ ο Opera δεν έχει. Αυτό βεβαια δεν εξηγεί γιατι δεν γινεται σε κάποιο game.
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Mε μια ματια στο γρηγορα Το τελευταιο minidump που εχεις παρει ειναι στις 8 του μηνος. Το αμεσως προηγουμενο ειναι στις 15/5 και πριν απο αυτο γυρναμε στις 5/1. Τα υπολοιπα ειναι απο το 2010. Τα αναφερω αυτα, γιατι ειτε παιρνεις οντως αρκετα σπανια μπλε οθονες γεγονος που μπορει να κανει δυσκολοτερο τον εντοπισμο του προβληματος εαν μιλαμε παντα για software, ειτε δεν παιρνεις minidumps απο ολες τις μπλες οθονες, πραγμα οχι τοσο καθησυχαστικο. Περα της μπλε οθονης στις 8 του μηνος, ειχες αλλη? Με μια ματια στο τελευταιο minidump,η bsod φαινεται να προκληθηκε απο το ntkrnlmp.exe με πιθανη κλιση σε αυτο απο το utorrent που ετρεχες εκεινη τη στιγμη, το οποιο "δειχνει" με τη σειρα του nvidia driver. Υπαρχουν ενα καρο λεπτομερειες τις οποιες μπορω να ελεγξω και να σου προτεινω πιθανα προβληματα, αλλα μαλλον τον δικο σου και τον δικο μου χρονο θα φαω. Πχ τι αλλους drivers εχεις στο συστημα σου (ας πουμε εχεις καποιους απο το 2009 που μπορει να θελουν ανανεωση), οτι το bios σου ειναι απο το 2008 και ισως να τσεκαρεις για νεωτερο και αλλα τετοια που ειναι καθαρα υποθεσεις και δεν θα βοηθησουν, μεχρι να παρεις καποια minidumps παραπανω, να μεγαλωσεις δηλαδη το δειγμα σου. Θα ριξω μια ματια και στα αλλα 2 minidumps του 2011, αλλα λογω της μεγαλης χρονικης διαφορας, δεν μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα (μπορει να εχουν αλλαξει στο pc διαφορα, απο hardware μεχρι x αριθμος drivers, u get my point)
bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 To προηγούμενο ηταν πριν το καλοκαιρι ναι λογικα τον 5ο, αλλα πριν απο τοτε δεν θυμαμαι αν εγινε καποιο παραπανω απο τις ημερομηνίες που βλέπω. Δεν εχω αλλαξει τπτ στο hardware μεσα στο 2011 αλλα δεν θυμαμαι ποτε αλλαξα την καρτα γραφικών. Τι πιθανότητες δινεις να φταιει driver του bios? Μου φαινεται καπως απίθανο. Σχετικά με τους υπόλοιπους driver ειναι μονο της μητρικής και του G15 αν δεν κανω λαθος. Υπάρχει πιθανότητα να προκαλούν κρασάρισμα του driver της καρτας γραφικών οι driver των συσκευών αυτών; edit: Επίσης http://www.msi.com/product/mb/X48-Platinum.html#/?div=BIOS δεν βλεπω να εχουν ανανεωθεί οι drivers του BIOS.
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 To προηγούμενο ηταν πριν το καλοκαιρι ναι λογικα τον 5ο, αλλα πριν απο τοτε δεν θυμαμαι αν εγινε καποιο παραπανω απο τις ημερομηνίες που βλέπω. Δεν εχω αλλαξει τπτ στο hardware μεσα στο 2011 αλλα δεν θυμαμαι ποτε αλλαξα την καρτα γραφικών. Κανω μια συγκριση μεταξυ των drivers που ειχες τοτε με τωρα και θα σου πω αποτελεσματα. Τι πιθανότητες δινεις να φταιει driver του bios? Μου φαινεται καπως απίθανο. Μηδενικες, απλα τη σκεψη μου ηθελα να καταλαβεις Παρ ολα αυτα, ακομα κ αυτες θα πρεπει να τις λαβεις υποψην. Αφου πρωτα απορριψεις τα πιο προφανη. Υπάρχει πιθανότητα να προκαλούν κρασάρισμα του driver της καρτας γραφικών οι driver των συσκευών αυτών; Ναι, ανετα. Πρωτος και καλυτερος λογος, το memory corruption που προκαλουν κακογραμμενοι drivers. Οταν καποιος αλλος driver "ακουμπησει" την συγκεκριμενη θεση μνημης, εμφανιζεται η bsod η οποια "δειχνει" τον τελευταιο (αθωο) driver. Και για τα συγκεκριμενα προβληματα υπαρχει λυση, λιγο πιο χρονοβορα, θα την διαβασεις στο blog.
bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Απο οτι ειδα στους drivers στο link που εδωσα με edit παραπανω(δεν ξερω αν το ειδες), ενω του BIOS ειναι του 2008, για την μητρική βλέπω εκδόσεις φετινές. Πως θα τους βάλω με ασφάλεια; Μέσω safe mode μπορώ να βγάλω τους άλλους; Αν και ενα formatακι το χρειάζεται ισως καταφύγω σε αυτό
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Απο οτι ειδα στους drivers στο link που εδωσα με edit παραπανω(δεν ξερω αν το ειδες), ενω του BIOS ειναι του 2008, για την μητρική βλέπω εκδόσεις φετινές. Yeap,το ειδα. Να που η υποθεση βοηθησε δια την πλαγιου να βρεις νεωτερους drivers Παρ ολα αυτα δεν ξερω αν θα σε βοηθησουν στο προβλημα. Εαν οι επιλογες ειναι format ή νεοι drivers, ε, προφανως πας για το 2ο. Γενικα παντως οσον αφορα τις μπλε οθονες δεν εισαι και σε τραγικη κατασταση. 3 ειχες ολες κ ολες φετος, αριθμος που δεν εμπνεει ιδιαιτερη ανησυχια. By the way, στην bsod του Μαρτιου o ενοχος φαινεται να ειναι ο nvlddmkm.sys και κατι που εκανε με το directx αν κρινω απο τα ονοματα που βλεπω στο stack. Ισως να δοκιμαζες να "παιξεις" και με αλλες εκδοσεις nvidia drivers να δεις τι γινεται?Ας ειναι και παλαιοτεροι. Οσον αφορα τους drivers του τοτε και του τωρα, οι διαφορες που φαινεται με μια ματια να εχεις (ειναι και μπολικοι) ειναι κυριως της microsoft, οποτε no luck here. Πως θα τους βάλω με ασφάλεια; Μέσω safe mode μπορώ να βγάλω τους άλλους; Αν και ενα formatακι το χρειάζεται ισως καταφύγω σε αυτό Συνηθως η σωστη συμβουλη ειναι "απεγκατασταση απο safe mode και clean install στην συνεχεια". Απτην αλλη, δεν θυμαμαι την τελευταια φορα που η εγκατασταση "απο πανω", να μου προκαλεσε προβληματα.
bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Με τις μπλε οθόνες δεν εχω προβλημα, αλλα το freezαρισμα της εικονας που σου πα παραπάνω δεν ακολουθείται παντα απο μπλέ οθόνη, οπότε δεν έχουμε και info για αυτα. Και αυτό συμβαίνει 3-4 φορες το μήνα. Και αυτό ειναι σχετικά σπάνιο, αλλα ειναι κάπως ενοχλητικό. Θα περάσω τους νέους drivers της μητρικής(μαλλον απο πάνω) και ελπίζω να στρώσει. Το περίεργο ειναι οτι παλαιότερα το έκανε συχνότερα και ειναι λες και έχει ψιλοστρώσει μόνο του
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Στον event viewer παιζει καποια πληροφορια/error? Start-->Administrative tools-->Event Viewer-->Windows Logs--> Application ή System. Μηπως και παρεις καποιο error code και με τη βοηθεια του google βγαλεις ακρη. Εαν θες να παιξεις με την τυχη σου και δεν βρεις ακρη με τα παραπανω, κανε δοκιμες με αλλες εκδοσεις nvidia drivers.
bnvdarklord Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Στην αρχή που το κανε το κοιταζα, αλλα δεν εβλεπα τίποτα, τώρα που το βλεπω βλέπω κάποια. Θα τα κοιταξω αυριο να δω αν σχετίζονται ή ειναι ασχετα. Ευχαριστώ για την βοηθεια.
bnvdarklord Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Λοιπον, μιας και δεν ηταν τόσο σοβαρό το είχα ψιλοπαραμελήσει, αλλα σήμερα αποφάσισα να ανανεώσω τους drivers της μητρικής. Πάω στο site της MSI, και κατεβάζω το LiveUpdate5 που κατεβαζει τους drivers που θες αυτόματα. Το κατεβάζω και το βαζω να κανει scan. Αποτέλεσμα scan και ερωτήσεις: 1) Γιατι λέει not installed; Μηπως έπαιζα με αυτούς που πέρασε το windows update τοσο καιρο; Θα ορκιζομουν οτι ειχα κατεβασει απο την msi. 2) Ο driver της καρτας γραφικών που προτείνει τι διαφορά εχει από αυτόν που θα κατεβάσω απο την nvidia; Δεν εχω σκοπό να τον περάσω και αυτόν, αλλά απο περιέργεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα