Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ένας δίσκος μου δεν παίζει (σαν να πάει να πάρει ρεύμα αλλά μετά κόβεται)

κοίταξα από κάτω γιατί είχε χτυπήσει πάνω σε κάτι και φαίνεται σαν να λείπει ένα κομματάκι

δύο κολλήσεις είναι γυμνές δλδ χωρίς το κομματάκι ενδιάμεσα

υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να λειτουργήσει ο δίσκος και τι?

έστω πως βρίσκω το κομματάκι που βγήκε, βοηθάει να το κολλήσω?

έστω πως δεν το βρίσκω, μπορώ να βρω τέτοια πράγματα στο εμπόριο?

τώρα που μπήκε στο ρεύμα και δε λειτούργησε, υπάρχει πιθανότητα να γίνει ζημιά στα δεδομένα?

ευχαριστώ

Δημοσ.

Κοιτα μπορεις να βρεις εναν ιδιο ακριβως και να του αλλαξεις την πλακετα.

Υποθετω στην πλακετα εσπασε.

Αν θες πες μας αν εχουμε και εμεις εδω στο φορουμ ιδιο δισκο.

Μαρκα, διαστασεις και ετος κατασκευεις εγω θελω.

Δημοσ.

τι πάει να πει ίδιος ακριβώς? υπάρχουν ίδια μοντέλα που αν κοιτάξεις καλά διαφέρει η κατασκευή τους

ποιες προδιαγραφές πρέπει να είναι ίδιες? αυτά που έγραψες μόνο?

με το εξάρτημα τι γίνεται? κολλιέται?

Δημοσ.

ΑΥτό που χρειάζεσαι είναι να βρεις δίσκο με ολόιδια στοιχεία (τί μάρκας είναι; ) - δεν αρκεί πχ μόνo "Seagate ST535323", έχει κι άλλους κωδικούς πάνω στο αυτοκόλλητό του (που κυρίως υποδηλώνουν firmware revision) και ν' αλλάξεις πλακέτα.

Κατά τ' άλλα, αν βρεις το μικρο-ηλεκτρονικό που έφυγε (χλωμό), με χαμηλού βολτάζ κολλητήρι δοκιμάζεις να το κολλήσεις (...θα είναι ένα μεγάλο θέμα η φορά του βέβαια, εκτός κι αν δεις ίχνη "ταιριάσματος").

Να το αντικαταστήσεις, δεν παίζει. Σ' όποιον ηλεκτρονικό και να πας, θα σου πει ότι είναι τρεχαγύρευε.

Τα δεδομένα σου (εκτός κι αν υπήρξε πτώση) είναι στη θέση τους.

Δημοσ.

ok ευχαριστώ για τις πληροφορίες

η ζημιά μάλλον έγινε κατά τη μεταφορά μέσα σε τσάντα, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρίσκεται εκεί το εξάρτημα, απλά δεν ξέρω ακόμη σε ποια τσάντα...

ο δίσκος είναι seagate, έχω καμμιά 20 αριά ίδιους από τους οποίους άλλοι 3 περιμένουν επίσης επισκευή

απλά χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να τους αδειάσω και να πειραματιστώ

αν και έχω άνθρωπο που ξέρει, θέλω να καταλαβαίνω κι εγώ τι κάνουμε και να μην ρισκάρω να χάσω κάτι

δεν νομίζω να βρω κανένα με το ίδιο revision όμως, θυμάμαι ότι όταν τους πήρα ήταν οι περισσότεροι διαφορετικό revision

το παιδί μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο πάντα και καλύτερα να τους πάω όλους να τους κοιτάξει ο ίδιος για να ψάξει τι γίνεται

επίσης μου είπε ότι αν βρω το εξάρτημα, θα βρει τη φορά σύνδεσης από την κατασκευή του και ότι όσο μικρό και αν είναι θα πρέπει να φαίνεται

αυτά, θα το προσπαθήσουμε μελλοντικά και βλέπουμε

ευχαριστώ

Δημοσ.

...έχω επιφυλάξεις για τη φορά (στην πράξη), αλλά σε κάθε περίπτωση έχετε 50% πιθανότητες. Ε του Ψινάκη.

(...και μαλακία τελικά να γίνει, τα δεδομένα και πάλι δε θα πειραχτούν -το πολύ θα γαμηθεί ολοκληρωτικά η πλακέτα :ρ- ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι από πτώση)

Αν θες ανέβασε μια φωτό του (να φαίνεται φάτσα-κάρτα το αυτοκόλλητό του).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...