Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς Πώς Μπορώ Να Ανοίγω ένα Πρόγραμμα από ένα αρχείο και να έχει μέσα το content του αρχείου

πχ

έφτιαξα ένα πρόγραμμα σαν το Notepad αλλά με άλλο Αρχείο οχι txt

και οταν ανοίγω το αρχειο ανοίξει μονο το πρόγραμμα χωρίς αυτο που εχει μέσα

σας ευχαριστω

Δημοσ.

Visual Basic 10 Express

με λίγα λόγια

να πατάω δύο κλίκ σε ένα αρχείο , να μου ανοίγει το πρόγραμμα και ότι είναι γραμμένο μέσα τού

όταν το κάνω αυτο τορα απλα μου ανοιγει το προγραμμα !!

Δημοσ.

Θα πρεπει να φτιαξεις το προγραμμα να μπορει να δεχεται ως παραμετρο τη διαδρομη ενος αρχειου

Φαντασου οτι ανοιγεις γραμμη εντολων εκει που εχεις το προγραμμα σου και τρεχεις την εντολη

program.exe c:\path\to\file.ext

Ουσιαστικα, οταν κανεις διπλο κλικ σε αρχειο associated με καποιο προγραμμα αυτο το πραγμα γινεται στα παρασκηνια

Δημοσ.

ναι...πως ομως θα το κανω.? Αν βαλω στην αρχη του form load κατι πιο χειροποιαστο?

Δεν μπορω να φανταστω ομως τι.

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί με VB.NET αλλά νομίζω μπορείς να το κάνεις με το

>My.Application.CommandLineArgs

Σου επιστρέφει σε string collection τη διαδρομή του αρχείου ή των αρχείων που άνοιξες

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί με VB.NET αλλά νομίζω μπορείς να το κάνεις με το

>My.Application.CommandLineArgs

Σου επιστρέφει σε string collection τη διαδρομή του αρχείου ή των αρχείων που άνοιξες

Ενδιαφέρων Δηλαδή πώς Θα το κάνω...

Μπορεί να φανεί σαν να ζητάω δωρεάν κώδικα αλλά πραγματικά είναι ανάγκη

Δημοσ.

Ένα απλό παράδειγμα που φορτώνει ένα αρχείο κειμένου σε ένα Textbox που έχω στη φόρμα

>Public Partial Class MainForm
Public Sub New()
	Me.InitializeComponent()
	If My.Application.CommandLineArgs.Count > 0 Then
		Dim textReader As New System.IO.StreamReader(My.Application.CommandLineArgs(0))
		textBox1.Text = textReader.ReadToEnd()
		textReader.Close()
	End If
End Sub
End Class

Δημοσ.

καλο καλο ... Θα το δοκιμασο και θα σου πω

ευχαριστω

Δημοσ.

Ενας ''απλός'' τρόπος είναι να κανείς προσθήκη μέσα στην Registry με τον παρακάτω κώδικα

>
       My.Computer.Registry.ClassesRoot.CreateSubKey(".nts").SetValue("", "notesfile") //Η κατάληξη που διαβάζει το πρόγραμμα σου 
       My.Computer.Registry.ClassesRoot.CreateSubKey("notesfile\shell\open\command").SetValue("", Application.ExecutablePath & " %1")
       My.Computer.Registry.ClassesRoot.CreateSubKey("notesfile\DefaultIcon").SetValue("", Application.ExecutablePath)

Δημοσ.

αν κατάλαβα καλά θέλεις να φορτώσεις στο πρόγραμμά σου τα περιεχόμενα ενός άλλου αρχείου που θα επιλέγεις...

Δοκίμασε το component openFileDialog() που σου ανοίγει παράθυρο για να επιλέξεις αρχείο (του ορίζεις και τον τύπο αν θέλεις) και σου επιστρέφει το path ώστε να το κάνεις ότι θέλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...