Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Ξέρει κανείς Πώς Μπορώ Να Ανοίγω ένα Πρόγραμμα από ένα αρχείο και να έχει μέσα το content του αρχείου πχ έφτιαξα ένα πρόγραμμα σαν το Notepad αλλά με άλλο Αρχείο οχι txt και οταν ανοίγω το αρχειο ανοίξει μονο το πρόγραμμα χωρίς αυτο που εχει μέσα σας ευχαριστω
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Visual Basic 10 Express με λίγα λόγια να πατάω δύο κλίκ σε ένα αρχείο , να μου ανοίγει το πρόγραμμα και ότι είναι γραμμένο μέσα τού όταν το κάνω αυτο τορα απλα μου ανοιγει το προγραμμα !!
Bspus Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Θα πρεπει να φτιαξεις το προγραμμα να μπορει να δεχεται ως παραμετρο τη διαδρομη ενος αρχειου Φαντασου οτι ανοιγεις γραμμη εντολων εκει που εχεις το προγραμμα σου και τρεχεις την εντολη program.exe c:\path\to\file.ext Ουσιαστικα, οταν κανεις διπλο κλικ σε αρχειο associated με καποιο προγραμμα αυτο το πραγμα γινεται στα παρασκηνια
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 ναι...πως ομως θα το κανω.? Αν βαλω στην αρχη του form load κατι πιο χειροποιαστο? Δεν μπορω να φανταστω ομως τι.
panospc Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχω ασχοληθεί με VB.NET αλλά νομίζω μπορείς να το κάνεις με το >My.Application.CommandLineArgs Σου επιστρέφει σε string collection τη διαδρομή του αρχείου ή των αρχείων που άνοιξες
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχω ασχοληθεί με VB.NET αλλά νομίζω μπορείς να το κάνεις με το >My.Application.CommandLineArgs Σου επιστρέφει σε string collection τη διαδρομή του αρχείου ή των αρχείων που άνοιξες Ενδιαφέρων Δηλαδή πώς Θα το κάνω... Μπορεί να φανεί σαν να ζητάω δωρεάν κώδικα αλλά πραγματικά είναι ανάγκη
panospc Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Ένα απλό παράδειγμα που φορτώνει ένα αρχείο κειμένου σε ένα Textbox που έχω στη φόρμα >Public Partial Class MainForm Public Sub New() Me.InitializeComponent() If My.Application.CommandLineArgs.Count > 0 Then Dim textReader As New System.IO.StreamReader(My.Application.CommandLineArgs(0)) textBox1.Text = textReader.ReadToEnd() textReader.Close() End If End Sub End Class
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 καλο καλο ... Θα το δοκιμασο και θα σου πω ευχαριστω
rafail1994 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Ενας ''απλός'' τρόπος είναι να κανείς προσθήκη μέσα στην Registry με τον παρακάτω κώδικα > My.Computer.Registry.ClassesRoot.CreateSubKey(".nts").SetValue("", "notesfile") //Η κατάληξη που διαβάζει το πρόγραμμα σου My.Computer.Registry.ClassesRoot.CreateSubKey("notesfile\shell\open\command").SetValue("", Application.ExecutablePath & " %1") My.Computer.Registry.ClassesRoot.CreateSubKey("notesfile\DefaultIcon").SetValue("", Application.ExecutablePath)
MitsakosGR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 αν κατάλαβα καλά θέλεις να φορτώσεις στο πρόγραμμά σου τα περιεχόμενα ενός άλλου αρχείου που θα επιλέγεις... Δοκίμασε το component openFileDialog() που σου ανοίγει παράθυρο για να επιλέξεις αρχείο (του ορίζεις και τον τύπο αν θέλεις) και σου επιστρέφει το path ώστε να το κάνεις ότι θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα