Προς το περιεχόμενο

WD1001fals Caviar & Reallocated Sectors Count

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τον παραπάνω δίσκο εδώ και 2 χρόνια, αποκλειστικά και μόνο ως αποθηκευτικό χώρο και backup.

Πρόσφατα παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα όπως εφαρμογές να κρασάρουν αδυναμία αντιγραφής ή μετακίνησης αρχείων του δίσκου, μήνυμα status bad κατά την εκκίνηση του pc κα.

Πρώτες μου επιλογές ήταν το scandisk και το format … τίποτα όμως.

Στην συνέχεια δοκίμασα διαγνωστικό εργαλείο του κατασκευαστή όπου βρήκε error στο Reallocated Sectors Count κάτι που επιβεβαίωσαν και τα προγράμματα CrystalDiskInfo και HDD Regenerator.

IMG2.png

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω το Warranty 1 όπως φαίνεται στην εικόνα που σας επισυνάπτω, σημαίνει ότι παίζει εγγύηση ή κάτι άλλο και αν ρισκάρω με τον να τον έχω ακόμη σε λειτουργία φοβούμενος πιθανή απώλεια αρχείων ή οριστική καταστροφή του δίσκου.

Να ενημερώσω επίσης ότι ο δίσκος αγοράστηκε από το e-shop με 5ετή εγγύηση.

IMG1.png

Δημοσ.

Βγαλε φωτογραφια απο το διαγνωστικο της WD, εκτυπωσετην και πανε με αυτην και την αποδειξη αγορας στο e-shop και ζητα αμεση αντικατασταση.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

για πες μας φιλε τι εγινε τελικα;

εχω το ιδιο προβλημα με τον σκληρο μου(Re-allocated sector count 129).

σου τον αλλαξανε;

τον πηγα κ εγω στο e-shop για αντικατασταση κ περιμενω να με παρουν τηλεφωνο!

Δημοσ.

...για την ιστορία πάντως και για όποιον τυχόν έχει την απορία, εκείνο το "warranty - 1", σημαίνει ότι "ο κάτοχος έχει πλέον δικαίωμα να αιτηθεί αντικατάστασης καθώς η κατάσταση του δίσκου έχει υποβαθμιστεί αρκούντως για τα στάνταρ που έχει θέσει η εταιρία παραγωγής του"...(το "1" έχει τον ρόλο της "επιβεβαίωσης").

kalou, ΑΣΧΕΤΩΣ με τον αριθμό των reallocated sectors, όταν το επίσημο διαγνωστικό της εταιρίας του δίσκου αναφέρει "failure" κατά την εκτέλεση του σκαναρίσματός του, τότε αυτό σημαίνει πως επισήμως έχεις κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσεις αντικατάσταση (απ' το e-shop εν προκειμένω) και το κατάστημα απ' όπου τον αγόρασες έχει υποχρέωση να σου τον αντικαταστήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...