Προς το περιεχόμενο

Άλλο ένα πτυχίο ή ένα μεταπτυχιακό?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι φοιτητής οικονομικών στο 4ο έτος.. και έχω προβληματιστεί για την συνέχεια.

Ο ενδοιασμός μου είναι ο εξής

Έχω πάθος με τούς υπολογιστές (hardware ειδικότερα), στόχος μου όταν έδινα πανελλήνιες ήταν να μπω στο πολυτεχνείο, δεν τα κατάφερα όμως. Μπήκα οικονομικά που ήταν η επόμενη επιλογή. Όμως το τελευταίο καιρό σκέφτομαι όλο και περισσότερο να ασχοληθώ πιο συστηματικά με τους υπολογιστές μιας και έχω μια κλίση.

Τώρα το δίλημμα μου είναι να κάνω ένα bachelor άλλα 3-4 στο εξωτερικό , στο computer engineering? με ότι αυτό συνεπάγεται (αυξημένα έξοδα ,στην Αμερική ειδικά τα βρίσκω και τσιμπημένα αρκετά)

Ή ένα μεταπτυχιακό , και αν ναι σε ποιο τομέα ? υπάρχει κάποιος τομέας που να συνδυάζει τα οικονομικά με τούς υπολογιστές και να έχει προοπτικές? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο κλάδος του τουρισμού καθότι δουλεύω τα καλοκαίρια σε ξενοδοχείο σε διάφορα πόστα (ρεσεψιόν, λογιστήριο)

(Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά και όλα αυτά συνδυάζονται κάπως :rolleyes: )

είναι το πρώτο θέμα που κάνω οπότε παρακαλώ να είστε λίγο επιεικείς σε τυχόν λάθη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φύγε έξω και μείνε εκεί..

Ο συνδυασμός developer και οικονομικών είναι γενικά περιζήτητος..

Αλλά ότι και να κάνεις στο εξωτερικό, αν είσαι καλός θα σου ανοίξουν πόρτες και δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ στη βρωμοχώρα μας, παρά μόνο για διακοπές.

σίγουρα δεν είναι καλά τα πράγματα εδώ. απλώς υπάρχει πιθανότητα εξέλιξης στο τουριστικό τομέα, έχω ανθρώπους να με στηρίξουν και να μου μεταφέρουν την εμπειρία τους, αν και γενικά ο κλάδος αυτός έχει και τα αρνητικά του. γι αυτό και έχω δίλημμα αν σε τέτοιους δύσκολους καιρούς το να κλείνεις την πόρτα σε μια καλή ευκαιρία ,μήπως είναι χαζό-εγωιστικό?. από την άλλη θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μ σε κάτι που να είναι όσο γίνεται στα γούστα μου.

όταν λες developer????

Εφόσον λες οτι εργάζεσαι και στο λογιστήριο του ξενοδοχείου, θα σου πρότεινα ασχοληθεις με τα λογιστικά. Γίνε μέλος του οικονομικού επιμελλητηρίου να πάρεις την άδεια. Ξεκίνα μαθήματα πρακτικά λογιστικής ( έχει Θεσσαλονίκη κ Αθήνα τέτοιες σχολές ) με παράλληλη εργασία στο λογιστήριο ως βοηθός λογιστή.

Μετά από κάποια χρόνια προυπηρεσίας μπορείς να ανοίξεις και λογιστικό γραφειο.

Γνώμη μου λοιπόν είναι να ακολουθήσεις την παραπάνω πρακτική λύση.

Εφόσον λες οτι εργάζεσαι και στο λογιστήριο του ξενοδοχείου, θα σου πρότεινα ασχοληθεις με τα λογιστικά. Γίνε μέλος του οικονομικού επιμελλητηρίου να πάρεις την άδεια. Ξεκίνα μαθήματα πρακτικά λογιστικής ( έχει Θεσσαλονίκη κ Αθήνα τέτοιες σχολές ) με παράλληλη εργασία στο λογιστήριο ως βοηθός λογιστή.

Μετά από κάποια χρόνια προυπηρεσίας μπορείς να ανοίξεις και λογιστικό γραφειο.

Γνώμη μου λοιπόν είναι να ακολουθήσεις την παραπάνω πρακτική λύση.

no way.... μισώ το λογιστικά. το έχω σκεφτεί και εγώ , αλλά και στο πανεπιστήμιο όποτε κάναμε λογιστική... ήταν το χειρότερο μ.

και από κοντά που είδα ένα μέρος τησ καθημερινότητας δεν με βοήθησε να αλλάξω γνώμη

Η άποψη μου είναι πως,

στην εποχή της εξειδίκευσης είναι βλακεία να έχεις 2 άσχετα μεταξύ τους πτυχία.

Κάνε μεταπτυχιακό σε κάτι σχετικό με pc και οικονομικά αν βρεις.

no way.... μισώ το λογιστικά. το έχω σκεφτεί και εγώ , αλλά και στο πανεπιστήμιο όποτε κάναμε λογιστική... ήταν το χειρότερο μ.

και από κοντά που είδα ένα μέρος τησ καθημερινότητας δεν με βοήθησε να αλλάξω γνώμη

Μα στα πανεπιστημια δεν μάθαμε πρακτική λογιστική, ούτε στα ΤΕΙ. Και το τονίζω το πρακτική.Για αυτό τα μισείς.

Από το πανεπιστήμιο και το οικονομικό επιμελλητήριο κρατάς την άδεια και από τα ειδικά φροντιστήρια λογιστικής την ουσία. Σε 5 μήνες μπορείς να τα μάθεις.

Μα στα πανεπιστημια δεν μάθαμε πρακτική λογιστική, ούτε στα ΤΕΙ. Και το τονίζω το πρακτική.Για αυτό τα μισείς.

Από το πανεπιστήμιο και το οικονομικό επιμελλητήριο κρατάς την άδεια και από τα ειδικά φροντιστήρια λογιστικής την ουσία. Σε 5 μήνες μπορείς να τα μάθεις.

μπορεί για να το λες. πρέπει να το ψάξω κι άλλο ίσως. μια άλλη ερώτηση τώρα.. μπορεί να ακουστεί και χαζή... η λογιστική επιτρέπει σε κάποιον να είναι δημιουργικός?? γιατί και από την εμπειρία μ στο λογιστήριο.. πήξιμο είδα μόνο πίσω από χαρτιά και έκαναν απλώς τις ίδιες διαδικασίες σχεδόν κάθε μήνα. (ρωτάω γιατί η λογιστική είναι το μόνο κομμάτι από τα οικονομικά μαζί με κάτι μικροοικονομίες που με έχουν κάνει στιγμές να ξενερώνω )

Έαν έχεις ξεκινησει ένα μεταπτυχιακό μπορείς να πάρεις αναβολή για ένα χρόνο βάσει του καινούριου νόμου?

εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...