Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω προμηθευτεί διαφόρων ειδών μπαχάρια, καθένα αντιστοιχεί με κάποια συνταγή, όμως άλλα μπαχάρια είναι σε σακουλάκια, άλλα είναι σε γυάλινα βαζάκια. Θέλω να τα έχω όλα τακτοποιημένα με ταμπελάκια κλπ. έχετε δεί τίποτα καλά βαζάκια ή άλλο τρόπο αποθήκευσης των μπαχαρικών να μου προτείνετε;

Δημοσ.

Τhanx όμορφα είναι αλλά τα θέλω όσο το δυνατόν μικρά γιατί όπως ξέρετε έχω θέμα χώρου στο σπίτι κ στη κουζίνα ακόμα περισσότερο :mrgreen:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω θα προτεινα μικρα κουτακια με βιδωτο καπακι και με αυτοκολλητη ταινια σαν αυτη των μπουφαν (velcro) στην μεσα μερια ενος ντουλαπιου

Δημοσ.

Γιατί δε φτιάχνεις μόνος σου;;;

Πας και παίρνεις:

-Σόδα

-Ασβέστη

-Δολομίτη

-Διοξείδιο σιλικόνης σε σκόνη

-Οξείδιο του αλουμινίου

Τα ανακατέβεις και τα βάζεις στο φούρνο στους 1500 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν γυαλί.

Παίρνεις μια φόρμα και βάζεις το γυαλί μέσα μέχρι να σχηματιστεί ένας κύλινδρος.

Παίρνεις ένα καλάμι και φυσάς πλάθοντας, μέχρι το γυαλί να πάρει το σχήμα που θες.

Κόβεις το μαλακό γυαλί εκεί που φυσούσες στη διάμετρο που θες να έχει το άνοιγμα.

Και έχεις φτιάξει απλά και γρήγορα δοχεία για όσα μπαχαρικά θες σε ότι μέγεθος και σχήμα θες εσύ.

Δημοσ.

Πας και παίρνεις:

-Σόδα

-Ασβέστη

-Δολομίτη

-Διοξείδιο σιλικόνης σε σκόνη διοξείδιο πυριτίου η σιλικόνη είναι άλλο πράμα

-Οξείδιο του αλουμινίου

Τα ανακατέβεις και τα βάζεις στο φούρνο στους 1500 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν γυαλί.

Παίρνεις μια φόρμα και βάζεις το γυαλί μέσα μέχρι να σχηματιστεί ένας κύλινδρος.

Παίρνεις ένα καλάμι και φυσάς πλάθοντας, μέχρι το γυαλί να πάρει το σχήμα που θες.

Κόβεις το μαλακό γυαλί εκεί που φυσούσες στη διάμετρο που θες να έχει το άνοιγμα.

Και έχεις φτιάξει απλά και γρήγορα δοχεία για όσα μπαχαρικά θες σε ότι μέγεθος και σχήμα θες εσύ.

Δημοσ.

Πας και παίρνεις:

-Σόδα

-Ασβέστη

-Δολομίτη

-Διοξείδιο σιλικόνης σε σκόνη

-Οξείδιο του αλουμινίου

χαχ πολύ καλό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...