dub Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 παιδιά μπορώ να βάλω σε ξεχωριστά partitions δύο ξεχωριστές (και διαφορετικές) εγκαταστάσεις των win xp. Με κάτι θέλω να πειραματισθώ και δεν θέλω να πειράξω τη βασική μου εγκατασταση η οποία δουλεύει ρολοι. Και αν γινεται πως θα επιλέγω με μια εγκατάσταση θέλω να μπουτάρω. Ευχαριστώ.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 φυσικα και μπορεις...ποσα gb ειναι ο σκληρος σου?
dub Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 είναι 150 giga. Εχω αυτή τη στιγμή δυο Partitions. Ενα 10giga Οπου εχω τα winxp και τα υπόλοιπα για τα αρχεία μου. Εχω ελευθερο χωρο στο 2ο partition 40giga. Φαντάζομαι θα δημιουργήσω και 3ο Partition παίρνοντας απο το 2ο σωστα?
micos000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Τα 10gb που έχεις δώσει στα xp είναι πολύ λίγα. Δεν ξέρω αν σου φτάνουν, αλλά το εγώ είχα επιχειρήσει σε 15gb με μερικά βασικά προγράμματα και ο δίσκος ήταν συνέχεια γεμάτος. Καλά είναι να πάρεις πρώτα ένα backup από τα αρχεία σου που δεν μπορείς να ξαναβρείς, π.χ. φωτογραφίες και έγγραφα (αν έχεις) και να κάνεις και ένα defragment στο 2ο partition με το Disc Defrag (free) (http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/). Μετά μπορείς να κάνεις ένα 3ο Partition αν θέλεις αλλά δεν θα τα καταφέρεις με τα εργαλεία των xp, δοκίμασε με το EASEUS Partition Manager Home (free) (http://www.partition-tool.com/personal.htm) Το boot menu θα δημιουργηθεί μόνο του.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 κανε αυτο που σου ειπε ο micos και οπως σου ειπε..τα 10gb ειναι πολυ λιγα που εχεις για τα windows
dub Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 τα 10 γιγα ειναι στο παρτισιον που ήδη εχω τα win xp και μου 'χουν πιάσει 5 γιγα!!! Ισως επειδή δεν χρειάζομαι πολλά πράγματα. Δεν συζητάμε γιαυτό το παρτισιον. Αυτό δουλεύει τέλεια. Δεν το πειράζω. Λέμε για το 3ο που θα κάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου. Στο 2ο που εχω τα αρχεία μου και ήδη έχω πάρει αντίγραφα ασφαλείας εχω 40 γιγα ελεύθερα. Θα πάρω απο εκεί καμμια 15αρια. Το νεο παρτισιον (στο οποίο θα εγκαταστήσω 2η εκδοση winxp) να το βάλω 2ο σωστά? Δεν μου ειπατε και κάτι άλλο... Πως θα επιλέγω απο ποια εγκατάσταση θα μπουτάρω? Θα μου βγάζουν τα windows επιλογή? Εχω το Acronis Disk Director Suite για partitioning. Οταν με ρωτάει για το νεο partition που θέλω να δημιουργήσω (οπου θα εγκαταστησω τα winxp) τι είδους θέλω να ειναι 1.primary 2.logical 3.active τι να επιλέξω? Υποθέτω "logical" αλλά δεν είμαι σίγουρος. Εχω το Acronis Disk Director Suite για partitioning. Οταν με ρωτάει για το νεο partition που θέλω να δημιουργήσω (οπου θα εγκαταστησω τα winxp) τι είδους θέλω να ειναι 1.primary 2.logical 3.active τι να επιλέξω? Υποθέτω "logical" αλλά δεν είμαι σίγουρος. Oταν επιλέγω "logical" με βγάζει σε μια οθόνη με ένα γράφημα που δειχνει πως θα είναι ο δίσκος μου μετά τη δημιουργία του 3ου partition : πρωτα τον C (όπου ήδη έχω τα win xp) μετά τον D (όπου έχω τα αρχεια μου ) και τέλος το 3ο που θα ειναι το καινούργιο. Εντάξει είναι η σειρά τους? Δεν θα 'πρεπε τα παρτισιον να ειναι τα 2 πρώτα και μετα αυτο με τα αρχεία μου?
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχει σημασία η σειρά και η θέση του κάθε part και σου απάντησα ήδη στο προηγούμενο Post ότι το boot menu θα δημιουργηθεί μόνο του. Το μόνο που ίσως χρειαστείς είναι να μετονομάσεις τις εγκαταστάσεις για να ξέρεις πια είναι πια. Μπορείς να το κάνεις από το αρχείο boot.ini που θα είναι στο root του C
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δεν είναι πιο πρακτικό να έχεις δεύτερο σκληρό για το άλλο OS?
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δεν είναι πιο πρακτικό να έχεις δεύτερο σκληρό για το άλλο OS? Δεν το νομίζω. Για πιο λόγο; Αφού θα χωριστεί το Partition έτσι κι αλλιώς.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Στον ένα δίσκο τις εφαρμογές, και στον άλλο τα games. Χώρια πως αν χαλάσει ο ένας, έχεις τον άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα