pinball_elf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Καλημέρα στην κοινότητα του insomnia. Έχω το Zyxel Prestige 660HW-61 modem router σε Conn-x σύνδεση εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον. Την τελευταία εβδομάδα και συνήθως όταν τρέχει το utorrent έχω συχνές αποσυνδέσεις από την γραμμή, κατά τις οποίες η επανασύνδεση γίνεται εφικτή μετά από κανένα 20-λεπτο. Δοκιμάζοντας και το modem router που ήρθε με την σύνδεση Conn-x, BaudTec, και βλέποντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το τελευταίο, κατάλαβα, με τις λιγοστές γνώσεις μου πάνω σε ADSL και modem routers, ότι το Zyxel Prestige 660HW-61 μάλλον είναι στα τελευταία του. Επειδή δεν με ικανοποιεί το BaudTec modem router (έχει μόνο ένα ethernet port), σκέφτομαι να αγοράσω ένα καινούριο wireless modem router. Μετά από μια σύντομη αναζήτηση κατέληξα στα εξής: DrayTek Router Annex A Vigor 2700VG ADSL2/2+ Modem 25,00€ ZyXEL P-660HW-T1 V3 Modem Router 54,89€ Netgear Wireless ADSL Modem/Router N 300Mbps Annex A DGN2200 75,01 € Zyxel Prestige 660HN-F1Z (Annex A) 84,50 € Draytek Vigor 2710ne ADSL/2+ Router (Annex A) 112,99 € Όποιος θέλει ας μου πει την άποψη του για να επιλέξω κάποιο από την παραπάνω λίστα, η ακόμη και για κάποιο άλλο modem router (π.χ. Linksys, FritzBox) που έχει υπόψιν του και δεν είναι στην λίστα. Η οικονομική μου ευχέρεια είναι έως 100€ με 120€ πάνω κάτω. Χωρίς να σημαίνει ότι σώνει και καλά θέλω να θέλω να αγοράσω κάτι που πιάνει τα όρια της οικονομικής μου ευχέρειας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
SPANK Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Να κοιτάξεις σε draytek , και ανάμεσα στα 2 μοντέλα που εχεις βάλεις αν μπορείς να δώσεις τα παραπάνω χρήματα πάρε το 2710 αλλιώς και το 2700vg με την αλλαγή του firmware ειναι παρα πολύ καλό και θα μείνεις ευχαριστημένος
rfc Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Ο σπανκ εννοει το 2710n που εχει κανα 150αρι αλλα τα αξιζει τα λεφτα του. Εσυ φιλε με το προβλημα προσπαθησε να κανεις το εξης πριν μπεις στη διαδικασια αλλαγης ρουτερ, επειδη το κοματι που εχεις ειναι αρκετα καλο και ισως δεν αξιζει το κοπο. 1) Κατα αρχη καντου ενα reset με το κουμπακι πισω. 2) Βαλε αλλο firmware. Οχι κατα προτιμηση το τελευταιο (αυτο μονο στη zyxel το εχω δει) αλλα καποιο νεωτερο αν εχεις. Αν εχεις το πιο καινουργιο, βαλτου κανα παλαιοτερο, αν οχι προτελευταιο και το αμεσως προηγουμενο. 3) Καπου εκει στο νατ νομιζω, εχει να βαλεις μνημη per user στα connections. Αν δεν εχει 2048, βαλτο 1024, ή οσο περισσοτερο σε αφηνει να βαλεις. 4) Αλλαξε τροφοδοτικο με καποιο παλμικο αν εχεις. Ξαναδοκιμασε, Αν τελος παντων τσαμπα εγραφα και εσυ εισαι αποφασισμενος να το σουταρεις, αυτες οι προτασεις που σου ειπαμε ειναι πολυ καλες και ειδικα το 2700vg που σου ειπε ο σπανκ εχει 25 ευρω, επειδη ειναι μαζικη αγορα απο τη πτωχευμενη altec. Κανα 90αρι τοχα προλαβει εγω τελευταια φορα που πουλιοταν.
pinball_elf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Δεν είχα σκεφτεί την λύση του reset button, και του firmware update. Πριν προχωρήσω σε οποιαδήποτε αγορά θα δοκιμάσω τις λύσεις του rfc. Αν δεν καταφέρω τίποτα μάλλον θα πάω να αγοράσω κάτι από Draytec. Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα zyxel: δεν είναι πια αξιόπιστα; ή σε σχέση με τα Draytec είναι κατώτερα
SPANK Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Μια χαρά ειναι τα zyxel σκυλιά , ειχα και εγώ το 660HW για 2 χρόνια ωσπου κάποια στιγμή πέθανε και αναγκάστικα να πάρω καινούργιο. Ωστόσο σε σταθερότητα επειδή ειχα και usrobotics και thomson για μια περίοδο πιστεύω οτι το draytek ειδικά το 2710 ειναι αρκετά ανώτερο σε σταθερότητα συγχρονισμό κτλπ
biomecanoid Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 τα torrents πάντως μπορούν να τα γονατίσουν τα πάντα - καλο είναι να κοιταξεις και τις ρύθμισις του utorrent υπάρχουν ρύθμισεις που μπορείς να το κανεις πιο "φιλικό"
rfc Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Τα zyxel ειναι τελεια μηχανακια γενικως, με πολυ καλη ποιοτητα κστσσκευης, στο μονο που υστερουν ειναι στα torrents. Κατα τα αλλα ειναι τελεια μηχανακια.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 οπως ειπαν και πιο πανω αν θες κατι φτηνο και καλο το 2700 και απλα του αλλαζεις firmware.υπαρχει και αντιστοιχο θεμα τα περαιτερω ποιο να παρεις ποιο να μην παρεις για να ξεκλειδωνει κτλ. αν θες παραπανω λεφτα πας στο 2710 που ειναι πολυ καλο απλα λιγο η τιμη ποναει. αναμεσα σε zyxel και vigor θα διαλεγα vigor.οπως ειπε και ο φιλος reset default και firmware.επισης σιγουρεψου οτι ειναι se pppoe/llc σεταρισμενο και οχι Pppoa/vcmux επισης στο mtorrent μειωσε τα max connections.απο default ειναι τοο Much>πρεπει να ειναι καμια 500+.και στα 200 να το βαλεις θα ειναι πολυ καλυτερα.πχ το εχω στα 300 και κατεβαζω οσο παει η γραμμη μου χωρις θεμα.500 connections ειναι ακυρα τελειως για adsl γραμμη.το bandwidth που θα χανεις για να μεινουν τα connections ανοιχτα κτλ θα ειναι πιο πολυ απο αυτο που θα εχανες αν εισαι συνδεδεμενος με λιγους. λιγοι και καλοι οπως λενε οχι συνδεδεμενος με 200 ατομα και να παιρνεις απο τον καθενα 5 kbyte.
pinball_elf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά με την εγκατάσταση ενός πιο νέου firmware, και με ένα hard reset, όλα έφτιαξαν. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα το μηχανάκι αλλά απο το λεγόμενα σας μάλον θα κοιτάξω τα Draytek. Θα δικιμάσω και τις ρυθμίσεις που ανέφερε ο poulinos.
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά με την εγκατάσταση ενός πιο νέου firmware, και με ένα hard reset, όλα έφτιαξαν. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα το μηχανάκι αλλά απο το λεγόμενα σας μάλον θα κοιτάξω τα Draytek. Θα δικιμάσω και τις ρυθμίσεις που ανέφερε ο poulinos. τα zyxel γενικως παιζουν μια χαρα μεχρι ξαφνικα μια μερα να κανουν οτι πιο κουλα μπορουν να κανουν.reset απανωτα και διαφορα αλλα.αλλα τα firmware ειναι κατι βασικο.εγω εχω μια αρχη.οτι και να παρω θα το κανω κατευθειαν firmware update χωρις να κοιταξω καν τι διορθωνει και περιστασιακα κοιταω να δω αν εχει βγει και κατι πιο νεο.ως τωρα δεν μπορω να θυμηθω περιπτωση που να εκανα firmware update και να ειχα αλλα προβληματα..οπως επισης σε τοσες δεκαδες εκαντονταδες firmware update ενα δυο μου εχουν παει στραβα και αυτα απο βλακεια.αλλα ναι περα απο αυτα που εκανες δες και για το Pppoe/llc.αν και δυσκολο να φταιει αυτο αφου ειπες οτι με firmware εφτιαξε αλλα καλο ειναι να βαλεις Pppoe/llc για θεματα ταχυτητας κτλ κτλ
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Επειδή δεν με ικανοποιεί το BaudTec modem router (έχει μόνο ένα ethernet port), σκέφτομαι να αγοράσω ένα καινούριο wireless modem router. Μετά από μια σύντομη αναζήτηση επισης ασχετο αλλα αν εχεις το baudtec και δεν θες να το πεταξεις παρολο που εχει ενα ethernet μπορεις να βαλεις ενα switch η ακομα και να βαλεις το zyxel σαν access point και switch ταυτοχρονα αμα σου ξαναγινουν κουφα και δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να το αλλαξεις Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα zyxel: δεν είναι πια αξιόπιστα; ή σε σχέση με τα Draytec είναι κατώτερα ενα κλικ πιο κατω ειναι τα zyxel απλα. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά με την εγκατάσταση ενός πιο νέου firmware, και με ένα hard reset, όλα έφτιαξαν. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα το μηχανάκι αλλά απο το λεγόμενα σας μάλον θα κοιτάξω τα Draytek. Θα δικιμάσω και τις ρυθμίσεις που ανέφερε ο poulinos. λογικα θα αντεξει .απλαισως εγινε καμια αναβαθμιση σε κανα dslam του Isp και το zyxel να ειχε ασυμβατοτητες λογω παλιου firmware.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα