Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνφορουμίτες γεια σας!Σε φορητό Αcer Aspire 2 ετίας με προεγκαταστημένα τα Windows Vista με Service Pack 1 τον τελευταίο καιρό και αφού τον έχω γεμίσει αρκετά είναι αλήθεια και αφού έχω βάλει εδώ και ένα χρόνο σχεδόν και το SP2 έχω απενεργοποιήσει την λειτουργία "Επαναφοράς συστήματος" από τα εργαλεία των Windows για να εξοικονομήσω ακόμα λίγο χώρο από το σκληρό δίσκο( 250GB συνολικός χώρος),τελευταίες μέρες στο partition C:\ ενώ κανονικά έχει περίπου 250 ΜΒ ελεύθερα από συνολικά 111 GB της κατάτμησης C: ,τελευταία λοιπόν μου εμφανίζει συνεχώς το μήνυμα ότι "ο χώρος στο σκληρό εξαντλείται" και πάντα σχεδόν ενώ πλοηγούμαι στο internet χωρίς να κατεβάζω κάτι!Tελευταία ενώ έβλεπα ένα video από το Youtube μου έβγαλε ότι ελεύθερος χώρος έχει φτάσει σε 1 ΜΒ!! :fear: :whistle:

Εννοείται ότι ο υπολογιστής έχει γνήσια Win Vista,γνήσιο αγορασμένο Security Suite (της ΕSET με τις τελευταίες ενημερώσεις) και επίσης όλα τα νέα update των Windows εγκατεστημένα ..Παραυτά μου βγάζει αυτό το περίεργο μήνυμα που θυμίζει ίσως και ιό, που με προτρέπει κλασσικά για εκκαθάριση και στην εκκαθάριση συνήθως δεν υπάρχουν temp αρχεία μεγάλου μεγέθους για να σβήσω..Έτσι ενίοτε αναγκάζομαι να αφαιρώ άλλα προγράμματα που έχω κατά καιρούς εγκαταστήσει και δεν πολυχρησιμοποιώ..

Μήπως παίζει κάτι με το αρχείο pagefile.sys??Θυμάμαι ότι τον καιρό των Windows 98 δημιουργούνταν προβλήματα με αυτό..Βέβαια τώρα δεν εμφανίζεται συναφές μήνυμα με αυτό το αρχείο..

Για θέμα ιού δεν πιστεύω γιατί προσέχω τί κατεβάζω και επιπλέον το Eset θα με ενημέρωνε λογικά,ως αξιόπιστο πρόγραμμα που είναι και αφού το σκανάρω για ιούς τακτικά..

Τι να συμβαίνει άραγε;;Έχετε πάθει κάτι ανάλογο;;

Δημοσ.

Γενικά 250MB free είναι πάρα πολύ λίγα για το C. Πιθανόν να πρόβλημα να δημιουργείται απ την αύξηση του μεγέθους του page file. Θα μπορούσες να το μετακινήσεις στο D αλλά η καλύτερη λύση θα ταν ν αδειάσεις καν 2GB τουλάχιστον.

Δημοσ.

Γενικά 250MB free είναι πάρα πολύ λίγα για το C. Πιθανόν να πρόβλημα να δημιουργείται απ την αύξηση του μεγέθους του page file. Θα μπορούσες να το μετακινήσεις στο D αλλά η καλύτερη λύση θα ταν ν αδειάσεις καν 2GB τουλάχιστον.

..Όντως αυτή φαίνεται να είναι η ωμή αλήθεια και η καλύτερη λύση(Διαγραφή ή μεταφορά δεδομένων αλλού και "άδειασμα" χώρου στην κατάτμηση.. :mrgreen:

Ευχαριστώ για την απάντηση..

Δημοσ.

Πάτα στο win orb για να εμφανιστεί το start menu και γράψε κάτω στην αναζήτηση compcln. Θα σου εμφανίσει ένα compcln.exe

Πάτα το για να εκτελεστεί και θα σου εμφανίσει ένα παράθυρο εντολών. Θα σου ζητάει να πατήσεις N ή Ο για Ναι ή Οχι (αν θέλεις να εκτελεστεί). Γύρνα το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά ενώ έχεις ενεργό το command prompt και περίμενε να αλλάξει η ένδειξη στην taskbar. πάτα ν και περίμενε.

Πάτα πάλι στο ofb και γράψε Εκκαθάριση, θα σου εμφανίσει την Εκκαθάριση δίσκων. Το ξέρω ότι την έτρεξες ήδη, πάτα στην καρτέλα για προχωρημένους και πάτα Εκκαθάριση στα σκιώδη αντίγραφα μήπως και έχει αφήσει κατάλοιπα.

Τελική και απόλυτη λύση, πήγαινε και πάρε έναν εξωτερικό δίσκο 500 GB και άδειασε χώρο. Αν έχεις πολλά παιχνίδια εγκατεστημένα προσπάθησε να τα ξαναεγκαταστήσεις στο 2ο partition (αλήθεια, πόσο χώρο έχει ελεύθερο; ). Μετά σβήστα από τον C.

Δημοσ.

μπορείς να κλείσεις και το hybernate που πιάνει όσα giga είναι η ram σου.Δλδ αν έχεις 4 giga ram και κλείσεις το hybernate τότε θα αδειάσεις και 4 giga από τον σκληρό σου(διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Disabling Windows Hibernation

Uncheck the enable hibernation check box

right-click the desktop and click on and click on "properties".

click the screen saver tab.

click the power settings button

in the power options properties dialog box click the hibernate tab.

uncheck the enable hibernation check box.

click OK then click OK again

Δημοσ.

μπορείς να κλείσεις και το hybernate που πιάνει όσα giga είναι η ram σου.Δλδ αν έχεις 4 giga ram και κλείσεις το hybernate τότε θα αδειάσεις και 4 giga από τον σκληρό σου(διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Disabling Windows Hibernation

Uncheck the enable hibernation check box

right-click the desktop and click on and click on "properties".

click the screen saver tab.

click the power settings button

in the power options properties dialog box click the hibernate tab.

uncheck the enable hibernation check box.

click OK then click OK again

Όχι, δεν κάνεις κανένα λάθος, εκτός του ότι το guide είναι για τα xp.

Στα vista είναι διαφορετικά.

1) Πας Έναρξη-Όλα τα προγράμματα->Βοηθήματα και κάνεις δεξί κλικ στο Γραμμή Εντολών και το τρέχεις σαν διαχειριστής.

2) Δίνεις powercfg -h off και πατάς ENTER

Αυτό ήταν. Θα πρέπει να σου απελευθερώσει στον δίσκο τόσα gb όση και η μνήμη σου.

Δημοσ.

Όχι, δεν κάνεις κανένα λάθος, εκτός του ότι το guide είναι για τα xp.

Στα vista είναι διαφορετικά.

1) Πας Έναρξη-Όλα τα προγράμματα->Βοηθήματα και κάνεις δεξί κλικ στο Γραμμή Εντολών και το τρέχεις σαν διαχειριστής.

2) Δίνεις powercfg -h off και πατάς ENTER

Αυτό ήταν. Θα πρέπει να σου απελευθερώσει στον δίσκο τόσα gb όση και η μνήμη σου.

Παιδιά,νόμισα ότι ήταν σταθερή η λύση να αδειάσω από το σκληρό δίσκο άχρηστα αρχεία και προγράμματα που δεν πολυχρειαζόμουνα.Μάλλον τρέχει ίσως και κάτι χειρότερο που μέχρι στιγμής δεν μπορω να εντοπίσω...

Συγκεκριμένα και ενώ όταν δεν μπαίνω σε youtube ή στο facebook ο ελεύθερος χώρος πλέον στο σκληρό δίσκο και συγκεκριμένα στη κατάτμηση c:\ φαίνεται να είναι 2,86 GB -και λογικό γιατί εκκαθάρισα ό,τι άχρηστο δεν ήταν απαραίτητο-,μόλις μπω ή στο facebook ή στο youtube και αρχίζω να βλέπω video με κλιπάκια από ντοκυμαντέρ ή τραγούδια με σκοπό να τα αναρτήσω ως λινκ στον τοίχο μου στo facebook ξαφνικά και στα καλά καθούμενα βγαίνει το μήνυμα ότι ο ελεύθερος χώρος στο C:\ είναι ελάχιστος (..μου έχει βγει μήνυμα ότι έχει φτάσει να μένει υπόλοιπο μέχρι και μόλις 20 ΜΒyte!!) και με το γνωστό μήνυμα να εκκαθαρίσω ότι δεν χρειάζεται..Κατά την εκκαθάριση σπάνια μου δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλα αρχεία από σφάλματα αρχείων ή σκιώδη αντίγραφα τα οποία και διαγράφω φυσικά..Κάνοντας την εκκαθάριση ούτως ή άλλως και αφού κλείσω τα παράθυρα του youtube ή τερματίσω το facebook ή λύνεται το πρόβλημα ή εμμένει μέχρι να κάνω επανεκκίνηση και φανεί μετά ο πραγματικός ελεύθερος χώρος..

Αυτά τα υπόλοιπα που μου λέτε να κάνω είναι δοκιμασμένα ή θα μου δημιουργήσουν έξτρα πρόβλημα;;Sorry για την αμφισβήτηση αλλά μετά από όλα αυτά τα παράξενα που συνέβησαν δεν ξέρω ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση..Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Πάτα στο win orb για να εμφανιστεί το start menu και γράψε κάτω στην αναζήτηση compcln. Θα σου εμφανίσει ένα compcln.exe

Πάτα το για να εκτελεστεί και θα σου εμφανίσει ένα παράθυρο εντολών. Θα σου ζητάει να πατήσεις N ή Ο για Ναι ή Οχι (αν θέλεις να εκτελεστεί). Γύρνα το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά ενώ έχεις ενεργό το command prompt και περίμενε να αλλάξει η ένδειξη στην taskbar. πάτα ν και περίμενε.

Πάτα πάλι στο ofb και γράψε Εκκαθάριση, θα σου εμφανίσει την Εκκαθάριση δίσκων. Το ξέρω ότι την έτρεξες ήδη, πάτα στην καρτέλα για προχωρημένους και πάτα Εκκαθάριση στα σκιώδη αντίγραφα μήπως και έχει αφήσει κατάλοιπα.

Τελική και απόλυτη λύση, πήγαινε και πάρε έναν εξωτερικό δίσκο 500 GB και άδειασε χώρο. Αν έχεις πολλά παιχνίδια εγκατεστημένα προσπάθησε να τα ξαναεγκαταστήσεις στο 2ο partition (αλήθεια, πόσο χώρο έχει ελεύθερο; ). Μετά σβήστα από τον C.

Ποιο είναι το orb??To win orb που γράφεις δηλαδή;(λογικά το win παραπέμπει στα windows αλλά που βρίσκεται το υποπρόγραμμα αυτό);;

Παιδιά,νόμισα ότι ήταν σταθερή η λύση να αδειάσω από το σκληρό δίσκο άχρηστα αρχεία και προγράμματα που δεν πολυχρειαζόμουνα.Μάλλον τρέχει ίσως και κάτι χειρότερο που μέχρι στιγμής δεν μπορω να εντοπίσω...

Συγκεκριμένα και ενώ όταν δεν μπαίνω σε youtube ή στο facebook ο ελεύθερος χώρος πλέον στο σκληρό δίσκο και συγκεκριμένα στη κατάτμηση c:\ φαίνεται να είναι 2,86 GB -και λογικό γιατί εκκαθάρισα ό,τι άχρηστο δεν ήταν απαραίτητο-,μόλις μπω ή στο facebook ή στο youtube και αρχίζω να βλέπω video με κλιπάκια από ντοκυμαντέρ ή τραγούδια με σκοπό να τα αναρτήσω ως λινκ στον τοίχο μου στo facebook ξαφνικά και στα καλά καθούμενα βγαίνει το μήνυμα ότι ο ελεύθερος χώρος στο C:\ είναι ελάχιστος (..μου έχει βγει μήνυμα ότι έχει φτάσει να μένει υπόλοιπο μέχρι και μόλις 20 ΜΒyte!!) και με το γνωστό μήνυμα να εκκαθαρίσω ότι δεν χρειάζεται..Κατά την εκκαθάριση σπάνια μου δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλα αρχεία από σφάλματα αρχείων ή σκιώδη αντίγραφα τα οποία και διαγράφω φυσικά..Κάνοντας την εκκαθάριση ούτως ή άλλως και αφού κλείσω τα παράθυρα του youtube ή τερματίσω το facebook ή λύνεται το πρόβλημα ή εμμένει μέχρι να κάνω επανεκκίνηση και φανεί μετά ο πραγματικός ελεύθερος χώρος..

Αυτά τα υπόλοιπα που μου λέτε να κάνω είναι δοκιμασμένα ή θα μου δημιουργήσουν έξτρα πρόβλημα;;Sorry για την αμφισβήτηση αλλά μετά από όλα αυτά τα παράξενα που συνέβησαν δεν ξέρω ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση..Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Ποιο είναι το orb??To win orb που γράφεις δηλαδή;(λογικά το win παραπέμπει στα windows αλλά που βρίσκεται το υποπρόγραμμα αυτό);;

Μπήκα στη γραμμή εντολών όπως γράφεις εκτέλεσα ως διαχειριστής τις εντολές powercfg κ.λ.π και μου βγήκε το ακόλουθο:Η αδρανοποίηση απέτυχε με το ακόλουθο σφάλμα:"Η αίτηση δεν υποστηρίζεται.

Οι παρακάτω συσκευές αποτρέπουν την αδρανοποίηση του συστήματος.Υπάρχουν εγκατεστημένα ένα ή περισσότερα παλαιά προγράμματα οδήγησης:hardlock

C:\windows\system32\hard "

Όλο αυτό σε παράθυρο ms-dos("Διαχειριστής γραμμής εντολών")..Τι συμβαίνει άραγε..??

Μπήκα στη γραμμή εντολών όπως γράφεις εκτέλεσα ως διαχειριστής τις εντολές powercfg κ.λ.π και μου βγήκε το ακόλουθο:Η αδρανοποίηση απέτυχε με το ακόλουθο σφάλμα:"Η αίτηση δεν υποστηρίζεται.

Οι παρακάτω συσκευές αποτρέπουν την αδρανοποίηση του συστήματος.Υπάρχουν εγκατεστημένα ένα ή περισσότερα παλαιά προγράμματα οδήγησης:hardlock

Όλο αυτό σε παράθυρο ms-dos("Διαχειριστής γραμμής εντολών")..Τι συμβαίνει άραγε..??

Το βρήκα και έτρεξα και την εντολή compcln η οποία εκτελέστηκε και οκ..Την εκκαθάριση από το παράθυρο ms-dos (Διαχειριστή Εντολών) δεν μου την έτρεξε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...