kavaliotis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Θελω να δωσω ιντερνετ σε εναν φιλο που βρισκεται στο απεναντι κτιριο (καμμια 30-50 μετρα αποσταση το πολυ). Εγω εχω ενα US Robotics 9108A αλλα δεν πιανει το σημα ως εκει. Αν παρουμε αυτο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Access-Points/TP-Link-Wireless-Lite-N-Extender-150Mbps-TL-WA730RE.htm θα γινει η δουλεια μας? Ειναι λεει RANGE EXTENDER... Αυτο δηλαδη παιρνει το δικο μου ασυρματο και το ξανακανει ασυρματο για να πιανει πιο μακρια? Δεν εχει τυχει να χρησιμοποιησω ποτε κατι τετοιο για αυτο ρωταω... Ευχαριστω εκ των προτερων.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 ναι αυτο κανει αρκει ο φιλος σου να το βαλει καπου που θα βλεπει το δικο σου.βεβαια με την ιδια λογικη βαζειςκαι το Usb wi fi stick κοντα στο να βλεπει το δικο σου αμα η πλευρα του δωματιου ειναι απο εκει.αλλιως βαζει αυτο και μετα παιζει wireless η με καλωδιο..η αλλη λυση ειναι ο φιλος σου να παρει μια κεραια της alpha και εσυ να βαλεις μια κεραια κατευθυντικη προς τον φιλο σου.στο usr αλλαζει η κεραια οποτε μια χαρα θα εισαστε.απλα ο φιλος σου μπορει να παρει μια alfa που να εχει panelaki για πιο κατευθυντικο.αν βεβαια εχει Usb wi fi stick ηδη μπορει απλα να το φερει πιο κοντα στο παραθυρο για να πιανει το κατευθυντικο το δικο σου.η να βαλεις εστω και αυτος μια κατευθυντικη.χωρις repeater:D.
biomecanoid Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 η σωστή λύση βρίσκετε στο παρακάτω link. χρειάζονται 2 Access Point με κατευθυντικες κεραίες yagi ( όπως φαίνεται στο link ) μέσα σε στεγανά κουτιά σε ένα ιστό στο μπαλκόνι. το ένα AP θα εκπέμπει και το άλλο θα είναι σε bridge mode και θα καταλήγουν μέσα στο σπίτι με ethernet. το AP που θα έχει internet μπαίνει στο modem. Το AP που είναι σε bridge μπαίνει στο pc του γείτονα. http://www.insomnia.gr/topic/234875-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1/page__st__1250
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 θα δωσει πολυ λεφτα για αποσταση 30-50 μετρων δεν αξιζει.ο αλλος που εβαλε κατευθυντικη grid για 500 μετρα ναι αλλα για 50 μετρα τωρα τζαμπα να σκασει τοσα λεφτα.και ουτε 50 οπως ειπε.
biomecanoid Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Aμα παίρνεις hardware που θα κάνουν οριακά την δουλειά σου και μετά πρέπει να παρεις κάτι καλύτερο χάνεις και χρήματα/χρόνο και τα καντήλια που εχεις ρίξει στην πορεία
solution1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Υποθέτω ότι έχετε οπτική επαφή. Γνώμη μου είναι να στήσει ο φίλος σου μία tp-link wa5210g http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA5210G νομίζω δε θα έχει πρόβλημα. Αν έχει, τότε παίρνεις κι εσύ μία και είστε ΣΙΓΟΥΡΑ OK! Αν θέλετε και file-sharing τότε πηγαίνετε σε ubiquiti Nanostation M http://ubnt.com/nanostationm Το κόστος για την κάθε συσκευή που ανέφερα είναι 50€ πάνω κάτω.
biomecanoid Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μονο γιαυτο που λέει: 12dBi dual-polarized antenna to build long distance WiFi connection up to 15km που είναι κραυγαλέο ψέμα εγώ δεν θα το έπαιρνα.
solution1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Κι όμως δεν είναι. Προυποθέτει ότι υπάρχει από ένα σε tp-link σε κάθε μεριά. Έχει output power 27Dbi και sensitivity -98Dbi στο 1Mb/s
biomecanoid Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Eγώ κάνω links πολλών χιλιομετρων και δυστυχώς links δεν βγαίνουν έτσι απλά βάζοντας ένα κουτάκι που σου τάζει ότι κάνει παπάδες Link 15km κανεις μονο Πιάτο η στην χειρότερη Grid. Tώρα ok στα 50m θα δουλεύει αλλα μην τα παραλέμε κιόλας ότι θα φτάσει 10-15km. Δηλαδή μια Grid που έχει 24dbi σαν αυτή στο link είναι χειρότερη από το μικρό κουτάκι τις ubnt. http://e-wifi.gr/Product/105/Page/33/el/ αυτό δεν παίζει με ΤΊΠΟΤΑ και οποιος έχει κάνει links πολαπλών km το ξέρει.
rfc Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Μα τι λετε ρε παιδια.... Για 20-30μ. χρειαζεται μια εγκατασταση της ταξεως των 5000 ευρω..... τουλαχιστον.
biomecanoid Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Aυτό που χρειάζεται είναι access point + στεγανό κουτί + yagi + ethernet, οποιος θέλει το ακόλουθei οποιος θέλει όχι υπάρχουν και οι μπακάλικες λύσης με τα ανάλογα αποτελέσματα. Tο ότι μπορεί να γίνει με ένα τρισεκατομμύριο άλλους τρόπους δεν πάει να πει πως είναι και σωστο. Η τελική τιμή κυμαίνεται στα 100-150 euro και για τις 2 μεριές ( 2χ AP + 2x Yagi + 2x Ethernet ).
corrupted Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 [ Αντε να ρθει κανας poulinos να παρει τη σκουπα τωρα...
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 σκουπα Time και πολυ αργησα. Aμα παίρνεις hardware που θα κάνουν οριακά την δουλειά σου και μετά πρέπει να παρεις κάτι καλύτερο χάνεις και χρήματα/χρόνο και τα καντήλια που εχεις ρίξει στην πορεία οριακα?μιλαμε για 30 μετρα αποσταση.ο ενας να βαλει το υπαρχον Usb stick κοντα στο παραθυρο και ο αλλος το access point κοντα στο παραθυρο εχουν παιξει μια χαρα.γιατι να χαλασεις 150 ευρω που καποιος μπορει να μην τα εχει να στησεις ιστο πανω στην ταρατσα να τραβηξεις καλωδια και ολα αυτα για 30-50 μετρα αποσταση το βρισκω υπερβολικο. Υποθέτω ότι έχετε οπτική επαφή. Γνώμη μου είναι να στήσει ο φίλος σου μία tp-link wa5210g http://www.tp-link.c...odel=TL-WA5210G νομίζω δε θα έχει πρόβλημα. Αν έχει, τότε παίρνεις κι εσύ μία και είστε ΣΙΓΟΥΡΑ OK! Αν θέλετε και file-sharing τότε πηγαίνετε σε ubiquiti Nanostation M http://ubnt.com/nanostationm Το κόστος για την κάθε συσκευή που ανέφερα είναι 50€ πάνω κάτω. καλυτερα Ubiquiti παρα Tp link.απλα και τα 2 παλι τα θεωρω λιγο υπερβολη για τοσο μικρη αποσταση.εκτος αν πραγματι εχουν οπτικη επαφη τα σπιτια αλλα τα δωματια που ειναι τα Pc δεν εχουν καμια σχεση οποτε ναι εκει δεν μπορει να βαλει το router σε πολυ καλυτερη θεση. Μονο γιαυτο που λέει: 12dBi dual-polarized antenna to build long distance WiFi connection up to 15km που είναι κραυγαλέο ψέμα εγώ δεν θα το έπαιρνα. ουτε το ubiquiti δεν παιζει τοσο οσο θυμαμαι απο default.εκτος αν εννοουν να παιξει 1 Mbps σε τιποτα b mode Κι όμως δεν είναι. Προυποθέτει ότι υπάρχει από ένα σε tp-link σε κάθε μεριά. Έχει output power 27Dbi και sensitivity -98Dbi στο 1Mb/s 27 dbm εννοεις Eγώ κάνω links πολλών χιλιομετρων και δυστυχώς links δεν βγαίνουν έτσι απλά βάζοντας ένα κουτάκι που σου τάζει ότι κάνει παπάδες Link 15km κανεις μονο Πιάτο η στην χειρότερη Grid. Tώρα ok στα 50m θα δουλεύει αλλα μην τα παραλέμε κιόλας ότι θα φτάσει 10-15km. Δηλαδή μια Grid που έχει 24dbi σαν αυτή στο link είναι χειρότερη από το μικρό κουτάκι τις ubnt. http://e-wifi.gr/Pro...105/Page/33/el/ αυτό δεν παίζει με ΤΊΠΟΤΑ και οποιος έχει κάνει links πολαπλών km το ξέρει. me to ubiquiti to nanostation ειχαν κανει αρκετα χιλιομετρα αλλα τι να το κανεις αφου σκιζεις ολο το φασμα που δεν ειναι τελειως κατευθυντικο. Μα τι λετε ρε παιδια.... Για 20-30μ. χρειαζεται μια εγκατασταση της ταξεως των 5000 ευρω..... τουλαχιστον. αυτο δεν το σβηνω γιατι ειναι ωραιο post Aυτό που χρειάζεται είναι access point + στεγανό κουτί + yagi + ethernet, οποιος θέλει το ακόλουθei οποιος θέλει όχι υπάρχουν και οι μπακάλικες λύσης με τα ανάλογα αποτελέσματα. Tο ότι μπορεί να γίνει με ένα τρισεκατομμύριο άλλους τρόπους δεν πάει να πει πως είναι και σωστο. Η τελική τιμή κυμαίνεται στα 100-150 euro και για τις 2 μεριές ( 2χ AP + 2x Yagi + 2x Ethernet ). οπως ειπα και πιο πανω υπερβολικο να κανει ολο αυτο για 30-50 μετρα συν οτι αμα δεν εχει 150 ευρω τοτε υπαρχει θεμα.ας δει τι γινετε με τα default Που εχει για αρχη.και omni 3 db παιζει στα 30-50 μετρα να κατσει να βαλει ιστους για Yagi τωρα? [ Αντε να ρθει κανας poulinos να παρει τη σκουπα τωρα... οχι απλα σκουπα και την ηλεκτρικη εφερα για αυτο αργησα. μαρεσε η διαμαχη σας αλλα δυστυχως επρεπε να την σβησω.
nikoskon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Θελω να δωσω ιντερνετ σε εναν φιλο που βρισκεται στο απεναντι κτιριο (καμμια 30-50 μετρα αποσταση το πολυ). Εγω εχω ενα US Robotics 9108A αλλα δεν πιανει το σημα ως εκει. Αν παρουμε αυτο http://www.plaisio.g...-TL-WA730RE.htm θα γινει η δουλεια μας? Ειναι λεει RANGE EXTENDER... Αυτο δηλαδη παιρνει το δικο μου ασυρματο και το ξανακανει ασυρματο για να πιανει πιο μακρια? Δεν εχει τυχει να χρησιμοποιησω ποτε κατι τετοιο για αυτο ρωταω... Ευχαριστω εκ των προτερων. Ξεκινάμε από τα απλά... Ο φίλος σου που βρίσκεται απέναντι, ποιόν δέκτη έχει; Ίσως το πρόβλημα σου λυθεί με έναν δέκτη N-draft(2.4Ghz) κόστους max 20€. Πρωτίστως θα ξεκινούσα με έναν draft-N WiFi adapter. Και στην τελική ας πάρει και ένα router draft-N θα είναι κομπλέ. Κόστος 30€ Θεωρώ αδιανόητο για μια τέτοια απόσταση και με οπτική επαφή να μην καταφέρει με συσκευές που έχουν τέτοια συχνότητα εκπομπής.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 και με b και με g Θα παιξει ανετα.το n απλα θα ειναι καλυτερο αμα θελει να εχει μεγαλη ταχυτητα για να ανταλαζει αρχεια.σε g αν ηθελε καλυτερο δεκτη παει και στον δεκτη της alfa.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα