Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρωτα ζαχαρη λες για να μην κολλησει ο καφες?

Εξω σου βαζουν μαυρη ζαχαρη?

Οχι μονο δεν ειναι στο πατο, αλλα ειναι ο πιο δημοφιλης καφες στην Ελλαδα...

Μηπως δε καταλαβα τι ειπες. Στα ραφια υπαρχει κανονικα ο καφες χωρις το καπακι του, ή μηπως το κουτι που εχουν ειναι αδειο?

Μην μπερδευεις την ποιοτητα με την ποσοστητα καταναλωσης. Το οτι καταναλωνεται πολυ στην ελλαδα, δεν τον κανει και ποιοτικο αναμεσα στα υπολοιπα ειδη καφε.

• Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποτε δεν μου αρεσε ο φραπες, τον επινα παλιοτερα μονο για λογους ευκολιας και πλεον φυσικα δεν πινω ποτε  .Αν ειναι κακολαιρι και δεν υπαρχει φρεντο οκ , ισως πιω, αλλα αμα εχεις την επιλογη πχ εισαι εξω, δεν μπορω να σκεφτω πως μπορει καποιος να προτιμησει φραπε. 

Και στην τελικη και ο φρεντο ελληνικο δημιουργημα ειναι, γιατι μην τον προτιμας απο τον φραπε? 

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν έχω δοκιμάσει μεγαλύτερη αηδία από το ...μέλι στον καφέ! :P

Πάει απίστευτα στον γαλλικό. Βάλε μισό κουταλάκι μέλι και πες μου.

Δημοσ.

Έβλεπα το νήμα να ανεβοκατεβαίνει στο μπλα μπλα μέρες τώρα και δεν είχα μπεί να δω τι λέτε. 

Γενικά ψιλοαπογοητεύτικα με τα κολλημένα μυαλά των Ελλήνων με το τι είναι άθλιο και τι είναι τέλειο.

Πόσοι γνωρίζουν την τεχνολογία παραγωγής στιγμιαίου καφέ; 

Πως βγάζετε το συμπέρασμα  τι είναι καλό και τι κακό όταν δεν γνωρίζει ο καθένας από εμάς ότι αναφερόμαστε σε δύο διαφορετικά προϊόντα; 

Γιατί να φιλτραριστεί ο φραπές; Τι δουλειά έχει να φιλτραριστεί; Είναι αποξηραμένος καφές σε σκόνη. Όσοι έχετε παιδιά και όσοι σκοπεύεται να αποκτήσετε έχετε αναρωτηθεί πως φτιάχνετε η σκόνη γάλακτος στην οποία βάζετε νεράκι και το δίνετε να το καταναλώσει ότι πολυτιμότερο έχετε εκείνη την στιγμή , το ίδιο σας το παιδί; Το ρωτήσατε αν θα του φέρει "κόψιμο" με την ίδια λογική που σε σας φέρνει ο φραπές και όχι ο fredo espresso;

Ο φραπές δεν είναι τίποτε άλλο από καφέ ο οποίος έχει φτιαχτεί στο εργοστάσιο με μία διαδικασία παρόμοια με αυτήν που φτιάχνουμε τον καφέ φίλτρου σπίτι μας (εκεί είναι το φίλτρο που όλοι ψάχνετε, εκεί γίνεται η εκχύλιση από τους κομμένους κόκους καφέ) και αυτό που τον διαχωρίζει είναι η τελική αποξήρανση. Δηλαδή απομακρύνεται με βρασμό (υπό κενό - χαμηλότερη θερμοκρασία βρασμού- μην φανταστείτε ότι το βράζουν στους 100 βαθμούς επι ώρες μέχρι να εξατμιστεί το νερό). το νέρο μέχρι να μείνει η σκόνη που όλοι γνωρίζουμε. Σαυτήν την σκόνη λοιπόν όταν προσθέτουμε νερό γίνεται η ενυδάτωση και έχουμε τον καφέ με την μορφή που όλοι γνωρίζουμε. Η ύπαρξη αφρού είναι καθαρά θέμα χτυπήματος όπως και στον espresso.

Αν δεν κάνω λάθος η Nestle (και ίσως όχι μόνο αυτή - δεν θέλω να κάνω διαφήμιση) κυκλοφορεί και ένα προϊόν με ονομασία gold blend. Και αυτό συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των στιγμιαίων καφέδων. Η διαφορά εκτός από τα πιθανά διαφορετικά χαρμάνια είναι πως η αποξήρανση γίνεται με λυοφιλίωση δηλαδή αποξήρανση με κενό και ψύχος (χάνεται μίκροτερο μέρος των αρωματικών στοιχείων καθώς δεν έχουμε θέρμανση και αλλοίωση) κάτι το οποίο οφείλεται και η αυξημένη τιμή καθώς η σημερινή τεχνολογία μας περιορίζει στο να επεξεργάζομαστε με συνεχή ροή μεγάλες ποσότητες προϊόντος.

Λεπτομέρεια: Θα έχετε παρατηρήσει πως οι μικρές τσίγγινες συσκευασίες στιγμιαίου καφέ έχουν το περιεχόμενο τους σε μια διαφορετική μορφή απ'ότι οι μεγαλύτερες που είναι εντελώς σκόνη. Είναι σαν μεγαλύτεροι κόκκοι - συσσωματώματα θα τα έλεγα. Αυτά δημιουργούνται με ένα βήμα παραπάνω στην παραγωγική διαδικασία. Αφού έχουμε την σκόνη εισάγουμε πάλι ένα μικρό ποσοστό υγρασίας και έτσι οι κόκοι της σκόνης κολλάνε μεταξύ τους. Αφαιρείται η υγρασία αυτή ξανά και έτσι μένουν αυτά τα συσσωματώματα. Σκοπός ύπαρξης τους είναι ότι ενυδατώνονται πολύ πιο εύκολα και διαλύονται στο ποτήρι μας σε αντίθεση με την σκόνη που χρειάζεται μια έξτρα "δύναμη" στο ανακάτεμα ( συσκευασίες σε καφετερίες έχουνε το προϊόν εντελώς σε σκόνη αλλά έχουν και μοτεράκια τέρατα, όχι όπως τα οικιακά).

Τα παραπάνω είναι γεγονότα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αρέσει στον καθένα ας το πίνει. Αν θέλει να κακολογήσει ή να θεοποήσει ένα προϊόν ας το κάνει αλλά ας έχει τα κότσια να το κάνει με αποδείξεις. Θεωρίες και υποθέσεις ότι το ένα προϊόν είναι χώμα και το άλλο είναι νέκταρ κατ εμέ είναι ανούσιες και προσβάλουν την νόηση του σύγχρονου ανθρώπου. 

Ο στιγμιαίος καφές δημιουργήθηκε με σκοπό να κάνει αυτό που λέει το όνομα του. Να έχει ο καταναλωτής κάθε στιγμή το ρόφημα που θέλει διαθέσιμο. 

Γούστα του καθενός είναι αυτά και ότι θέλει ο καθένας πίνει. 

Όλοι έχουμε πιεί φραπέ, όλοι μας έχουμε πεί ότι μας πήγε σερπατίνα μετά από ένα φραπόγαλο με ζαμπονοτυρόπιτα με σάλτσα.

Αλλά όλοι μας έχουμε ρίξει πολύ γέλιο με την παρέα μας πίνοντας έναν φραπέ και νόμίζω πως αυτός είναι ο σωστός φραπές. 

(Έκλεισα και ωραία)

• Like 5
Δημοσ.

Λεπτομέρεια: Θα έχετε παρατηρήσει πως οι μικρές τσίγγινες συσκευασίες στιγμιαίου καφέ έχουν το περιεχόμενο τους σε μια διαφορετική μορφή απ'ότι οι μεγαλύτερες που είναι εντελώς σκόνη. Είναι σαν μεγαλύτεροι κόκκοι - συσσωματώματα θα τα έλεγα. Αυτά δημιουργούνται με ένα βήμα παραπάνω στην παραγωγική διαδικασία. Αφού έχουμε την σκόνη εισάγουμε πάλι ένα μικρό ποσοστό υγρασίας και έτσι οι κόκοι της σκόνης κολλάνε μεταξύ τους. Αφαιρείται η υγρασία αυτή ξανά και έτσι μένουν αυτά τα συσσωματώματα. Σκοπός ύπαρξης τους είναι ότι ενυδατώνονται πολύ πιο εύκολα και διαλύονται στο ποτήρι μας σε αντίθεση με την σκόνη που χρειάζεται μια έξτρα "δύναμη" στο ανακάτεμα ( συσκευασίες σε καφετερίες έχουνε το προϊόν εντελώς σε σκόνη αλλά έχουν και μοτεράκια τέρατα, όχι όπως τα οικιακά).

Και με ενα μοτερακι χειρος μια χαρα ειναι η σκονη.Πολυ καλυτερη θα ελεγα ,αλλα δεν θα επιμεινω κιολας.

Δημοσ.

στα ραφια ειχαν τον καφε χωρις το καπακι. νομιζω ημουν κατανοητος για μια οντως δυσνοητη ενεργεια του σουπερ μαρκετ.

υποψιαζομαι οτι κλεβουν τα καπακια γιατι καπου μπαινουν-ταιριαζουν είτε στον καφε τον ιδιο είτε καπου αλλου. ή τα κλεβουν και τα κανουν φρισμπι...τι να πω. ελεγα μηπως ξερει καποιος κατι παραπανω

Κατανοητο ηταν οτι ελειπε το καπακι, μηπως ομως το κουτι ηταν αδειο?

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ο στιγμιαίος καφές της πιο δημοφιλούς εταιρείας στην Ελλάδα δεν μύριζε τίποτα όταν τον άνοιγες. Αντίθετα στην ίδια μάρκα στην Αγγλιά όπου ζούσα, όταν άνοιγες τη συσκευασία μύριζε έντονα καφέ. Τώρα πλέον, μυρίζουν το ίδιο ωραία, άρα πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί το προϊόν που πωλείται στην Ελλάδα, ή απλά εισάγεται. 

Για μένα, η σωστή δοσολογία είναι 2 κουταλιές καφέ και 2 ζάχαρη. Εμένα έτσι μου αρέσει.

Υποψιν οτι στην Αγγλια και οπουδηποτε αλλου, με τον ιδιο καφε, φτιαχνουν μονο ζεστο.

Ποσους τετοιους καφεδες πινεις την ημερα?

Όταν έκανα αφαίρεση χολής πριν από αρκετά χρόνια, η συμβουλή του γιατρού ήταν να πίνω ό,τι καφέ θέλω εκτός από φραπέ γιατί δεν είναι καλός ποιοτικά και να μη βάζω ποτέ γάλα στον καφέ μου γιατί κάτι γίνεται με το έντερο.

Κατι γινεται με το εντερο σε εσους εκαναν  χοληκυστεκτομη ή σε ολους γενικα?

Kαι τι καφε σου προτεινε ο γιατρος? ελληνικο?

γενικα η καλυτερη ποιοτητα και μεγαλη διαφορα στη γευση εχει ο επαγγελματικος που ειναι σκονη αρκει να μην πεσετε σε φτηνη παρτιδα που συνηθως ειναι καμενος.Για οσους δεν εχουν δοκιμασει παρτε μια φορα και θα δειτε διαφορα(επισης ειναι λιγο ποιο ελαφρυς οποτε θα πρεπει να μεγαλωσετε λιγο τη δοσολογια)

Δε νομιζω οτι ο "επαγγελματικος" που λες εχει διαφορα επειδη ειναι σε σκονη. Ιδιος ειναι ο καφες, απλα στις πολυ μεγαλες συσκευασιες τον κανουν σκονη για να μη πιανει πολυ χωρο. Ενω στις  μικρες, στα φακελακια ή τα κουτια που παιρνουμε για το σπιτι τον κανουν κοκκους για να εχει ογκο :)

Μην μπερδευεις την ποιοτητα με την ποσοστητα καταναλωσης. Το οτι καταναλωνεται πολυ στην ελλαδα, δεν τον κανει και ποιοτικο αναμεσα στα υπολοιπα ειδη καφε.

Για δημοφιλια μιλουσαμε, οχι για ποιοτητα.

Οσο αφορα τη ποιοτητα, ποιος κατα τη γνωμη σου ειναι ο ποιοτικοτερος? Και απο ποια αποψη ποιοτικοτερος?

Δημοσ.

Και με ενα μοτερακι χειρος μια χαρα ειναι η σκονη.Πολυ καλυτερη θα ελεγα ,αλλα δεν θα επιμεινω κιολας.

Ίσως βοηθάει τότε τους ξένους που φτιάχνουν ζεστό και απλά το ανακατεύουν με το κουταλάκι

Δημοσ.

Για δημοφιλια μιλουσαμε, οχι για ποιοτητα.

Οσο αφορα τη ποιοτητα, ποιος κατα τη γνωμη σου ειναι ο ποιοτικοτερος? Και απο ποια αποψη ποιοτικοτερος?

Για ποιοτητα μιλαγε ο gsis τον οποιον quotαρες αλλα τελος παντων.

Για μενα ποιοτικοτερος ειναι αυτος που δε μου δημιουργει προβλημα υγειας, απο τη στιγμη που με το φραπε ειχα μονιμα "δεμενο" στομαχι ενω με τον εσπρεσο ως δια μαγειας ολα τα προβληματα εξαφανιστηκαν. Και ειναι προβλημα που το αντιμετωπιζουν πολλοι εκτος απο μενα, αρα δεν μπορω να πω ποιοτικο καποιο προιον που μου δημιουργει προβλημα, ενω καποιο αλλο οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Ενας μονο καφες την ημερα? Ποσες κουταλιες βαζεις ομως?

Εκτος απο τη ζαχαρη βλαβερο ειναι και το μπισκοτακι :)

Στον ζεστο καφε που βαζω 1 μεζουρα καφε,βαζω 1 κουταλια ζαχαρη.Στον κρυο καφε 2 μεζουρες καφε και 2 ζαχαρη.

Ναι,το ξερω οτι τα μπισκοτα ειναι βλαβερα.Δεν κανω και υγιεινη διατροφη.

Δημοσ.

τώρα λίγη καστανη ζάχαρη που δεν αλλοιώνει τη γεύση του καφε (όπως η λευκη) δε κάνει τόσο κακό πια ! εδώ ο άλλος κάνει κήρυγμα κατά της ζάχαρης ως βλαβερης ουσίας και μετα λέει τρώω και τα μπισκοτάκια μου με το καφε ! εγω λογικη δε βρίσκω εδω.

Που το ειδες το κηρυγμα?Σου την ειπε κανεις αν τρως ζαχαρη?Απλα εγραψα οτι ειναι καλο να αποφευγουμε την ζαχαρη γενικα.Αλλα εφοσον ειναι αδυνατον να μην χρησιμοποιησω ζαχαρη,προτιμω την καστανη που ειναι λιγοτερο βλαβερη απο την λευκη.

Και για τα μπισκοτα δεν τρωω παντα με καθε καφε.Ουτε τρωω ολο το πακετο,1-2.Λες να ειμαι ο μονος?Βλαβερα φαγητα ειναι πολλα...

Δημοσ.

Για ποιοτητα μιλαγε ο gsis τον οποιον quotαρες αλλα τελος παντων.

Για μενα ποιοτικοτερος ειναι αυτος που δε μου δημιουργει προβλημα υγειας, απο τη στιγμη που με το φραπε ειχα μονιμα "δεμενο" στομαχι ενω με τον εσπρεσο ως δια μαγειας ολα τα προβληματα εξαφανιστηκαν. Και ειναι προβλημα που το αντιμετωπιζουν πολλοι εκτος απο μενα, αρα δεν μπορω να πω ποιοτικο καποιο προιον που μου δημιουργει προβλημα, ενω καποιο αλλο οχι.

O gsis εγραψε "ο φραπέ βρίσκεται στο πάτο όλων" οποτε συμπερανα οτι μιλουσε για τη δημοφιολια, διοτι η ποιοτητα δεν ειναι υποκειμενικη, ειναι αντικειμενικη.

Επειδη ενα προιον για καποιο λογο μπορει να σου δημιουργει προβλημα υγειας, δε σημαινει οτι χανεται η ποιοτητα του προιοντος.

Στον ζεστο καφε που βαζω 1 μεζουρα καφε,βαζω 1 κουταλια ζαχαρη.Στον κρυο καφε 2 μεζουρες καφε και 2 ζαχαρη.

Ποσες κουταλιες ειναι μια μεζουρα?

Δημοσ.

O gsis εγραψε "ο φραπέ βρίσκεται στο πάτο όλων" οποτε συμπερανα οτι μιλουσε για τη δημοφιολια, διοτι η ποιοτητα δεν ειναι υποκειμενικη, ειναι αντικειμενικη.

Επειδη ενα προιον για καποιο λογο μπορει να σου δημιουργει προβλημα υγειας, δε σημαινει οτι χανεται η ποιοτητα του προιοντος.

"Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν ποιότητες και επίπεδα και ο φραπέ βρίσκεται στο πάτο όλων, "

Δημοσ.

"Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν ποιότητες και επίπεδα και ο φραπέ βρίσκεται στο πάτο όλων, "

Με ποιο επιχείρημα?

Δημοσ.

Με ποιο επιχείρημα?

Δεν νομίζω να χρειάζεται καν επιχείρημα. Τι πιστεύεις ότι είναι πιο ποιοτικό; Ο φρεσκο-κομμένος καφές που μοσχοβολάει όταν τον κόβεις ή το υποκατάστατο καφέ που περνάει απο ειδική επεξεργασία για να μπορείς να το διαλύεις μέσα στο νερό;

Πίνω και απο τους δυο καφέδες. Έχω moka pot που κάνω espresso άλλα είναι για μονή δόση και δεν βολεύει για κρύο καφέ όπως ο στιγμιαίος. Πίνω δηλαδή φραπέ καθαρά για την ευκολία που παρέχει.

Ποιοτικά απο που και να το πάρεις (μυρωδιά χαρμανιού - ενόχληση στο στομάχι) ο εσπρέσσο είναι ανώτερος και δεν είναι υποκειμενικό. Όποιον άνθρωπο και να βάλεις να μυρίσει εσπρέσσο φρεσκο-κομμένο και φραπε με κλειστά μάτια, θα επιλέξει εσπρέσσο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...