Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γλυκό τον βρίσκει όποιος έχει συνηθίσει στην πικράδα ;)

Mπαα, κι εγω παλια με ζαχαρη τον επινα. Κατοπιν την εκοψα γιατι α)η ζαχαρη κοβει χρονια απ τη ζωη σου β)θελω να πινω καφε, οχι ζαχαρη

Αφου δε θες πικραδα γιατι δε βαζεις μελι?

γνωριζει καποιος γιατι σε ορισμενα σουπερ μαρκετ πωλειτε ο νεσκαφε χωρις το καφε πλαστικο καπακι και υπαρχει ταμπελα που σε πληροφορει οτι το καπακι θα στο δωσουν στο ταμειο?

Τον απεσυραν απ τα ραφια λογω κλοπων και τον δινουν μονο στο ταμειο :)

Το εχω δει να γινεται και με κονσερβες τονου rio mare.

Για τους κόκκους, θέλει να πει ότι δεν φιλτράρεται και έχει δίκιο. Οι στιγμιαίοι καφέδες (φραπέ και νες) κάθονται πιο βαριά στο στομάχι επειδή δεν φιλτράρονται όπως πχ ο γαλλικός ή ο εσπρέσσο.

φίλε μου δεν είπα μόνο ο νεσκαφε αλλα το συγκεκριμένο είδος καφε απο οποιαδήποτε εταιρεία, δε κατηγορώ μία εταιρεία συγκεκριμένα και αυτο που λέει ο thomasg4 απο πάνω ακριβώς οτι δε φιλτράρεται (δεν είναι απο κόκκους καφε αλλα απο κλαδι χωμα κλπ το συστατικό αυτου του καφε)

Δηλαδη οι καφεδες που φιλτραρονται ειναι καλοι και οι αφιλτραριστοι ειναι κακοι?

Οπως ειπα η θεωρια περι χημικων για αφρο δε στεκει, διοτι ο αφρος αποκαλυφθηκε τυχαια απ το συμπατριωτη μας τη δεκαετια του '50.

• Like 1
  • Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω μετα απο χρονια ολοκληρα που επινα φανατικα φραπε για μια περιοδο 4-5 μηνων επινα μονο φρεντο εσπρεσσο και απο τοτε δεν μπορω να ξαναβαλω στο στομα μου φραπε τον νιωθω σα να πινω λασπη απο βουρκο χτυπημενο με πυρηνικα αποβλητα

• Like 3
Δημοσ.

2)Πρωτα ζαχαρη μετα καφες.

Προσωπικα πινω κυριως ελληνικο φρεσκοκομμενο στο σπιτι και freddo/frappe εξω , με λιγη μαυρη ζαχαρη για να μην χανει την γευση του ο καφες

Πρωτα ζαχαρη λες για να μην κολλησει ο καφες?

Εξω σου βαζουν μαυρη ζαχαρη?

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν ποιότητες και επίπεδα και ο φραπέ βρίσκεται στο πάτο όλων, δεν είναι θέμα μόδας

Οχι μονο δεν ειναι στο πατο, αλλα ειναι ο πιο δημοφιλης καφες στην Ελλαδα...

μα καλά , το καπάκι πάνε και κλεβουν ;

Μηπως δε καταλαβα τι ειπες. Στα ραφια υπαρχει κανονικα ο καφες χωρις το καπακι του, ή μηπως το κουτι που εχουν ειναι αδειο?

Δημοσ.

στα ραφια ειχαν τον καφε χωρις το καπακι. νομιζω ημουν κατανοητος για μια οντως δυσνοητη ενεργεια του σουπερ μαρκετ.

υποψιαζομαι οτι κλεβουν τα καπακια γιατι καπου μπαινουν-ταιριαζουν είτε στον καφε τον ιδιο είτε καπου αλλου. ή τα κλεβουν και τα κανουν φρισμπι...τι να πω. ελεγα μηπως ξερει καποιος κατι παραπανω

Δημοσ.

Τα καπακια τα περνουν για να φαινεται ο καφες σφραγισμενος. Αλλιως φερνεις το αδιο κουτι απο το σπιτι σου αδειαζεις αυτο του σουπερ μαρκετ βαζεις απο πανο το καπακι και κομπλε.

• Like 1
Δημοσ.

Τα καπακια τα περνουν για να φαινεται ο καφες σφραγισμενος. Αλλιως φερνεις το αδιο κουτι απο το σπιτι σου αδειαζεις αυτο του σουπερ μαρκετ βαζεις απο πανο το καπακι και κομπλε.

Τώρα εντάξει ποιος κάθεται και το κάνει αυτό...τι να πω, είδος πρώτης ανάγκης ο φραπέ! :P

Δημοσ.

Πως τον πινετε? Μονορουφι ή αργα αργα?

Όσο πιο αργά γίνεται, μέχρι να λιώσουν τα παγάκια, να κολλήσει ο αφρός στο ποτήρι και να αλλάξει χρώμα! Καμιά φορά τον κρατάω και για την επόμενη μέρα! :-D

• Like 1
Δημοσ.

¨οσοι πίνετε Φραππέ η freddo στο σπίτι μέτριο η γλυκό, αντί για ζάχαρη βάλτε ΜΕΛΙ... Πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο καλό σε γεύση (αισθηση καραμέλας)

Δημοσ.

Όταν έκανα αφαίρεση χολής πριν από αρκετά χρόνια, η συμβουλή του γιατρού ήταν να πίνω ό,τι καφέ θέλω εκτός από φραπέ γιατί δεν είναι καλός ποιοτικά και να μη βάζω ποτέ γάλα στον καφέ μου γιατί κάτι γίνεται με το έντερο. Εννοείται ότι πίνω φραπεδάκι καμιά φορά, αλλά τις περισσότερες φορές, πίνω espresso freddo με μαύρη ζάχαρη. 

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ο στιγμιαίος καφές της πιο δημοφιλούς εταιρείας στην Ελλάδα δεν μύριζε τίποτα όταν τον άνοιγες. Αντίθετα στην ίδια μάρκα στην Αγγλιά όπου ζούσα, όταν άνοιγες τη συσκευασία μύριζε έντονα καφέ. Τώρα πλέον, μυρίζουν το ίδιο ωραία, άρα πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί το προϊόν που πωλείται στην Ελλάδα, ή απλά εισάγεται. 

Για μένα, η σωστή δοσολογία είναι 2 κουταλιές καφέ και 2 ζάχαρη. Εμένα έτσι μου αρέσει.

• Super Moderators
Δημοσ.

¨οσοι πίνετε Φραππέ η freddo στο σπίτι μέτριο η γλυκό, αντί για ζάχαρη βάλτε ΜΕΛΙ... Πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο καλό σε γεύση (αισθηση καραμέλας)

Νομίζω πως δεν έχω δοκιμάσει μεγαλύτερη αηδία από το ...μέλι στον καφέ! :P

• Like 1
Δημοσ.

γενικα η καλυτερη ποιοτητα και μεγαλη διαφορα στη γευση εχει ο επαγγελματικος που ειναι σκονη αρκει να μην πεσετε σε φτηνη παρτιδα που συνηθως ειναι καμενος.Για οσους δεν εχουν δοκιμασει παρτε μια φορα και θα δειτε διαφορα(επισης ειναι λιγο ποιο ελαφρυς οποτε θα πρεπει να μεγαλωσετε λιγο τη δοσολογια)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...