Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαστε αρκετοί του σκέτου τελικά! :-)

Ναι αλλα στο θεμα με τα βιτσια δεν γραφατε.Υπαρχει μεγαλυτερο βιτσιο απο το να πινεις τον καφε σου σαν φαρμακι ?  :-D

Το ότι είναι επίσης ελαφρύς δεν είναι κακό. Ισα ισα που καμιά φορά είναι σημάδι ότι είναι καλύτερης ποιότητας. Έχω πιει εσπρέσσο που ηταν ακριβώς η ίδια ποσότητα, άλλα ο ένας σκέτος δεν πίνοταν και ο άλλος ήταν πιο εύγευστος.

Δεν ξερω αν ειναι σημαδι ποιοτητας αλλα δεν με χαλαει οντως κιολας να εχω 2,3 καφεδες διαφορετικης..βαρυτητας.Αναλογα με την ορεξη της στιγμης.Βεβαια εβαλα ποσοτητα οση βαζω απο τους αλλους.Πιθανοτατα να χρειαστει να τουμπανιασω την δοση. :rolleyes:

Εχει δοκιμασει κανεις nescafe alta rica , nescafe Cap Colombie  ?

• Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όχι προφανώς δεν ειναι μπακάλης δουλεύει σε εταιρεία με τέτοια προιόντα (και ο προισταμενος μου στη δουλεια μια μερα χωρις να έχω πει κάτι μου είπε για δικο του γνωστο που ειναι μεσα σε τέτοια εταιρεια πάλι και του ειπε το ίδιο ακριβως πράγμα) δε πιστεύω να έχεις την ιδέα οτι ο φραπε που πίνεις ειναι απο κόκκους ε ?

H εταιρια αυτη ειναι ανταγωνιστικη της εταιριας του νεσκαφε?

Το να λες οτι ο νεσκαφε(μονο) εχει κρυφα χημικα προφανως δεν ειναι σοβαρο.

Τι κοκκους?

Ναι αλλα στο θεμα με τα βιτσια δεν γραφατε.Υπαρχει μεγαλυτερο βιτσιο απο το να πινεις τον καφε σου σαν φαρμακι ?  :-D

Φαρμακι τον βρισκει οποιος εχει εθιστει με τη ζαχαρη ;)

Δημοσ.

γνωριζει καποιος γιατι σε ορισμενα σουπερ μαρκετ πωλειτε ο νεσκαφε χωρις το καφε πλαστικο καπακι και υπαρχει ταμπελα που σε πληροφορει οτι το καπακι θα στο δωσουν στο ταμειο?

Δημοσ.

H εταιρια αυτη ειναι ανταγωνιστικη της εταιριας του νεσκαφε?

Το να λες οτι ο νεσκαφε(μονο) εχει κρυφα χημικα προφανως δεν ειναι σοβαρο.

Τι κοκκους?

Για τους κόκκους, θέλει να πει ότι δεν φιλτράρεται και έχει δίκιο. Οι στιγμιαίοι καφέδες (φραπέ και νες) κάθονται πιο βαριά στο στομάχι επειδή δεν φιλτράρονται όπως πχ ο γαλλικός ή ο εσπρέσσο.

Όσοι έχουν πιο ευαίσθητα στομάχια (όπως και εγώ) έχουν ενοχλήσεις σε μεγαλύτερες δόσεις στιγμιαίου. Σε αντίθεση με τους φιλτραρισμένους που δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.

φίλε μου δεν είπα μόνο ο νεσκαφε αλλα το συγκεκριμένο είδος καφε απο οποιαδήποτε εταιρεία, δε κατηγορώ μία εταιρεία συγκεκριμένα και αυτο που λέει ο thomasg4 απο πάνω ακριβώς οτι δε φιλτράρεται (δεν είναι απο κόκκους καφε αλλα απο κλαδι χωμα κλπ το συστατικό αυτου του καφε)

Δημοσ.

τα τελευταία χρόνια πίνω τους καφέδες μου σκέτους (γαλλικό, espresso) και δεν θα έλεγα ότι μου έχει λείψει η ζάχαρη... κάνει και καλό σε αυτούς που πίνουν λίτρα καφέ καθημερινά =ρ

• Like 1
Δημοσ.

Ειδικά ένας ποιοτικός και καλοφτιαγμένος εσπρέσο είναι κρίμα να αλλοιωθεί με ζάχαρη! Είναι τόσο γευστικός και αρωματικός από μόνος του!

Δημοσ.

Καλα το κανατε espresso το θεμα ενω ο op ζηταει συμβουλες για φραπε.

Καταρχην το ασπραδι του αυγου ειναι urbania η οποια κυκλοφορει τουλαχιστον 15 χρονια ,δεν ισχυει , αν υπαρχει καποιος που εχει κανει μπουφετζης σε μεγαλη καφετερια ας μας πει ...

Αυτο που ισχυει ειναι οι ετοιμοι στο ψυγειο καφεδες , στους οποιους προστιθεται το σιροπι αναλογα με την παραγγελια (αυτη ειναι και η χρηση του , η ευκολια και συμβαινει και στους espresso) , οπως και ο εξτρα αφρος χτυπημενος ξεχωριστα (συμβαινει κυριως σε καντινες,αναψυκτηρια κλπ με μεγαλο ογκο παραγγελιων σε λιγο χρονο).

Η ποιοτητα του νεσκαφε ισως να ειναι απο τις χειροτερες ναι , αλλα οποιος πινει espresso απ'εξω η με μηχανες με καψουλες/κομμενο καφε πιστευοντας οτι πινει "ποιοτητα" με κανει να γελαω , αν απο την αλλη χρησιμοποιεις κοκκους και τον "κοβεις" επιτοπου παω πασο, οσο για το κοστος (που ειναι υπερβολικο στην περιπτωση του σπιτικου espresso) , ειναι στην διαθεση/τσεπη του καθενος.

Επισης , εκτος απο τα "ευαισθητα στομαχια" που κανουν θραυση απ'οτι βλεπω , το γουστο στην γευση ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Για τον φραπε τωρα , 

1) Στεγνο ποτηρι/shaker.

2)Πρωτα ζαχαρη μετα καφες.

3)Λιγο νερο , αναλογως την ποσοτητα , για μια "δοση" 1,5-2 κουταλακια του γλυκου.

4)Χτυπημα με μηχανη στο ποιο αργο για λιγα δευτερολεπτα ισα ισα να διαλυθει εντελως ο καφες και να κανει μερικο αφρο, στο χερι που προτιμω πλεον δυνατα αλλα οχι υπερβολικα.

5)Πολυ σημαντικο , προσθετεις το υπολοιπο νερο στο τελος με συνεχη ροη σιγα-σιγα και οχι ανοιγοντας τερμα την βρυση , για να μην διαλυσει ο αφρος και τον αφηνεις να "κατσει" για κανα 5λεπτο τουλαχιστον , αν ειναι στο χερι ριχνεις νερο στο καπακι για α παρεις τα υπολειμματα και τα ριχνεις στο ποτηρι μεχρι να γεμισει. :D

Προσωπικα πινω κυριως ελληνικο φρεσκοκομμενο στο σπιτι και freddo/frappe εξω , με λιγη μαυρη ζαχαρη για να μην χανει την γευση του ο καφες , οταν θελω να ξυπνησω ομως πραγματικα μονο ο φραπες κανει την δουλεια αμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

οποιος πινει espresso απ'εξω η με μηχανες με καψουλες/κομμενο καφε πιστευοντας οτι πινει "ποιοτητα" με κανει να γελαω

Και γιατί αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

Και γιατί αν επιτρέπεται;

Γιατι ποιος μου/σου λεει οτι ο κομμενος/προσυσκευασμενος/καψουλιασμενος , illy,lavazza,portioli κλπ εχει λιγοτερα χημικα η εχει υποστει λιγοτερη/καλυτερη  επεξεργασια  απο τον χ-ψ φραππε/ελληνικο ?

Το τμημα μαρκετινγκ της εκαστωτε εταιρειας ?Η εμπιστοσυνη σου στην εκαστωτε εταιρεια και την "φημη" της?Ο φιλος σου ο μητσος που εχει την ταδε μαρκα στην καφετερεια του?Το ψωνιο του ελληνα που ξαφνικα το γυρισε στον φρεδο για λογους ασχετους με την ποιοτητα?

Το μονο που θα μπορουσα να δεχτω ειναι η διαφορες μεταξυ των μηχανων (εκτος απο το προσωπικο γουστο στην γευση) ,οπου και παλι οποιος εχει δοκιμασει κοκκο καταλαβαινει την διαφορα , το μονο που προσφερει η καψουλα/χυμα μηχανη ειναι ευκολια εις βαρος της ποιοτητας και της φρεσκαδας.

Δημοσ.

ρε φίλε 100 ποστ έχουμε και λέμε οτι ο εσπρεσο/φιλτρου  φιλτραρονται ενω ο φραπε οχι !! αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα τώρα τι ποιότητας μπορει να ειναι οι κάψουλες δε το ξέρουμε.

τώρα για να έχεις μύλο κοπης και καλη μηχανη πρέπει να δώσεις αρκετα χρήματα και δε νομίζω οτι πολλοι μπορουν να το κάνουν αυτο, νομίζεις και εγω δε θα ήθελα κάτι τέτοιο ?

Δημοσ.

Γιατι ποιος μου/σου λεει οτι ο κομμενος/προσυσκευασμενος/καψουλιασμενος , illy,lavazza,portioli κλπ εχει λιγοτερα χημικα η εχει υποστει λιγοτερη/καλυτερη  επεξεργασια  απο τον χ-ψ φραππε/ελληνικο ?

Το τμημα μαρκετινγκ της εκαστωτε εταιρειας ?Η εμπιστοσυνη σου στην εκαστωτε εταιρεια και την "φημη" της?Ο φιλος σου ο μητσος που εχει την ταδε μαρκα στην καφετερεια του?Το ψωνιο του ελληνα που ξαφνικα το γυρισε στον φρεδο για λογους ασχετους με την ποιοτητα?

Το μονο που θα μπορουσα να δεχτω ειναι η διαφορες μεταξυ των μηχανων (εκτος απο το προσωπικο γουστο στην γευση) ,οπου και παλι οποιος εχει δοκιμασει κοκκο καταλαβαινει την διαφορα , το μονο που προσφερει η καψουλα/χυμα μηχανη ειναι ευκολια εις βαρος της ποιοτητας και της φρεσκαδας.

Ενώ εσένα ποιος σου λέει ότι ο χ και ο ψ που αγοράζεις από το σούπερ ή από το καφεκοπτείο είναι καλός; Πλάκα μας κάνεις;

Δημοσ.

Ενώ εσένα ποιος σου λέει ότι ο χ και ο ψ που αγοράζεις από το σούπερ ή από το καφεκοπτείο είναι καλός; Πλάκα μας κάνεις;

Μα δεν μιλησα εγω για διαφορα ποιοτητας , οι απο πανω το εθεσαν ως + του espresso σε αντιθεση με τον φραππε , κατι που πιστευω οτι ειναι ανυποστατο οταν μιλαμε για βιομηχανικα επεξεργασμενα προιοντα απο εταιρειες με σκοπο το κερδος.

Η διαφορα στον επεξεργασμενο με τον κοκκο τον οποιο αλεθεις ο ιδιος ειναι εμφανης , οχι οτι ο κοκκος δεν υποκειται σε επεξεργασια , αλλα τουλαχιστον ξερεις οτι δεν πινεις χωμα/φυλα/κλαδια οπως επισης ειπωθηκε παραπανω .

Οσο για το "καλος" εξαρταται απο το κριτηριο που συνηθως ειναι καλως η κακως η γευση,αρωμα κλπ τα οποια πλεον μπορουν να αλλαξουν/ενισχυθουν με μη φυσικους και συχνα επιβλαβεις τροπους.

Αλλα αν θελεις επειδη βαρεθηκα , στην τελικη ειναι ολα θεμα εμπιστοσυνης στον παραγωγο , οπου στην περιπτωση του καφε η αλλυσιδα μεχρι να φτασει το τελικο προιον στον καταναλωτη ειναι τοσο μεγαλη που τρεχα γυρευε , γιαυτο δεν πιστευω την μπαρουφα της "ανωτερης ποιοτητας" του espresso.

Αν παιζει καποια ανεξαρτητη επιστημονικη ερευνα που να συγκρινει σε επιπεδο χημειας / συνθεσης / επιδρασης στον οργανισμο τα διαφορα ειδη και brands καφε και βγαζει τελικα αποτελεσματα , να την δεχτω ,

αλλα μεχρι τοτε το κριτηριο "ποιοτητα" ειναι και αυτο καθαρα υποκειμενικο και κατα τεραστιο ποσοστο υποκεινουμενο απο αντιληψεις που διαμορφονονται κυριως μεσω μαρκετινγκ , με λιγα λογια , πιεστευουμε οτι θελουμε και δικαιολουγουμε την επιλογη μας οπως γουσταρουμε ο καθενας με μηδενικα πραγματικα στοιχεια συνηθως πιπιλοντας την καραμελα που μας πασαρει η καθε εταιρεια.

ρε φίλε 100 ποστ έχουμε και λέμε οτι ο εσπρεσο/φιλτρου  φιλτραρονται ενω ο φραπε οχι !! αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα τώρα τι ποιότητας μπορει να ειναι οι κάψουλες δε το ξέρουμε.

τώρα για να έχεις μύλο κοπης και καλη μηχανη πρέπει να δώσεις αρκετα χρήματα και δε νομίζω οτι πολλοι μπορουν να το κάνουν αυτο, νομίζεις και εγω δε θα ήθελα κάτι τέτοιο ?

Και εγω αυτο που λεω ειναι οτι με απλη μηχανη και ετοιμο κομμενο καφε απλα κοροιδευεις τον εαυτο σου οτι πινεις καλυτερη ποιοτητα απο τον φραππε , μπορεις να πεις οτι απλα γουσταρω την γευση του espresso καλυτερα και την ταδε μαρκα , οσο για το κοστος ειπα ηδη οτι ειναι υπερβολικα υπερεκτιμημενες και οι μηχανες και οι καφεδες αυτοι.

Απλα καταληγω οτι τρωμε οτι μας πασαρουν και συχνα το κριτηριο μας για την "ποιοτητα" ειναι εντελως λαθος (οπως  πχ η τιμη).

Δημοσ.

Σίγουρα είναι πολύ καλύτερος ο φρεσκοκομμένος καφές, αλλά μην εξισώνεις οποιοδήποτε είδος espresso με το φραπέ γιατί απλά αγγίζεις τη γραφικότητα

Είναι σα να μου λες ότι επειδή τα κουβανέζικα πούρα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να καπνίσεις όλα τα άλλα πράγματα που καπνίζονται είναι το ίδιο και το αυτό

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν ποιότητες και επίπεδα και ο φραπέ βρίσκεται στο πάτο όλων, δεν είναι θέμα μόδας

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...